Dzien Grabarza / NECRO PARTY |
Autor |
Wiadomość |
Toudisław
Mothra
|
Wysłany: 20 Października 2009, 09:17 Dzien Grabarza / NECRO PARTY
|
|
|
NECRO PARTY
31.10.2009 (sobota)
Rotunda, ul. Oleandry 1, Kraków
bilety na koncert: przedsprzedaż: 50 PLN, w dniu koncertu: 65 PLN
Przedsprzedaż: EBOLA, Floriańska 13, Kraków
wstęp na imprezy towarzyszące: free
POTKANIE AUTORSKIE
ŁUKASZ ORBITOWSKI - Jego debiutem w fantastyce było opowiadanie Diabeł na Jabol Hill, opublikowane w pierwszym numerze miesięcznika Science Fiction. Publikował opowiadania w czasopismach Science Fiction, Nowa Fantastyka, Sfera, Ubik. Jego opowiadanie Władca Deszczu znalazło się w antologii PL+50. Do tej pory zostało wydanych sześć książek opatrzonych jego nazwiskem, w tym Złe Wybrzeża, Szeroki, głęboki, wymalować wszystko, Wigiljne Psy, Horror show, Tracę Ciepło, Pies i klecha. tom 1 - Przeciwko wszystkim, Prezes i Kreska. Jak koty tłumaczą sobie świat, Pies i klecha. tom 2 - Tancerz, Święty Wrocław. Za wydaną w 2007 r. powieść Tracę ciepło (Wydawnictwo Literackie) uhonorowany został Nagrodą Krakowska Książka Miesiąca.
KAZIMIERZ KYRCZ JR. - Publikował we wszystkich liczących się krajowych pismach fantastycznych, a także w Przekroju, Alfred Hitchcock poleca i Dobrym Humorze. W 2004 roku ukazał się zbiór opowiadań grozy Piknik w piekle, który napisał z Dawidem Kainem. Dwa lata później na księgarskich półkach pojawiła się jego kontynuacja Horrorarium. Opowiadania stworzone w duecie z Łukaszem Radeckim znalazły się w antologiach: Księga strachu, Pokój do wynajęcia, Białe szepty i Czarna kokarda. Współpraca z Robertem Cichowlasem zaowocowała antologią Twarze szatana. W 2009 roku na podstawie opowiadania, które napisał z Łukaszem Śmiglem, powstał anglojęzyczny film krótkometrażowy Head to Love wyreżyserowany przez Amerykanina Vana Kassabiana. Obecnie promuje powieść Siedlisko, którą napisał wspólnie z Robertem Cichowlasem.
ROBERT CICHOWLAS - Autor licznych opowiadań. Redaktor na portalu literackim Fabrica Librorum, twórca oficjalnego polskiego bloga poświęconego osobie brytyjskiego autora horrorów, Grahama Mastertona, agent literacki. Współpracuje z wydawnictwem Rebis i magazynem Grabarz Polski. Publikuje w prasie (Czachopismo, Science fiction, Fantasy i Horror, Magazyn Fantastyczny), Internecie (Fabrica Librorum, Horror Online, Carpe Noctem, Pinezka) i antologiach. W 2008 roku powstał film na podstawie jego opowiadania Jestem głodny w reżyserii Patryka Jurka. Obraz otrzymał wyróżnienie na Festiwalu Filmowym "Drzwi" w Gliwicach. Jest autorem (wspólnie z Jackiem M. Rostockim) zbioru opowiadań Sępy oraz (wspólnie z Kazimierzem Kyrczem Jr.) zbioru Twarze szatana. Obecnie jest w trakcie promocji powieści Siedlisko, której jest współautorem.
BARTŁOMIEJ PASZYLK - Jego artykuły, wywiady i recenzje dotyczące kina i literatury grozy od lat ukazują się w miesięczniku Nowa Fantastyka oraz na stronach jednego z najpopularniejszych polskich portali o tego typu tematyce - Horror Online. Publikował także w amerykańskim kwartalniku Surreal Magazine oraz na stronach Fangorii i Visions of Terror. Jest także jednym z autorów amerykańskiej Encyclopedia of Sex and Culture (2006), gdzie m.in. opracowywał hasła dotyczące historii aktorstwa. Leksykon filmowego horroru jest jego debiutem książkowym. Pełnił obowiązki zastępcy redaktora naczelnego w nie istniejącym już miesięczniku Czachopismo. Jest jednym z twórców magazynu grozy Grabarz Polski. Obecnie promuje swoją nową anglojęzyczną publikację The pleasure and pain of cult horror films.
Zapraszam
http://www.necro.grabarz.net/ |
_________________ http://toudi.bloog.pl/
Zajrzyj bo Warto !
http://www.zaginiona-biblioteka.pl |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 20 Października 2009, 09:39
|
|
|
Ktoś się wybiera? |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
Toudisław
Mothra
|
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 20 Października 2009, 10:04
|
|
|
Toudisław napisał/a | Marsz też. |
Spacerek Żywych Trupów , a co popiera i z czym będzie wojował ??? |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
Toudisław
Mothra
|
|
|
|
|
Kruk Siwy
Wierny Legionista
|
Wysłany: 20 Października 2009, 10:21
|
|
|
I tak ten spęd uznaję za nielegalny i nieuprawniony do tejże walki. |
_________________ Tu leży pisarz nieznany.
Marzył, że dorówna tuzom.
Talent miał niespotykany
lecz pisał sobie, a muzom.
Agi |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 20 Października 2009, 10:25
|
|
|
Toudisław, Kruka nie zaprosiłeś, a fe |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Kruk Siwy
Wierny Legionista
|
Wysłany: 20 Października 2009, 10:27
|
|
|
I tam - do niewdzięczności przyzwyczajony jestem. Ale niech organizatorzy przedstawią zaświadczenie od Cechu Grabarzy z pieczęcią (okrągłą) bo inaczej vigilów się na nich naśle. |
Talent miał niespotykany
Agi |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 20 Października 2009, 10:35
|
|
|
Toudisław napisał/a | Walczymy o prawa Martfyh |
Dobrze zę nie Martvych - bo to już by było przegięcie i to bez aprobaty Glidii - pachnie mi to czystą komercją, bez krzty sztuki |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
Toudisław
Mothra
|
|
|
|
|
Kruk Siwy
Wierny Legionista
|
Wysłany: 20 Października 2009, 11:10
|
|
|
Ale bierzesz udział w tym niecnym procederze. |
Talent miał niespotykany
Agi |
|
|
|
|
Toudisław
Mothra
|
|
|
|
|
Virgo C.
Fred Flintstone
|
Wysłany: 20 Października 2009, 11:25
|
|
|
Martva napisał/a | Ktoś się wybiera? |
Pewnie ja. Ale koncert sobie odpuszcze raczej. |
_________________ "Ja tam nie wiem o co cała ta wrzawa. U mnie w domu elektryczność jest w gniazdku. Gdyby ten pomysł rozpropagować, niepotrzebne byłyby żadne atomy." |
|
|
|
|
Kruk Siwy
Wierny Legionista
|
Wysłany: 20 Października 2009, 11:25
|
|
|
Piwo jest zacnym pomysłem. Jak będę w Krakau to się nie wywiniesz i żadne autobusy nie będą tu wymówką. |
Talent miał niespotykany
Agi |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 20 Października 2009, 11:34
|
|
|
Virgo C. napisał/a | Ale koncert sobie odpuszcze raczej. |
Ktoś pytał o koncert? |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
Virgo C.
Fred Flintstone
|
Wysłany: 20 Października 2009, 11:36
|
|
|
To impreza połączona |
_________________ "Ja tam nie wiem o co cała ta wrzawa. U mnie w domu elektryczność jest w gniazdku. Gdyby ten pomysł rozpropagować, niepotrzebne byłyby żadne atomy." |
|
|
|
|
Toudisław
Mothra
|
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 20 Października 2009, 11:44
|
|
|
Nie, nie mam co na siebie włożyć |
skarby
szorty |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 20 Października 2009, 11:50
|
|
|
Toudisław napisał/a | Martva, Idziesz w paradzie |
Martva napisał/a | Nie, nie mam co na siebie włożyć |
Możesz zastosować wersję N. Mailera |
Ostatnio zmieniony przez Agi 20 Października 2009, 11:54, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Toudisław
Mothra
|
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 20 Października 2009, 11:52
|
|
|
Nie ten klimat, moi drodzy |
skarby
szorty |
|
|
|
|
Toudisław
Mothra
|
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 28 Października 2009, 08:13
|
|
|
Czyli to jest, eee, w sobotę? O której, gdzie i takie tam? |
skarby
szorty |
|
|
|
|
illianna
Nathan Never
|
Wysłany: 28 Października 2009, 13:36
|
|
|
to może chodźmy? ja chcę |
_________________ "Nie tylko nie ma Boga, ale spróbujcie w weekend złapać hydraulika", "Moja filozofia", Woody Allen |
|
|
|
|
Virgo C.
Fred Flintstone
|
Wysłany: 28 Października 2009, 13:52
|
|
|
To mnie pewnie nie będzie, rodzinka przede wszystkim |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 28 Października 2009, 14:45
|
|
|
Ale to jest rano, wieczorem, po południu, ktoś coś wie? |
skarby
szorty |
|
|
|
|
Ziemniak
Agent dołu
|
Wysłany: 28 Października 2009, 14:48
|
|
|
Kobieto! W pierwszym poście masz wszystko, o co pytasz |
_________________ Starzejesz się gdy odgłosy, które wydawałeś kiedyś w trakcie seksu wydajesz obecnie wstając z łóżka |
|
|
|
|
Toudisław
Mothra
|
Wysłany: 28 Października 2009, 14:51
|
|
|
13.00 - Otwarcie drzwi w Rotundzie.
13.13 - Wymarsz Zombie Walk spod bramy floriańskiej.
14:00 - Pokaz filmu "Deep Red".
14:00 - Transmisja video z tatuowania.
16:00 - Początek spotkania autorskiego.
17:30 - Pokaz mody.
18:00 - Otwarcie górnej sali. |
_________________ http://toudi.bloog.pl/
Zajrzyj bo Warto !
http://www.zaginiona-biblioteka.pl |
|
|
|
|
Toudisław
Mothra
|
|
|
|
|
illianna
Nathan Never
|
Wysłany: 30 Października 2009, 21:20
|
|
|
Toudisław, a co proponujesz? |
_________________ "Nie tylko nie ma Boga, ale spróbujcie w weekend złapać hydraulika", "Moja filozofia", Woody Allen |
|
|
|
|
|