|
|
|
Dręczenie dietą i ćwiczeniami |
Autor |
Wiadomość |
Lowenna
Mirmił
|
Wysłany: 1 Marca 2016, 17:52
|
|
|
Ech... Czytanie tego topicu już mnie dręczy |
_________________ Gdyby nawet mężczyzna potrafił zrozumieć, co myśli kobieta... i tak by nie uwierzył... |
|
|
|
|
mesiash
Sedecimus
|
Wysłany: 2 Marca 2016, 14:04
|
|
|
burk, po pierwsze primo - to duży skrót myślowy z tym spalaniem tłuszczu. Po drugie primo - Capoeira angola jest wcale nie mniej wymagająca niż regional, ale ani jedna ani druga nie zastąpią ćwiczeń kierunkowych. O wspomnianym przez Ciebie treningu nic nie powiem ponad to, że raczej Twój problem, że przez 3-4 lata nie trenujesz a nie trenera grupy. Po trzecie primo - ultimo, spróbuj przeczytać swoje posty przed wysłaniem z założeniem, że nie każdy je pisał i musi wiedzieć gdzie jest literówka, gdzie brak polskiego ogonka, a gdzie celowo zrobiłeś błąd.
A ja dla odmiany sobie znowu kuku zrobiłem. Zobaczymy co tym razem |
_________________ The difference between "space-based clean power station" and "unimaginably powerful orbiting death ray" is mostly semantics and hope. - ponoć Asimov |
|
|
|
|
burk [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Marca 2016, 16:52
|
|
|
No, nie wiem. Mam pewne porównanie z niegdysiejszym capowrockiem. Tam w rhoda ludzie kręcili się jak dobrze naoliwione koła zębate. W Unicar bardziej przypominało mi tó rąbanie drewna, zgrzyty jak w skrzyni biegów przy nauce jazdy. Co do wycisku to spoko, nie podobał mi się sposób gry, ale ogólnie ludzie mili. |
|
|
|
|
Lynx
Wyduldas Napfluj
|
Wysłany: 2 Marca 2016, 21:52
|
|
|
Od lipca 2015r -15 kg. Dieta: MŻ , mniej chlebka, więcej owsianki i mleka. Mleko tłuste, od wiejskiej krowy, z litra mogłabym odciągnąć ok. 250 ml. śmietany. Ruch przeciętny. Słodycze spożywam chwilami i pasjami. Obraziłam się na ziemniaki, ale bez przesady. |
_________________ http://zrozumiecswiat.pl/7.html |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 10 Marca 2016, 19:06
|
|
|
Wczoraj ósmy dzień treningowy i już kryzys Zmusiłam się do ćwiczeń przed porą obiadową (drżenie wszystkiego w pakiecie), dzisiaj dopiero wieczorem, przed chwilą. Jutro trzeba będzie się zmobilizować rano, bo potem nie zdążę. A od poniedziałku nowy zestaw, uff. |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
bio
Kolega Dąbczak
|
Wysłany: 10 Marca 2016, 22:50
|
|
|
To jeszcze nie masz wyrzutu serotoniny i endorfin, że labidzisz? To chyba niewłaściwy gryplan masz. |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 10 Marca 2016, 23:01
|
|
|
bio napisał/a | To jeszcze nie masz wyrzutu serotoniny i endorfin |
Już nie mam |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
bio
Kolega Dąbczak
|
Wysłany: 10 Marca 2016, 23:17
|
|
|
Zła odpowiedź, jak i gryplan - znaczy. A może zjedz steka wołowego. Coś się rozjeżdża w planach i osiągach. Ćwiczę, jest coraz lepiej. Skoro nie, to jakiś błąd do wyśledzenia. Nie szukaj wymówek. |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 11 Marca 2016, 09:39
|
|
|
Jest coraz lepiej - jestem w o wiele lepszej formie/kondycji niż kiedy zaczynałam. Niemniej, nie lubię tego.
Stek wołowy zrobiłby mi krzywdę w żołądek, tak poza wszystkim. |
skarby
szorty |
|
|
|
|
mesiash
Sedecimus
|
Wysłany: 11 Marca 2016, 10:44
|
|
|
bio, upraszczasz.
Martva, kryzys zazwyczaj oznacza, że trzeba zrobić sobie lżejszy dzień, na przykład samo rozciąganie czy nawet to nie. |
_________________ The difference between "space-based clean power station" and "unimaginably powerful orbiting death ray" is mostly semantics and hope. - ponoć Asimov |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 11 Marca 2016, 11:25
|
|
|
Odpada, jak sobie zrobię lżejszy dzień to zacznę od nowa za miesiąc
Skończyłam dziś pierwszy etap. Muszę zreorganizować pokój przed poniedziałkiem, bo drugi etap wymaga więcej miejsca, o ile się nie mylę. Potem trzeci i to oznacza że już za cztery tygodnie mogę spróbować ćwiczyć coś, co bardziej lubię. |
skarby
szorty |
|
|
|
|
mesiash
Sedecimus
|
Wysłany: 11 Marca 2016, 15:01
|
|
|
Martva, aaa, no to jak Ty robisz według jakiegoś wielkiego gestapowskiego planu, to faktycznie - trzeba zaciskać zęby i robić
Ja pierwszy raz od siedmiu tygodni miałem codzienie trening, i czuję, że niedziela będzie najlepszym dniem ever, bo nie będę musiał wstawać przed szóstą |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 11 Marca 2016, 15:20
|
|
|
Bez planu bym nie dała rady. I tak naciągam, bo on jest na 30 dni pod rząd, a ja ćwiczę tylko od poniedziałku do piątku, więc zamiast 30 dni mam sześć tygodni Ale jak się próbowałam wcześniej zmobilizować do lżejszej aktywności w ramach rozgrzewania galaretki, to nic z tego nie wychodziło. Potrzebuję konkretnego rozpisanego treningu i chyba potrzebuję tej wrednej baby, którą darzę szczerą antypatią. |
skarby
szorty |
|
|
|
|
mesiash
Sedecimus
|
Wysłany: 11 Marca 2016, 15:31
|
|
|
Martva, albo musisz za to zacząć płacić |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 11 Marca 2016, 16:26
|
|
|
Gdyby mnie było stać, to bym płaciła. I nie bawiła się w ćwiczenia w pokoju z panią Michaels, tylko poszłabym na siłownię rzucać żelastwem. Ale mnie nie stać, więc szkoda klawiatury na gdybanie |
skarby
szorty |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 11 Marca 2016, 16:37
|
|
|
po prostu potrzebujesz amerykańskiego sierżanta |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 11 Marca 2016, 16:41
|
|
|
Tak. |
skarby
szorty |
|
|
|
|
Fidel-F2
|
Wysłany: 11 Marca 2016, 16:58
|
|
|
mam szwagra, który jest sierżantem amerykańskiej armii, Portorykańczyk, dwa metry wzrostu, wysportowany
podesłać? |
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 11 Marca 2016, 22:05
|
|
|
Chciałam napisać 'znasz adres' ale jak szwagier to może bezpieczniej nie |
skarby
szorty |
|
|
|
|
Lowenna
Mirmił
|
Wysłany: 11 Marca 2016, 23:22
|
|
|
W ramach mojej diety mąż sprezentował mi cały, wielki tort szwarcwaldzki Żadnego wsparcia w postanowieniach. |
_________________ Gdyby nawet mężczyzna potrafił zrozumieć, co myśli kobieta... i tak by nie uwierzył... |
|
|
|
|
Rafał
.
|
Wysłany: 14 Marca 2016, 08:10
|
|
|
Idę w nocy z piątku na sobotę 42 km górami po śniegu i błocie, suma podejść ponad 1500 m, czołówka na czoło, kij w łapę, kamizelka odblaskowa na plery i już. Sam jestem ciekawy czy nie pęknę i wcześniej z gór nie zejdę. To się nazywa nawet odpowiednio: droga krzyżowa. |
|
|
|
|
Fidel-F2
|
Wysłany: 14 Marca 2016, 08:14
|
|
|
Ale masz jakąś rozgrzewkę? |
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Rafał
.
|
Wysłany: 14 Marca 2016, 10:14
|
|
|
Coś tam się łazi. W tygodniu chcę zrobić choć jedno większe podejście, kiedyś już tą trasę zrobiłem, było OK, ale to było latem. Trochę tego łażenia po mokrym śniegu się obawiam. |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 14 Marca 2016, 20:31
|
|
|
Zaczęłam nową część. Sądzę że umrę.
Tak, wiem że wszyscy umrzemy |
skarby
szorty |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
charande
Blade
|
Wysłany: 15 Marca 2016, 03:43
|
|
|
Martva, dzięki, że napisałaś o shredzie, wyguglałam i podoba mi się - nie ćwiczyłam jeszcze, ale zamierzam wypróbować i jestem szczerze ciekawa, kto kogo pokona, charande shreda czy na odwrót Nie chcę gubić ani kg, ani cm, ale poprawa kondycji zawsze mile widziana. |
_________________ Hałas w sieci - www.agnhalas.pl
The Thistle Queen - www.agnhalas.com |
|
|
|
|
Lowenna
Mirmił
|
Wysłany: 15 Marca 2016, 04:52
|
|
|
charande, +1. Że się podoba i zachęca. Od początku lutego wybieram się na MOSiR ale przyległości nie chcą mnie na 2h z domu wypuścić. 30 minut na własnej podłodze łatwiej wygospodarować |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 15 Marca 2016, 09:39
|
|
|
charande, ja miałam parę podejść. Po pierwszym się zraziłam, bo bolały mnie kolana, ćwiczyłam akurat Chodakowską po której wszyscy marudzili że jest kontuzyjna dla kolan, ale mnie bolały po Jillian - teraz tak sobie myślę że to pewnie przez brak butów, tam jest jednak trochę skakania i buty są ważne.
Raz zrobiłam cały program i parę razy fragmenty. Nie zauważyłam jakiejś szczególnej zmiany wizualnie ani wagowo - facet mówił że mi się plecy umięśniły, ale jak wiedział że robię, teraz nie wie i nie mówi natomiast poprawa kondycji i siły jest zauważalna - nawet teraz jak robiłam, dziesiątego dnia robi się to wszystko o wiele lepiej i mocniej niż pierwszego. |
skarby
szorty |
|
|
|
|
charande
Blade
|
Wysłany: 15 Marca 2016, 15:12
|
|
|
Lowenna, no właśnie ja też nie bardzo mam czas, żeby chodzić na jakieś zajęcia poza domem.
Martva, zobaczymy, co powie moje prawe kolano - jest po entezopatii, leczone i niby zaleczone, jak ćwiczę w opasce elastycznej, to w miarę daje radę . Ja w sumie sporo ćwiczę na własną rękę, ale nie codziennie i z mniejszą intensywnością, choć przeważnie w dłuższych porcjach. Pajacyki są spoko, przysiady też, nawet rowerek treningowy - nie mogę tylko gwałtownie schodzić do parteru i szybko wstawać, bo mnie wtedy to uszkodzone ścięgno boli. |
_________________ Hałas w sieci - www.agnhalas.pl
The Thistle Queen - www.agnhalas.com |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 15 Marca 2016, 16:02
|
|
|
U mnie był problem po dwóch pierwszych treningach a to był chyba 2014. Jak spróbowałam po raz kolejny, będąc już bardziej rozćwiczoną - nic się nie działo. Teraz też po dłuższym bezruchu mięśnie ukarały mnie mocno, ale kolana nie powiedziały słowa. |
skarby
szorty |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Partner forum