Strona Główna


Portal Latajaca-Holera.pl  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin
SzukajSzukaj  FAQFAQ  GrupyGrupy  AlbumAlbum  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Winieta

Poprzedni temat «» Następny temat
Co robić? Czyli w co grać?
Autor Wiadomość
Luc du Lac 
Buck Rogers

Posty: 4131
Skąd: Wrocław

Wysłany: 6 Stycznia 2017, 17:52   

Ja wczoraj skończyłem Dishonored.
Taki Thief pomieszany z Assasin Creed.
Zgrabna fabuła w steampunkowym świecie.
Całkiem fajne.
 
 
gorat 
Modegorator


Posty: 12659
Skąd: FF
Wysłany: 7 Stycznia 2017, 03:15   

ketyow: te spoilery w opisach są wewnątrz gry czy przy kupnie/opiniach/poradach?
_________________
Początkujący Wiatr wieje: Co mogę dla kogoś zrobić?
Zostań drzewem wiśni.
---
鼓動の秘密

U mnie działa.
 
 
ketyow 
Jim Raynor


Posty: 11029
Skąd: z domu
Wysłany: 7 Stycznia 2017, 09:53   

Przy kupnie, opiniach itp. Nie bardzo rozumiem jakby miały być wewnątrz gry, chyba że chodzi Ci o pudełkową ;P: Ja sobie mocno zaspoilowałem, bo oglądałem jeden gameplay na youtube, a w polecanych filmach obok, pojawił się inny gameplay z końca gry, ze spoilerem w tytule... W tej grze naprawdę jest sporo opcji wyjaśnienia świata, w którym się znajdujemy i przez pół gry się nad tym możemy zastanawiać, a opinie jak zawsze piszą gamonie, co już przeszli i nie myślą o tym, że inni czytają je przed zakupem. Gra na steam ma 96% pozytywnych opinii. To raczej story telling, nie ma większego zastanawiania się nad jakimiś łamigłówkami dotyczącymi tego "jak otworzyć te cholerne drzwi".
_________________
http://ketyow.deviantart.com
http://www.biblionetka.pl/
  
 
 
 
Luc du Lac 
Buck Rogers

Posty: 4131
Skąd: Wrocław

Wysłany: 7 Stycznia 2017, 22:28   

wtf ?
kupiłem TW: Shogun2
otwieram grę - 3 płytki
ok. instaluje.
coś tam poszumiało - i zaczęło steamować. ok.
czekam. ile ? 1,5 godziny ?
ile krw ; półtorej godziny
ale na uj ? mam przecież płytki, niech instaluje. ok. to może dlatego że steam włączony online. przełączam na offlinea. daje jeszcze raz instalację w nadziei na to że po prostu klasycznie będzie instalował z płyt. a gdzie tam.
trzeba włączyć online'a i czekać 1,5 godziny ...
co za czasy...
kto wymyślił to łajno

ps. ja prdle co za &^(0 0:25 a on dalej coś ściąga aktualizacje - 1h 50 min) to jakieś jaja...

pss. normalnie jak 30 lat temu instalowanie gry z kasety z dokręcaniem głowicy ...
  
 
 
Fidel-F2 
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela


Posty: 35770
Skąd: Sandomierz
Wysłany: 8 Stycznia 2017, 08:00   

Mi się Shogun 2 instalowałem bez steama. I raczej szybciej. Znacznie, choć dokładnie nie wiem bo dawno.
_________________
Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!
..
 
 
ketyow 
Jim Raynor


Posty: 11029
Skąd: z domu
Wysłany: 8 Stycznia 2017, 08:47   

Teraz tak się robi gry. Z trzech płyt instalujesz a dziesięć ściągasz. Nawet jak masz wersję non steam i całą grę na płytach to się okazuje, że każda gra już w dniu premiery ma do ściągnięcia parę GB patchy, bo ma tyle bugów, że się nie da grać. Z tego co pamiętam to nawet z Wiedźminem tak było. Kiedyś z neta się tak nie korzystało to gra musiała być grywalna z płyt już po zakupie. Teraz gra jest grywalna pół roku po premierze, bo wcześniej testują na graczach błędy i je dopiero łatają. Ja dlatego kupuję tylko wersje elektroniczne że steam. Ściągać i tak trzeba a przynajmniej nie muszę szukać i ręcznie instalować dwudziestu patchy. Ale ja mam internet 250 mbit to mi się nawet wielkie gry instalują szybko.
_________________
http://ketyow.deviantart.com
http://www.biblionetka.pl/
 
 
 
Luc du Lac 
Buck Rogers

Posty: 4131
Skąd: Wrocław

Wysłany: 8 Stycznia 2017, 10:52   

Uja tam działa. Po 4 godzinach instalacji gra się odpala, ale gdy ma przejść do bitwy to wywala grę do windy. Integralność plików sprawdzona.
Normalnie czuje się jak w czasach C64.

Tak sobie myślę że Amiga to był genialny sprzęt.
 
 
ketyow 
Jim Raynor


Posty: 11029
Skąd: z domu
Wysłany: 8 Stycznia 2017, 11:34   

Był, ale uwierz - wcale zabawy mniej nie było. Nawet więcej i trzeba było się naprawdę znać - teraz wszystko można znaleźć w necie. Przynajmniej jeśli wspomnę instalację gier na HDD na Amidze, no ale w sumie ja instalowałem na HDD coś, co nigdy nie miało się na nim znaleźć i nie było przystosowane, więc to też ma swoje do rzeczy. No i z drugiej strony robiłem to na procku 040, który nie był w pełni kompatybilny wstecz. Wszystko się rozbija o postęp.

Ty masz dziesiątkę? Jeśli tak to witaj w klubie, wiele problemów z grami zaczyna się od tego, że nie masz siódemki. Z drugiej strony i tak dobrze, że tyle lat od premiery wielu gier nadal można je odpalać - na konsolach nie jest tak różowo, a emulacja to tylko emulacja.
_________________
http://ketyow.deviantart.com
http://www.biblionetka.pl/
  
 
 
 
ketyow 
Jim Raynor


Posty: 11029
Skąd: z domu
Wysłany: 8 Stycznia 2017, 11:54   

Hm, wyczytałem, że ta gra w jakiś sposób wykorzystuje przeglądarkę internetową, a jeśli ta jest zapieprzona jakimiś wtyczkami, a szczególnie toolbarami, to potrafi wywalać grę. Niektórzy usuwają Chrome'a (czasem inną przeglądarkę z jakiej korzystają) i im to pomaga. Choć są tacy, którym nie, a nadal nie mogą znaleźć rozwiązania, nie dotyczy to wcale Win 10. Powiedziałbym: gra ujowa i tyle.

Ludzi z tym problemem (i innymi) są setki i programiści wylali się na ich naprawę.

Jeżeli miałbym stosować własne pomysły: spróbowałbym gry w oknie.
_________________
http://ketyow.deviantart.com
http://www.biblionetka.pl/
  
 
 
 
Luc du Lac 
Buck Rogers

Posty: 4131
Skąd: Wrocław

Wysłany: 8 Stycznia 2017, 14:39   

Hmm, miałeś HDD do Amigi? Ciekawostka, wiem że było coś takiego ale nie widziałem, zresztą toto pojawiło się chyba już w epoce 386 ?

Także FF2 pierwszą odpowiedź już masz - są problemy z TW S2, jak znajdę trochę czasu to siade i pogrzebie w systemie - bo coś tam znalazłem co ewentualnie może pomóc.

Co do przeglądarki -to jest to komputer tylko do gier. Ma system, antyw, narzędzia msi i teraz TW zaistalowal Acrobata
 
 
ketyow 
Jim Raynor


Posty: 11029
Skąd: z domu
Wysłany: 8 Stycznia 2017, 17:34   

Wiesz, 386 to był w produkcji od '85, więc mi się odnieść do tego co masz na myśli. W Amigach sloty na HDD były, tylko że u nas nie było to popularne, bo drogie i weszło w modę z dużym opóźnieniem.
_________________
http://ketyow.deviantart.com
http://www.biblionetka.pl/
 
 
 
Luc du Lac 
Buck Rogers

Posty: 4131
Skąd: Wrocław

Wysłany: 8 Stycznia 2017, 19:06   

386 to weszły realnie do polskich domów na początku lat 90 Tak to pamiętam.
 
 
Luc du Lac 
Buck Rogers

Posty: 4131
Skąd: Wrocław

Wysłany: 14 Lutego 2017, 20:09   

Gram w NewVegas i dialogi/sytuacje z *beep* wzięte wkrewiaja mię mocno. Wydawałoby się że po tylu latach ogólnego tworzenia gier nie powinno być takich wpadek - a jednak. .. tym bardziej że w innych (znanych mi) produkcjach Bethesdy nie jest to tak nagminne. .. 

Wracając do samej gry. .. 
w zasadzie "robię" dla House, ale zadanie no.5 mnie zmartwilo na tyle że nie wiem czy nie zrobić wolty i nie zmienić koszulek na RNK /NCR tudzież Pana Tak - chodzi o wyrzniecie Brotherhoodu. 

Tym bardziej ze nie bardzo jest ono logiczne.
 
 
ketyow 
Jim Raynor


Posty: 11029
Skąd: z domu
Wysłany: 15 Lutego 2017, 18:19   

No, po Wiedźminach, Mass Effectach czy Deus Exach, to się większość tych questów w New Vegas wydaje naiwna czy wręcz nudna. Główny plot fabularny zresztą ciekawszy był IMO w trójce. Ja teraz gram w Deus Exa Mankind Divided. 30h za mną, jest bardzo dobrze. Słabsza fabuła i podobno nie zamknięta (miała być trzecia część), ale gameplay pozostał świetny.
_________________
http://ketyow.deviantart.com
http://www.biblionetka.pl/
 
 
 
Luc du Lac 
Buck Rogers

Posty: 4131
Skąd: Wrocław

Wysłany: 15 Lutego 2017, 18:49   

No, questy są na poziomie 15 letniego mg.
 
 
Freja Draco 
Tom Bombadil


Posty: 44
Skąd: Legnica/Wrocław
Wysłany: 16 Lutego 2017, 02:31   

Luc du Lac napisał/a
Normalnie czuje się jak w czasach C64.
Tak sobie myślę że Amiga to był genialny sprzęt.

Tia... A jak wyszła Amiga CDTV, to - pamiętam - sobie pomyślałam, że jak coś takiego nabędę, to już nigdy w życiu nie zobaczę irytującego komunikatu: Please insert disk number 2.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group