Sondaż Wyborczy |
Na jaką partię oddasz głos w najbliższych wyborach parlamentarnych? |
PiS |
|
8% |
[ 3 ] |
PO |
|
32% |
[ 12 ] |
Zjednoczona lewica |
|
24% |
[ 9 ] |
Samoobrona |
|
0% |
[ 0 ] |
PSL |
|
0% |
[ 0 ] |
LPR |
|
0% |
[ 0 ] |
inne partie |
|
10% |
[ 4 ] |
oddam pusty głos (protest) |
|
8% |
[ 3 ] |
nie pójdę do wyborów |
|
16% |
[ 6 ] |
|
Głosowań: 37 |
Wszystkich Głosów: 37 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 29 Września 2006, 12:07 Sondaż Wyborczy
|
|
|
Trwa zaciekła dysputa w temacie Cisza wyborcza. Proponuję zagłosować zakładając, że będą przyspieszone wybory. Ot taka zabawa. |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Romek P.
Pan na Literkach
|
Wysłany: 29 Września 2006, 12:36 Re: Sondaż Wyborczy
|
|
|
Niezły pomysł, Fidelu.
Jeszcze lepiej by było, gdyby głosujący w ankiecie chcieli uzasadnić swój wybór na piśmie, ale to może być trudne.
Będę pierwszym odważnym: dziś zagłosowałbym na PO, choć z dużym poczuciem niesmaku. W istocie zagłosowałym przeciwko PiS, a nie za Donaldem. Ale ktoś musi rządzić. |
_________________ Strona autorska: http://romualdpawlak.pl |
|
|
|
|
Kruk Siwy
Wierny Legionista
|
Wysłany: 29 Września 2006, 12:39
|
|
|
Romek P., niech Ci będzie. Ja nie idę na głosowanie. Jak za komuny ogłaszam wewnętrzną emigrację. Po 15 latach grzecznego tuptania na każe wybory- dość! |
_________________ Tu leży pisarz nieznany.
Marzył, że dorówna tuzom.
Talent miał niespotykany
lecz pisał sobie, a muzom.
Agi |
|
|
|
|
Romek P.
Pan na Literkach
|
Wysłany: 29 Września 2006, 12:48
|
|
|
Też się nad tym zastanawiałem. Deptałem na każde wybory, a teraz nie mam ochoty. Ale obawiam się, że jak wszyscy zostaną w domu, to wygra partia, która mi w ewidentny sposób ogranicza wolność słowa (w moim odczuciu). Więc po raz ostatni pójdę i jak napisałem, zagłosuje przeciwko. |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 29 Września 2006, 12:54
|
|
|
Jeśli będzie startować UPR, to na nich, a jak nie to olewam wybory - nie głosuję na mniejsze zło. |
|
|
|
|
Urbaniuk
Indiana Jones
|
|
|
|
|
Miria [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Września 2006, 13:04
|
|
|
Myślę, myślę i nie wiem. Najchętniej oddałabym pusty głos, ale prawdopodobnie zrobię tak, jak Romek. |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 29 Września 2006, 13:33
|
|
|
Może na PO, a może pusty. Nie mam pojęcia. Po prostu poijęcia nie mam, nie lubię mniejszego zła. A na polityce i tak sie znam, jak kaczka na różniczkach (i nie mam tu na myśli "kaczki", tylko kaczkę, latającą, faszerowaną, ganiającą po podwórku, kwaczącą, z dziobem i łapkami przystosowanymi do pływania) |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 29 Września 2006, 13:35
|
|
|
widzę, że brakuje opcji "niezdecydowany" |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Romek P.
Pan na Literkach
|
Wysłany: 29 Września 2006, 13:38
|
|
|
UPR też brakuje, jak zauważyłem. |
|
|
|
|
Kruk Siwy
Wierny Legionista
|
Wysłany: 29 Września 2006, 13:40
|
|
|
Pako, wszyscy zrozumieli, że nie chodzi Ci o kaczkę szpitalną tylko o prezymiera - opis jest ścisły. |
Talent miał niespotykany
Agi |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 29 Września 2006, 13:42
|
|
|
Też się na tym przyłapałem, żę czego nie napiszę, to mozna pod odpowiednie osobistości podciągnąć, a nie ptaka smacznego wielce, jeśli dobrze przyrządzony. Prezymiera nie kosztowałem |
|
|
|
|
GAndrel
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 29 Września 2006, 13:47
|
|
|
A ja zagłosuję na PO. I będę głosował dopóki nie skompromituje się jak PiS. Chyba, że W końcu Vened stworzy w końcu tę Partię Młodych. Wtedy zobaczę co będą sobą reprezentować i może na nich przerzucę swój głos. |
_________________ GAndrel |
|
|
|
|
Kruk Siwy
Wierny Legionista
|
Wysłany: 29 Września 2006, 13:57
|
|
|
Pako, przypominam - lekcja 93 - ceremoniał kanibali z Duck's Island.
Ok. Koniec dowcipów. |
Talent miał niespotykany
Agi |
|
|
|
|
Anko
Niki
|
Wysłany: 29 Września 2006, 14:40
|
|
|
Może i jestem niemodna, ale nawet dziś kupiłam sobie czerwone trampki. Nie mylić z biało-czerwonym krawatem.
Tzn. głosuję na tych, na których zawsze głosowałam. Ani na prawych, ani sprawiedliwych, ani liberalnych, ani "rodzinnych", ani rolniczobronnych.
P.S. A pewien pan felietonista J.K.M. nadaje się wg mnie do mediów albo innego show-maństwa, ale niech go ręka Boska albo niewidzialna broni od narzucania nam takich "mądrych" pomysłów, jak to kiedyś rzekł, że wprowadziłby zakaz gadania bzdur. Doświadczenie uczy, że dla rządzącego "bzdurą" jest zawsze to, co nie po jego myśli. Też mi wolność słowa. |
_________________ 生きる事 それが俺の償いだ。(SoulCalibur3) |
|
|
|
|
Ziuta
Nerwus
|
Wysłany: 29 Września 2006, 16:00
|
|
|
Na razie myślę o UPR albo pustej kartce.
Obecnie (jak się dobrze przyjrzeć) kompromitują się wszystkie partie, nie ma co się nimi interesować
Cytat | wprowadziłby zakaz gadania bzdur |
Raczej nie mówił tego na poważnie. Jest zbyt liberalny by zakazywać głupoty |
_________________ Jeśli istnieją narodowe mity, narodowe świętości, to konieczność panowania nad Polską jest właśnie taką świętością dla Rosji - Stanisław Cat-Mackiewicz |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 29 Września 2006, 18:03
|
|
|
Zagłosowałabym na PO nie na zasadzie wyboru mniejszego zła, ale większego rozsądku. |
|
|
|
|
Anko
Niki
|
Wysłany: 29 Września 2006, 18:24
|
|
|
Ziuta: Cytat | Raczej nie mówił tego na poważnie. | Cóż, żartów w życiu politycznym dostatek... ale jestem jednak za tym, by o poważnych sprawach mówić na poważnie. Winien tu, oczywiście, mój brak poczucia humoru. Nie będę zgadywać, co jest "podpuchą". Już dość mnie niesmaczą niespełnione obietnice polityczne, żeby jeszcze do tego doliczyć polityczne "żarty".
A ów cytat brzmiał dokładnie tak:
Cytat | jestem za zezwoleniem ludziom na wszelką działalność - natomiast za ukróceniem możliwości wygadywania bzdur | Źródło: "Angora" nr 33/2006, gdzie można sobie poczytać o tym dokładniej... Mnie to nie śmieszy... |
_________________ 生きる事 それが俺の償いだ。(SoulCalibur3) |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 29 Września 2006, 18:40
|
|
|
Glosowac?... terefere to ja wole zostac tu gdzie jestem
A jakies portesty w stylu oddawania pustych glosow to IMHO glopota - najlepszym protestem jest nie glosowac i tyle... |
_________________ www.badelek.com
Luck yourself |
|
|
|
|
Dabliu
Marsjanin
|
Wysłany: 29 Września 2006, 19:00
|
|
|
Oddałem głos na "inne partie" - czyli na UPR. |
|
|
|
|
hjeniu
Wilq
|
Wysłany: 29 Września 2006, 19:40
|
|
|
Jako przykładny wykształciuch oddam głos na PO |
_________________ Idioci są świetni. Nic dziwnego, że każda wioska chce mieć swojego by Dr. House |
|
|
|
|
mad
Filippon
|
Wysłany: 29 Września 2006, 22:23
|
|
|
Jeśli już, to najbliżej mi do oddania głosu na UPR. Ale jednak wciąż daleko i na razie zagłosowałem za bojkotem (Ciekawa partia, co? = Boy Cat ) |
|
|
|
|
elam
Gremlinek
|
Wysłany: 29 Września 2006, 23:07
|
|
|
ja albo nie pojde, albo bede w komisji wyborczej a wtedy chyba oddam pusty... |
_________________ Ten się śmieje, kto umrze ostatni. |
|
|
|
|
joe_cool
Babe - świnka z klasą
|
Wysłany: 30 Września 2006, 00:07
|
|
|
teoretycznie jestem zgniłym liberałem, ale polskie wydanie w wykonaniu PO mnie nie bawi. są zbyt na prawo dla mnie. dam lewicy szansę, zwłaszcza że się z demokratami dogadali. |
_________________ "Work is the curse of the drinking classes." O.Wilde |
|
|
|
|
Dabliu
Marsjanin
|
Wysłany: 30 Września 2006, 11:08
|
|
|
joe_cool:
Cytat | teoretycznie jestem zgniłym liberałem, ale polskie wydanie w wykonaniu PO mnie nie bawi. są zbyt na prawo dla mnie. dam lewicy szansę, zwłaszcza że się z demokratami dogadali. |
Fuj banda ubeków, okrągłostołowców, socjalistów i kradziei... joe_cool, przemyśl to sobie i przejdź na jasną stronę mocy (czyt. UPR). |
|
|
|
|
Vened
Indiana Jones
|
Wysłany: 30 Września 2006, 11:18
|
|
|
Dunadan napisał/a | A jakies portesty w stylu oddawania pustych glosow to IMHO glopota - najlepszym protestem jest nie glosowac i tyle... |
Cóż za błyskotliwe stwierdzenie, długo nad nim myslales? Znaczy ze w Polsce protestuje 60 % obywateli. Dzielni ludzie Pomyslalby ktos, ze oni sa leniwi albo olewajacy wszytsko, ale nie, oni protestuja
Wiesz, isc i oddac pusty glos oznacza, ze jestes zainteresowany sprawami publicznymi, ale nie widzisz nikogo komu moglbys zaufac. Jesli zostajesz w domu, to nic nie znaczy. W ten sposob mozna powiedziec, ze ja jestem obronca zwierzat futerkowych bo nigdy nie kupilem futra |
_________________ www.rybitzky.salon24.pl |
|
|
|
|
mawete
bosman
|
Wysłany: 30 Września 2006, 12:45
|
|
|
"Wicie, rozumicie..." Mój głos, jak pójdę będzie na Zjednoczoną Lewicę. Zawsze byłem "komuchem" to sie na starość nie będę zmieniał . Semper fidelis. |
|
|
|
|
Dabliu
Marsjanin
|
Wysłany: 30 Września 2006, 13:10
|
|
|
mawete napisał/a | Wicie, rozumicie... Mój głos, jak pójdę będzie na Zjednoczoną Lewicę. Zawsze byłem komuchem to sie na starość nie będę zmieniał . Semper fidelis. |
Ale to żart, prawda? |
|
|
|
|
mawete
bosman
|
Wysłany: 30 Września 2006, 13:34
|
|
|
Nie Zauważ, że kilka osób zagłosowało tak samo jak ja. Nikt się nie przyznał, boją się? Ja się nie boję. Nie idę za modą. Robię to co uważam za słuszne, a że mam czasami z tego powodu problemy? Bywa. |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 30 Września 2006, 13:40
|
|
|
mawete trzeba mieć poglądy i bronić ich. Na PO głosowałam w dwóch poprzednich wyborach i nadal mam zamiar, nie robię tego koniunkturalnie, bo akurat PO ma wyższy wynik w sondażach. |
|
|
|
|
|