Strona Główna


UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin  ProfilProfil
SzukajSzukaj  FAQFAQ  GrupyGrupy  AlbumAlbum  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Winieta

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomoc w przeniesieniu forum potrzebna!!!
Autor Wiadomość
gorat 
Modegorator


Posty: 13455
Skąd: FF
Wysłany: 7 Stycznia 2007, 19:57   

Zapomniałem napisać: zdecydowanie przed 22. Potem mogę zostać zmuszony do przerwania, szczególnie jeśli się przeciagnie...
_________________
Początkujący Wiatr wieje: Co mogę dla kogoś zrobić?
Zostań drzewem wiśni.
---
鼓動の秘密

U mnie działa.
 
 
Logan 
Paskud


Posty: 928
Skąd: Kraków
Wysłany: 7 Stycznia 2007, 19:59   

Jeżeli przed 22 to ja nie dam rady. Jutro pracuję do 20, zanim dojadę do domu będzie 21, a potem umyć się, przebrać, coś zjeść, Tygrysę położyć spać... Nie wyrobię się...
_________________
Życie to chytra sztuka! Jak tylko masz wszystkie karty w ręku, zaczyna grać z tobą w szachy...
 
 
Adashi 
Cyberpunk


Posty: 16537
Skąd: Pyrlandia
Wysłany: 7 Stycznia 2007, 20:01   

Oj zaczyna mnie boleć łepetyna... :wink:

Edit: Dacie radę, musicie, naród w Was wierzy! Zsynchronizujmy zegarki!
_________________
He'd told her that Poland, from the air, looked like Kansas as farmed by elves
William Gibson - Pattern Recognition
Ostatnio zmieniony przez Adashi 7 Stycznia 2007, 20:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
gorat 
Modegorator


Posty: 13455
Skąd: FF
Wysłany: 7 Stycznia 2007, 20:02   

A nie da się przynajmniej części danych dostarczyć wcześniej? Żeby np. przygotować konfigurację i kod forum?
_________________
Początkujący Wiatr wieje: Co mogę dla kogoś zrobić?
Zostań drzewem wiśni.
---
鼓動の秘密

U mnie działa.
 
 
Logan 
Paskud


Posty: 928
Skąd: Kraków
Wysłany: 7 Stycznia 2007, 20:09   

To już musi zrobić NURS.

NURSie, jak będziesz miał dane serwera przekaż je Goratowi, niech czyni powinność swoją...

Pytanie tylko jedno - pozostajemy przy phpBB by Przemo?
_________________
Życie to chytra sztuka! Jak tylko masz wszystkie karty w ręku, zaczyna grać z tobą w szachy...
 
 
gorat 
Modegorator


Posty: 13455
Skąd: FF
Wysłany: 7 Stycznia 2007, 20:11   

Przechodzenie na czyste phpBB nie ma sensu - tutaj już wszystko skonfigurowane; a konwersja na inny silnik (nie phpBB) to już byłoby za dużo roboty, skoro na tym może się jeszcze poprawić... Szybkość i wyświetlanie cytatów choćby...
_________________
Początkujący Wiatr wieje: Co mogę dla kogoś zrobić?
Zostań drzewem wiśni.
---
鼓動の秘密

U mnie działa.
 
 
Pako 
Adam Zamoyski


Posty: 10680
Skąd: Gliwice
Wysłany: 7 Stycznia 2007, 20:21   

Na zwykłe phpBB przechodzić nie ma sensu, przemo jest ok. Invision PWB też byoby fajne... ale nie przesadzajmy ze zmianami na razie, mi to pasuje :)
Chociaż ten Invision... mrau ;)
 
 
elam 
Gremlinek


Posty: 11079
Skąd: kotlinka gremlinka
Wysłany: 7 Stycznia 2007, 20:21   

i statusy.... ;)
_________________
Ten się śmieje, kto umrze ostatni.
 
 
 
Pako 
Adam Zamoyski


Posty: 10680
Skąd: Gliwice
Wysłany: 7 Stycznia 2007, 20:32   

Statusy to pół biedy, na invisionie nawet bardziej bajerancko można ^_^
 
 
elam 
Gremlinek


Posty: 11079
Skąd: kotlinka gremlinka
Wysłany: 7 Stycznia 2007, 20:37   

nie, statusy to ja chcialam zrobic :) i goratowi podrzucilam troche :)
_________________
Ten się śmieje, kto umrze ostatni.
 
 
 
Pako 
Adam Zamoyski


Posty: 10680
Skąd: Gliwice
Wysłany: 7 Stycznia 2007, 20:41   

I przez to co pięć postów mi się zmienia :> ? Elam... niech no ja cię dopadnę :twisted: :P
 
 
elam 
Gremlinek


Posty: 11079
Skąd: kotlinka gremlinka
Wysłany: 7 Stycznia 2007, 20:42   

nie, ja nic nie zrobilam, bo mi nie dali...... :(

a byloby do 22 400 ...
_________________
Ten się śmieje, kto umrze ostatni.
 
 
 
Gustaw G.Garuga 
Bakałarz


Posty: 6178
Skąd: Kanton
Wysłany: 7 Stycznia 2007, 21:01   

Tak sobie myślę żeby nie kombinować za bardzo. Coś mi się wydaje, że zmiana tych tzw. silników mogłaby oznaczać, że do forum w jakiejś części trzeba się będzie potem przyzwyczajać od nowa. Wystarczy, że adres będzie inny.
_________________
"Our life is a time of war and an interlude in a foreign land, and our fame thereafter, oblivion." Marcus Aurelius
 
 
NURS 
Ojciec Redaktor


Posty: 18950
Skąd: Katowice
Wysłany: 7 Stycznia 2007, 23:00   

OK. dam goratowi namiary, może faktycznie da się to zrobic bezinwazyjnie. poprawcie mnie, jesli sie myle. mozna powoli ustawiac nowe forum, nie wylaczajac starego a potem, jak wszystko bedzie gotowe po prostu przekierowac.
_________________
Bez gwiazdy nie ma jazdy! www.robertjszmidt.pl
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu.
 
 
GAndrel 
Admirał Ackbar

Posty: 2486
Skąd: Wrocław
Wysłany: 7 Stycznia 2007, 23:21   

Na czas przenoszenia bazy danych będzie trzeba wyłączyć stare forum, żeby nowe było dokładną kopią. Tak mi się zdaje przynajmniej.
_________________
GAndrel
 
 
gorat 
Modegorator


Posty: 13455
Skąd: FF
Wysłany: 7 Stycznia 2007, 23:27   

Zostanie zablokowane pisanie postów w działach. Wystarczy?
Reszta zdana na pamięć użytkowników o przenosinach...
_________________
Początkujący Wiatr wieje: Co mogę dla kogoś zrobić?
Zostań drzewem wiśni.
---
鼓動の秘密

U mnie działa.
 
 
Godzilla 
kocia mama


Posty: 14143
Skąd: Warszawa
Wysłany: 8 Stycznia 2007, 11:25   

No to trzymam za was paluszki i czekam niecierpliwie na obrazek, jaki ukaże mi się jutro na monitorze. Wieczorem raczej nie będę na forum zaglądać.

Pomyśleć, że kiedyś byłam na studiach informatycznych. Ale się zmyłam, he he. Teraz mi nikt nie wierzy, że miałam laborkę na komputerze zajmującym trzy potężne sale.
_________________
Blog
Kedileri çok seviyorum :mrgreen:
 
 
Adashi 
Cyberpunk


Posty: 16537
Skąd: Pyrlandia
Wysłany: 8 Stycznia 2007, 13:17   

przed chwilą znów był pad :evil: mam nadzieję, że nowy serwer i provider załatwi te nieprzyjemności. :|
_________________
He'd told her that Poland, from the air, looked like Kansas as farmed by elves
William Gibson - Pattern Recognition
 
 
mert 
Frodo Baggins

Posty: 119
Skąd: Kraków/Głogów
Wysłany: 8 Stycznia 2007, 13:48   

I tam... zdarza się najlepszym serwerow. Pamiętam, że gdy wykupuwałem kiedyś pewien, to również raz na kilka tygodni padał. Trwało to krótko, ale czasami się zdarzało. 3mam kciuki za przenosimy forum i do jutra w takim razie.
 
 
Pako 
Adam Zamoyski


Posty: 10680
Skąd: Gliwice
Wysłany: 8 Stycznia 2007, 15:53   

Pad raz na kilka tyg ok. Pad kilka razy w tyg to już nie jest ok. Wiadomo, restart serwa rzecz ważna, ale to się nocami jednak robi.
 
 
NURS 
Ojciec Redaktor


Posty: 18950
Skąd: Katowice
Wysłany: 8 Stycznia 2007, 16:27   

Spokojnie mamy jeszcze ze dwa, trzy dni na przenosiny. active odblokowuje usługe do 24 godzin, zatem kody beda jutro. od razu dam je goratowi i loganowi.
_________________
Bez gwiazdy nie ma jazdy! www.robertjszmidt.pl
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu.
 
 
gorat 
Modegorator


Posty: 13455
Skąd: FF
Wysłany: 9 Stycznia 2007, 20:34   

Zaczynam powoli wyglądać jak Adashi...
_________________
Początkujący Wiatr wieje: Co mogę dla kogoś zrobić?
Zostań drzewem wiśni.
---
鼓動の秘密

U mnie działa.
 
 
Adashi 
Cyberpunk


Posty: 16537
Skąd: Pyrlandia
Wysłany: 9 Stycznia 2007, 23:24   

Hehehe gorat :mrgreen: :lol: :D

Chciałem dobrze, okazyjny avik sobie pomyślałem, a tu wszyscy się nabijają, co za świat :cry: :wink: :mrgreen:
_________________
He'd told her that Poland, from the air, looked like Kansas as farmed by elves
William Gibson - Pattern Recognition
 
 
NURS 
Ojciec Redaktor


Posty: 18950
Skąd: Katowice
Wysłany: 10 Stycznia 2007, 01:29   

Piszesz nosem?
A jak wciskasz alty shifty i ctrl-e? :twisted:
_________________
Bez gwiazdy nie ma jazdy! www.robertjszmidt.pl
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu.
 
 
mert 
Frodo Baggins

Posty: 119
Skąd: Kraków/Głogów
Wysłany: 10 Stycznia 2007, 01:53   

pewnie uchem, albo nogą:D Chyba przestałem być gollumem:D
 
 
Godzilla 
kocia mama


Posty: 14143
Skąd: Warszawa
Wysłany: 10 Stycznia 2007, 11:27   

Co by się jeszcze przydało poprawić po przenosinach, to wyszukiwanie. Chodzi mi o to, że wyniki są zawsze podane jako odnośnik do tematu. A jeżeli temat ma sto stron? Nie dogmerałam się, jak to zrobić żeby wyświetlało poszczególne posty.
_________________
Blog
Kedileri çok seviyorum :mrgreen:
 
 
Ixolite 
Admirał Zwiebellus


Posty: 6116
Skąd: oni wiedzieli?
Wysłany: 10 Stycznia 2007, 11:54   

Pokaż wyniki jako: Posty Tematy

Pod drzewkiem forum jest taka opcja
_________________
Alchemia Słowa
Well, my days of not taking you seriously are certainly coming to a middle.
 
 
 
Godzilla 
kocia mama


Posty: 14143
Skąd: Warszawa
Wysłany: 10 Stycznia 2007, 11:55   

Tak, ale to nic nie daje, w każdym razie u mnie. Albo pokazuje tematy, albo nie pokazuje nic.
_________________
Blog
Kedileri çok seviyorum :mrgreen:
 
 
Ixolite 
Admirał Zwiebellus


Posty: 6116
Skąd: oni wiedzieli?
Wysłany: 10 Stycznia 2007, 12:09   

Dziwne, właśnie sprawdziłem i działa jak trzeba.
_________________
Alchemia Słowa
Well, my days of not taking you seriously are certainly coming to a middle.
 
 
 
Pako 
Adam Zamoyski


Posty: 10680
Skąd: Gliwice
Wysłany: 10 Stycznia 2007, 12:11   

Z ciekawości sprawdziłem też i rzeczywiście działa jak powinno, wyświetla posty. Swoją drogą kiedyś chyba wyszukiwanie było wyłączone, nawet nie wiem, kiedy je włączono :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Partner forum
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group