Co nas cieszy |
Autor |
Wiadomość |
ihan
iHan Solo
|
Wysłany: 2 Maj 2018, 21:36
|
|
|
Agi, to ten przypadek gdy spodziewasz się kto wygra i dobrze ci z tym. |
_________________ Boże chroń mnie przed ludźmi wykształconymi ponad swoją inteligencję. |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 2 Maj 2018, 21:39
|
|
|
ihan, dokładnie. |
|
|
|
|
Silaqui
Zombie Lenina
|
Wysłany: 2 Maj 2018, 23:35
|
|
|
Moje dziecię już trzeci dzień śmiga samo na plac zabaw
Długo się tego bałam, jak zwykle okazało się, że niepotrzebnie - Małe Rude trzyma się (jeszcze ) wyznaczonych granic, w razie wątpliwości dzwoni domofonem, a ja tylko co kwadrans wychodzę na balkon i włączam oczny lokalizator Normalnie jestem prawie tak dumna jak w chwili, gdy Ala w końcu przekonała się, że czytanie bywa fajne |
_________________ Na początku było Słowo. Potem pojawił się pieprzony edytor tekstu. Potem procesor myślowy. A potem nastąpił koniec literatury. |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 10 Maj 2018, 21:41
|
|
|
Konkubent pochwalił moje zdjęcia! Nie napisał że niezłe, ale ostrość/głębia ostrości/kolory/kadr/mało blasku/techniczny żargon którego nie rozumiem, tylko stwierdził że są super. Dla równowagi ja marudzę, bo powinnam je zrobić godzinę wcześniej (ciemnawo), ale i tak łał. |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
konopia
Marudny maruda marudzący
|
Wysłany: 11 Maj 2018, 18:40
|
|
|
pokaż t zdjęcia jeśli możesz to pomarudzę troche o nich |
_________________ Powinniśmy szanować poglądy religijne bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia,
do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, że jego żona jest piękną kobietą, a dzieci bardzo mądre. |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 13 Maj 2018, 08:50
|
|
|
Ej, ale ja nie chcę żeby o nich marudzić, tylko się cieszę że mój marudny chłop na nie nie marudził. Bo ja sama marudzę, ale nie o to chodzi |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 13 Maj 2018, 12:27
|
|
|
Martva, zdecydowanie, nie kwękaj tylko pokazuj |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
Silaqui
Zombie Lenina
|
Wysłany: 15 Maj 2018, 22:11
|
|
|
Moje nazwisko pojawiło się w Wikipedii Co prawda nie jako osobne hasło (bez przesady), ale moja NFowa recka została wspomniana |
_________________ Na początku było Słowo. Potem pojawił się pieprzony edytor tekstu. Potem procesor myślowy. A potem nastąpił koniec literatury. |
|
|
|
|
ketyow
Jim Raynor
|
Wysłany: 22 Maj 2018, 22:38
|
|
|
Czynności kredytowe itp. niemal dobiegły końca, w piątek dostanę (no niezupełnie, bo jestem w Norwegii jeszcze 2 tygodnie) klucze do mieszkania. Z jednej strony to cieszy, choć z moich obliczeń wynika, że może mi zabraknąć kasy na łóżko, więc z drugiej trochę boli to, że na jakiś czas skończyły się czasy kasy zawsze w portfelu Ale znów będę mógł się poczuć prawie jak student |
_________________ http://ketyow.deviantart.com
http://www.biblionetka.pl/ |
|
|
|
|
Luc du Lac
Cynglarz
|
Wysłany: 23 Maj 2018, 06:31
|
|
|
Hamak |
|
|
|
|
Lowenna
Mirmił
|
Wysłany: 7 Czerwca 2018, 19:34
|
|
|
Huberath na NieNidzicy. Jaram się jak Karyna na plaży. Ostatni raz rozmawiałam z H chyba na Falkonie na Wyspie |
_________________ Gdyby nawet mężczyzna potrafił zrozumieć, co myśli kobieta... i tak by nie uwierzył... |
|
|
|
|
ihan
iHan Solo
|
Wysłany: 7 Czerwca 2018, 20:12
|
|
|
Skończyłam. Jutro mam urlop. Będę spać. I spać. I spać. |
_________________ Boże chroń mnie przed ludźmi wykształconymi ponad swoją inteligencję. |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
jewgienij
Parszywiec
|
Wysłany: 12 Czerwca 2018, 11:48
|
|
|
W telewizji non stop Donald Trump.
Właśnie dopiero co bawiłem się klockami Lego z siostrzenicą i zauważam, że te ludziki mają podobne fryzuro- hełmy co Trump. Ale dziecku tego Super-Legusia nie pokażę, aby nie miało złych snów. |
|
|
|
|
|
ihan
iHan Solo
|
Wysłany: 10 Lipca 2018, 20:03
|
|
|
Chociaż w komunikacji miejskiej zwykle czytam, jeśli uda mi się siąść, ostatnio często wyglądam przez okno. Bo firma zakładająca zieleń w Krakowie ma u mnie ogromne plusy. Oprócz zachwycających łąk kwietnych, i nieoczywistych częściowo i rozsądnie koszonych ogromnie dużo fajnych założeń bylinowych się pojawiło.Na Ruczaju zachwycające pergole drewniane, ławeczki, róże i hortensje a jadąc do pracy wysiadam wcześniej, bo są perowskie i kocimiętki. Nie wiem co to za firma, ale kawał super roboty robi. |
|
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 10 Lipca 2018, 20:23
|
|
|
ihan,+1 Byliśmy w muzeum a potem poszliśmy do Parku Krakowskiego po rewitalizacji. I pod muzeum jest jakaś zieleń, trochę róż, zagon kwitnącej dzikiej marchwi (pewnie łąka kwietna jak w zeszłym roku) oblepiony motylami i pszczołami. I w parku trochę trawników i trochę cieniolubnych bylin między drzewami, i rabaty kwiatowe które dają mocne plamy koloru. I po drodze pod AR, znaczy UR, ławki z pergolami na przystanku. Zachwyconam. |
skarby
szorty |
|
|
|
|
ihan
iHan Solo
|
Wysłany: 27 Lipca 2018, 21:21
|
|
|
Zaćmiony szaro-malinowy księżyc, który widzę z własnego łóżka. Ale fajnie! |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 27 Lipca 2018, 21:55
|
|
|
Wróciłyśmy z Kamą ze spaceru. Księżyc pięknie wydać. |
|
|
|
|
Kruk Siwy
Wierny Legionista
|
Wysłany: 27 Lipca 2018, 23:04
|
|
|
Księżyc, księżycem, ale pod nim widać Marsa, akurat mamy Wielką Opozycję, czyli Mars jest (w skali kosmicznej) bardzo blisko. Mój newton świetnie pokazuje tarczę planety. Niestety holerne drzewa zasłaniają... |
_________________ Tu leży pisarz nieznany.
Marzył, że dorówna tuzom.
Talent miał niespotykany
lecz pisał sobie, a muzom.
Agi |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
ihan
iHan Solo
|
Wysłany: 27 Lipca 2018, 23:20
|
|
|
Mnie tam Mars daje po oczach od kilku dni. A Księżyć najfajniej się odzaćmiał , drzewo mi go zasłaniało do jakiejś 21.40 |
|
|
|
|
Beata
Indiana Jones
|
Wysłany: 28 Lipca 2018, 07:18
|
|
|
ihan napisał/a | A Księżyć najfajniej się odzaćmiał |
Ano. Gdy się zoabrączkował, pierwszy raz od dawna miałam pewność, że jest kulą, a nie krążkiem sera.
W ogóle miałam bardzo dobry "kosmiczny" tydzień. W końcu dopilnowałam, żeby zobaczyć przelatującą stację ISS, wypatrzyłam i zidentyfikowałam parę gwiazd, o których na długi czas zapomniałam, a które wciąż tam są , obejrzałam transmisję z wyniesienia na orbitę 10 satelitów przez Falcona. |
_________________ Niewiedza nie jest prostym i biernym brakiem wiedzy, ale jest postawą aktywną; jest odmową przyjęcia wiedzy, niechęcią do wejścia w jej posiadanie, jest jej odrzuceniem.
Karl Popper |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 28 Lipca 2018, 08:55
|
|
|
ihan napisał/a | Mnie tam Mars daje po oczach od kilku dni. A Księżyć najfajniej się odzaćmiał , drzewo mi go zasłaniało do jakiejś 21.40 |
Marsa , oczywiście zauważyłam. Zrobiłam zdjęcia odzaciemniającego się Księżyca, ale mam kiepski aparat i efekt jest taki sobie. |
|
|
|
|
bio
Kolega Dąbczak
|
Wysłany: 28 Lipca 2018, 22:09
|
|
|
Aparatem zdjęć kosmicznych nie zrobisz. Krukowi wizje kosmiczne drzewo przesłania, to i o podboju kosmosu czas zapomnieć. Starość. A mi starość zrobiła dobrze tego lata, bo czereśni i bobu nawpieprzałem się setnie. Od lat tak nie pamiętam. Truskawek i jagód. Nawet agrestu z porzeczkami Cieszy mnie. A wczoraj mama Julka biegała od okna do drugiego w cieniu i piszczała z radości zerkając przez lornetę. I wymyślała mi od nieciekawych świata. A ja przecież już tam byłem i dalej i dawno temu widziałem wszystko. Prawie zapomniałem.
Zatem te czereśnie i inne owoce. No i Julek przede wszystkim. Dzisiaj był w gościach po raz pierwszy. Maniery arystokratyczne. Tata dumny. |
_________________ Czy pogoda, czy słoneczko, dzieci w tańcu się zakręcą. Wychowawca z długim kijem nigdy dziecka nie uderzy. Raz, dwa, raz, dwa. Już odgruzowany plac jest. |
|
|
|
|
ihan
iHan Solo
|
|
|
|
|
konopia
Marudny maruda marudzący
|
Wysłany: 11 Sierpnia 2018, 10:47
|
|
|
głos oddany,
btw: jestem za czasem normalnym, zimowym, astronomicznym |
_________________ Powinniśmy szanować poglądy religijne bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia,
do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, że jego żona jest piękną kobietą, a dzieci bardzo mądre. |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 11 Sierpnia 2018, 16:23
|
|
|
Głos oddany na - żadnych zmian |
|
|
|
|
Luc du Lac
Cynglarz
|
Wysłany: 11 Sierpnia 2018, 20:07
|
|
|
dalambert napisał/a | Głos oddany na - żadnych zmian |
Niczego innego się po tobie nie spodziewamy. |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 11 Sierpnia 2018, 20:21
|
|
|
Luc du Lac, czyżby , przeca to forumowe złogi chcą " co by było tak jak było " |
|
|
|
|
|