Fantastyczne zdjęcia |
Autor |
Wiadomość |
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 21 Lutego 2006, 20:43
|
|
|
o, łał... miał ktoś pomysł, i to niezły... dziś takich budowli już nikt nie robi :/
OK, a może wórcimy do...eee... sci-fi? ma ktoś jakieś dobre fotki "deep sky" albo planet? |
_________________ www.badelek.com
Luck yourself |
|
|
|
|
Aga
Baltazar Gąbka
|
Wysłany: 22 Lutego 2006, 18:25
|
|
|
Rafał napisał/a | A co by dalej nie offtopować, pamięta ktoś zamek Trosky, na którym u Sapkowskiego był więziony Reynewan (także jako i ja z Bielau Mr. Green ). |
Powiem jedno: WOW. Rafale, identyfikujesz się może z Reynevanem? (Nawiasem mówiąc, wolę Szarleja ) Mam tylko nadzieję, że nie masz pociągu do ognistych mężatek?
Zdjęcia są piękne. Po prostu cudo. A do mnie właśnie dotarło, że muszę sobie odświeżyć Narrenturm i Bożych bojowników. Ciekawe kiedy? Pomiędzy Lalką, Potopem i Nad Niemnem? |
_________________ Amerykańscy naukowcy dowiedli ostatnio, iż niekontrolowana konsumpcja gollumów jest przyczyną wielu groźnych chorób, np. choroby szalonych spamerów.
Rodion |
|
|
|
|
Rafał
.
|
Wysłany: 23 Lutego 2006, 04:29
|
|
|
Aga napisał/a | Mam tylko nadzieję, że nie masz pociągu do ognistych mężatek? |
Taki pociąg to by mi moja prywatna ognista mężatka na głowie rozbiła
Aga napisał/a | Rafale, identyfikujesz się może z Reynevanem? |
Średnio na jeża
Aga napisał/a | że muszę sobie odświeżyć Narrenturm i Bożych bojowników |
A wiesz może kiedy ma wyjść Lux Perpetua? |
|
|
|
|
Aga
Baltazar Gąbka
|
Wysłany: 23 Lutego 2006, 18:52
|
|
|
Wróble ćwierkają, że Anno Domini 2006. Myślę, że gdzieś tak pod koniec. I już sobie zęby ostrzę. Mam tylko nadzieję, że książka utrzyma poziom.
Rafał napisał/a | Aga napisał/a:
Rafale, identyfikujesz się może z Reynevanem?
Średnio na jeża |
Nikt na ciebie nie dybie? Czy to może jednak o ten pociąg chodzi? (Do czarnej magii, rzecz jasna. Kwestię ognistych mężatek już wyjaśniliśmy)
I pytanie z innej beczki: czyżby Reynevan miał w końcu zostać monogamistą? Jak on to, biedaczek, zniesie? A może AS go zamorduje? Albo zrobi jak z Geraltem? Nieeee... Mam nadzieję, że tu będzie lepiej. Bo Saga mu się pod koniec rozjechała ździebko. |
_________________ Amerykańscy naukowcy dowiedli ostatnio, iż niekontrolowana konsumpcja gollumów jest przyczyną wielu groźnych chorób, np. choroby szalonych spamerów.
Rodion |
|
|
|
|
Haletha
Zielony Ludzik
|
Wysłany: 24 Lutego 2006, 10:35
|
|
|
Powiadają jaskółki, że przy pomyślnych wiatrach "LP" ukaże się już jesienią tego roku. Będąc jednak z natury realistką nie nastawiam się na to zbytnio.
A dyskusję o Reynevanie dokończcie sobie gdzie indziej, dobrze?:) |
_________________ Pewien król miał dwóch synów. Jednego starszego, drugiego zaś młodszego.
----------------------------------
Daj się porwać przygodzie! Forumowa powieść w odcinkach czeka na ciebie! |
|
|
|
|
elam
Gremlinek
|
Wysłany: 24 Lutego 2006, 13:29
|
|
|
Haletha napisał/a | Powiadają jaskółki, że przy pomyślnych wiatrach LP ukaże się już jesienią tego roku. Będąc jednak z natury realistką nie nastawiam się na to zbytnio.
A dyskusję o Reynevanie dokończcie sobie gdzie indziej, dobrze?:) |
to ja tylko jeszcze powiem, ze moj ulubiony to Urban Horn. i to calkiem nie w zwiazku z Karlem Urbanem
no, ale myslalam, ze ktos zamiesci tu linka do zdjec ktoregos z zamkow przez Sapka opisanych... |
_________________ Ten się śmieje, kto umrze ostatni. |
|
|
|
|
Rafał
.
|
Wysłany: 27 Lutego 2006, 10:53
|
|
|
elam napisał/a | ale myslalam, ze ktos zamiesci tu linka do zdjec ktoregos z zamkow przez Sapka opisanych... |
No kurka, a Trosky nie ładny? Zobacz wcześniej, zapodałem go na pierwszej stronie. |
|
|
|
|
elam
Gremlinek
|
Wysłany: 17 Marca 2006, 22:26
|
|
|
no to odswieze nieco temat i zapodam linka do zdjec panoramicznych
instrukcja dla blondynek:
mozecie sobie wybrac obrazek (choose panorama w prawym gornym rogu) myszka lub strzalkami przesuwacie obraz.
gdzies-tam sa tez zdjecia z misji apollo i inne kosmiczne
milego ogladania |
_________________ Ten się śmieje, kto umrze ostatni. |
|
|
|
|
Piech
Hieronim Berbelek
|
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 19 Marca 2006, 17:44
|
|
|
ja tam widzę pewien bardzo znany znak, który się wykonuje wysuwając środkowy palec swoją drogą już gdzieś słyszałem o tym serwisie. Aż sam się dziwię czymu do niego nie zaglądam... |
Luck yourself |
|
|
|
|
Piech
Hieronim Berbelek
|
Wysłany: 19 Marca 2006, 23:26
|
|
|
Dunadan napisał/a | ja tam widzę pewien bardzo znany znak, który się wykonuje wysuwając środkowy palec |
Myślę, że jest to uniwersalny gest pokoju. Na pewno. W tolerancyjnej społeczności intergalaktycznej można używać tyle palców ile się chcę lub ma. |
_________________ Nie wyrabiam psychicznie, gdy skarpetki są nie do pary. |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 19 Marca 2006, 23:36
|
|
|
No tak ale wiesz... z tym środkowym palcem to problem może być. No bo wyobraź sobie rasę która ma jeden palec, albo dwa, albo cztery - w ogóle parzystą liczbę palców - co wtedy mają zrobić?...
A tu ciekawostka: http://www.digitalglobe.c...e21_2003_dg.jpg - jest tzw. zdjecie spektrostrefowe ( CIR ) - zasadniocz to co jest tu czerwone powinno być zielone zresztą pooglądajcie sobie inne fotki zrobione przez satelitę QuickBrd: http://www.digitalglobe.com/sample_imagery.shtml tych fotek jest więcej - włściwie co tylko chcecie możecie zobaczyć w takiej rozdzielczości - tyle że trzeba zapłacić |
Luck yourself |
|
|
|
|
sulka
Indiana Jones
|
Wysłany: 20 Marca 2006, 14:36
|
|
|
Dunadan napisał/a | No tak ale wiesz... z tym środkowym palcem to problem może być. No bo wyobraź sobie rasę która ma jeden palec, albo dwa, albo cztery - w ogóle parzystą liczbę palców - co wtedy mają zrobić?... |
Wtedy tak jak Spock lacza dwa zrodkowe palce.
Live and prosper. |
_________________ That is not dead which can eternal lie,
Yet with strange æons even death may die. |
|
|
|
|
|