|
|
 |
Szorty - Głód |
Który z szortów nasycił Twój głód? |
PATELNIĄ I PIERŚCIENIEM |
|
17% |
[ 12 ] |
NIENASYCENIE |
|
7% |
[ 5 ] |
MARCELI |
|
1% |
[ 1 ] |
ODDZIELENIE |
|
14% |
[ 10 ] |
GWIEZDNE PRZESŁANIE |
|
22% |
[ 15 ] |
WDOWI SHORT |
|
20% |
[ 14 ] |
NAKARM MNIE, MAMO |
|
14% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 41 |
Wszystkich Głosów: 67 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Bellatrix
Batman

|
Wysłany: 11 Stycznia 2009, 08:48
|
|
|
hmm nie wiem czy to u mnie sie cos zacielo czy jak, ale mi wyswietla:
Zakończenie ankiety za: 2 Dni, 11 Godzin, 20 Minut
dziwne |
|
|
|
 |
Lynx
Wyduldas Napfluj

|
|
|
|
 |
Bellatrix
Batman

|
Wysłany: 11 Stycznia 2009, 09:04
|
|
|
a to widocznie mBiko ma jakas inna ankiete jak mu sie konczy za 20 godzin |
|
|
|
 |
Agi
Modliszka

|
Wysłany: 11 Stycznia 2009, 10:17
|
|
|
Głosy oddane na Gwiezdne przesłanie i Wdowi short |
|
|
|
 |
Witchma
Jokercat

|
Wysłany: 11 Stycznia 2009, 10:23
|
|
|
33 to piękny wynik, ale 66 by wyglądało lepiej
Ciekawe, czy w związku z innym wymiarem, w jakim żyje mBiko, on pozna wyniki wcześniej? |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
"Wszystkie kobiety są piękne, tylko po niektórych tego nie widać."
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
 |
mBiko
Кощей

|
Wysłany: 11 Stycznia 2009, 11:06
|
|
|
Oczywiście , ale nic Wam nie powiem. Moja wizyta w przyszłości spowodowana była ważnymi sprawami osobistymi.
A poza tym, jest to wybitny dowód na to, że w nocy powinno się spać, a nie siedzieć na forum. |
_________________ Wcale nie jestem pod wypływem kolaholu niek jaktórzy w zas pogli momyśleć.
Nie niestem jawet wpiłowie tak pojany jak pożecie mymyśleć. |
|
|
|
 |
dzejes
prorok

|
Wysłany: 11 Stycznia 2009, 11:24
|
|
|
Przeczytałem. Szczerze mówiąc to nie mam ochoty w ogóle głosować
Przetrawię sobie jeszcze wszystko i może jednak... |
_________________ If we shadows have offended,
Think but this, and all is mended,
That you have but slumber'd here
While these visions did appear. |
|
|
|
 |
Witchma
Jokercat

|
Wysłany: 11 Stycznia 2009, 11:39
|
|
|
dzejes napisał/a | Przetrawię |
Myślę, że to kluczowy proces w tym konkursie |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
 |
dzejes
prorok

|
Wysłany: 11 Stycznia 2009, 11:43
|
|
|
Tak tak, to może przesyt poświąteczny jeszcze mnie trzyma i nie wczuwam się w temat konkursu? |
|
|
|
 |
Martva
Kylo Ren

|
Wysłany: 11 Stycznia 2009, 12:56
|
|
|
Agi, dzięki
dzejes, proooooszę, zagłosuj <mrugmrugmrug> |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
 |
Agi
Modliszka

|
Wysłany: 11 Stycznia 2009, 13:18
|
|
|
dzejes napisał/a | Przetrawię sobie jeszcze wszystko i może jednak... |
Witchma napisał/a | Myślę, że to kluczowy proces w tym konkursie |
Też miałam problem z przetrawieniem i podjęciem decyzji komu przyznać głos.
Idąc tym samym stylem, Gwiezdne przesłanie i Wdowi short są najbardziej strawne choć w tym drugim głód jest nieco iluzoryczny. |
|
|
|
 |
xan4
Tatuś Muminków

|
Wysłany: 12 Stycznia 2009, 08:33
|
|
|
No ludkowie, jak chcecie bić rekordy ku chwale Martvej, to chyba czas zacząć
Jedna Agi, przez weekend rekordu nie czyni |
|
|
|
 |
Adanedhel
Mroczny Kwiatuszek

|
Wysłany: 12 Stycznia 2009, 12:21
|
|
|
No właśnie! Głosujcie. Dla Martviczki. Patrzcie, jak ładnie mruga |
|
|
|
 |
Marcin Robert
Orient Men

|
Wysłany: 12 Stycznia 2009, 17:37
|
|
|
Prawdę mówiąc nie chce mi się komentować wszystkich utworów. Powiem tyle, że - ze względu na zaskakującą, zabawną, a jednocześnie sensownie powiązaną z resztą tekstu puentę - najbardziej podobał mi się szort Gwiezdne przesłanie. Zanim jednak oddam głos – szczypta złośliwości:
Cytat | Ekipa Radia Esmeralda wraz z jej szefem Ojcem Ignacio, prawnukiem założyciela tego ruchu, właśnie przeżywała najważniejszy moment w ich życiu. |
Strasznie marne to zdanie (rozważaliśmy je na forum Fahrenheita i doszliśmy do takiego właśnie wniosku). Zastanawiałem się, jak można by je poprawić, ale chyba się nie da. Należałoby całkowicie je przerobić. Na przykład: To był najważniejszy moment w historii Radia Esmeralda albo coś w tym stylu.
Cytat | Ogromny kosmolot wraz z pierwszą ekipą misjonarzy i kolonistów wyrusza w kosmos, aby i tam zanieść dobre słowo. Dziesięć tysięcy osób, starannie wybranych spośród milionów chętnych, będzie niosło swoje przesłanie na inne planety. Lata starań i wyrzeczeń doprowadziły do szczęśliwego końca. Ruch Radia Esmeralda zaniesie swoją, jedyną prawdziwą wiarę na inne planety. |
Ponieważ misjonarze najchętniej głoszą cudze przesłania i nauczają cudzej jedynej prawdziwej wiary. Krótko mówiąc – to się nazywa zaimkoza.
Cytat | (...)właśnie przeżywała najważniejszy moment w ich życiu. Ogromny kosmolot wraz z pierwszą ekipą misjonarzy i kolonistów wyrusza w kosmos(...) |
Członkowie ekipy kiedyś tam przeżywali ten najważniejszy moment w życiu, ale ich kosmolot odlatuje dopiero teraz?
Cytat | (...)wyrusza w kosmos, aby i tam zanieść dobre słowo. |
Na przykład:
- Cześć chłopaki! Macie pozdrowienia od wszystkich Ziemian, pana prezydenta i mojej cioci. A w ogóle to jesteście w porządku i może zawrzemy z wami sojusz.
Zdaje mi się jednak, że członkowie ekipy Radia Esmeralda pragnęli zanieść w kosmos Słowo (albo coś innego zaczynającego się od dużej litery).
Cytat | Lecą szerzyć wiarę w najdalsze rejony galaktyki. Najlepsi z najlepszych. Kwiat ich wiary. Nic nie zwycięży takiej siły! |
Zbędne powtórzenie.
Cytat | Ubrał się szybko i pobiegł długimi korytarzami na stanowisko dowodzenia. |
Moglibyśmy zacząć się czochrać, gdyby nas nie poinformowano, że te korytarze nie były krótkie.
Cytat | Wchodząc na mostek zobaczył wyświetlony na ekranie wielki glob. |
Ponieważ zazwyczaj na ekranach monitorów się rysuje.
Cytat | Usiadł na swoim stanowisku, rzucając komendę do I Operatora (...) |
Zwykle siadał na cudzych stanowiskach.
Cytat | Mamy ograniczoną zdolność manewrowania kosmolotem. |
A już się bałem, że czajnikiem bezprzewodowym.
Cytat | Za parę minut wejdziemy w atmosferę i z dokładnością do 87 % spalimy się. |
Lepiej byłoby zlikwidować te cyfry: (…) i na dziewięćdziesiąt procent spalimy się albo coś w tym stylu.
Cytat | Ojciec Ignacio spojrzał na ludzi stojących obok niego. Smutek i przerażenie w oczach, ale jednocześnie wiara. |
Mariusz leżał związany na stole, a do jego krocza nieubłaganie zbliżała się wirująca tarcza piły. Gdy spojrzałem mu w oczy, dostrzegłem w nich przerażenie, ale jednocześnie nadzieję.
Cytat | Nagle, z ogromnym hukiem obok obozowiska spadła ogromna, dymiąca się puszka. |
A czemu ona tak się dymiła? Zboczona jakaś?
Cytat | Zaciekawiony podszedł do niej i zaczekał aż się ostudzi. Po jej otwarciu ukazał mu się niesamowity widok! |
Zbędne powtórzenie.
Cytat | Spojrzał w niebo i wyszeptał:
- Dzięki – następnie połykając po kilka kawałków jedzenia jednocześnie dodał – pobłogosław Panie ten posiłek i tych, którzy go przygotowali… |
Może lepiej:
Spojrzał w niebo i wyszeptał:
- Dzięki.
Następnie, połykając po kilka kawałków na raz, dodał:
- Pobłogosław Panie ten posiłek i tych, którzy go przygotowali.
Cóż, nikt nie jest doskonały i nawet wielki Homer zadrzemie. W takim razie PUNKT dla Gwiezdnego przesłania. |
|
|
|
 |
Martva
Kylo Ren

|
Wysłany: 12 Stycznia 2009, 17:52
|
|
|
Marcin Robert, dzięki Trochę mnie przeraziłeś, jeśli najlepszy Twoim zdaniem szort ma tyle rzeczy do poprawienia to co dopiero myślisz o innych |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
 |
mad
Filippon

|
Wysłany: 12 Stycznia 2009, 19:36
|
|
|
Najzwięźlej jak tylko można:
Nienasycenie i Oddzielenie. |
|
|
|
 |
xan4
Tatuś Muminków

|
Wysłany: 12 Stycznia 2009, 21:14
|
|
|
mad, co tak krótko
Marcin Robert, ło matko Muszę przyznać, że się napracowałeś , nie dziwię się, że nie chciałeś oceniać wszystkich |
|
|
|
 |
Witchma
Jokercat

|
Wysłany: 12 Stycznia 2009, 21:15
|
|
|
Ale jakie piękne wyniki póki co Liczę na ostatniochwilowych głosowaczy |
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
 |
JacAr
Yoda

|
Wysłany: 13 Stycznia 2009, 08:53
|
|
|
PATELNIĄ I PIERŚCIENIEM
sprawne i nic ponadto. wybitnie nie mam nastroju na przystawkę do przystawki. prawdopodobnie dowcipne, na pewno erudyckie (?), przynajmniej w świecie Tolkiena. jakoś bez apetytu.
NIENASYCENIE
eee... przepraszam? nie skumałem. nie podoba mi się poklepywanie czytelnika po plecach. ale to nie ważne, ważne, że nie skumałem. czyli, głód pozostał.
MARCELI
cos ze mną nie tak. nie zrozumiałem. znowu. kim był Marceli? gepardem? z twarzą? psem? likantropem? nie potrafie dobrze odebrać, jeśli nie rozumiem.
ODDZIELENIE
wampiry z działu marketingu? aha, przedtem ten dział działał bez szefa? ktoś powie, że się czepiam, jednak w świetle story, wydaje się, że wakat na stanowisku szefa był czymś spowodowany, zatem wart był wzmianki. chyba, że to co się stało, stało się tylko z bohaterem szorta. no wtedy to traci uniwersalny wymiar. czyli nie rozumiem. to się robi już przykre.
GWIEZDNE PRZESŁANIE
tak, to zrozumiałem ja bym to trochę skrócił. powiedzmy zobiektywizował i uporządkował. ale to mnie nasyciło Mój głos.
WDOWI SHORT
hm. trudno się zmagać z historią, która już raz została napisana. szczególnie kiedy nikogo nie interesuje DLACZEGO zdradził, lecz, ŻE zdradził. ładnie napisane. trochę mi całość uciekała, a na koniec... pffff. wzruszenie ramionami.
NAKARM MNIE, MAMO
eee... ojej, więc jednak mutant? to na czasie, jedna angielka spodziewa się teraz dziecka o dwóch głowach. dlaczego mówi się, że to bliźniaki? nie podobało się. dlaczego podłoga była prowizoryczna? etc. nie. |
_________________ www.sepy.com.pl |
|
|
|
 |
Martva
Kylo Ren

|
Wysłany: 13 Stycznia 2009, 09:42
|
|
|
mad, JacAr - dzięki wielkie
Jeszcze tylko 10 godzin, może dociągnijmy do 40-tki, co? |
skarby
szorty |
|
|
|
 |
JacAr
Yoda

|
Wysłany: 13 Stycznia 2009, 09:43
|
|
|
Młoda,
Martva napisał/a | może dociągnijmy do 40-tki, co? |
sama se dociągnij, wiesz?!
lol |
_________________ www.sepy.com.pl |
|
|
|
 |
Martva
Kylo Ren

|
Wysłany: 13 Stycznia 2009, 09:46
|
|
|
Mam zamiar. Kiedyś |
skarby
szorty |
|
|
|
 |
Chal-Chenet
cHAL 9000

|
Wysłany: 13 Stycznia 2009, 09:50
|
|
|
A czy Ty, Martva, głosowałaś już na shorty? |
_________________ Nobody expects the SPANISH INQUISITION!!!
http://zlapany.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
Rafał
.
|
Wysłany: 13 Stycznia 2009, 10:11
|
|
|
PiP – na trzeźwo nie podchodzi, może klinika?
N – przesolone patosem, nie doprawione sensem, było odparować i zagęścić.
M – R.I.P.
O – jejku, mam chyba zły dzień, pójdę do domu się położę, albo co, nic do tej pory nie zrozumiałem z tych szortów, a ten to już w ogóle terra incognita, a myślałem, że pod tym względem nic „M” nie przebije, co za niespodzianka.
GP – Uch, w końcu, prima sort, proste a niebanalne. Sycące wręcz.
WS – Też zjadliwe, nada się na przekąskę.
NMM – che, che, „smoczek” nabiera nowego znaczenia, fajne.
Daję głos (hau, hau) na GP, na podium znalazły się też NMM oraz WS. Reszty, prawdę mówiąc (sorry autory) może nie być. |
|
|
|
 |
Witchma
Jokercat

|
Wysłany: 13 Stycznia 2009, 10:17
|
|
|
Najważniejsze, że wyniki w okolicach czterdziestu stają się normą (a niech NURS zazdrości ) |
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
 |
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 13 Stycznia 2009, 11:06
|
|
|
Przeczytałem prawie od razu, ale cienko to widziałem.
No, ale w zasadzie mogę zapunktować Gwiezdne przesłanie. Na zdrowie. |
_________________ I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy. |
|
|
|
 |
dzejes
prorok

|
Wysłany: 13 Stycznia 2009, 12:37
|
|
|
Jednak nie zagłosuję. Kiepskie te szorty. Jeśli któryś z Autorów będzie winszował opinii - udzielę. Nie, to nie. |
|
|
|
 |
Martva
Kylo Ren

|
Wysłany: 13 Stycznia 2009, 13:59
|
|
|
Rafał, Słowik, dziękuję |
skarby
szorty |
|
|
|
 |
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela

|
Wysłany: 13 Stycznia 2009, 16:31
|
|
|
Martva, dzejesowi zapomniałaś podziękować |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
 |
Martva
Kylo Ren

|
Wysłany: 13 Stycznia 2009, 16:35
|
|
|
Jak zagłosuje to podziękuję. Albo przynajmniej opinie skrobnie |
skarby
szorty |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Partner forum