Reklama Fiata 500 |
Autor |
Wiadomość |
ZłomiarzUmysłów
Jaskier
|
Wysłany: 19 Lutego 2008, 19:30 Reklama Fiata 500
|
|
|
W ostatnich dniach na antenach telewizyjnych pojawił się spot reklamowy Fiata 500 który w sposób dla niektórych rażący wykorzystuje przedstawienia osób i wydarzeń ważnych dla historii naszego kraju. Wszystkich, dla których ten spot stanowi nadużycie chcielibyśmy prosić o przyłączenie do naszego protestu. Można to zrobić wysyłając poniższy (wytłuszczony) tekst na adresy Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumenta oraz Ministerstwa Kultury. Prosimy także o rozesłanie treści tej wiadomości w pełnym brzmieniu do znajomych lub propagowanie w inny sposób.
Chci(a) łbym zaprotestować przeciwko wyświetlaniu najnowszego spotu telewizyjnego reklamującego Fiata 500. Wykorzystanie wizerunków osób ważnych dla Polskiej historii oraz wydarzeń będących przedmiotem pamięci i elementem świadomości narodowej jest w mojej opinii nadużyciem, ponieważ sprowadza powyższe ikony do rangi spraw codziennych, takich jak kupno samochodu. Domagam się zdjęcia spotu z anten.
Z poważaniem imię i nazwisko
Adresy do wysłania wiadomości:
uokik@uokik.gov.pl
minister@mkidn.gov.pl
Moderatorów forum proszę o wyrozumiałość. |
|
|
|
|
KeniG
Gollum
|
Wysłany: 19 Lutego 2008, 19:49
|
|
|
To jest klaka takich reklam Fiata z innych krajów są takie same tylko z innymi "miejscowi" wydarzeniami. Zresztą firma Fiat sama w sobie jest częścią naszej historii od lat 20
Moja świadomość narodowa jest na tyle silna że reklama samochodu mnie nie obrazi. Więc ja nic nie wysyłam.
A i myśle że dobrym pomysłem by było nie tylko uderzanie do instutucji ale równierz do samej firmy Fiat i jej polskiej agendy wątpie aby konkretne protesty alali. Szczególnie biorąc pod uwage fakt jak w produkcji Fiata 500 Polska jest ważna |
_________________ Trzynasty Schron - Najstarsza strona PostApo |
|
|
|
|
ZłomiarzUmysłów
Jaskier
|
Wysłany: 19 Lutego 2008, 19:52
|
|
|
No, myślałam o tym, ale nie publikują swojego mejla. Chyba, że masz, to daj <cfaniak> |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 19 Lutego 2008, 20:26
|
|
|
mnie to nijak nie przeszkadza |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 19 Lutego 2008, 20:34
|
|
|
Nie oglądam TV, znów mnie coś omija... |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
dareko
Gromozeka
|
Wysłany: 19 Lutego 2008, 21:36
|
|
|
kogo jeszcze oprotestujemy? |
_________________ Wiedzma wszystko wie!!!
IN NURS WE TRUST - Katowice 2009 |
|
|
|
|
Taselchof
Yans
|
Wysłany: 19 Lutego 2008, 21:42
|
|
|
telewizje jako taką |
_________________ Gdybym nie wiedział że to głupota pomyślałbym że to prowokacja... |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 19 Lutego 2008, 21:44
|
|
|
jestem za
edit: żeby wątpliwości nie było - jestem za oprotestowaniem, najlepiej przez nieoglądanie, co praktykuję, telewizji jako takiej.
Za:
1/ przerywanie filmów reklamami
2/ kiepski program |
Ostatnio zmieniony przez Agi 19 Lutego 2008, 22:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 19 Lutego 2008, 21:59
|
|
|
Jak raz na jakiś czas postanawiam dać szansę telewizji, to trafiam na jakiś teleturniej. I początkowo mi się wydaje ze on jest tak dla dowcipu, jakiś skecz, czy coś, bo przecież niemożliwe żeby społeczeństwo zdurniało tak bardzo, żeby chcieć takiej rozrywki... Cóż.
Czasem słucham '1 z 10'. I prognozy pogody.
Więc nie wiem czy mogę protestować przeciw czemuś, co mnie nie dotyczy |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
mBiko
Кощей
|
Wysłany: 19 Lutego 2008, 22:02
|
|
|
Nie rusza mnie. Jak większość reklam. |
_________________ Wcale nie jestem pod wypływem kolaholu niek jaktórzy w zas pogli momyśleć.
Nie niestem jawet wpiłowie tak pojany jak pożecie mymyśleć. |
|
|
|
|
Miria [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Lutego 2008, 22:03
|
|
|
Nie widziałam. Można gdzieś w sieci znaleźć? |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
|
|
|
|
Gwynhwar
Tarmogoyf
|
Wysłany: 19 Lutego 2008, 22:11
|
|
|
Takie jakieś sentymentalne... |
|
|
|
|
Miria [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Lutego 2008, 22:13
|
|
|
Nie rusza mnie. Tani chwyt marketingowy i tyle, ale robić od razu aferę? Jakby powiedział dalambert, kompleksy wyłażą. |
|
|
|
|
Adashi
Cyberpunk
|
Wysłany: 19 Lutego 2008, 22:20
|
|
|
Ciekawie zrobiona reklama, wcale mi nie przeszkadza, nie wiem o co ten nerw |
_________________ Wysłano z Atari |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 19 Lutego 2008, 22:28
|
|
|
No ale o co chodzi?
Kurczę, Adashi, no. Weź gdzieś napisz coś takiego żebym się mogła z Tobą pokłócić, bo mi gupio tak |
skarby
szorty |
|
|
|
|
dareko
Gromozeka
|
Wysłany: 19 Lutego 2008, 22:30
|
|
|
Oblookalem. Gdzie moge oprotestowac ten protest? |
_________________ Wiedzma wszystko wie!!!
IN NURS WE TRUST - Katowice 2009 |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 19 Lutego 2008, 22:32
|
|
|
Musisz stronę założyć, jak chcesz protestować przeciw protestom |
skarby
szorty |
|
|
|
|
Miria [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Lutego 2008, 22:33
|
|
|
To jest zacna inicjatywa, podoba mi się. |
|
|
|
|
rysiull
Conan Barbarzyńca
|
Wysłany: 19 Lutego 2008, 22:34
|
|
|
nie tyka ........ |
|
|
|
|
Adashi
Cyberpunk
|
Wysłany: 19 Lutego 2008, 22:39
|
|
|
Martva napisał/a | Kurczę, Adashi, no. Weź gdzieś napisz coś takiego żebym się mogła z Tobą pokłócić, bo mi gupio tak |
No nie ma bata, ja po prostu jestem taki szczery chłopak |
_________________ Wysłano z Atari |
|
|
|
|
mad
Filippon
|
Wysłany: 19 Lutego 2008, 22:47
|
|
|
Reklama może być. Grunt, żeby w związku z nią nie powstała nowa sejmowa komisja śledcza, bo wyszłoby, że te wszystkie wydarzenia były sfingowane, by do reklamy pasowały |
|
|
|
|
Rafał
.
|
Wysłany: 20 Lutego 2008, 07:34
|
|
|
Reklama jak to reklama, ni ziębi, ni grzeje. Z Fiata dawno się wyleczyłem, nadaje się toto wyłącznie do ciepłych krajów. Żaden model nie ma ogrzewania, wyłącznie atrapy |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 20 Lutego 2008, 08:24
|
|
|
|
|
|
|
|
rumeli
Narzeczona Frankensteina
|
Wysłany: 20 Lutego 2008, 10:43
|
|
|
Ani ziębi, ani parzy. Reklamodawcy na pewno byliby szczęśliwi, gdyby powstał szum. |
_________________ Cnota jest w sercu, a nie gdzie indziej - Balzac |
|
|
|
|
Iwan
Żona astronauty
|
Wysłany: 20 Lutego 2008, 10:54
|
|
|
nie rusza mnie to jakoś, ciekawe czy byłby ten szum gdyby papieża tam nie było?
a Czarny, zawsze protestuje po swojemu Cytat |
KeniG napisał/a:
równierz
_ ________________ |
|
_________________ ...i oplata mnie jedwabnymi rzemykami przydymionych swoich spojrzeń... [JHB]
wymień się książkami i nie tylko:
http://www.finta.pl/ref/iwan |
|
|
|
|
dzejes
prorok
|
Wysłany: 20 Lutego 2008, 10:58
|
|
|
No brawo, chętnie przyłączę się do kampanii reklamowej Fiata
Przecież to agencja reklamowa zmontowała ten protest. |
_________________ If we shadows have offended,
Think but this, and all is mended,
That you have but slumber'd here
While these visions did appear. |
|
|
|
|
Godzilla
kocia mama
|
Wysłany: 20 Lutego 2008, 11:27
|
|
|
Obrzydliwe to jest, i to już nie pierwszy raz, kiedy jedyna rada to nie zauważać, nie oglądać, nie komentować i NIE KUPOWAĆ.
Skodą jeździmy, jak w Jożinie z bażin. To je ono! |
_________________ Blog
Kedileri çok seviyorum |
|
|
|
|
Ziemniak
Agent dołu
|
Wysłany: 21 Lutego 2008, 00:24
|
|
|
Godzilla, Škoda jest najlepsza, opracowali jeden silnik i wystarczył im na 30 lat |
_________________ Starzejesz się gdy odgłosy, które wydawałeś kiedyś w trakcie seksu wydajesz obecnie wstając z łóżka |
|
|
|
|
ZłomiarzUmysłów
Jaskier
|
Wysłany: 21 Lutego 2008, 09:47
|
|
|
dzejes napisał/a | No brawo, chętnie przyłączę się do kampanii reklamowej Fiata
Przecież to agencja reklamowa zmontowała ten protest. |
I tu się mylisz.
Co do świata reklamy - jestem całkiem przekonana, że w świecie reklamy, inaczej niż w świecie gwiazd, ważne, co mówią a nie tylko to, że mówią.
Dla przykładu - rzecznik Fiata wypowiadając się dla TVN niby niechcąco wspomniał, że produkty tej firmy właściwie nie mają mocnych stron, które można by podkreślić w kampanii. Nie są ani niezawodne, ani eleganckie, ani tanie w eksploatacji, ani bezpieczne. No cóż, taki rozgłos wizerunkowi na pewno nie pomaga.
A swoją droga to ciekawe jak jednak ludzie są od siebie wzajemnie podobni. Na forum miłośników historii wszyscy się przyłączyli, a na forum jej antytezy - antyteza tamtej reakcji. |
|
|
|
|
|