Sprzątanie |
Autor |
Wiadomość |
bio
Kolega Dąbczak
|
Wysłany: 17 Marca 2016, 23:23 Sprzątanie
|
|
|
Alleluja! Wszystkie me koleżanki myją okna. Zimno, zatem część się rozchoruje. Ale muszą umyć, bo jak nie umyć przed świętami?
Będziesz jadła białą kiełbasę z okna i się zarazisz?
- Co? Ke?
Dlaczego to umyte okno jest takie istotne? Muchy zimą nie srają.
Najgorliwsza z koleżanek jeszcze nie umyła i już przeżywa mycie, które ją czeka.
Czemu przeżywasz, zainteresowałem się. Wszak i tak codziennie myjesz okno balkonowe które uparcie liże pies.
Masz wyjście:
- pozbyć się psa
- obciąć psu jęzor
- olać okno balkonowe
Dla większości facetów trzecia alternatywa jest najbardziej racjonalna.
Pytanie za trzy pięćdziesiąt - która dla kobiety jest nie najbardziej realistyczna, ale najmniej możliwa w realizacji?
I tak chodzą i kaszlą. Z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku w sytuacji, gdy i tak patrzymy na świat nie przez okna, a przez Windowsy internetowe. |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 18 Marca 2016, 07:50
|
|
|
bio, wpadnij do Sandomierza, wypijemy wódkę.
btw, która Wilga? |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
bio
Kolega Dąbczak
|
Wysłany: 18 Marca 2016, 14:00
|
|
|
Wilga rozcinająca mą mieścinę na pół i biegnąca na zachód, by wpaść do Wisły w miejscowości też Wilga. |
|
|
|
|
ihan
iHan Solo
|
Wysłany: 19 Marca 2016, 13:33
|
|
|
Rozwiązań jest więcej. Można zlikwidować szybę w drzwiach balkonowych. Nie będzie miał czego lizać a i mycia takiej nieistniejącej szyby mniej. |
_________________ Boże chroń mnie przed ludźmi wykształconymi ponad swoją inteligencję. |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 19 Marca 2016, 14:38
|
|
|
Nie mam hopla na punkcie mycia okien, ale cenię sobie ich przezierność i dlatego na początku wiosny staram się wszystkie umyć. W tym roku mam dodatkowy powód - remont związany z zainstalowaniem kominka, połączony w wykuciem nowego wejścia do pokoju. Wszędzie mam pokłady kurzu i niestety nie potrafię przejść nad tym do porządku, więc robię porządek. |
|
|
|
|
burk [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Marca 2016, 18:58
|
|
|
Pozdrawiam przezierność! Właśnie w ramach fuhy wybiłem wejście na dwóch kątownikach w ścianie nośnej koćham szlifierkę kątową, może i y pyli ale jest dobra.. |
|
|
|
|
bio
Kolega Dąbczak
|
Wysłany: 19 Marca 2016, 23:41
|
|
|
ihan cenię Twą wiedzę i zaangażowanie w kwestii nieparzystokopytnych przyjaciół Homo, ale na oknach się nie znasz. Skoro zlikwidować szybę, to po co drzwi? W tym klimacie?
Pozdrawiam machając zgrzebłem zza stajni. Bez ironii - miałem dziadka ułana.
burk, kochanie się z narzędziami sprawi, że będziesz nam wysyłał posty z SORu. A to mój główny dostawca roboty. Zatem raczej podziwiaj narzędzia z oddali. |
|
|
|
|
Lowenna
Mirmił
|
Wysłany: 23 Marca 2016, 04:31
|
|
|
Okna trzeba umyć by dostrzec piękną, wiosenną zieleń budzącą się do życia W przeciwnym razie widać tylko szarość, brud i depresję... Umyłam i od razu było mi lepiej. |
_________________ Gdyby nawet mężczyzna potrafił zrozumieć, co myśli kobieta... i tak by nie uwierzył... |
|
|
|
|
bio
Kolega Dąbczak
|
Wysłany: 23 Marca 2016, 17:01
|
|
|
Nie! - by dostrzec piękną, wiosenną zieleń budzącą się do życia , trzeba otworzyć okna. |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 23 Marca 2016, 17:03
|
|
|
A jeszcze lepiej wyjść na pole. |
|
|
|
|
bio
Kolega Dąbczak
|
Wysłany: 23 Marca 2016, 17:30
|
|
|
Kto by ta okna w pole nosił? |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 23 Marca 2016, 17:34
|
|
|
Bez okna wyjść.
Bardzo lubię dom po sprzątaniu. W trakcie, trochę mniej. Wydaje się dwa razy większy. |
|
|
|
|
Lowenna
Mirmił
|
Wysłany: 23 Marca 2016, 18:34
|
|
|
bio napisał/a | trzeba otworzyć okna. | A zaraz potem zostać pobitą bo ZNOWU WIETRZYSZ ? |
_________________ Gdyby nawet mężczyzna potrafił zrozumieć, co myśli kobieta... i tak by nie uwierzył... |
|
|
|
|
konopia
Marudny maruda marudzący
|
Wysłany: 23 Marca 2016, 18:48
|
|
|
świeże powietrze może być szkodliwe, to fakt.
Mieszkańcy Krakowa coś o tym wiedzą. |
_________________ Powinniśmy szanować poglądy religijne bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia,
do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, że jego żona jest piękną kobietą, a dzieci bardzo mądre. |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 23 Marca 2016, 19:19
|
|
|
Świeże co? |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
bio
Kolega Dąbczak
|
Wysłany: 23 Marca 2016, 20:48
|
|
|
A tak naprawdę, to kobietą nie chodzi o mycie. Jest dziura w ścianie. Bo chciały. Chodzi o to, by ją zasłonić. Lepiej umytą, ale głównie przysłoniętą. Firankami. Zasłonkami. Roletkami. Wertikalami. Tymi w prążki poprzeczne, co mi wyleciały z pamięci. To wszystko też trzeba umyć i wyprać. A święta to wymarzona pora. A mówiło się, że komuniści są upierdliwi. A oni tylko krawężniki na biało na 1 Maja. |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 23 Marca 2016, 21:49
|
|
|
bio, zostałeś przymuszony do współuczestnictwa? |
|
|
|
|
Lowenna
Mirmił
|
Wysłany: 24 Marca 2016, 03:43
|
|
|
bio, u mnie w oknach od wschodu jedynie rolety, od zachodu te poprzeczne plisy, których nazwy też nie pamiętam. Uwierz mi, to nie jest dobre rozwiązanie. Szczególnie na parterze
Jeżeli jednak Agi ma rację, to współczuję |
|
|
|
|
nureczka
Mama Pufcia
|
Wysłany: 24 Marca 2016, 08:20
|
|
|
Lowenna napisał/a | od zachodu te poprzeczne plisy, których nazwy też nie pamiętam |
Czy chodzi wam o rolety rzymskie, czy o zazdrostki? |
_________________ Zapraszam do odwiedzania mojej strony oraz bloga |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 24 Marca 2016, 08:30
|
|
|
ani jedno ani drugie
coś takiego
|
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Rafał
.
|
Wysłany: 24 Marca 2016, 08:56
|
|
|
Podoba mi się pomysł z oknem za zlewem. Bardzo. Ja bym jeszcze dodał taczkę pod oknem, co by nie męczyć się z podnoszeniem tych wszystkich brudnych naczyń z trawnika. |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 24 Marca 2016, 15:46
|
|
|
Zmieniłam układ smug z zimowego na wiosenny w prawie wszystkich oknach na parterze, uff. |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
konopia
Marudny maruda marudzący
|
Wysłany: 24 Marca 2016, 16:53
|
|
|
Cytat | Zmieniłam układ smug z zimowego na wiosenny |
Niesamowicie poetyckie zdanie! |
_________________ Powinniśmy szanować poglądy religijne bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia,
do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, że jego żona jest piękną kobietą, a dzieci bardzo mądre. |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 24 Marca 2016, 17:44
|
|
|
A jakie prawdziwe! |
skarby
szorty |
|
|
|
|
|