Zawsze do przodu - głosowanie do 22 czerwca |
Wygrywa: |
Byle do przodu |
|
16% |
[ 3 ] |
Nieprawoskręt |
|
22% |
[ 4 ] |
Space Marines |
|
61% |
[ 11 ] |
żaden |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Głosowań: 13 |
Wszystkich Głosów: 18 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Agi
Modliszka

|
Wysłany: 22 Czerwca 2014, 23:28
|
|
|
Byle do przodu
Space Marines
Zdążyłam. |
|
|
|
 |
Goria
Borg
|
Wysłany: 23 Czerwca 2014, 07:36
|
|
|
uff, ja też i poszedł na Nieprawoskręt.
Gratulacje dla bezkonkurencyjnego Space Maines
Ogromnie dziękuję za pozytywne oceny warsztatu (dostałam nagrodę już na początku Dziękuję wszystkim za pozytywne słowa co do sprawności napisania! ) w sumie o ćwiczenie tego mi chodziło. Podsumowanie miało być, że nie opłaca się być uczynnym, ale wywaliłam ze względu na Barankową opinię pod moim starszym szortem, że takie rzeczy zabijają całość. Napisałam, żeby pomóc Konopii, miał go nie dawać gdyby było więcej szortów, ale nie było . Więc forumowicze w następnej edycji do piór! |
|
|
|
 |
konopia
Marudny maruda marudzący

|
Wysłany: 23 Czerwca 2014, 08:18
|
|
|
Byle do przodu - 3 - Czaga
Nieprawoskręt - 4 - mesiash
Space Marines - 11 - konopia
dzięki za głosy i opinie
gratulacje dla pozostałych autorów |
_________________ Powinniśmy szanować poglądy religijne bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia,
do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, że jego żona jest piękną kobietą, a dzieci bardzo mądre. |
|
|
|
 |
Agi
Modliszka

|
Wysłany: 23 Czerwca 2014, 08:30
|
|
|
konopia, gratuluję! Taki dublet chyba się jeszcze nie zdarzył w historii konkursu.
Jaki będzie następny temat?
Edyta: Temat już ogłoszony, czyli pisarze do piór! |
|
|
|
 |
Goria
Borg
|
Wysłany: 23 Czerwca 2014, 09:06
|
|
|
Agi napisał/a | konopia, gratuluję! Taki dublet chyba się jeszcze nie zdarzył w historii konkursu.
|
Agi pewnie, że nie, bo przeważnie zapodawacze tematu chyba na niego nie pisali?
(ps. to nie złośliwość, tylko stwierdzenie faktu. Bo przecież inni ludzie też wygrywali/debiutowali) |
|
|
|
 |
Agi
Modliszka

|
Wysłany: 23 Czerwca 2014, 09:27
|
|
|
Czaga napisał/a | Agi pewnie, że nie, bo przeważnie zapodawacze tematu chyba na niego nie pisali? |
Owszem, pisali. |
|
|
|
 |
LadyBlack
Babcia Weatherwax

|
Wysłany: 23 Czerwca 2014, 10:30
|
|
|
Agi napisał/a | konopia, gratuluję! Taki dublet chyba się jeszcze nie zdarzył w historii konkursu. |
A mnie się wydaje, że już tak było
Wielkie brawa dla Konopii
Czaga, mesiash
Miło było poczytać.
Kameralnie było i ciekawie. |
|
|
|
 |
mesiash
Sedecimus

|
Wysłany: 23 Czerwca 2014, 10:54
|
|
|
No dobra, pisałem to na straszliwym kacu, i rzeczywiście następnego dnia dostrzegłem że tekst jest trochę pozbawiony emocji. Błędy? No cóż, nie umiem pisać, to i są
Zagłosowałem na Space Marines, bo po prostu byli lepsi od pozostałych dwóch tekstów, chociaż logiki, jak już niektórzy wspomnieli, nie ma tam za wiele. Gratuluję! |
_________________ The difference between "space-based clean power station" and "unimaginably powerful orbiting death ray" is mostly semantics and hope. - ponoć Asimov |
|
|
|
 |
Starscreem
Mechagodzilla

|
Wysłany: 26 Czerwca 2014, 13:56
|
|
|
Gratulacje dla wszystkich piszących
Ciężkie czasy w szortach nastały. Nie ma komu pisać... Tym większe podziękowania dla tych, którym się chciało.
Czaga, jesteś coraz lepsza, miło się to obserwuje
mesiash, ty się kacem i fałszywą skromnością nie wykręcaj! Wszyscy wiemy, że potrafisz dać czadu.
konopia, gratulacje. Tak obstawiałam, że to twój tekst albo mesiasha. Mam nadzieję, że nie brałeś do siebie tych dyrdymałów, które pisałyśmy z Czagą |
|
|
|
 |
Goria
Borg
|
Wysłany: 26 Czerwca 2014, 17:25
|
|
|
Starscreem napisał/a |
Ciężkie czasy w szortach nastały. Nie ma komu pisać... Tym większe podziękowania dla tych, którym się chciało.
|
Mądrze prawisz
Dlatego, domyślając się jak to wygląda od kuchni, napisałam na początku to co napisałam. Bo ku.r.de, wygrana powinna być okolicznością radosną, a nie "Ło Jezu, kto napisze?".
Edit. Zważyłam sos z proszku. Jestem genialna kucharka, po prostu :/ |
|
|
|
 |
dziko
Yoda

|
Wysłany: 26 Czerwca 2014, 22:41
|
|
|
spóźnione, ale szczere
konopia
mesiash
Czaga |
_________________ pozdrawiam - Bartek
Dzikopis |
|
|
|
 |
hijo
Fziu Bździu

|
Wysłany: 27 Czerwca 2014, 20:01
|
|
|
Gratulacje dla autorów |
_________________ God created Arrakis to train the faithful. |
|
|
|
 |
konopia
Marudny maruda marudzący

|
Wysłany: 28 Czerwca 2014, 10:15
|
|
|
Starscreem, to nie były dyrdymał tylko istotne dla autora informacje o tym jak jego szort jest postrzegany przez wymagających czytelników, na tym polega konstruktywna krytyka.
Przyznaję, że być może sierżant powinien wsiąść hełm do reki i dokładnie nowemu opowiedzieć, jaki i kiedy wbudowana maszyneria dokonuje "zrzutów" umysłu do bazy.
Zakończenie miało być inne, ale nie mogłem się zdecydować.
- A co to za dyskusje sierżancie? - porucznik jak zwykle pojawił się znienacka.
- Poruczniku, melduję że już prawie skończyliśmy - spojrzał na nowego i zrobił mocno zdziwiona minę - A tu co tutaj robisz? Do roboty *beep*, sam się nie załaduje! Biegiem żołnierzu! Biegiem!
Porucznik wyjął papierosy, poczęstował sierżanta. Zaciągnął się dymem. I pokiwał palcem - Ty mi tu raz że zdradzasz tajemnice, dwa że nie doczytałeś akt nowego.
- Czytałem panie poruczniku, wiem, że to jedno-razowiec. Tajemnicą nie zdąży się z nikim podzielić, misje wykona na spokojnie, a potem kto by się przejmował, mnóstwo takich przewinęło się przez oddział, kolejny nie zrobi różnicy, może nawet dam mu zdetonować bombę - uśmiechnął się wrednie.
- *beep* z ciebie, wiesz?
-Tak jest, ale mili chłopcy wojen nie wygrywają. |
_________________ Powinniśmy szanować poglądy religijne bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia,
do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, że jego żona jest piękną kobietą, a dzieci bardzo mądre. |
|
|
|
 |
|