Antroponimia, nickologia i inne nazwy własne |
Autor |
Wiadomość |
ZłomiarzUmysłów
Jaskier
|
Wysłany: 14 Lutego 2007, 12:02
|
|
|
Rafał napisał/a | Upodobałaś sobie romantyczne spacery wśród złomowanych golfów. |
Jeśli już, to raczej golfistów (a co, lubię od czasu do czasu pomacać ludzkie kości)
Próbujcie dalej! |
|
|
|
|
Rafał
.
|
Wysłany: 14 Lutego 2007, 12:09
|
|
|
Ja tam wiem swoje Sypiesz się po prostu . Nic to, muszę lecieć do skarbówki, poukładać się co nieco. |
|
|
|
|
Iscariote
Wiedźmikołaj
|
Wysłany: 14 Lutego 2007, 20:24
|
|
|
masz złomowisko książek w domu |
|
|
|
|
hijo
Fziu Bździu
|
Wysłany: 14 Lutego 2007, 20:56
|
|
|
ZłomiarzUmysłów, skoro poruszanie się i napój dla dzieci z różnymi atrakcjami to przychodzi mi na myśl jakś zardzewiała stara furgonetka. Możliwe, że to będzie VW Transporter pierwszej lub drugiej generacji tzw "ogórek". To w kwestii poruszania się, a co do napojów dla dzieci z atrakcjiami to kojarzy mi się ,że ekipa scooby doo obecna ostatnio na flaszkach z kubusiami jeździła czymś do tego podobnym |
_________________ God created Arrakis to train the faithful. |
|
|
|
|
ZłomiarzUmysłów
Jaskier
|
Wysłany: 15 Lutego 2007, 00:03
|
|
|
Hijo chylę czoła! Nnnie zgadłeś, ale sama bym lepiej nie wykombinowała. Co za mózg!
Podpowiedź: chodzi o część butelki. |
|
|
|
|
Anko
Niki
|
Wysłany: 15 Lutego 2007, 00:44
|
|
|
Tak od dłuższego czasu chodzą mi po głowie kapsle Tymbarka i te absurdalne hasełka pod spodem... |
_________________ 生きる事 それが俺の償いだ。(SoulCalibur3) |
|
|
|
|
ZłomiarzUmysłów
Jaskier
|
Wysłany: 15 Lutego 2007, 11:46
|
|
|
Kapsle, ale nie Tymbarka jeszcze inny napój (dla dzieci) miał fajne gadżety na kapslach.
I dźwięk... dźwięk jaki wydaje... przy chodzeniu... |
|
|
|
|
Haletha
Zielony Ludzik
|
|
|
|
|
Adashi
Cyberpunk
|
Wysłany: 15 Lutego 2007, 11:53
|
|
|
No to co, no to FRUGO?! Frugo Rulez!
Anko, hasła na kapslach z Tymbarka wcale nie są absurdalne, zdażyło mi się, że ze dwa razy były podejrzanie akuratne do sytuacji |
_________________ Wysłano z Atari |
|
|
|
|
ZłomiarzUmysłów
Jaskier
|
Wysłany: 15 Lutego 2007, 19:21
|
|
|
Haletha napisał/a | Kubuś? Rozpruwacz? | Kubuś :):):) I teraz widzicie, co wyrasta z ludzi, którzy go piją... Powinni tego zabronić. |
|
|
|
|
gorbash
Ufol
|
Wysłany: 12 Kwietnia 2007, 12:02
|
|
|
W celu rozruszania fajnego watku
Gorbash to smok z powiesci "Smok i jerzy" Gordona R. Dicksona. Niezbyt rozgarniety, przyjaznil sie (o zgrozo!) z wilkiem, oraz lubil spedzac czas na powierzchni zamiast siedziec na skarbie w jaskini jak na porzadnego smoka przystalo.
A historia tego nicka jest taka ze bedac na pierwszym roku studiow, czytajac te ksiazke, szykowalem sie do sesji Krysztalow Czasu w ktorej mialem dumnie reprezentowac krasnoluda - ksywka jak znalazl dla zwirozercy. A kilka dni pozniej "na gwalt" potrzebowalem nazwy konta... no i zostalo... |
_________________ You say coke I say caine. |
|
|
|
|
Azirafal
Stalowy Szczur
|
Wysłany: 12 Kwietnia 2007, 12:17
|
|
|
Azirafal - anioł, bibliofil, sympatyczny, żądny spokoju, oddał miecz płonący ludziom, coby się ogrzali Z książki Pratchetta i Gaimana "Dobry Omen". Spodobała mi się postać, a miłością wprost niezwykłą zapałałem do imienia jej. I jakos sobie ją przyjąłem - odtąd służy mi wszędzie w internecie (chyba że jest zajęte - wtedy korzystam z zastępczego "Azifafello" tak mam na Allegro).
Byłem jedną z tych osób, których imienia/ksywki nie trzeba było zapisywać na karteczce, jak sie szło do Gaimana na WSK |
_________________ If you don't stand for something you'll fall for anything. |
|
|
|
|
nikto
Sky Captain
|
Wysłany: 12 Kwietnia 2007, 12:53
|
|
|
a nikto to nikt z "o" na koncu. To nawiazanie do ksiazki "1000 potraw z ziemniaka", bedacej kontynuacja psychodelicznej mikropowiesci w stylu wczesnego Lovecrafta z proustowskimi elementami i faulknerowska konstrukcja swiata, pod tytulem "Jak zbudowac plaskodenna lodz wioslowa", ktora w 2004 zdobyla nagrode "Pół_litera". |
_________________ Dinsdale byl gentelmanem.Co wiecej wiedzial,jak nalezy traktowac przebranego za dame mezczyzne. |
|
|
|
|
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 12 Kwietnia 2007, 12:57
|
|
|
O kurczę, a ja myślałem, że to ni kto, czyli nawiązanie do greckiej litery 'ni', którą sprytnie spersonifikowałaś tym zagadkowym 'kto' |
_________________ I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy. |
|
|
|
|
nikto
Sky Captain
|
Wysłany: 12 Kwietnia 2007, 12:59
|
|
|
ja ze sprytem mam tyle wspolnego,ze w 2 klasie liceum wypilam troche "sprytnego zbysia". ale sie nie zaciagalam. rycerze ktorzy mowia "ni" |
_________________ Dinsdale byl gentelmanem.Co wiecej wiedzial,jak nalezy traktowac przebranego za dame mezczyzne. |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 12 Kwietnia 2007, 13:05
|
|
|
A ja myślałem, że może widziała taki serial czeski "Nikto ne je doma" były w nim niezłe numery |
|
|
|
|
nikto
Sky Captain
|
Wysłany: 12 Kwietnia 2007, 13:10
|
|
|
Przykro mi,ale niestety przegapilam ten serial, gdyz wlasnie w trakcie jego emisji pilam "sprytnego zbysia" i bylam odwrocona tylem do ekranu. |
|
|
|
|
Azirafal
Stalowy Szczur
|
Wysłany: 12 Kwietnia 2007, 13:39
|
|
|
Ja myślałem, że to z "Armii Ciemności 2"
Klato! Verata! Nikto! (z pamięci, więc mogłem się pomylic) |
|
|
|
|
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 12 Kwietnia 2007, 13:44
|
|
|
Hehe, to by było Klatuu, Veraataa, Nikehekeheghehu... |
_________________ I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy. |
|
|
|
|
Azirafal
Stalowy Szczur
|
Wysłany: 12 Kwietnia 2007, 13:47
|
|
|
(przepraszam za spam, ale on mnie rozumie!!! ) |
|
|
|
|
Lump Kałmuk
Klapaucjusz
|
Wysłany: 13 Kwietnia 2007, 07:01
|
|
|
No to teraz ja.
Nie będę się wdawał w szczegóły dotyczące mojej aparycji oraz ulubionych sposobów spędzania czasu wolnego (coś więcej może na ten temat powiedzieć gorbash ). Powiem tylko, że raz pewien koleżka spojżał na mnie i rzekł: "Popatrz Misza, mój najlepszy kumpel, a taki lump". A że w sumie pasuje, to już tak się przyjęło. A Kałmuk to po prostu nazwisko |
_________________ In the depths of the mind insane
fantasy and reality are the same |
|
|
|
|
|