W odległej galaktyce... kącik emigranta |
Autor |
Wiadomość |
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 2 Listopada 2007, 17:29
|
|
|
Fidel, to o czym Ty piszesz mi wygląda na zwykłe nadziewane babeczki, które dobre są, a mince pie wygląda tak:
|
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
hjeniu
Wilq
|
Wysłany: 2 Listopada 2007, 18:22
|
|
|
Ekhem, jak dla mnie to to wygląda jak nadziewana babeczka Ale ja jestem wstrętny mięsożerca więc się nie znam. |
_________________ Idioci są świetni. Nic dziwnego, że każda wioska chce mieć swojego by Dr. House |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 2 Listopada 2007, 19:25
|
|
|
Martva, podobnie tylko zamiast warstwy ciasta na wierzchu jest polewa coś jak biała czekolada ale dokładnie nie wiem co w niej jest |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 2 Listopada 2007, 20:03
|
|
|
No i to Twoje brzmi bardzo sympatycznie, a mince pie jest okropnie niedobre. |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
Fidel-F2
|
Wysłany: 2 Listopada 2007, 21:10
|
|
|
Martva, nie wiem jak mince pie, ale babeczki mojej teściowej są przecudowne i nigdy nie sa gorzkie, bo niby z czego? |
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Piech
Hieronim Berbelek
|
Wysłany: 3 Listopada 2007, 19:23
|
|
|
Te angielskie słodycze od biedy można jeść, ale nie daj Boże upuścić sobie na nogę. |
_________________ Nie wyrabiam psychicznie, gdy skarpetki są nie do pary. |
|
|
|
|
agnieszka_ask
marzenie
|
Wysłany: 28 Stycznia 2008, 23:29
|
|
|
zastanawiam się ile nas jest w tej Irlandii, bo może by się na piwie spotkać? |
_________________ najlepszym filozofem jest ten, kto potrafi się śmiać |
|
|
|
|
Adashi
Cyberpunk
|
Wysłany: 29 Stycznia 2008, 00:46
|
|
|
Jak Fidel i krisu spotkają się przy piwie to istnieje ryzyko, że szmaragdowa wyspa tego nie wytrzyma |
_________________ Wysłano z Atari |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 29 Stycznia 2008, 08:26
|
|
|
Au |
skarby
szorty |
|
|
|
|
Fidel-F2
|
Wysłany: 29 Stycznia 2008, 10:56
|
|
|
tylko ze my troje są daleko od siebie, agnieszka_ask, na głebokim południu, ja w centrum, a krisu w Belfaście. Niby to nie jest wielka kraina ale to jednak kilkaset kilometrów
jakby co jestem za, gdyby krisu przyjechał do mnie to ja mógłbym go zabrac i pojechac do agnieszka_ask, ale konieczne było by kilka m^2 do kimania |
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
agnieszka_ask
marzenie
|
Wysłany: 29 Stycznia 2008, 20:14
|
|
|
moje mieszkanie jest troszkę za małe na odwiedziny, no chyba, że odpowiada wam pięciogwiazdkowa podłoga w kuchni zwanej również jadalnią i pokojem dziennym (ale za to, jak na pięć gwiazdek przystało, oferuję wikt i opierunek )
w każdym razie jestem dość mobilna i mogła bym gdzieś podjechać. jedyne z czym mam problem to wolny dzień, bo pracuję w Donnes, a to obóz pracy, tudzież zesłanie, a nie normalna firma.
jednakowoż na piwo mam ochotę i myślę, że byłabym w stanie przetrwać z krisem i Fidelem w jednym pomieszczeniu. będzie, że tam tak powiem... wybuchowo |
|
|
|
|
Adashi
Cyberpunk
|
Wysłany: 29 Stycznia 2008, 23:42
|
|
|
Odważna dziewucha |
_________________ Wysłano z Atari |
|
|
|
|
joe_cool
Babe - świnka z klasą
|
Wysłany: 29 Stycznia 2008, 23:43
|
|
|
a krisu to czasem nie jest już z powrotem w kraju? ostatnio go widziałam w Krakowie... |
_________________ "Work is the curse of the drinking classes." O.Wilde |
|
|
|
|
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 30 Stycznia 2008, 00:32
|
|
|
Na urlopie był, tako rzekł. |
_________________ I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy. |
|
|
|
|
Mały Olaf
Frodo Baggins
|
Wysłany: 4 Lutego 2011, 20:34
|
|
|
Pieniądz rzecz nabyta. Raz jest, raz nie ma. Przynajmniej tak sobie to trzeba tłumaczyć, kiedy kieszeń boli.
A propos pieniędzy; czy orientuje się ktoś na tym niecnym forum, jak wygląda procedura zaciągu do niewykwalifikowanej pracy na platformach wiertniczych? Norweskie, brytyjskie, jakiekolwiek, ponoć to źródełko niezłego szmalu. |
_________________ Koń, pies i wódka najlepszym przyjacielem człowieka. |
|
|
|
|
Lynx
Wyduldas Napfluj
|
|
|
|
|
Jedenastka
Rasowa Kicia
|
Wysłany: 4 Lutego 2011, 21:50
|
|
|
Mały Olaf napisał/a | A propos pieniędzy; czy orientuje się ktoś na tym niecnym forum | Nic mi o tym nie wiadomo. |
_________________ 11 |
|
|
|
|
Mały Olaf
Frodo Baggins
|
Wysłany: 4 Lutego 2011, 21:52
|
|
|
Lynx napisał/a | Mały Olaf, łątwo trafić na pośredników-oszustów. Tyle wiem. |
Takaż i moja wiedza. Jednak chęć spożytkowania kilku miesięcy wolnego czasu pcha mnie do poszukiwania ciekawych zajęć. |
|
|
|
|
Lynx
Wyduldas Napfluj
|
|
|
|
|
ketyow
Jim Raynor
|
Wysłany: 4 Lutego 2011, 23:20
|
|
|
Mi ktoś za to opowiadał, o znajomym który tak żyje i mu się ogromnie podoba, bo mimo pół roku zapierdzielania, potem ma pół roku wolnego i kupę szmalu do wydania - ale nie ma rodziny. |
_________________ http://ketyow.deviantart.com
http://www.biblionetka.pl/ |
|
|
|
|
merula
Pani z Jeziora
|
Wysłany: 5 Lutego 2011, 08:54
|
|
|
mój kolega z klasy (byłej oczywiście) chyba tak pracuje. mogę zapytać, ale nic nie obiecuję, bo kontakt mamy prawie żadny. |
_________________ Kobiety dzielą się na te, które nie wiedzą czego chcą i na te, które chcą, ale nie wiedzą czego. |
|
|
|
|
agnieszka_ask
marzenie
|
Wysłany: 5 Lutego 2011, 23:09
|
|
|
ketyow napisał/a | ktoś za to opowiadał, o znajomym który tak żyje i mu się ogromnie podoba[...] |
wszędzie lepiej tam gdzie nas nie ma |
|
|
|
|
ketyow
Jim Raynor
|
|
|
|
|
Mały Olaf
Frodo Baggins
|
Wysłany: 7 Lutego 2011, 11:21
|
|
|
Oj, marynarzom płacą obecnie bardzo kiepsko. Kiedyś, dawno dawno temu, kiedy dolar coś dla Polaka znaczył, była to złota fucha. A obecnie, niestety, na rynku zdominowanym przez Filipińczyków, dla marynarza (nie oficera), który nie ogląda domu przez pięć, sześć miesięcy, 1200 dolarów, przy kursie tej waluty, przestaje być lukratywnym zajęciem. |
|
|
|
|
Jedenastka
Rasowa Kicia
|
Wysłany: 7 Lutego 2011, 11:24
|
|
|
Mały Olaf napisał/a | A propos pieniędzy; czy orientuje się ktoś na tym niecnym forum | Dlaczego uważasz, że to forum jest niecne? |
_________________ 11 |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 7 Lutego 2011, 11:26
|
|
|
Jedenastka, ale masz zapłon... |
skarby
szorty |
|
|
|
|
Jedenastka
Rasowa Kicia
|
Wysłany: 7 Lutego 2011, 11:28
|
|
|
Martva napisał/a | Jedenastka, ale masz zapłon... |
Skomentowałam to już wcześniej, sprawdź |
_________________ 11 |
|
|
|
|
Mały Olaf
Frodo Baggins
|
Wysłany: 7 Lutego 2011, 11:31
|
|
|
Jedenastka napisał/a | Mały Olaf napisał/a | A propos pieniędzy; czy orientuje się ktoś na tym niecnym forum | Dlaczego uważasz, że to forum jest niecne? |
Forum pełne kotów, czarownic, kosmitów, egzorcystów itp... musi być niecne. Ot, taka... eee... (z polskiego noga byłem) przydawka?? |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 7 Lutego 2011, 11:35
|
|
|
Mały Olaf napisał/a | Forum pełne kotów, czarownic, kosmitów, egzorcystów itp |
Pomówienia i prowokacja! |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
"Wszystkie kobiety są piękne, tylko po niektórych tego nie widać."
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
ketyow
Jim Raynor
|
Wysłany: 7 Lutego 2011, 11:36
|
|
|
Mały Olaf, w ujęciu marynarzy miałem na myśli kadrę oficerską. Wątpię, że robotnik w sensie "przynieś/podaj" będzie zarabiał znacznie więcej na platformie. Za to wykwalifikowana kadra... No to chyba jest najbardziej opłacane zajęcie dla inżyniera, który chce coś robić a nie siedzieć za biurkiem. Ale ja tam wolę pływać. I tak przy średniej ofercie dla elektryka (z doświadczeniem) mam na tę chwilę 6500$/mies lub 4000Eu/mies, a mnie Filipińczycy jeszcze chwilowo nie grożą specjalnie. Słyszałem natomiast, że ciężej o pracę z tytułem magistra, bo armatorzy wolą wziąć inżyniera i mniej płacić. |
_________________ http://ketyow.deviantart.com
http://www.biblionetka.pl/ |
|
|
|
|
|