Wheels of Fire |
Autor |
Wiadomość |
Kai
Bloody Mary
|
Wysłany: 12 Kwietnia 2012, 14:42
|
|
|
Ja nakładam czysty olejek na twarz, dekolt i ramiona, no i dłonie oczywiście. Ale wieczorem. Po olejku podkład się "ślizga" więc rano już nie.
Natomiast olejek kosmetyczny Schwarzkopf nakładam na mokre włosy, a potem jeszcze po wysuszeniu takimi lekko natłuszczonymi rękami je układam. Są mięciutkie i sypkie, akurat na puszystości mi średnio zależy, raczej właśnie, żeby były gładkie i lekkie.
Ale z tym nakładaniem nie od cebulek to dobry patent.
Na ręce jeszcze gliceryna z sokiem z cytryny i na to na noc rękawiczki.
Aaa, jest jeszcze fajne mydło peelingujące z czarnuszki (z tych marokańskich cudeniek). Ładnie wygładza cerę, jeśli ktoś ma skłonności do zaskórników.
Oj, żeby to człowiek miał siłę, jak pada na nos |
_________________ - Ucieczka płynu dowodowego z miejsca zbrodni do przełyku podejrzanego!
- to nieprawda, płyn się boi pana władzy i skrył się we mnie! |
|
|
|
|
Chal-Chenet
cHAL 9000
|
|
|
|
|
Kai
Bloody Mary
|
Wysłany: 5 Maj 2012, 22:38
|
|
|
OMG Chal, dzięki |
_________________ - Ucieczka płynu dowodowego z miejsca zbrodni do przełyku podejrzanego!
|
|
|
|
Chal-Chenet
cHAL 9000
|
Wysłany: 5 Maj 2012, 22:46
|
|
|
Ten kawałek i jeszcze jeden sampel innego kawałka rokują naprawdę dobrze. Rehabilitacja po przeciętnym (przynajmniej w mojej opinii) "Gods of War" bardzo możliwa! |
_________________ Nobody expects the SPANISH INQUISITION!!!
http://zlapany.blogspot.com/ |
|
|
|
|
Kai
Bloody Mary
|
Wysłany: 5 Maj 2012, 23:06
|
|
|
Boję się zapeszyć |
|
|
|
|
Chal-Chenet
cHAL 9000
|
Wysłany: 6 Maj 2012, 09:03
|
|
|
Wierzmy! Hail GODS OF WAR!!! |
|
|
|
|
Kai
Bloody Mary
|
Wysłany: 6 Maj 2012, 19:05
|
|
|
Muszę przyznać, że po długiej przerwie brzmią naprawdę nieźle A długą przerwę miałam, chyba z rok. |
|
|
|
|
Kai
Bloody Mary
|
Wysłany: 8 Maj 2012, 08:52
|
|
|
Nie znalazłam miejsca do zadania tego pytania:
Czy "artystowskie szaleństwo" ma wydźwięk pejoratywny, czy tylko mi się wydaje? W ogóle sam przymiotnik "artystowski"? |
|
|
|
|
fealoce
Sarah Connor
|
Wysłany: 8 Maj 2012, 08:54
|
|
|
Samo słowo jest przeraźliwie wprost brzydkie ale nie wiem, czy ma wydźwięk pejoratywny.... |
|
|
|
|
Kai
Bloody Mary
|
Wysłany: 8 Maj 2012, 09:03
|
|
|
Jest tak brzydkie, że poznałam je dopiero wczoraj i próbuję się o nim jak najwięcej dowiedzieć. Zastosowano je do sztuki Gaudiego, więc lepiej niech nie będzie pejoratywne |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 8 Maj 2012, 09:06
|
|
|
Kai napisał/a | Czy artystowskie szaleństwo ma wydźwięk pejoratywny, czy tylko mi się wydaje? W ogóle sam przymiotnik artystowski? |
To chyba zależy od kontekstu użycia określenia.
SJP napisał/a | ▸ artystowski
artystowski
występowanie: Słownik ortograficzny języka polskiego - wyd. Muza 2001, 2005, 2006 - T. Karpowicz
odnoszący się do doskonałości formalnej wykonania dzieła, jako wartości samoistnej, ważniejszej niż treść (np. popis artystowski) |
|
|
|
|
|
Kai
Bloody Mary
|
Wysłany: 8 Maj 2012, 09:45
|
|
|
No właśnie też sprawdziłam to znaczenie i nie jestem przekonana, dlatego pytam tych, którzy "walczą" słowem - jak pisałam, ja, technokratka, poznałam je dopiero wczoraj |
|
|
|
|
Kasiek
Kogga
|
|
|
|
|
Kai
Bloody Mary
|
Wysłany: 23 Maj 2012, 12:31
|
|
|
Marud mi się włączył.
Nie mam jeszcze umowy z wydawnictwa, choć książka już oddana, o płatnościach nie wspomnę.
Mam wątpliwości, czy Młody da sobie radę na tym Wydziale Jazzu (jak to brzmi, strach się bać), czy się w ogóle dostanie, bo przecież tam pójdą wszystkie talencia i beztalencia z plecami ze szkół muzycznych, krewni i znajomi Królika itp.
Mam zastój w pracy, szczególnie "tej drugiej" co mi jest raczej nie na rękę.
No i niechby się ta burza ruszyła, no! |
|
|
|
|
Lis Rudy
A jednak marudny
|
Wysłany: 23 Maj 2012, 13:14
|
|
|
Kai, a Jazzu się nie gra duszą ? Jak Młody ma czuja do muzyki, to z różnymi pacanami z plecami da sobie bez problemu radę. Nie bój się, z opisu wygląda na takiego co sobie poradzi.
Kai napisał/a | Mam zastój w pracy, (...) co mi jest raczej nie na rękę |
Ja ma sytuację odwrotną-roboty mam od ciężkiej cholery, ale gro z niej jest na takim etapie że zamknąć jej fakturą nie idzie bo co chwila coś, jakieś duperelki, poprawki, korekty etc. Marnuję na to mnóstwo czasu, praca się przeciąga i tylko pieniędzy z tego nie widać |
_________________ Spotkali się raz: człowiek-pająk, człowiek-ptak i kobieta-kot. "Zebrałem was tu nieprzypadkowo" - zwrócił się do nich człowiek-psychiatra... |
|
|
|
|
Kai
Bloody Mary
|
Wysłany: 25 Maj 2012, 18:17
|
|
|
No i zastój się skończył, chyba że ja odleżyn na d... dostanę, bo mi dowalili dwa pokazy slajdów i referat nareszcie czuję, że żyję. |
|
|
|
|
Kasiek
Kogga
|
|
|
|
|
Kai
Bloody Mary
|
Wysłany: 25 Maj 2012, 19:08
|
|
|
I właśnie o to chodzi To jest ten soczysty thrill, który uwielbiam, zamęczyć się do stanu zwłok, a potem na masaż, do kolegi na łóżko masujące i boks z gruszką - wtedy wiem, że żyję.
Jutro Młody gra dwa wygrane koncerty na Dniach Dąbrowy (możliwość zagrania była nagrodą w jakichś tam konkursach), potem za dwa tygodnie w Warszawie. Niech się dzieje! |
|
|
|
|
Chal-Chenet
cHAL 9000
|
Wysłany: 25 Maj 2012, 21:24
|
|
|
Kai napisał/a | Niech się dzieje! |
Wola Nieba. Z nią się zawsze zgadzać trzeba. |
|
|
|
|
Kai
Bloody Mary
|
Wysłany: 27 Maj 2012, 10:12
|
|
|
No i jeden występ poszedł na misie, bo wynajęty wykonawca nie mógł się nastroić przez godzinę. Swoją drogą, oglądałam ten drugi i - perły przed wieprze! - dziewczyna robi z głosem co chce, Młody z klawiszem to samo, ale to jest poezja śpiewana - a kto tego słucha na festynie? Pod piwsko i chleb ze smalcem? Kompletny debilizm. Załatwić im występ w Sali Kameralnej to co innego, a tu to powinni śpiewać Usia-siusia i tyle.
Dzisiaj grają jako Curly Heads. Dawid doszedł do półfinału, będzie - może - fajnie. Mają bardzo słabe gitary, ale sądzę że Dawid i Młody z Hammondem jakoś dadzą radę. Chyba, że znowu organizacja się posypie. |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 30 Maj 2012, 21:54
|
|
|
No i przez tego bloga, znaczy przez Kai i Agi konkretnie, nabyłam dziś olejek arganowy. Weszłam po kokosowy, ale nie mieli. Wzięłam do ręki migdałowy, a potem zobaczyłam ten argan z tą etykietką anti-âge, to zamknęłam oczy na cenę |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 30 Maj 2012, 21:57
|
|
|
Martva, przypuszczam, że nie będziesz żałować. Spróbuj jeszcze znaleźć szampon z olejkiem arganowym, np. moje włosy bardzo go lubią. |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 30 Maj 2012, 22:02
|
|
|
Myślałam bardziej o zmarszczkach szyjnych i międzybrwiowych, ale w sumie jak mam szampon i mam olejek... |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 30 Maj 2012, 22:09
|
|
|
Olejek stosuj przed myciem, ja zostawiam na noc, później na niezmoczone włosy nanoszę szampon, spieniam i dopiero płuczę. Zmarszczki to będziesz miała za jakieś dwadzieścia lat. |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 30 Maj 2012, 22:14
|
|
|
Wszelkie oleje stosuję przed myciem, a spłukuję za pomocą odżywki (ona je emulguje i łatwiej schodzą, a do tego po samym oleju nie mam tak fajnych włosów jak po oleju i odżywce). Zmarszczki mi się tu pogłębiły, nie wiem na jakiej zasadzie, okolica czysta (chyba że kłamali o porostach w książce do biologii), woda czysta a ja mam takie problemy z cerą i włosami jak dawno nie miałam. |
skarby
szorty |
|
|
|
|
Miria [Usunięty]
|
Wysłany: 30 Maj 2012, 23:14
|
|
|
Też zakupiłam ten olejek Stosuję na twarz i lubię go! |
|
|
|
|
Kai
Bloody Mary
|
Wysłany: 31 Maj 2012, 08:30
|
|
|
To chyba jedyny specyfik, który można nałożyć na twarz, przejechać nim po włosach a resztę wytrzeć na przykład w uda albo kolana (znakomicie zmiękcza i wygładza).
Martva, Garnier ma taki szampon, jeszcze z żurawiną. A odżywki Schwarzkopf. No, ale "tam" masz na pewno większy wybór i lepsze.
Swoją drogą, ciekawe, co ma w tym temacie Yves Rocher. |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 31 Maj 2012, 17:46
|
|
|
Kai napisał/a | To chyba jedyny specyfik, który można nałożyć na twarz, przejechać nim po włosach a resztę wytrzeć na przykład w uda albo kolana |
Olej kokosowy, migdałowy, w zasadzie każdy olej (roślinny, zanim mnie ktoś za słówko złapie), sok z cytryny, miód, żółtko. Chociaż te dwa ostanie trzeba spłukiwać, inna rzecz że ja oleje z włosów spłukuję zawsze bo inaczej wyglądam jak przetłuszczona topielica
Kai napisał/a | No, ale tam masz na pewno większy wybór i lepsze. |
Żebyś się nie zdziwiła na razie znalazłam miłą firmę ze średniej półki z małym Marsylczykiem, kupiłam sobie najpierw maskę, potem szampon, z miodem i chyba masłem karite i całkiem mi się podoba. Tylko muszę płukać wodą z octem na koniec, bo tu z kranu leci sam lekko rozcieńczony wapień |
skarby
szorty |
|
|
|
|
Kai
Bloody Mary
|
Wysłany: 31 Maj 2012, 17:59
|
|
|
Kokosowego i migdałowego nie próbowałam, tylko rycynowy i tylko na rzęsy. Sok z cytryny na ręce i twarz, miód na usta, żółtko wolę zjeść
Mnie włosy się strasznie puszą, bo pod farbą są siwe, czyli w zasadzie martwe (nie Martve), olejek arganowy je wygładza i obciąża. I dodaje im tego "tańczenia" które tak lubię.
Swoją drogą, czy ktoś próbował rycynowej kuracji na włosy Chmielewskiej?
Aaa i jeszcze jedno - Martva, nie próbuj sobie niszczyć cery kremami przeciwzmarszczkowymi. Nawilżaj, nawilżaj, nawilżaj - olejki, natryskiwanie wodą w sprayu i będzie OK. Za młoda jesteś.
Natomiast dla Pań w moich okolicach wiekowych serdecznie polecam serum Vichy - ślicznie wygładza i ujędrnia, nawet po nieprzespanej nocy |
Ostatnio zmieniony przez Kai 31 Maj 2012, 18:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
nimfa bagienna
Beastmaster
|
Wysłany: 31 Maj 2012, 18:06
|
|
|
Tak, ja. Dostałam od niej zapalenia mieszków włosowych. Nie polecam. |
_________________ Tłumaczenie niechlujstwa językowego dysleksją jest jak szpanowanie małym fiutkiem. |
|
|
|
|
|