Warszawskie Targi Książki 2018.05.17-20 |
Autor |
Wiadomość |
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 22 Marca 2018, 00:36
|
|
|
gorat, fakt ani olesiejukam ani Fabryki Słów, ani kKasi Kosik, ani Papierowego księżyca, ani War Book, sporo fantastycznych na razie w spisie nie widać. |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Silaqui
Zombie Lenina
|
Wysłany: 24 Marca 2018, 00:12
|
|
|
W czwartek w PX Kosik wspominał, że na WTK będą - nie wiem jedynie którzy autorzy się pojawią dokładnie, bo mi było umknęło.
No i prawie 2 miechy do imprezy - autorzy się pewnie jakowyś jeszcze ogłoszą, bo jednak podskórnie czuję, że na chociaż na Pyrkonie to fejm i miliony autografów, to za to na WTK sprzedaż zapewne większa
No i oczywista rzecz - trzeba się będzie jakoś skrzyknąć w trakcie targów na jakąś herbatę |
_________________ Na początku było Słowo. Potem pojawił się pieprzony edytor tekstu. Potem procesor myślowy. A potem nastąpił koniec literatury. |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Kruk Siwy
Wierny Legionista
|
Wysłany: 24 Marca 2018, 07:23
|
|
|
Cherbata z hmielu, goracie, |
_________________ Tu leży pisarz nieznany.
Marzył, że dorówna tuzom.
Talent miał niespotykany
lecz pisał sobie, a muzom.
Agi |
|
|
|
|
Romek P.
Pan na Literkach
|
Wysłany: 24 Marca 2018, 09:59
|
|
|
Ja jestem za spotkaniem. Większości z Was dawno nie widziałem. A na Pyrkon, Polcon i co tam jeszcze, raczej się nie wybiorę. |
_________________ Strona autorska: http://romualdpawlak.pl |
|
|
|
|
Romek P.
Pan na Literkach
|
Wysłany: 24 Marca 2018, 10:00
|
|
|
gorat napisał/a | Czemu większa na WTK? Bo starsi ludzie chodzą? |
Bo ludzie idą kupić książki, a nie tylko spotkać się albo pograć |
_________________ Strona autorska: http://romualdpawlak.pl |
|
|
|
|
Silaqui
Zombie Lenina
|
Wysłany: 24 Marca 2018, 13:13
|
|
|
gorat napisał/a | Herbatę? Czemu herbatę? Mam nie być sam przy stole bez kufla?!
|
A kto powiedział, że bez kufla? W domu pijam herbatę w kuflu niemal identycznym jak Paradoxowe, na poprzedniej SKOFie kufle doskonale sobie radziły z kolejnymi tonikami bez wkładki
Romek P. napisał/a | Bo ludzie idą kupić książki, a nie tylko spotkać się albo pograć
|
O to to!
ps. Tak coś czułam, że na WTK będziesz, teraz to koniecznie trzeba coś zorganizować |
_________________ Na początku było Słowo. Potem pojawił się pieprzony edytor tekstu. Potem procesor myślowy. A potem nastąpił koniec literatury. |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
Wysłany: 24 Marca 2018, 13:34
|
|
|
Ja tam się o portfel w sumie boję - ostrzyłem sobie zęby na Wietrzenie Magazynów przy Ordona, ale że za leniwy jestem na takie kolejki, to pewnie obrobię Dedalusa do końca i będę czekał na Targi... Głodny jestem.
(Starsi w sensie z własnymi dochodami, studenci czy młodsi muszą bardziej wybierać.)
Silaqui napisał/a | W domu pijam herbatę w kuflu niemal identycznym jak Paradoxowe | Pokash! |
_________________ Początkujący Wiatr wieje: Co mogę dla kogoś zrobić?
Zostań drzewem wiśni.
---
鼓動の秘密
U mnie działa. |
|
|
|
|
Silaqui
Zombie Lenina
|
Wysłany: 10 Kwietnia 2018, 22:46
|
|
|
gorat napisał/a |
Silaqui napisał/a | W domu pijam herbatę w kuflu niemal identycznym jak Paradoxowe | Pokash! |
Nic tu do pokazywania nie ma - herbata w kuflu z uchem. System uskuteczniany od lat
Obiło mi się o uszy, że z Powergraphowych gości może się pojawić Szostak i Wegner. I tak knuję, czy da się ich ściągnąć na spotkanie okołotargowe sobotnie, ale jakoś brak mi śmiałości
Z innej beczki - podczas WTK na płycie stadionu odbędzie się Meet Point. I jak niby trochę rozumiem chęć przyciągnięcia nieksiązkowego odbiorcy (małe rude minecraftowe już jest podjarane opcją spotkania swoich ulubionych jutuberów), to jednak jakoś mi się ten pomysł nie zgrywa z świętem książki... |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Silaqui
Zombie Lenina
|
Wysłany: 10 Kwietnia 2018, 23:38
|
|
|
gorat napisał/a | Płyta była pusta ostatnim razem, więc mogą i święto truckerów zrobić, nie szkodzi - byleby tylko nie hałasowali, przy tych tłumach to by zdecydowanie nie pomogło... |
A czy na płytę wchodzi się jakoś osobno? Czy też prócz matek z dziećmi w wielkich wózkach usiłujących zagiąć przestrzeń wąskich alejek czekać nas będzie nawał jutubomaniaków? Bo tego boję sie najbardziej- wiem jaką popularność mają ci młodzi ludzie :/ |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Silaqui
Zombie Lenina
|
Wysłany: 30 Kwietnia 2018, 23:08
|
|
|
gorat, z tego co mi wiadomo, będą fantastyczne panele dyskusyjne, ale jeszcze rozpiski konkretnej nie ma (co mi przypomina, by się Toudiemu przypomnieć, bo coś tam miałam prowadzić czy też brać udział). Niemniej - wstępna lista prawdopodobnych paneli wyglądała ciekawie, jeśli tylko będą jakieś konkrety to dam znać. |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Silaqui
Zombie Lenina
|
Wysłany: 3 Maj 2018, 11:47
|
|
|
gorat napisał/a | Ojjj promocja obecności Nagród NF na WTK ciężko idzie
(sobota 13:00) |
Bo nie ma żadnej dramy z tym związanej, stąd zainteresowanie nikłe
Ciągle czekam na jakieś konkretne informacje, zaczynam NIE lubić robienia czegokolwiek z Toudim :/ |
|
|
|
|
Silaqui
Zombie Lenina
|
Wysłany: 5 Maj 2018, 14:04
|
|
|
Jest powiedzmy że program części fantastycznej- http://www.targi-ksiazki.waw.pl/strefa-fantastyki |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 5 Maj 2018, 14:11
|
|
|
Silaqui, dzięki, nawet nieżle się zapowiada, mimo Pyrkonu i braku Olesiejuka |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Silaqui
Zombie Lenina
|
Wysłany: 8 Maj 2018, 21:09
|
|
|
dalambert napisał/a | Silaqui, dzięki, nawet nieżle się zapowiada, mimo Pyrkonu i braku Olesiejuka |
Też bałam się, że będzie gorzej, chociaż kilkunastu ludzi trochę będzie brakowało
gorat napisał/a | W sobotę Ruda pakuje Cholewę i Kosika do plecaka i przywozi migiem do Paradoxu |
Przeca Kosik sam przypełznie pewnie A do Cholewy nie mam kontaktu by wczesniej go poinformować niestety.
Za to wiem już, że mnie JeRzy wkopał w prowadzenie spotkania z NF i rozdania ichnich nagród. To będzie ciekawe...
I tylko zła jestem, że ogłoszenie nominacji do Zajdla będzie w piątek o siedemnastej - za cholerę się z pracy nie wyrwę na tyle wcześnie, by zdążyć odebrać Alicję i podjechać na stadion. Se ne da |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
Wysłany: 8 Maj 2018, 21:42
|
|
|
Przypełznie to przypełznie, ale tak to przynajmniej bezpiecznie i szybko dowieziesz
Jak to - "wkopał"? Jakaś aferka się kroi?
Ja się nie bawiłem i wziąłem urlop na oba dni, ale aż tak bardzo to nie muszę ich liczyć. Może pociesza to, że jeszcze rok-dwa i Ala sama przyjedzie, gdzie wskażesz. |
Zostań drzewem wiśni.
---
鼓動の秘密
U mnie działa. |
|
|
|
|
Silaqui
Zombie Lenina
|
Wysłany: 9 Maj 2018, 00:41
|
|
|
gorat napisał/a | Przypełznie to przypełznie, ale tak to przynajmniej bezpiecznie i szybko dowieziesz
Jak to - wkopał? Jakaś aferka się kroi?
|
Aferki niet, raczej troszkę się stresuję prowadzeniem spotkania z Maćkiem Parowskim, JeRzym i ( jeśli się uda) Cetnarem.
Dopiero co wskoczyłam oficjalnie do grona "stałych współpracowników", a tu już chcą, bym takie cuś poprowadziła... |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
Wysłany: 9 Maj 2018, 00:54
|
|
|
Zamiast się stresować, to idź spać, już!
Skoro wierzą, że dasz radę, to po prostu tak jest. W końcu swoje już się natrenowałaś na dotychczasowych konkwentach, o właśnie - dałabyś radę policzyć, na ilu już prowadziłaś i ile razy? |
Zostań drzewem wiśni.
---
鼓動の秘密
U mnie działa. |
|
|
|
|
Goria
Borg
|
Wysłany: 9 Maj 2018, 10:48
|
|
|
|
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 9 Maj 2018, 20:03
|
|
|
A, gadałam z siostrą i chciałam powiedzieć że jeśli mnie spotkacie na WTK, to nie będę ja, więc proszę się nie rzucać z objęciami i całowaniem |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 9 Maj 2018, 20:23
|
|
|
Martva, May się wybiera ? |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 9 Maj 2018, 20:38
|
|
|
Nie, środkowa siostra może zajrzeć. |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
|