Copernicon 2012.10.05-07 Toruń |
Autor |
Wiadomość |
Dabliu
Marsjanin
|
Wysłany: 20 Października 2010, 20:40
|
|
|
Bawiłem się przednio, poznałem lub ponownie spotkałem multum ciekawych postaci, napiłem się piwa, posłuchałem muzyki na żywo... Generalnie, konwent uważam za udany, zwłaszcza że odbywał się w pięknym mieście i wszędzie było blisko - szkoła, hotel, dworzec kolejowy, knajpy; no, żyć nie umierać
Specjalne podziękowania dla Last Vikinga za wielce interesujące prelekcje i rozmowy, oraz dla baranka za współdzielenie syndromu "starego wkurwionego" i wspólne nocne szlajanie się po knajpach; nie zliczę, ile ich odwiedziliśmy |
|
|
|
|
Last Viking
Klapaucjusz
|
Wysłany: 21 Października 2010, 08:16
|
|
|
Można tylko przytaknąć temu, co napisali inni użytkownicy. COPERNICON był bardzo udaną imprezą, nie tylko pod względem organizacyjnym, ale również towarzyskim
I w następnym roku wszystkim polecam ten konwent.
baranek napisał/a | Bo akurat na frekwencję Viking nie musiał narzekać. Na brak snu, owszem. Na zmęczenie - zdecydowanie. Ale nie na frekwencję. |
No... w sobotę ledwo trzymałem się na nogach i to bynajmniej nie z powodu nadmiernej ilości alkoholu, ale właśnie zmęczenie dało znać.
Dabilu napisał/a | Specjalne podziękowania dla Last Vikinga za wielce interesujące prelekcje i rozmowy |
Dzięki
Ale to ja powinienem podziękować, albowiem druga prelekcja przerodziła się właściwie w panel dyskusyjny, na którym w równym stopniu słuchałem co inni mają do powiedzenia, co mówiłem
I nadal uważam, że powinieneś na Falkonie zrobić prelekcję, na pewno byłaby interesująca. |
_________________ http://domagalski.kawerna.pl |
|
|
|
|
baranek
Wróbel galaktyki
|
Wysłany: 21 Października 2010, 08:29
|
|
|
Last Viking napisał/a | I nadal uważam, że powinieneś na Falkonie zrobić prelekcję, na pewno byłaby interesująca. |
Tu się zgadzam. Chociaż przerażająca nieco też może być. Tak przynajmniej wynika z tego co Dabliu opowiadał o swojej poprzedniej prelekcji. |
_________________ Życie, ku*wa, jest nowelą.
"Pisze się po to, żeby było napisane" - Zygmunt Kałużyński |
|
|
|
|
Dabliu
Marsjanin
|
Wysłany: 22 Października 2010, 21:40
|
|
|
Last Viking napisał/a | Dabilu napisał/a | Specjalne podziękowania dla Last Vikinga za wielce interesujące prelekcje i rozmowy |
Dzięki
Ale to ja powinienem podziękować, albowiem druga prelekcja przerodziła się właściwie w panel dyskusyjny, na którym w równym stopniu słuchałem co inni mają do powiedzenia, co mówiłem
I nadal uważam, że powinieneś na Falkonie zrobić prelekcję, na pewno byłaby interesująca. |
Na Falkonie zrobię prelekcję, ale nie o średniowieczu, a o gladiatorach
[quote="baranek"] Last Viking napisał/a | I nadal uważam, że powinieneś na Falkonie zrobić prelekcję, na pewno byłaby interesująca. |
Tu się zgadzam. Chociaż przerażająca nieco też może być. Tak przynajmniej wynika z tego co Dabliu opowiadał o swojej poprzedniej prelekcji.
Nic nie może być tak przerażające jak moja poprzednia prelekcja. Nie dość że tematyka straszna, to jeszcze prelegent stremowany |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 22 Października 2010, 21:45
|
|
|
Dabliu napisał/a | to jeszcze prelegent stremowany |
Jeżeli się tremujesz, przed prelekcją wypij setke. Szczególnie korzystnie działa Lituania Złota |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
Dabliu
Marsjanin
|
Wysłany: 22 Października 2010, 21:52
|
|
|
dalambert napisał/a | Dabliu napisał/a | to jeszcze prelegent stremowany |
Jeżeli się tremujesz, przed prelekcją wypij setke. Szczególnie korzystnie działa Lituania Złota |
Okowity nie było pod ręką. Próbowałem paroma chmielowymi osiągnąć antystresowy efekt, ale do czasu wystąpienia zdążyły wywietrzeć
Następnym razem muszę zabrać ze sobą piersióweczkę. |
|
|
|
|
Dabliu
Marsjanin
|
Wysłany: 23 Października 2010, 14:55
|
|
|
baranek napisał/a | Natomiast spotkanie autorskie Dabliu - rewelka. Chociaż kelnerka chwilami wkurzała. Tutaj Dabliu odpowiada na pytania czytelników, a ona Dla kogo Warka?. No, nie potrafiła się kobietka odnaleźć na spotkaniu z pisarzem. Wstyd, proszę pani, wstyd. |
Jak się okazało, ktoś mi nawet pstryknął fotkę na owym spotkaniu:
|
|
|
|
|
Dabliu
Marsjanin
|
Wysłany: 24 Października 2010, 18:46
|
|
|
O, a tak szukaliśmy sobie na owo spotkanie miejsca:
|
|
|
|
|
frija
Gollum
|
Wysłany: 24 Października 2010, 20:31
|
|
|
bogowie, nawet i moja facjata się tu pojawiła |
_________________ - Thank you, Captain Obvious.
- You're welcome, Lieutenant Sarcasm. |
|
|
|
|
baranek
Wróbel galaktyki
|
Wysłany: 5 Lutego 2011, 20:09
|
|
|
proszę bardzo: http://www.copernicon.pl/ |
|
|
|
|
Copernicon
Gollum
|
Wysłany: 7 Września 2011, 13:43
|
|
|
Witajcie!
Oto kolejna dawka informacji z Coperniconowego frontu!
Witajcie!
Oto kolejna dawka informacji z Coperniconowego frontu!
Wiemy już gdzie odbędzie się nasz wspaniały festiwal! Wszystkie potrzebne informacje, zdjęcia budynku, oraz plany dojazdu znajdziecie pod tym adresem:
http://copernicon.pl/index.php?go=miejsce
Ponadto jest inny sposób na przeżycie wspaniałych atrakcji:
Jeśli chcesz uczestniczyć w konwencie ale nie masz kasy, albo po prostu chcesz pomóc? Zostań gżdaczem! Wystarczy 12h i dostaniesz zwrot pieniędzy oraz waluteę konwentowaą którą później możesz wymienić na super gadżety w konwetowym sklepiku.
Formularz zgłoszeniowy znajdziesz tutaj: http://www.copernicon.pl/index.php?go2=zglosgzdacz |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 7 Września 2011, 13:53
|
|
|
Baranek, a to aby u Ciebie pod domem się nie odbywa |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
Copernicon
Gollum
|
Wysłany: 21 Września 2011, 10:32
|
|
|
Uwaga!
Zostało już tylko 6 dni ( do 27.09.) na zgłaszanie punktów programu na konwent gier i fantastyki Copernicon. Jeśli chcesz uatrakcyjnić nasz konwent o jakąs fajną prelekcję jak najszybciej wejdź na stronę: http://copernicon.pl/index.php?go2=zglosprog , zarejestruj się i wypełnij formularz zgłoszeniowy.
Nie zwlekaj! |
|
|
|
|
Copernicon
Gollum
|
|
|
|
|
merula
Pani z Jeziora
|
Wysłany: 3 Października 2011, 14:40
|
|
|
Copernicon napisał/a | najświerzszych |
no litości... |
_________________ Kobiety dzielą się na te, które nie wiedzą czego chcą i na te, które chcą, ale nie wiedzą czego. |
|
|
|
|
baranek
Wróbel galaktyki
|
Wysłany: 16 Lipca 2012, 19:16
|
|
|
powolutku, powolutku....
http://copernicon.pl/ |
|
|
|
|
ilcattivo13
Wirtualny Suwalski Niedźwiedź
|
Wysłany: 16 Lipca 2012, 22:51
|
|
|
baranek - znowu Copernicon będzie kilka tygodni przed Falkonem? |
_________________ DVRVM CACANTES MONVIT VT NITANT THALES |
|
|
|
|
baranek
Wróbel galaktyki
|
Wysłany: 17 Lipca 2012, 16:18
|
|
|
Nie wiem jak Falkon, ale Copernicon jest 5-7 października. |
|
|
|
|
Arya
Stefan Sławiński
|
Wysłany: 17 Lipca 2012, 16:35
|
|
|
Falkon ma być 16-18 listopada. |
|
|
|
|
ilcattivo13
Wirtualny Suwalski Niedźwiedź
|
Wysłany: 17 Lipca 2012, 16:47
|
|
|
no to nie wiem, czy się wyrobię finansowo. Zwłaszcza, że jeszcze by się chciało po raz pierwszy w życiu Nordcon zobaczyć :/ |
_________________ DVRVM CACANTES MONVIT VT NITANT THALES |
|
|
|
|
|