|
|
|
Tylko u nas to możliwe... |
Autor |
Wiadomość |
Gustaw G.Garuga
Bakałarz
|
Wysłany: 1 Listopada 2006, 19:23
|
|
|
Dziękujemy (chórem, chłopaki!) za cenne głosy
Co do analogii do felietonowego sporu KTLa z Kresem, to zastanówmy się, co pomyślelibyśmy sobie o całej sprawie, gdyby po prowokacyjnym felietonie KTLa Kres zaszedł owego w jakiejś redakcji, domagał się przeprosin, a na rzucone w twarz: "Ty grafomanie!" dał KTLowi w twarz... To ja już wolę te felietonowe przepychanki... |
_________________ "Our life is a time of war and an interlude in a foreign land, and our fame thereafter, oblivion." Marcus Aurelius |
|
|
|
|
Anko
Niki
|
Wysłany: 1 Listopada 2006, 19:39
|
|
|
Gustaw G.Garuga: Cytat | To ja już wolę te felietonowe przepychanki... | Owszem, są one stopień wyżej. Nie dowodzą jeszcze całkowitego braku kultury. A wyzwiska i bójki kojarzą się raczej z kibolami, konsumentami spod monopolowego, no, może politykami.
Ale także na łamach gazety można się wypowiedzieć w postaci ciętej ironii (kiedyś, zdaje się, tak Sapkowski podsumował oburzenie na jego artykuł o "Pirogach"), a można prostacko, co raczej obniża ocenę piszącego w oczach czytelników, niż zdobywa mu punkty. Tyle, że wyzywać (bić chyba też) umie każdy - znaleźć inne wyjście z sytuacji czy nawet wymyślić finezyjną zemstę nie każdy potrafi.
A jak kto się powinien zachować, to oceniać nie będę - odnoszę jedynie wrażenie, że nie powinien robić takich ekscesów. Chyba, że naprawdę chodzi o zrobienie szumu. |
_________________ 生きる事 それが俺の償いだ。(SoulCalibur3) |
|
|
|
|
Miria [Usunięty]
|
Wysłany: 1 Listopada 2006, 19:52
|
|
|
Zgadzam się z Anko. Absolutnie. Żałosne. |
|
|
|
|
gorim1
Mała Mi
|
Wysłany: 1 Listopada 2006, 20:17
|
|
|
żałosne fakt
ale jeśli ktoś by mi obraził żonę (na razie takowej nie posiadam) to ja bym w pysk strzelił
ale po co ten szum ???
Obrazę komuś można zrobić ale hmmm zachowaniem właśnie przystojącym elementom pozostającym poza nawiasem społeczeństwa
ale osoby kultury ehhh |
_________________ Otyli żyją krócej. Ale jedzą dłużej.
Lec myśli nieuczesane |
|
|
|
|
Dabliu
Marsjanin
|
Wysłany: 1 Listopada 2006, 21:34
|
|
|
A ja tam sobie myślę, że gdyby politycy, zamiast manipulować wyborcami poprzez "czarny pijar", wszczynać burdy sejmowe, licytować się na błędy i wywoływać wojny, daliby sobie czasem po pysku, świat byłby piękniejszy... |
|
|
|
|
Gustaw G.Garuga
Bakałarz
|
Wysłany: 1 Listopada 2006, 21:38
|
|
|
Oj, nie! Widziałem burdy w Dumie, widziałem, jak Żyrynowski targa kobietę za włosy, dziękuję. Obawiam się, że nie byłoby opcji "zamiast", tylko "dodatkowo". Nie wywołuj Dabliu wilka z lasu! |
_________________ "Our life is a time of war and an interlude in a foreign land, and our fame thereafter, oblivion." Marcus Aurelius |
|
|
|
|
Dabliu
Marsjanin
|
Wysłany: 1 Listopada 2006, 21:42
|
|
|
Gustaw G.Garuga:
Cytat | Oj, nie! Widziałem burdy w Dumie, widziałem, jak Żyrynowski targa kobietę za włosy, dziękuję. Obawiam się, że nie byłoby opcji zamiast, tylko dodatkowo. Nie wywołuj Dabliu wilka z lasu! |
Wilki lubię, ale może niekoniecznie takie No, ale Giertycha okładającego się z Lepperem, najlepiej na spacerniaku, to bym z chęcią w tiwi obejrzał |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Gustaw G.Garuga
Bakałarz
|
Wysłany: 2 Listopada 2006, 08:00
|
|
|
Jakiego offtopa?! Mowa jest o rękoczynach wśród znanych osobistości, wszystko OK. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Partner forum