Strona Główna


Portal Latajaca-Holera.pl  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin
SzukajSzukaj  FAQFAQ  GrupyGrupy  AlbumAlbum  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Winieta

Poprzedni temat «» Następny temat
Co robić? Czyli w co grać?
Autor Wiadomość
Luc du Lac 
Klecha

Posty: 4271
Skąd: Wrocław
Wysłany: 6 Stycznia 2017, 17:52   

Ja wczoraj skończyłem Dishonored.
Taki Thief pomieszany z Assasin Creed.
Zgrabna fabuła w steampunkowym świecie.
Całkiem fajne.
 
 
gorat 
Modegorator


Posty: 12734
Skąd: FF
Wysłany: 7 Stycznia 2017, 03:15   

ketyow: te spoilery w opisach są wewnątrz gry czy przy kupnie/opiniach/poradach?
_________________
Początkujący Wiatr wieje: Co mogę dla kogoś zrobić?
Zostań drzewem wiśni.
---
鼓動の秘密

U mnie działa.
 
 
ketyow 
Jim Raynor


Posty: 11092
Skąd: z domu
Wysłany: 7 Stycznia 2017, 09:53   

Przy kupnie, opiniach itp. Nie bardzo rozumiem jakby miały być wewnątrz gry, chyba że chodzi Ci o pudełkową ;P: Ja sobie mocno zaspoilowałem, bo oglądałem jeden gameplay na youtube, a w polecanych filmach obok, pojawił się inny gameplay z końca gry, ze spoilerem w tytule... W tej grze naprawdę jest sporo opcji wyjaśnienia świata, w którym się znajdujemy i przez pół gry się nad tym możemy zastanawiać, a opinie jak zawsze piszą gamonie, co już przeszli i nie myślą o tym, że inni czytają je przed zakupem. Gra na steam ma 96% pozytywnych opinii. To raczej story telling, nie ma większego zastanawiania się nad jakimiś łamigłówkami dotyczącymi tego "jak otworzyć te cholerne drzwi".
_________________
http://ketyow.deviantart.com
http://www.biblionetka.pl/
  
 
 
 
Luc du Lac 
Klecha

Posty: 4271
Skąd: Wrocław
Wysłany: 7 Stycznia 2017, 22:28   

wtf ?
kupiłem TW: Shogun2
otwieram grę - 3 płytki
ok. instaluje.
coś tam poszumiało - i zaczęło steamować. ok.
czekam. ile ? 1,5 godziny ?
ile krw ; półtorej godziny
ale na uj ? mam przecież płytki, niech instaluje. ok. to może dlatego że steam włączony online. przełączam na offlinea. daje jeszcze raz instalację w nadziei na to że po prostu klasycznie będzie instalował z płyt. a gdzie tam.
trzeba włączyć online'a i czekać 1,5 godziny ...
co za czasy...
kto wymyślił to łajno

ps. ja prdle co za &^(0 0:25 a on dalej coś ściąga aktualizacje - 1h 50 min) to jakieś jaja...

pss. normalnie jak 30 lat temu instalowanie gry z kasety z dokręcaniem głowicy ...
  
 
 
Fidel-F2 
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela


Posty: 35949
Skąd: Sandomierz
Wysłany: 8 Stycznia 2017, 08:00   

Mi się Shogun 2 instalowałem bez steama. I raczej szybciej. Znacznie, choć dokładnie nie wiem bo dawno.
_________________
Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!
..
 
 
ketyow 
Jim Raynor


Posty: 11092
Skąd: z domu
Wysłany: 8 Stycznia 2017, 08:47   

Teraz tak się robi gry. Z trzech płyt instalujesz a dziesięć ściągasz. Nawet jak masz wersję non steam i całą grę na płytach to się okazuje, że każda gra już w dniu premiery ma do ściągnięcia parę GB patchy, bo ma tyle bugów, że się nie da grać. Z tego co pamiętam to nawet z Wiedźminem tak było. Kiedyś z neta się tak nie korzystało to gra musiała być grywalna z płyt już po zakupie. Teraz gra jest grywalna pół roku po premierze, bo wcześniej testują na graczach błędy i je dopiero łatają. Ja dlatego kupuję tylko wersje elektroniczne że steam. Ściągać i tak trzeba a przynajmniej nie muszę szukać i ręcznie instalować dwudziestu patchy. Ale ja mam internet 250 mbit to mi się nawet wielkie gry instalują szybko.
_________________
http://ketyow.deviantart.com
http://www.biblionetka.pl/
 
 
 
Luc du Lac 
Klecha

Posty: 4271
Skąd: Wrocław
Wysłany: 8 Stycznia 2017, 10:52   

Uja tam działa. Po 4 godzinach instalacji gra się odpala, ale gdy ma przejść do bitwy to wywala grę do windy. Integralność plików sprawdzona.
Normalnie czuje się jak w czasach C64.

Tak sobie myślę że Amiga to był genialny sprzęt.
 
 
ketyow 
Jim Raynor


Posty: 11092
Skąd: z domu
Wysłany: 8 Stycznia 2017, 11:34   

Był, ale uwierz - wcale zabawy mniej nie było. Nawet więcej i trzeba było się naprawdę znać - teraz wszystko można znaleźć w necie. Przynajmniej jeśli wspomnę instalację gier na HDD na Amidze, no ale w sumie ja instalowałem na HDD coś, co nigdy nie miało się na nim znaleźć i nie było przystosowane, więc to też ma swoje do rzeczy. No i z drugiej strony robiłem to na procku 040, który nie był w pełni kompatybilny wstecz. Wszystko się rozbija o postęp.

Ty masz dziesiątkę? Jeśli tak to witaj w klubie, wiele problemów z grami zaczyna się od tego, że nie masz siódemki. Z drugiej strony i tak dobrze, że tyle lat od premiery wielu gier nadal można je odpalać - na konsolach nie jest tak różowo, a emulacja to tylko emulacja.
_________________
http://ketyow.deviantart.com
http://www.biblionetka.pl/
  
 
 
 
ketyow 
Jim Raynor


Posty: 11092
Skąd: z domu
Wysłany: 8 Stycznia 2017, 11:54   

Hm, wyczytałem, że ta gra w jakiś sposób wykorzystuje przeglądarkę internetową, a jeśli ta jest zapieprzona jakimiś wtyczkami, a szczególnie toolbarami, to potrafi wywalać grę. Niektórzy usuwają Chrome'a (czasem inną przeglądarkę z jakiej korzystają) i im to pomaga. Choć są tacy, którym nie, a nadal nie mogą znaleźć rozwiązania, nie dotyczy to wcale Win 10. Powiedziałbym: gra ujowa i tyle.

Ludzi z tym problemem (i innymi) są setki i programiści wylali się na ich naprawę.

Jeżeli miałbym stosować własne pomysły: spróbowałbym gry w oknie.
_________________
http://ketyow.deviantart.com
http://www.biblionetka.pl/
  
 
 
 
Luc du Lac 
Klecha

Posty: 4271
Skąd: Wrocław
Wysłany: 8 Stycznia 2017, 14:39   

Hmm, miałeś HDD do Amigi? Ciekawostka, wiem że było coś takiego ale nie widziałem, zresztą toto pojawiło się chyba już w epoce 386 ?

Także FF2 pierwszą odpowiedź już masz - są problemy z TW S2, jak znajdę trochę czasu to siade i pogrzebie w systemie - bo coś tam znalazłem co ewentualnie może pomóc.

Co do przeglądarki -to jest to komputer tylko do gier. Ma system, antyw, narzędzia msi i teraz TW zaistalowal Acrobata
 
 
ketyow 
Jim Raynor


Posty: 11092
Skąd: z domu
Wysłany: 8 Stycznia 2017, 17:34   

Wiesz, 386 to był w produkcji od '85, więc mi się odnieść do tego co masz na myśli. W Amigach sloty na HDD były, tylko że u nas nie było to popularne, bo drogie i weszło w modę z dużym opóźnieniem.
_________________
http://ketyow.deviantart.com
http://www.biblionetka.pl/
 
 
 
Luc du Lac 
Klecha

Posty: 4271
Skąd: Wrocław
Wysłany: 8 Stycznia 2017, 19:06   

386 to weszły realnie do polskich domów na początku lat 90 Tak to pamiętam.
 
 
Luc du Lac 
Klecha

Posty: 4271
Skąd: Wrocław
Wysłany: 14 Lutego 2017, 20:09   

Gram w NewVegas i dialogi/sytuacje z *beep* wzięte wkrewiaja mię mocno. Wydawałoby się że po tylu latach ogólnego tworzenia gier nie powinno być takich wpadek - a jednak. .. tym bardziej że w innych (znanych mi) produkcjach Bethesdy nie jest to tak nagminne. .. 

Wracając do samej gry. .. 
w zasadzie "robię" dla House, ale zadanie no.5 mnie zmartwilo na tyle że nie wiem czy nie zrobić wolty i nie zmienić koszulek na RNK /NCR tudzież Pana Tak - chodzi o wyrzniecie Brotherhoodu. 

Tym bardziej ze nie bardzo jest ono logiczne.
 
 
ketyow 
Jim Raynor


Posty: 11092
Skąd: z domu
Wysłany: 15 Lutego 2017, 18:19   

No, po Wiedźminach, Mass Effectach czy Deus Exach, to się większość tych questów w New Vegas wydaje naiwna czy wręcz nudna. Główny plot fabularny zresztą ciekawszy był IMO w trójce. Ja teraz gram w Deus Exa Mankind Divided. 30h za mną, jest bardzo dobrze. Słabsza fabuła i podobno nie zamknięta (miała być trzecia część), ale gameplay pozostał świetny.
_________________
http://ketyow.deviantart.com
http://www.biblionetka.pl/
 
 
 
Luc du Lac 
Klecha

Posty: 4271
Skąd: Wrocław
Wysłany: 15 Lutego 2017, 18:49   

No, questy są na poziomie 15 letniego mg.
 
 
Freja Draco 
Tom Bombadil


Posty: 44
Skąd: Legnica/Wrocław
Wysłany: 16 Lutego 2017, 02:31   

Luc du Lac napisał/a
Normalnie czuje się jak w czasach C64.
Tak sobie myślę że Amiga to był genialny sprzęt.

Tia... A jak wyszła Amiga CDTV, to - pamiętam - sobie pomyślałam, że jak coś takiego nabędę, to już nigdy w życiu nie zobaczę irytującego komunikatu: Please insert disk number 2.
 
 
Przemo 
Frodo Baggins


Posty: 112
Skąd: Kraków
Wysłany: 21 Sierpnia 2017, 07:20   

Witam,
na początku września będzie dostępna ciekawa gra logiczna od polskiego niezależnego studia TwoMammoths:

Archaica: The Path of Light

To co ją wyróżnia to przede wszystkim bardzo klimatyczna oprawa graficzna, raczej nie spotykana w grach logicznych. Natomiast same zagadki są wymagające i przechodzenie kolejnych krain daje sporo satysfakcji.
Drugi element wyróżniający ten projekt to fragmenty fabularne. Kto będzie chciał skupić się tylko na zagadkach, ten może przechodzić kolejno poszczególne rundy. Dla bardziej wymagających stworzyliśmy historię tego świata, którą można poznać, kompletując tabliczki rozsiane po lokacjach i ukrytych poziomach.

Zapraszamy bo warto :)
  
 
 
dalambert 
Agent Chaosu


Posty: 22984
Skąd: Grochów
Wysłany: 21 Sierpnia 2017, 12:53   

Przemo, A toto będzie po polsku, bo nazwa anglicka jest ?
_________________
Boże chroń Królową - Dalambert
 
 
Przemo 
Frodo Baggins


Posty: 112
Skąd: Kraków
Wysłany: 21 Sierpnia 2017, 13:47   

Tak, pełna polska wersja językowa.
 
 
ketyow 
Jim Raynor


Posty: 11092
Skąd: z domu
Wysłany: 3 Listopada 2017, 11:28   

Mass Effect: Andromeda. Nie jestem w stanie grać jednym ciągiem, bo zaczyna mnie męczyć. Ilość śmieciowego kontentu, który bezsensownie rozpycha czas gry jest nie do opisania. Wyborów prawie nie ma, a te które są nie mają wpływu na nic poza kolejnymi trzema minutami dialogu. Dialogi i teksty w grze są bardzo źle napisane, jest ogromna ilość zbędnego bełkotu, tak że ja, który na ogół czytam w grze każde jedno zdanie, które się z niej da wygrzebać, tutaj mam ochotę jak najszybciej przeklikiwać. W zasadzie to jest jakiś shooter w uniwersum ME i nic więcej. Przy czym strzelanie też się szybko nudzi (ale strzelanie było nudne i męczące we wszystkich częściach ME) i jest go zdecydowanie za dużo. Właściwie w grze wszystkiego jest za dużo, a przez to że poszli na ilość, bardzo, ale to bardzo ucierpiała jakość. Gra jest ładna, ale lokacje szybko stają się powtarzalne. Jeżeli spędzałbym na jednej planecie góra dwie godziny to ok, ale jak jestem w kolejnej niemal identycznej bazie kettów, a na końcu walczę z kolejnym identycznym bossem, to mam dość. Może jako gra nie jest zła - ja po prostu takich gier nie lubię i omijam, ale przecież sporo na konsole wychodzi gier na bezmyślne klikanie w pada. Natomiast jako Mass Effect woła o pomstę do nieba. Muszę grę przechodzić na raty, bo jednym ciągiem się nie da. I czas zacząć omijać side questy, bo są bezsensowne a robiąc je to ja tej gry nigdy nie skończę.
_________________
http://ketyow.deviantart.com
http://www.biblionetka.pl/
 
 
 
Luc du Lac 
Klecha

Posty: 4271
Skąd: Wrocław
Wysłany: 3 Listopada 2017, 11:34   

no cóż - taką grę jak MassEffect robi się raz.
gdyby pociągnęli temat od razu - przynajmniej z częścią "starej" ekipy to może coś by z tego było - ale wyszło jak wyszło. Korporacja.

ja jestem ciekaw jak wypadnie RedDeadRedemption II no i The Last of Us II
  
 
 
ketyow 
Jim Raynor


Posty: 11092
Skąd: z domu
Wysłany: 3 Listopada 2017, 13:22   

Niestety. W starych ME człowiek w czasie walk zagryzał zęby i czekał na moment, aż zaczną się dialogi i odkrywanie fabuły. Plus przeszukiwanie ciał było nawet przydatne, bo w jedynce w ten sposób znajdowało się różne pukawki, które dość często bywały odrobinę lepsze i było wrażenie "coś z tej walki mam", co potem już chyba w dwójce schrzanili. Tutaj niestety podczas rozmów oczekujesz na to kiedy to się wreszcie skończy, po czym przechodzisz do walk i czekasz kiedy to się wreszcie skończy. Trzy pomieszczenia na krzyż w tej niby cytadeli, side questy na boleśnie wręcz żenującym poziomie. W starszych częściach nawet decyzje z side questów czasami po kilku(nastu) godzinach gry okazywały się mieć jakieś znaczenie dla fabuły. Tutaj wsio ryba co klikniesz. Może takie są wymagania dzisiejszego gracza masowego. W końcu fala hejtu na grę nie padła za to, że totalnie leżą dialogi, tylko za to, że animacje zawalili :roll:
_________________
http://ketyow.deviantart.com
http://www.biblionetka.pl/
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group