Okładka numeru 65 - głosujemy do 12 kwietnia |
Jak podoba Ci się najnowsza (znowu dragonowa) okładka naszego ukochanego pisma |
6 |
|
0% |
[ 0 ] |
5 |
|
6% |
[ 3 ] |
4 |
|
11% |
[ 5 ] |
3 |
|
11% |
[ 5 ] |
2 |
|
16% |
[ 7 ] |
1 |
|
32% |
[ 14 ] |
-1 |
|
20% |
[ 9 ] |
|
Głosowań: 43 |
Wszystkich Głosów: 43 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
RD
Niedomyty macho
|
Wysłany: 17 Marca 2011, 19:16
|
|
|
Ale ja nie dyskutuję z tym, czy ta akurat okładka się podoba, czy nie. Ale jesli przejrzysz wątki dotyczące okładek, zawsze powtarza się zarzut, że "growa" albo "książkowa". Ja się nie spieram, tylko wyjaśniam z grubsza jak to działa. |
|
|
|
|
rybieudka
Istota z głębin
|
Wysłany: 17 Marca 2011, 19:24
|
|
|
hrabek napisał/a | Ja wiem, że taka jest stylizacja okładek gry, ale przecież okładka pisma nie musi być kopią growej okładki, może promować produkt inną grafiką. |
Przykłąd: marcowa NF.
@RD, to ja już chyba wolę "książkowe" od "growych." Przynajmniej ma to jakiś związek z pismem i wydawnictwem. |
_________________ Tekst to tylko pretekst do podtekstu...
RYBIEUDKA blog - http://rybieudka.blogspot.com/
Jedyny TAKI katalog fantastyki! - FANTASTA.PL |
|
|
|
|
Nitj'sefni
Meff Fawson
|
Wysłany: 17 Marca 2011, 19:41
|
|
|
RD napisał/a | wyjaśniam z grubsza jak to działa |
To jest oczywiste, że prasa utrzymuje się głównie dzięki reklamom, a pieniądze ze sprzedaży to tylko minimalna część zysków, ale, jak zauważył hrabek, produkt można promować ciut inaczej. |
_________________ "A long time ago in a galaxy far, far away...." |
|
|
|
|
Szenute
Zombie Lenina
|
Wysłany: 22 Marca 2011, 07:53
|
|
|
Jak dla mnie 5. Monumentalny czerwony smok na okładce głodnym spojrzeniem zerkający na wszelkich malkontentów
Czego chcieć więcej... i mówię to choć DA nie trawię. |
_________________ True Blood fan
Postapokalipsa fan
Zombie fan |
|
|
|
|
Ceridwen
Jaskier
|
Wysłany: 23 Marca 2011, 20:28
|
|
|
Na pewno przyciąga wzrok. Ile razy nie zerknę na czasopisma w jakimś kiosku, tyle razy najpierw rzuca się w oczy właśnie marcowe SFFH. Może podzieliłabym zarzuty innych, gdyby nie to, że każda okładka ze smokiem (choćby nie wiadomo jak paskudnym, a przyznaję, że ten urodą nie grzeszy) mnie się będzie podobać. A poprzednich numerów SFFH z okładkami z Dragon Age w ręku nie miałam, więc nie wiem, czy identyczne/podobne. I tym razem nazwiska autorów wyjątkowo nawet pasują, tak wkomponowane w to smocze skrzydło.
"Do wygrania" dalej mi przeszkadza;p Okey, Redakcja może i musi dawać, żeby zarabiać, ale mnie się nie musi podobać. Nawet jeżeli rozumiem, dlaczego nie da się tego pozbyć.
4. Z minusem. |
|
|
|
|
merula
Pani z Jeziora
|
Wysłany: 23 Marca 2011, 22:36
|
|
|
dla mnie cztery. lubię smoki, ale to mi za bardzo się z barwami narodowymi kojarzyło, kolorystycznie i układem. |
_________________ Kobiety dzielą się na te, które nie wiedzą czego chcą i na te, które chcą, ale nie wiedzą czego. |
|
|
|
|
shenra
Wielki Kosmiczny Chomik Naczelna Biskupa
|
Wysłany: 24 Marca 2011, 09:35
|
|
|
Ceridwen napisał/a | Ile razy nie zerknę na czasopisma w jakimś kiosku, tyle razy najpierw rzuca się w oczy właśnie marcowe SFFH. | Ja ani razu nie zauważyłam, pani z jednego kiosku to nawet nie była pewna, czy mają, a mieli. |
_________________ Chomikowo obłędnie, lekko neurotycznie w granicach perwersji. "Niuplać dzyndzla" specially for smert
Przesiądź się!
Przegubowy kotecek!
chomik w świecie |
|
|
|
|
Mateusz Zieliński
Indiana Jones
|
Wysłany: 25 Marca 2011, 13:39
|
|
|
-1 - okładka nie dość, że nudna, to jeszcze będąca nieskrywaną reklamą z napisem "Nowe porywające RPG...". Bardzo mi się to nie podoba. |
_________________ Mój nick, to imię i nazwisko. Mówcie mi po imieniu... |
|
|
|
|
Zagubiony
Langolier
|
Wysłany: 27 Marca 2011, 19:30
|
|
|
-1
Faktycznie wyjątkowo brzydka ta okładka. Standardowo ponarzekam na pasek "do wygrania" oraz kolorki przy liście autorów z tytułami ich opowiadań.
Natomiast biały napis na białym tle mi się spodobał... ale i tak wrażenie ogóle fatalne. |
_________________ Weapons are just tools. True strength lies within me.
Heishirō Mitsurugi
Forever Lost |
|
|
|
|
Virgo C.
Fred Flintstone
|
Wysłany: 11 Kwietnia 2011, 13:18
|
|
|
Chyba pierwsza ocena 5 była wystawiona przeze mnie |
_________________ "Ja tam nie wiem o co cała ta wrzawa. U mnie w domu elektryczność jest w gniazdku. Gdyby ten pomysł rozpropagować, niepotrzebne byłyby żadne atomy." |
|
|
|
|
|