Robert M. Wegner |
Autor |
Wiadomość |
Rafał
.
|
Wysłany: 28 Lutego 2018, 15:05
|
|
|
Jakieś wieści odnośnie daty publikacji? Ktoś puści przecieka? |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 1 Marca 2018, 16:13
|
|
|
2029 to takie przypuszczenie sadząx po "martinowskim" tempie pisania autora... |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
Rafał
.
|
Wysłany: 2 Marca 2018, 14:37
|
|
|
A kysz! |
|
|
|
|
Silaqui
Zombie Lenina
|
Wysłany: 23 Maj 2018, 00:00
|
|
|
Dobra wiadomość dla słuchających - Meekhan jest dostępny w Storytel. Jak na razie pierwszy tom, ale ptaszki ćwierkają, że mają być wszystkie: https://www.storytel.pl/b...ASAAEgJEqvD_BwE |
_________________ Na początku było Słowo. Potem pojawił się pieprzony edytor tekstu. Potem procesor myślowy. A potem nastąpił koniec literatury. |
|
|
|
|
Homer
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 18 Lipca 2018, 09:27
|
|
|
Nowy tom --> 28 listopada .
Ciekawe jak to będzie wrócić po takim czasie. |
_________________ "All I can say is... keep reading. The best is yet to come." |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 20 Sierpnia 2018, 11:03
|
|
|
Homer, obawiam się że ciężko, oczywiście Wegner to znakomity autor ale cyzeler i panoramista więc cholera wie o czym to będzie. Może nowy kawałek meekhanwersum co to w całość zacznie się składać za 5 tomów i 10 lat. |
|
|
|
|
Homer
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 10 Września 2018, 21:00
|
|
|
A z innej beczki.
Jest gdzieś spis numerów SF z opowiadaniami?
Tak sobie właśnie powtarzam powoli Meekhan przed nowym tomem i pamiętam, że "I będziesz murem" zostało znacząco skrócone na potrzeby książki. Niestety mam straszny bałagan w bibliotece... którego numeru pisma powinienem szukać? |
_________________ "All I can say is... keep reading. The best is yet to come." |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 10 Września 2018, 21:03
|
|
|
Homer, jutro sprawdzę, bo jestem pewna, że mam ten numer. |
|
|
|
|
Iwan
Żona astronauty
|
Wysłany: 10 Września 2018, 21:43
|
|
|
Science Fiction, Fantasy i Horror 1 (15) 2007 |
_________________ ...i oplata mnie jedwabnymi rzemykami przydymionych swoich spojrzeń... [JHB]
wymień się książkami i nie tylko:
http://www.finta.pl/ref/iwan |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Iwan
Żona astronauty
|
Wysłany: 10 Września 2018, 23:06
|
|
|
gorat, a co w tym takiego? od czego jest fantasta.pl |
_________________ ...i oplata mnie jedwabnymi rzemykami przydymionych swoich spojrzeń... [JHB]
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Homer
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 11 Września 2018, 21:13
|
|
|
Dziekuję dobrzy ludzie! |
|
|
|
|
Homer
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 22 Października 2018, 21:36
|
|
|
Będzie może jakaś przedpremiera? |
|
|
|
|
Rafał
.
|
Wysłany: 27 Listopada 2018, 09:19
|
|
|
Od wczoraj mam te martwe marzenie i się pomału wgryzam, bo na początku straszna sieczka i muszę sobie przypominać kto co gdzie i po co. Ale zapowiada się smakowicie |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Beata
Indiana Jones
|
Wysłany: 27 Listopada 2018, 16:15
|
|
|
Ze strony Powergraphu można pobrać streszczenie. |
_________________ Niewiedza nie jest prostym i biernym brakiem wiedzy, ale jest postawą aktywną; jest odmową przyjęcia wiedzy, niechęcią do wejścia w jej posiadanie, jest jej odrzuceniem.
Karl Popper |
|
|
|
|
Iwan
Żona astronauty
|
Wysłany: 27 Listopada 2018, 17:41
|
|
|
a możesz linka rzucić, bo nie mogę znaleźć
już mam |
|
|
|
|
|
Rafał
.
|
Wysłany: 4 Grudnia 2018, 08:29
|
|
|
No i się skończyło. Czytając ostatni tom, szczególnie jego ostatni rozdział, czuć, że jest pisany właśnie jako ostatni, wieńczący cykl. Tajemnice są rozwikłane, w końcu wiemy kto z kim i dlaczego, oraz co znaczyły te wszystkie dziwne nazwy wrzucane dotychczas to tu, to tam. Moim zdaniem niekoniecznie dobrze się stało, że świat został odarty z tajemniczości i znamy jego (uwaga spam)everetowskie(i po spamie) mechanizmy działania. Kolejne opowieści nie zostawiłyby dużej pożywki dla czytelniczej wyobraźni. Ale żeby nie zarzynać do końca świata pozostało kilka furtek, którymi można do niego kiedyś powrócić. A mianowicie, czy jednak Oum nie kłamał, bo kręcił strasznie i jest dysonans pomiędzy jego opowieścią z tomu Pamięć..., a tym co Altsin mówi Szóstkom. Po drugie z Everetem jest problem o tyle, że nie ma fizyki kontaktu ze światami i można sobie założyć błędy w kontaktach i przepływie informacji, a to już duże pole dla wyobraźni czym też może to skutkować. Po trzecie co z inwazją? Po czwarte, dlaczego duchy już nie idą do Domu Snów tylko prokurują kolejne bóstwa? Nie wydaje się to dziełem tamtych, a więc może jeszcze ktoś inny pociąga za sznurki?
Mnogość furtek pozwala sądzić, że Robert jednak bierze sobie urlop od świata Meekchanu, a nie kończy z nim definitywnie. |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Rafał
.
|
Wysłany: 4 Grudnia 2018, 10:57
|
|
|
No to po co gonił z domykaniem wątków i wyjaśnianiem kawa na ławę? Hm, tego się nie robi w trakcie opowieści, to tak jakby w kryminale okazało się kto jest mordercą już w połowie książki. No dziwne to, dziwne. |
|
|
|
|
Beata
Indiana Jones
|
Wysłany: 4 Grudnia 2018, 16:52
|
|
|
Ha! Może to tylko takie częściowe wyjaśnienie? Czytelnik sobie myśli, że hahaha, teraz on już wszystko wie i wszystkie tajemnice rozwikłał, a tu (znaczy, w kolejnych tomach) się okaże, że wręcz przeciwnie, jest na manowcach bardzo manowcowatych?
Tak sobie gdybię, bom jeszcze przed lekturą. |
_________________ Niewiedza nie jest prostym i biernym brakiem wiedzy, ale jest postawą aktywną; jest odmową przyjęcia wiedzy, niechęcią do wejścia w jej posiadanie, jest jej odrzuceniem.
Karl Popper |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 4 Grudnia 2018, 18:57
|
|
|
na spotkaniu Robert mówił o trzech tomach / jeszcze/ a może i więcej |
|
|
|
|
Lowenna
Mirmił
|
Wysłany: 4 Grudnia 2018, 23:12
|
|
|
Ech... W 2011 Robert mówił, że planuje jeszcze co najmniej trzy tomy i zawsze odpowiada, że planuje jeszcze co najmniej trzy tomy i gdy zostanie mu mniej niż trzy wówczas powie, że zostały dwa. Przy czym w kuluarach stwierdził, że planuje zamknąć cykl w siedmiu.
Minęły lata, życie dokopało, pisanie okazało się nie tak fajne, jak początkowo się wydawało, i nie zdziwię się, jeżeli to koniec Meekhanu. Jednak dopiero zaczynam czytać "Marzenie" i mam nadzieję na więcej |
_________________ Gdyby nawet mężczyzna potrafił zrozumieć, co myśli kobieta... i tak by nie uwierzył... |
|
|
|
|
|
Homer
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 5 Grudnia 2018, 00:08
|
|
|
Książka co trzy lata to nie jest wcale złe tempo, zwłaszcza jeśli nie pracuje się jako pisarz na pełny etat. Grunt, że jakość utrzymana.
Mnie się wydaje, że do poznania wszystkich tajemnic jeszcze hohoho. Gdzie tu mamy domknięte wątki?
Muszę pochwalić Powergraph i wysyłkę od razu gdy książki dotrą z drukarni, bez względu na datę premiery . Czuję się wyróżniony taką obsługą. |
|
|
|
|
|
Luc du Lac
Cynglarz
|
Wysłany: 5 Grudnia 2018, 01:11
|
|
|
No właśnie ja bym dyskutował z tą jakością. |
|
|
|
|
Rafał
.
|
Wysłany: 5 Grudnia 2018, 12:52
|
|
|
Fajnie słyszeć, że może być nawet do 3 kolejnych tomów, ciekawy jestem jak teraz z tego wybrnie hm, jak się rzuca tyle kart na stół to trzeba mieć co najmniej piątego asa w rękawie, albo i szóstego
No, ale tak czy siak, końcówka książki nieco pożegnalnie brzmi. Jakieś takie skojarzenia z końcówką PLO się nasuwały, może człowiek za dużo tej całej fantastyki czyta? |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Homer
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 6 Grudnia 2018, 00:36
|
|
|
Rafał może Ci się trafiła książka z dodatkowymi rozdziałami po epilogach? .
Ja tu dopiero widzę porządne otwarcie... |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 6 Grudnia 2018, 08:44
|
|
|
Coś się kończy, coś się zaczyna. |