|
|
|
Zbiórka książek dla rodaków w Kazachstanie |
Autor |
Wiadomość |
Jacek_L
Tom Bombadil
|
Wysłany: 22 Czerwca 2016, 17:00 Zbiórka książek dla rodaków w Kazachstanie
|
|
|
Do końca miesiąca trwa ciekawa akcja.
Wrzucam, bo może komuś z Was się jakieś pozycje dublują, czy są zbędne i miałby ochotę je przekazać rodakom w Kazachstanie.
Info z profilu akcji na FB:
"Uwaga, Uwaga! Trwa zbiórka KSIĄŻEK, filmów na dvd, muzyki na cd, czasopism kobiecych etc.!!!
(nowych, używanych, autorów polskich i niepolskich, ale po polsku)
Dla kogo? Dzieci, młodzieży i dorosłych.
Może niektórzy pamiętają akcję zbierania w Olsztynie polskich książek dla Polaków na Litwie. Zebraliśmy ich wtedy prawie 5.000.
Tym razem zbiórka przeznaczona jest z myślą o naszych rodakach z Kazachstanu.
Do kiedy? Zbiórka trwa do końca czerwca."
źródło: https://www.facebook.com/KsiazkadlaRodaka/?fref=ts
----
Dla wyjaśnienia: nie mam z organizatorami nic wspólnego, więc ewentualne pytania proszę kierować do nich.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
bio
Kolega Dąbczak
|
Wysłany: 22 Czerwca 2016, 22:57
|
|
|
Akcja bardzo dobra, tylko z małym rozmachem. Do Olsztyna mam pół Polski. A przecież można było by się dogadać z Pocztą Polską, która nie ma dobrych notowań i by sobie podniosła. Akcja Paczka z książkami za darmo. Pewnie by na to poszli. Chlubne cele, kiepscy wykonawcy. Z miejsca bym wysłał worek obszerny. |
_________________ Czy pogoda, czy słoneczko, dzieci w tańcu się zakręcą. Wychowawca z długim kijem nigdy dziecka nie uderzy. Raz, dwa, raz, dwa. Już odgruzowany plac jest. |
|
|
|
|
Jacek_L
Tom Bombadil
|
Wysłany: 23 Czerwca 2016, 07:02
|
|
|
Istotnie mogli to trochę lepiej zorganizować. Ale i tak się bardzo chwali inicjatywę |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 23 Czerwca 2016, 13:34
|
|
|
Jacek_L, chętnie bym coś dorzucił, ale do Olsztyna nie dojadę. |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
bio
Kolega Dąbczak
|
Wysłany: 23 Czerwca 2016, 22:55
|
|
|
Nic nie stoi chyba na przeszkodzie, by zrobić drugą edycję akcji i lepiej ją przemyśleć i zorganizować. |
_________________ Czy pogoda, czy słoneczko, dzieci w tańcu się zakręcą. Wychowawca z długim kijem nigdy dziecka nie uderzy. Raz, dwa, raz, dwa. Już odgruzowany plac jest. |
|
|
|
|
Jacek_L
Tom Bombadil
|
Wysłany: 24 Czerwca 2016, 08:07
|
|
|
To już broszka organizatorów. Ja nie mam z tym nic wspólnego poza tym, że spodobał mi się pomysł, posłałem paczkę i postanowiłem puścić informację dalej
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Partner forum