Azja i klasyka czyli Olimpiada 2008 |
Autor |
Wiadomość |
ihan
iHan Solo
|
Wysłany: 22 Sierpnia 2008, 08:34
|
|
|
Dla jasności, zajeżdżanie konia, który ma od źrebaka kontakt z człowiekiem, jest przyzwyczajony do siodła na lonży i ma wypracowane mięśnie grzbietu, co pozwala mu udźwignąć jeźdźca, nie przypomina rodeo
Tym niemniej jest to ciężka praca, wymagająca dużo cierpliwości i zrozumienia końskiej psychiki. |
_________________ Boże chroń mnie przed ludźmi wykształconymi ponad swoją inteligencję. |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 22 Sierpnia 2008, 08:35
|
|
|
ihan, ale brzmi fatalnie... |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
"Wszystkie kobiety są piękne, tylko po niektórych tego nie widać."
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 22 Sierpnia 2008, 08:44
|
|
|
Wygląda na to, że podejrzenia hakera nie są bezpodstawne
Cytat | Międzynarodowy Komitet Olimpijski wezwał Międzynarodową Federację Gimnastyczną do przeprowadzenia dochodzenia w sprawie wieku dwukrotnej mistrzyni igrzysk w Pekinie Chinki Kexin He. | http://pekin.onet.pl/0,12...,wiadomosc.html |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 22 Sierpnia 2008, 10:35
|
|
|
W kajakach na razie dajemy czadu. 2x miejsce czwarte - medale przegrane o 0,048 i 0,078 sekundy. Do tego szczesliwa siodemka. Jest dobrze.
Ja sie nastawiam na jutrzejszy bieg. Bede kibicowal bylemu sasiadowi mojej zony. Sobota 11.05, final C2 na 500m. |
_________________ 5 zdań na temat |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 22 Sierpnia 2008, 10:45
|
|
|
Byłemu sąsiadowi żony, czyli gdzieś z moich okolic? Który to :>? A może inne okolice jednak? |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 22 Sierpnia 2008, 10:47
|
|
|
Nie, nie az taki byly. Zreszta moja zona nigdy tam nie mieszkala. Chlopak z Podjuch, dzielnicy Szczecina, Daniel Jedraszko. O ile mnie pamiec nie myli juz zdobywal medale olimpijskie w parze z Pawlem Baraszkiewiczem. Teraz kazdy z nich jezdzi w innej parze. Baraszkiewicz dobrze na tym nie wyszedl, zobaczymy jak bedzie jutro z Jedraszka. |
_________________ 5 zdań na temat |
|
|
|
|
jewgienij
Parszywiec
|
Wysłany: 22 Sierpnia 2008, 12:05
|
|
|
W sumie to się naszym sportowcom nie dziwię.
W dzisiejszej Wyborczej: Artur Noga znów pobiegł wspaniale i był piąty.
Aż się boję zapytać, jak pobiegł ten, co był czwarty |
|
|
|
|
mBiko
Кощей
|
Wysłany: 22 Sierpnia 2008, 20:53
|
|
|
jewgienij napisał/a | Przywiozą jak zwykle więcej, bo im zależy i mają charakter, w przeciwieństwie do tych pełnosprawnych. Dlatego inwalidami nazywam tych teraz, a nie uczestników paraolimpiad. |
A to zwracam honor. Honoraria zostawiam sobie.
Co do chińskich zawodniczek, to czy ktoś z Was na prawdę wierzył, że w tej reprezentacji wszystko będzie uczciwie i sportowo? |
_________________ Wcale nie jestem pod wypływem kolaholu niek jaktórzy w zas pogli momyśleć.
Nie niestem jawet wpiłowie tak pojany jak pożecie mymyśleć. |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Adashi
Cyberpunk
|
Wysłany: 22 Sierpnia 2008, 21:06
|
|
|
mBiko napisał/a | czy ktoś z Was na prawdę wierzył, że w tej reprezentacji wszystko będzie uczciwie i sportowo? |
Z nas może nie, ale lud pracujący miast i wsi od Hainanu po rzekę Ussuri wierzył w to... co tam wierzył, był o tym przekonany |
_________________ Wysłano z Atari |
|
|
|
|
ihan
iHan Solo
|
Wysłany: 22 Sierpnia 2008, 21:15
|
|
|
mBiko, a w innych reprezentacjach niby jest tak czyściutko? Bez jaj. |
_________________ Boże chroń mnie przed ludźmi wykształconymi ponad swoją inteligencję. |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
ihan
iHan Solo
|
Wysłany: 22 Sierpnia 2008, 21:23
|
|
|
mBiko napisał/a | Co do chińskich zawodniczek, to czy ktoś z Was na prawdę wierzył, że w tej reprezentacji wszystko będzie uczciwie i sportowo? |
IMHO to zdanie (podkreślenie moje) wyodrębnia reprezentację Chin spośród innych. Oczywiście mogę (aczkolwiek nie muszę) się mylić. |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 23 Sierpnia 2008, 08:02
|
|
|
Budzę się, a tu medal Nie mogli tak cały czas...? |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
Adashi
Cyberpunk
|
Wysłany: 23 Sierpnia 2008, 09:39
|
|
|
Byś się nie wyspała wtedy
---
Maja Włoszczowska |
_________________ Wysłano z Atari |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 23 Sierpnia 2008, 10:25
|
|
|
nasze panie, uratowały honor kajakarzy |
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
Taselchof
Yans
|
Wysłany: 23 Sierpnia 2008, 10:26
|
|
|
no i dwa srebra |
_________________ Gdybym nie wiedział że to głupota pomyślałbym że to prowokacja... |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 23 Sierpnia 2008, 10:27
|
|
|
Świstak się nazawijał |
_________________ Bez gwiazdy nie ma jazdy! www.robertjszmidt.pl
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu. |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
jewgienij
Parszywiec
|
Wysłany: 23 Sierpnia 2008, 21:29
|
|
|
Wiedziałem, że na Kitajców wszyscy polecą. Nie można się przyczepić do sędziowania, jak w Korei, to do cyborgizacji przynajmniej. Ja się nie dziwię ich sukcesom. Być najlepszym to tam za mało przy takiej sportowej polityce. Musisz być najlepszym z najlepszych, bo inaczej są tysiące na twoje miejsce. W dodatku ten etos pracy i samodoskonalenia, typowy dla Azjatów(Japonia, Chiny przede wszystkim) .
Ale żeby nie było, że nieobiektywnym, dostrzegam też plusy ujemne w tych pozytywach :
http://virango.pl/content/olimpiada |
|
|
|
|
Taselchof
Yans
|
Wysłany: 23 Sierpnia 2008, 21:30
|
|
|
ehh i szef PKOLu zostaje jednak 10 było ehh szkoda oczywiście nie medali |
_________________ Gdybym nie wiedział że to głupota pomyślałbym że to prowokacja... |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 24 Sierpnia 2008, 08:55
|
|
|
no tp mamy sukces jak w Atenach jeno koszta dwa razy takie, A Pan Prezes zostaje by nam dumnie przewodzic , jeno działacze szermierczy przechlapane maja bo się bidoki po pijaku na prasę nadziali
Niech żyje wielka idea olimpijska tfu |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
Taselchof
Yans
|
Wysłany: 24 Sierpnia 2008, 15:47
|
|
|
no to zakładamy temat Londyn 2012 |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
mBiko
Кощей
|
Wysłany: 25 Sierpnia 2008, 20:11
|
|
|
ihan, chodziło mi raczej o nastawienie: medale za wszelką cenę, choćby miało to znaczyć, że wystawiają nieletnie zawodniczki, czy bliźniaków jednojajowych jako jednego zawodnika . Wszystko, żeby tylko spełnić wymagania Sekretarza Generalnego KPCh. |
_________________ Wcale nie jestem pod wypływem kolaholu niek jaktórzy w zas pogli momyśleć.
Nie niestem jawet wpiłowie tak pojany jak pożecie mymyśleć. |
|
|
|
|
joe_cool
Babe - świnka z klasą
|
Wysłany: 25 Sierpnia 2008, 21:42
|
|
|
a w ogóle to okazało się, że z Mają bawiłam się na jednym weselu - oczywiście nic z tego nie pamiętam |
_________________ "Work is the curse of the drinking classes." O.Wilde |
|
|
|
|
|