|
|
 |
Publicystyka numeru 66 - głosujemy do 12 maja |
Wskaż dobrą publicystykę |
Tomasz Bochiński - Kołkiem go, Zenon, kołkiem! |
|
34% |
[ 15 ] |
Andrzej Pilipiuk - Refugium |
|
18% |
[ 8 ] |
Dariusz Domagalski - Na olimpijskiej bieżni i na dopingu |
|
29% |
[ 13 ] |
Jarosław Grzędowicz - Jak zajmować się kompletnymi bzdurami |
|
18% |
[ 8 ] |
Żaden z powyższych |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Głosowań: 22 |
Wszystkich Głosów: 44 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Ceridwen
Jaskier
|
Wysłany: 25 Kwietnia 2011, 11:11
|
|
|
Felietony czytałam na długo zanim napisałam komentarz, więc może i coś mi umknęło. Ale jeśli literatura piękna, to i tak niczego nie zmienia, sensu w felietonie nie widzę. Ludzi, którzy nie lubią czytać albo uznają to za stratę czasu znam sporo, takich, którzy byliby orędownikami tylko i wyłącznie czytania o czystych faktach... hm, nie przypominam sobie ani jednej osoby.
Nie twierdzę, że tacy nie istnieją, może i kręci się ich wokół setki tysięcy, a ja po prostu nie wdałam się z żadnym w dyskusję na ten temat;p Zwłaszcza, że niektórzy podają przykłady takich osobników, wierzę na słowo, że bywają. Oceniam jednak subiektywne, do mnie to nie trafia zupełnie.
Cenienie jedynie poradników o podrywaniu dziewczyn i zwiedzaniu centrum handlowego to raczej nie jest przejaw tego, o czym pisał Grzędowicz (ale jak mówiłam, czytałam dawno, nie pamiętam wszystkiego). Ja bym to podpisała właśnie pod ludzi, którzy nie lubią i nie chcą czytać książek. Chyba, że twierdzą przy tym, że nikt nie powinien czytać nic innego, bo tylko to jest cokolwiek warte i wszystkie książki inne należałoby spalić;p |
|
|
|
 |
Witchma
Jokercat

|
Wysłany: 11 Maj 2011, 10:50
|
|
|
Próbę czasu przetrwały tylko felietony Kruka i Vikinga, więc dla nich punkty |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
"Wszystkie kobiety są piękne, tylko po niektórych tego nie widać."
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
 |
Kruk Siwy
Wierny Legionista

|
Wysłany: 12 Maj 2011, 22:53
|
|
|
Dziękuję głosującym, choć wiem, że mała w tym mojego pióra zasługa. WAMPIR! To hasło musiało przyciągnąć uwagę, a to oznaczą że moja konstatacja felietonowa nie do końca jest słuszna.
I dobrze! Niech żyją potwory! Zwłaszcza te wymyślone... |
_________________ Tu leży pisarz nieznany.
Marzył, że dorówna tuzom.
Talent miał niespotykany
lecz pisał sobie, a muzom.
Agi |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Partner forum