Towarzyskie spotkania w Grodzie Kraka |
Autor |
Wiadomość |
Orbitoski
Horrorman

|
Wysłany: 28 Stycznia 2007, 21:33
|
|
|
Martva napisał/a | No w sumie mozna by zrobić krakowskie spotkanie bezokazyjne i niekonwentowe, hmmm? |
no można by. Raz na miexh? gdzie? |
_________________ Nie jest dobrze
www.orbitowski.pl
"Nadchodzi" nadchodzi w lutym. |
|
|
|
 |
May
Toy

|
Wysłany: 28 Stycznia 2007, 21:42
|
|
|
Ech, i tak zazdroszcze... Nawet jak jeden fajny konkurs byl... to i tak znajomych pewno sporo i jakies zycie towarzyskie (zycie towarzyskie??? co to u diabla zycie towarzyskie???) mozna bylo poprowadzic. Juz nie pamietam kiedy ostatni raz w knajpie bylam! (nie licze Christmas Dinner z firmy, bo to malo imprezowe wyjscie bylo, glownie tony zarcia...)
PS jak zaczniecie sie spotykac co miesiac to moze mi sie kiedys uda zalapac... |
|
|
|
 |
Henryk Tur
Galadriela

|
|
|
|
 |
Orbitoski
Horrorman

|
Wysłany: 29 Stycznia 2007, 08:54
|
|
|
Trzeba wydelegować więc osobę odpowiedzialną za organizację całości oraz uzgodnic termin. proponowałbym środek tygodnia, bo w weekendy każdy gdzieś pije. Nalezy równiez pamiętac o dziecku Heńka i porze kąpieli |
www.orbitowski.pl
|
|
|
 |
Martva
Kylo Ren

|
Wysłany: 29 Stycznia 2007, 10:31
|
|
|
Ja się nie zgłaszam jako osoba odpowiedzialna, gdyż jestem roztargniona i gubię się w rzeczywistości
Środek tygodnia - jak dla mnie może być, pod warunkiem że nie będzie to środek ostatniego tygodnia w miesiącu.
I błagam - centrum, nie Kazimierz. |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
 |
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 29 Stycznia 2007, 11:19
|
|
|
Jestem za. Jeśli mogę zasugerować, to nie w czwartek, bo wtedy gram w piłe. |
_________________ I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy. |
|
|
|
 |
Orbitoski
Horrorman

|
Wysłany: 29 Stycznia 2007, 11:30
|
|
|
może środa? kazimierz to centrum . Moznaby siedzieć w Bunkrze Sztuki. Ostatnio zamknęli Pięknego Psa i to już jest nieszczęście |
www.orbitowski.pl
|
|
|
 |
Martva
Kylo Ren

|
Wysłany: 29 Stycznia 2007, 11:43
|
|
|
Kazimierz nie jest centrum, wnioskuję to po odległości, jaką muszę z niego przeleźć na nocny autobus, z duszą na ramieniu zresztą
Ja generalnie jestem wolna, w poniedziałki tańczę, ale tylko do 19.30, więc jeśli nikomu nie wpadnie do głowy zatrudnienie mnie to mogę w środy (nie-ostatnie w miesiącu, bo wtedy siedzę na zajęciach i cierpię). |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
 |
Henryk Tur
Galadriela

|
Wysłany: 29 Stycznia 2007, 12:06
|
|
|
Orbitoski napisał/a | Nalezy równiez pamiętac o dziecku Heńka i porze kąpieli |
Oj trzeba, trzeba...
A Kazimierz to nieciekawy... ROk tam pracowałem, to wiem |
_________________ www.soniatur.w8w.pl
www.civilizationiv.pl |
|
|
|
 |
agrafek
Stalowy Szczur

|
Wysłany: 29 Stycznia 2007, 12:42
|
|
|
Potwierdzam, odbyte spotkanie się odbyło, co widziałem, to widziałem, a czego się dowiedziałem, to się dowiedziałem .
Zebrani wyzywali się kulturalnie od złych memów, pogawędzili "intelektualnie" o Lemie, Żwikiewiczu i Conanie Barbarzyńcy, wypili bliżej niesprecyzowane ilości alkoholu, w czym dzielnie wspomagał całe towarzystwo "niepijący" dzejes, oraz przekroczyli Wisłę pomino śniegu i mrozu.
Uznański S. kręcił - o czym donoszę z złościwą satysfakcją - bo najpierw zarzekał się, że ciągów dalszych pisać nie zamierza, chyba że tylko raz i troszkę i niezupełnie, ale jak już przyszedł Orbitowski Ł., to nawet napomknął coś o cyklu. Ale może to wina drugiej szklanki alkoholu?
Dnia następnego, gdym się wybrał po ciastka na śniadanie,przemknął mi niespodziewanie przed oczami niejaki Orbitowski Ł. Wskoczył do tramwaju i tyle go widziałem. Pewnie jechał na konwent.
Było miło, a to, co pamiętam bardzo mi się podobało.
Odnośnie innych zagadnień:
Kziemierz to centrum
W środku tygodnia? Ludzie, Boga w sercach nie macie |
|
|
|
 |
Miria [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Stycznia 2007, 12:50
|
|
|
agrafek napisał/a | Zebrani wyzywali się kulturalnie od złych memów |
Nie zapomnij o zgniłym fandomie. |
|
|
|
 |
agrafek
Stalowy Szczur

|
Wysłany: 29 Stycznia 2007, 13:06
|
|
|
A, tak, prawda
Ech, tyle tego było... |
|
|
|
 |
mawete
bosman

|
Wysłany: 29 Stycznia 2007, 16:09
|
|
|
agrafek: przepraszam Cie bardzo złym memem to jestem ja |
|
|
|
 |
agrafek
Stalowy Szczur

|
Wysłany: 29 Stycznia 2007, 16:54
|
|
|
Sugerujesz, że nasze wzajemne zwyzywanie się było nieuzasadnione i nieprawomocne? A tak się cieszyliśmy!
Co mi przypomina, że zawiązany został podczas spotkania bardzo złowrogi spisek, o którym niniejszym ja pozwalam sobie przypomnieć spiskowcom. Ale o tym sza! |
|
|
|
 |
Miria [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Stycznia 2007, 18:19
|
|
|
Sza!
Zapomniałam o tym spisku, ale teraz muszę stwierdzić, że jesteśmy koszmarnie zgniłym fadomem i potwornie złymi memami, skoro to wymyśliliśmy. |
|
|
|
 |
Ziuta
Nerwus

|
Wysłany: 29 Stycznia 2007, 20:12
|
|
|
Szkoda, że nie udało mi się przyjść...
Martva napisał/a | No w sumie mozna by zrobić krakowskie spotkanie bezokazyjne i niekonwentowe, hmmm? |
Podoba mi się.
Orbitoski napisał/a | proponowałbym środek tygodnia, |
Już mniej.
Henryk Tur napisał/a | A Kazimierz to nieciekawy |
Nieprawda! Każdy student mieszkający w Kraku od tygodnia i każdy dziany warszawiak powie głośno i dobitnie, że Kazimierz jest modny, trendy, freshy i nowo odkryty (przechlapane; Kazik przez następne sto lat będzie nowo odkryty )
agrafek napisał/a | Zebrani wyzywali się kulturalnie od złych memów |
Co się porobiło... Dukaj narzeka, że jest źle, lewica się jednoczy, a młodzież, miast w szkołach siedzieć, dyskutuje w bramach o memach, fandomie, definicjach i innych wiadomych akcjach wiadomych sił. Prowokacja grubymi nićmi szyta i w imieniu wiadomo jakiej propagandy. |
_________________ Jeśli istnieją narodowe mity, narodowe świętości, to konieczność panowania nad Polską jest właśnie taką świętością dla Rosji - Stanisław Cat-Mackiewicz |
|
|
|
 |
Orbitoski
Horrorman

|
Wysłany: 30 Stycznia 2007, 09:24
|
|
|
Ludzie. znów odpływamy. to co z tymi mitingami? |
www.orbitowski.pl
|
|
|
 |
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 30 Stycznia 2007, 10:33
|
|
|
Może w poniedziałki ? Odmienimy najgorszy dzień tygodnia w całkiem całkiem w porządku dzionek, co ? |
_________________ I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy. |
|
|
|
 |
Ziuta
Nerwus

|
Wysłany: 30 Stycznia 2007, 10:34
|
|
|
Robić! Raz na miesiąc, byle nie piątek (mój wniosek), pomysł Orbitoskiego z Bunkrem Sztuki dobry. |
_________________ Jeśli istnieją narodowe mity, narodowe świętości, to konieczność panowania nad Polską jest właśnie taką świętością dla Rosji - Stanisław Cat-Mackiewicz |
|
|
|
 |
Orbitoski
Horrorman

|
Wysłany: 30 Stycznia 2007, 10:50
|
|
|
róbcie jak chcecie ja i tak nie chodze do roboty, nie wyjezdżam i jestem nudny |
www.orbitowski.pl
|
|
|
 |
Ziuta
Nerwus

|
Wysłany: 30 Stycznia 2007, 12:15
|
|
|
Orbitoski napisał/a | ja i tak nie chodze do roboty, nie wyjezdżam |
Mistrzu! Nauczycielu! Ja kcem być Twym padawanem i uczyć się pilnie Twej sztuki! |
|
|
|
 |
Orbitoski
Horrorman

|
Wysłany: 30 Stycznia 2007, 12:20
|
|
|
musisz zacząć od bycia nierobem no i pisywac do SFFH |
www.orbitowski.pl
|
|
|
 |
Martva
Kylo Ren

|
Wysłany: 30 Stycznia 2007, 12:47
|
|
|
Czyli poniedziałki?
Czyli w Bunkrze Sztuki?
Czyli od której?
I w ogóle od kiedy, w sensie od którego poniedziałku? |
skarby
szorty |
|
|
|
 |
Haletha
Zielony Ludzik

|
|
|
|
 |
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 30 Stycznia 2007, 12:58
|
|
|
A od najbliższego, hej!
Ale może wypowie się szersza próbka krakowiaków ? |
|
|
|
 |
Martva
Kylo Ren

|
Wysłany: 30 Stycznia 2007, 13:14
|
|
|
Najbliższego, hmmm...
Jak dla mnie może być, zjawić się mogę koło 20.00 dopiero, bo wcześniej tańczę.
Ale rzeczywiście: kto jest chętny? jakieś za? jakies przeciw?
Jakieś znaki rozpoznawcze, bo ja poza naszą krakowską Nadzieją Polskiej Fantastyki Horrorowej nikogo nie poznam...? |
skarby
szorty |
|
|
|
 |
Ziuta
Nerwus

|
Wysłany: 30 Stycznia 2007, 13:28
|
|
|
Haletha jest zielona, Słowik nosi żółte koszule, Henryk Tur pokazał fizys przy okazji chwalenia się (dużą i różowiutką) córeczką. Zaś znak rozpoznawczy się wykombinuje. Patrz Monty Python's Flying Circus: How to recognise a free mason. |
|
|
|
 |
Haletha
Zielony Ludzik

|
Wysłany: 30 Stycznia 2007, 13:43
|
|
|
Heh... Chętnie bym wpadła na jakiś wasz spęd; mogłabym nawet ubrać się na zielono, bo to faktycznie mój ulubiony kolor:) Tylko ta kneblująca nieśmiałość, która sprawia, że jestem mało atrakcyjna towarzysko... No i o dwudziestej tańczę:)
Miłej zabawy. |
_________________ Pewien król miał dwóch synów. Jednego starszego, drugiego zaś młodszego.
----------------------------------
Daj się porwać przygodzie! Forumowa powieść w odcinkach czeka na ciebie! |
|
|
|
 |
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 30 Stycznia 2007, 13:47
|
|
|
Tak łatwo nie ma. Swobodnie możemy przełożyć co nieco na wtorek choćby. Chyba, że wtedy też tańczysz ? |
|
|
|
 |
Orbitoski
Horrorman

|
Wysłany: 30 Stycznia 2007, 13:52
|
|
|
Haletha napisał/a | Orbitoski napisał/a | musisz zacząć od bycia nierobem |
A ciężko się tego nauczyć?;) |
szalenie.
Każdy poza tym może przebać się za swojego ulubionego pisarza. henryk przebierze się za siebie a ja za Urbanbiuka. |
www.orbitowski.pl
|
|
|
 |
|