Falszywy sygnal |
Autor |
Wiadomość |
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 19 Września 2006, 11:04 Falszywy sygnal
|
|
|
Czy mieliscie juz kiedys falszywy sygnal z SETI? ja mialem, jeszcze na starym kliencie ( okres kiedy to z zapalem wpatrywalem sie w ten 'plytkowy' wykres... ). Byly to moje poczatki wiec mozecie wyobrazic sobie moja mine gdy zobaczylem na tym kolorowym wykresie plaskie 'plytki' a po srodku nagly szczyt... o malo zawalu nie dostalem... na szczescie gdzies tak po 10 sekundach ( normalnie zamarlem ) moj mozg zacal pracowac i przypomnial sobie informacje jaka znalazlem na stronie SETI@home - taki 'szczyt' to falszywy sygnal - pochodzacy z ziemi ( np. z jakiejs satelity ). Klient SETI@Home sam rozpoznaje takie falyszwe sygnaly i konczy przetwarzanie danych - rzeczywiscie - wtedy porcja danych byla przetworzona w 20 minut. Mialem tak jeszcze ze trzy razy.
A czym sie takie cos przytrafilo? a moze cos innego?
PS - przydalby sie oddzielny dzial dla SETI - co na to moderatorzy? |
_________________ www.badelek.com
Luck yourself |
|
|
|
|
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 19 Września 2006, 11:52
|
|
|
Nie wgłębiałem się zbytnio w moje przeliczone sygnały. Swoją drogą to nie wiem nawet gdzie to w BIOINCu sprawdzić albo obserwować
Dział dla SETI popieram, forum będzie czytelniejsze pod względem szukania galarety tudzież pięknych Volkanek |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 19 Września 2006, 12:07
|
|
|
Dunadan
Cytat | PS - przydalby sie oddzielny dzial dla SETI - co na to moderatorzy? |
A po co? Nie możesz tego pisać w istniejącym już wątku SETI? |
|
|
|
|
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 19 Września 2006, 12:10
|
|
|
Czarny, jest już parę tych wątków, oprócz głównego, są chyba dwa ogłoszenia, Nexus robi poradniczek, który też by można tam umieścić. Sprawa jest rozwojowa i ja też jestem za. |
|
|
|
|
mawete
bosman
|
Wysłany: 19 Września 2006, 14:10
|
|
|
Czemu nie. Może jeszcze jakieś inne sprawy wynikną - warto zeby wszystko było w jednym miejscu - nwoprzybyli nie bedą musieli szukać. |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 19 Września 2006, 14:12
|
|
|
Czarny - juz nawet NURS mowi o balaganie w watku SETI@Home jeden watek na te sprawy to za IMHO malo ale zreszta decyzja nalezy do was
Slowik - zakladka 'Zadania', przycisk 'Show graphics' - pojawi sie trojwymiarowy wykres :/ niestety zbyt trojwymiarowy ( moj komp nie daje rady z jego pokazywaniem ) - taki przerost formy nad trescia W tradycyjnym kliencie wykres byl pseudo 3D - tzn pokazywany w rzucie izometrycznym - wszystko bylo jasne i przejrzyste i nie cielo
Mawete - dokladnie. Logan zrobil bardzo Ladny poradnik poczatkujacego ja zalozylem nowy temat, mozna zalorzyc temat gdzie bedzie sie zglaszalo ew. nowe problemy... a na pewno wynikna jakies inne sprawy z SETI. |
_________________ www.badelek.com
Luck yourself |
|
|
|
|
mawete
bosman
|
Wysłany: 19 Września 2006, 14:59
|
|
|
Dun: ja Ci napiszę Mawete... Czekaj kochaniutki przyjedziesz do Polski - nawet kaczki dwojga imion Cię nie obronią.... |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 19 Września 2006, 15:03
|
|
|
eee... no bo to sie tak samo no dobra, mAWETE juz nie bede |