|
|
|
Oskary 2014 |
Autor |
Wiadomość |
nureczka
Mama Pufcia
|
Wysłany: 3 Marca 2014, 08:22 Oskary 2014
|
|
|
I znowu moi faworyci polegli. |
_________________ Zapraszam do odwiedzania mojej strony oraz bloga |
|
|
|
|
mesiash
Sedecimus
|
Wysłany: 3 Marca 2014, 10:15
|
|
|
To, że Zniewolony wygra, było niemal pewne. Nie widziałem natomiast zbyt wielu z nominowanych filmów, więc nie umiem powiedzieć nic więcej. |
_________________ The difference between "space-based clean power station" and "unimaginably powerful orbiting death ray" is mostly semantics and hope. - ponoć Asimov |
|
|
|
|
nureczka
Mama Pufcia
|
Wysłany: 3 Marca 2014, 10:32
|
|
|
mesiash napisał/a | o, że Zniewolony wygra, było niemal pewne |
Też się tego obawiałam.
Co roku "obstawiam" w dwóch kategoriach: "kto dostanie" i "komu ja bym dała". W pierwszej kategorii mam nawet sporo trafień, a druga udowadnia, że gust mam , hmmm... specyficzny, a przynajmniej inny niż Akademia. |
_________________ Zapraszam do odwiedzania mojej strony oraz bloga |
|
|
|
|
Matrim
Kwiatek
|
Wysłany: 3 Marca 2014, 10:46
|
|
|
Mnie się wydaje, że Zniewolony dostał nagrodę trochę na pocieszenie, po tym, jak Wstyd McQueena w ogóle nie był brany pod uwagę w 2011 roku. To jest przyzwoity film, owszem, ale czy najlepszy? Szczególnie fabularnie - konkurencja miała o wiele lepiej zarysowaną przemianę bohatera (szczególnie Wilk... , ale też Ona). A Zniewolony to taki zbiór nowelek, pokazujących w sumie, że w niewoli źle mu jednak nie było. Ciekaw jestem, jak to jest opisane w książce, ale mam wrażenie, że dosadniej o problemie opowiedział Tarantino, tam się nie certolił, nawet jeśli przerysowywał. Zniewolony jest mdły, za wyjątkiem kilku scen, ale w ogólnym wrażeniu tak go odbieram po kilku dniach od seansu. |
_________________ Scio me nihil scire.
"Nie dorastaj, to jest gupie i nie daje się cofnąć. Podobno." - Martva |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 3 Marca 2014, 10:51
|
|
|
Ale generalnie ktoś jeszcze oczekuje, że Oscary dostaną filmy najlepsze?
Swoją drogą rozbawiły mnie dwa Oscary za dźwięk w "Grawitacji", sama nie wiem czemu. |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
"Wszystkie kobiety są piękne, tylko po niektórych tego nie widać."
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Partner forum