Numer 02 - 30.11.2005. |
Autor |
Wiadomość |
Margot
Connor MacLeod
|
Wysłany: 10 Grudnia 2005, 22:13
|
|
|
Dunadan napisał/a | Jakim statystykom? ja do nich nie należę ( dostałem trÓję z kolosa :/ ). Pamietam tylko nieco historię SF/SFFH i oceniam numer drugi jako jedenz lepszych |
Nie onym statystykom - ludziom, tylko wynikom obliczeń statystycznych => ot, kolokwializm.
A z ocenami generalnymi, to się jeszcze wstrzymam |
_________________ Bo jatek było za mało |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 10 Grudnia 2005, 22:17
|
|
|
Odczucie duna nie jest statystyką, bynajmniej Podobało mu się, i w jego hierarchi jest wysoko. |
|
|
|
|
Margot
Connor MacLeod
|
Wysłany: 10 Grudnia 2005, 22:19
|
|
|
NURS napisał/a | Odczucie duna nie jest statystyką, bynajmniej Podobało mu się, i w jego hierarchi jest wysoko. |
Hihihi! A w mojej nie. JESZCZE NIE, mam nadzieję... |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 10 Grudnia 2005, 22:28
|
|
|
Margot, zauważ ze użyłem zwrotu "jeden z najlepszych" co nie oznacza najlepszego najlepszy był pierwszy, potem drugi SyFek... reszty nie pamiętam zbytnio ale pamiętam że było kilka naprawdę bardzo mocnych. No i m.in. SFFH2 jest jednym z tcyh bardzo mocnych |
_________________ www.badelek.com
Luck yourself |
|
|
|
|
Margot
Connor MacLeod
|
Wysłany: 10 Grudnia 2005, 22:32
|
|
|
Jeden z najlepszych, znaczy, że były najlepsze dwa pierwsze, a ten jest trzeci, tak?
No, dla mnie nie => jeszcze nie padłam z entuzjazmu. Choć oczekuję, że chwila nadejdzie |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 10 Grudnia 2005, 22:33
|
|
|
Jeden z najlepszych margoto nie determinuje liczby, w żadnym wypadku. |
|
|
|
|
Margot
Connor MacLeod
|
Wysłany: 10 Grudnia 2005, 22:37
|
|
|
NURS napisał/a | Jeden z najlepszych margoto nie determinuje liczby, w żadnym wypadku. |
Bo Ty byś chciał, zeby wszystkie były najlepsze
Niedoczekanie |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 10 Grudnia 2005, 23:14
|
|
|
Pewnie, że bym chciał. ale tu nie o to chodzi, tylko o ilość. Jak powiesz, najlepszy z naszych bokeserów/pływaków etc, to jest najlepszy z dwóch? |
|
|
|
|
Margot
Connor MacLeod
|
Wysłany: 10 Grudnia 2005, 23:33
|
|
|
There must be only one
A gdyby wszystkie były najlepsze, to by i tak nikt nie zauważył |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 11 Grudnia 2005, 00:28
|
|
|
Ale zawsze jest grupa tych lepszych i są gorsi do grona najlepszego masz zawsze stado pretendentów. |
|
|
|
|
Margot
Connor MacLeod
|
Wysłany: 11 Grudnia 2005, 10:56
|
|
|
Problem w tym, że Ty, NURSie, utrzymujesz dość stały poziom, ciężko zatem wyznaczyć pretendentów i ogony. Dlatego właśnie powiedziałam, że gdybyś nawet wszystkie numery zrobił "najlepsze", to i tak by było bez znaczenia
No, cóż, czekam, aż mnie zaskoczysz |
|
|
|
|
Iscariote
Wiedźmikołaj
|
Wysłany: 11 Grudnia 2005, 11:46
|
|
|
Margot napisał/a | Problem w tym, że Ty, NURSie, utrzymujesz dość stały poziom, ciężko zatem wyznaczyć pretendentów i ogony. Dlatego właśnie powiedziałam, że gdybyś nawet wszystkie numery zrobił najlepsze, to i tak by było bez znaczenia
Najlepszy jak sama nazwa wskazuje moze byc tylko jeden... i fakt utrzymuje stały poziom co sie bardzo chwali Zaskoczeniem było by dla mnie gdyby pojawiło sie nagle tutaj takie okreslenie jak najgorszy... wtedy było by smutno |
|
|
|
|
Margot
Connor MacLeod
|
Wysłany: 11 Grudnia 2005, 12:27
|
|
|
Iscariote napisał/a | Margot napisał/a | Problem w tym, że Ty, NURSie, utrzymujesz dość stały poziom, ciężko zatem wyznaczyć pretendentów i ogony. Dlatego właśnie powiedziałam, że gdybyś nawet wszystkie numery zrobił najlepsze, to i tak by było bez znaczenia
Najlepszy jak sama nazwa wskazuje moze byc tylko jeden... i fakt utrzymuje stały poziom co sie bardzo chwali Zaskoczeniem było by dla mnie gdyby pojawiło sie nagle tutaj takie okreslenie jak najgorszy... wtedy było by smutno |
Najgorszy też jest tylko jeden i może wystąpić, na tych samych prawach, co najlepszy. Oba muszą wyraźnie odbijać od stałej => to będzie właśnie zaskoczenie. Oczywiście, życzę NURSowi niezmiennie, żeby było to zaskoczenie in plus, nie in minus |
|
|
|
|
Iscariote
Wiedźmikołaj
|
Wysłany: 11 Grudnia 2005, 12:34
|
|
|
ano ano... tylko określcie mi jeszcze tą stałą żeby było do czego sie odwoływac jak wyjdą nowe numery |
|
|
|
|
Margot
Connor MacLeod
|
Wysłany: 11 Grudnia 2005, 12:41
|
|
|
Stałą wyznacza w tej chwili poziom SF oraz SF&literki, jak myślę
Jak pojawi się np. numer zupełnie odlotowy, to pojawią się oceny w amplitudzie między: najgorszy-najlepszy |
|
|
|
|
Baylay
Gollum
|
Wysłany: 11 Grudnia 2005, 12:50
|
|
|
Witam po raz pierwszy na forum , choć z SF jestem od pierwszego numeru. Już myślałem , że SF zniknie (niczym ś.p. nieodżałowany Fenix) z rynku a tu taka miła niespodzianka. Drugiego numeru jeszcze nie przeczytałem ale do poprawki są: Po pierwsze recenzje ksiązek (bo za mało) , po drugie recenzje komiksów (bo nie ma) , po trzecie opisy nowości filmowych (mało). Pewnie jeszcze coś wymyślę... |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 11 Grudnia 2005, 13:44
|
|
|
Margot napisał/a | Iscariote napisał/a | Margot napisał/a | Problem w tym, że Ty, NURSie, utrzymujesz dość stały poziom, ciężko zatem wyznaczyć pretendentów i ogony. Dlatego właśnie powiedziałam, że gdybyś nawet wszystkie numery zrobił najlepsze, to i tak by było bez znaczenia
Najgorszy też jest tylko jeden i może wystąpić, na tych samych prawach, co najlepszy. Oba muszą wyraźnie odbijać od stałej => to będzie właśnie zaskoczenie. Oczywiście, życzę NURSowi niezmiennie, żeby było to zaskoczenie in plus, nie in minus |
Jesli jest najlepszy, to był i najgorszy Taka jest kolej rzeczy. Bywaja numery lepsze i gorsze, czasem nie ma z czego złożyć dobrego numeru i to nie jest żart. Bywało, że szło pare wypełniaczy, a po miesiącu dostawałem materiału na trzy zapchane numery od znanych autorów. |
|
|
|
|
Margot
Connor MacLeod
|
Wysłany: 11 Grudnia 2005, 14:21
|
|
|
Ale nie ma dużych wahań, amplitudy wielkiej nie ma. Dlatego na razie trudno mi mówić o najlepszym - najgorszym numerze SF lub SF&literki. To musi być coś odpadającego daleko, żeby taka ocena wyszła, być moze miarą będą również kontrowersje...?
No, ekstremistką jestem zapewne |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 11 Grudnia 2005, 17:08
|
|
|
Margot napisał/a | Ale nie ma dużych wahań, amplitudy wielkiej nie ma. Dlatego na razie trudno mi mówić o najlepszym - najgorszym numerze SF lub SF&literki. To musi być coś odpadającego daleko, żeby taka ocena wyszła, być moze miarą będą również kontrowersje...?
No, ekstremistką jestem zapewne |
A ja sobie pozwolę nie zgodzić się z tobą Najlepszy był pierwszy, na drugim miejscu drugi, na kolejnych ze 3-4 bardzo mocna numery. SFFH 2 był piątym bardzo mocnym... a reszta, fakt trzymała poziom, ale chyba nie aż tak wysoki - różnica jednak jakaś jest pomiędzy tymi pięcioma ( mniej wiecej ) z czołówki... ale tu zaczynamy wchodzić w zbędną chyba teorię o ewolucji i rozwoju SF/SFFH |
_________________ www.badelek.com
Luck yourself |
|
|
|
|
Margot
Connor MacLeod
|
Wysłany: 11 Grudnia 2005, 17:11
|
|
|
Jako, że nie znam pierwszych dwóch numerów, nie mogę ich ocenić. A reszta - trzyma poziom. Poczekam na porządne wychyły |
|
|
|
|
elam
Gremlinek
|
Wysłany: 11 Grudnia 2005, 18:59
|
|
|
Baylay napisał/a | Witam po raz pierwszy na forum , |
witaj, witaj. zawsze to fajnie, swieze miesko..
a przywitales sie, gdzie nalezy? dostales z atomowki czy chociaz z bejsbola od stalej ekipy witajacych w temacie "czy tu bija?
Baylay napisał/a | . Drugiego numeru jeszcze nie przeczytałem ale do poprawki są: Po pierwsze recenzje ksiązek (bo za mało) , po drugie recenzje komiksów (bo nie ma) , po trzecie opisy nowości filmowych (mało). Pewnie jeszcze coś wymyślę... |
no to czytaj, i do recenzji!
(i uwazaj, co piszesz. Gremliny gryza! ! |
_________________ Ten się śmieje, kto umrze ostatni. |
|
|
|
|
mawete
bosman
|
Wysłany: 11 Grudnia 2005, 19:51
|
|
|
Margot napisał/a | There must be only one
|
A tu się zgodzę...
Bo jatek było za mało.... |
|
|
|
|
bogow
Langolier
|
Wysłany: 11 Grudnia 2005, 22:48
|
|
|
Najlepszy do tej pory, to był w styczniu 2003 Apogeum! |
_________________ "All this has happened before, and will happen again..." |
|
|
|
|
Anko
Niki
|
Wysłany: 13 Grudnia 2005, 17:37
|
|
|
I miały być recenzje filmów... A mamy tylko jedną byczą reklamę. Sponsor nasz pan?
[edit: dotyczy przedostatniej strony]
I tak, recenzji książkowych też powinno być więcej, a nie jedna biedna stroniczka (np. skoro reklamujecie książkę Rafała Kosika to może by tak recenzyjka?)
A co do uwag z błędami w składzie - popieram żądania ich wyelimonowania metodami brutalnymi! Nie ma nic gorszego dla tekstu, niż kiedy przychodzi do redakcji poprawny a wychodzi w druku splamiony niepoprawnie podzielonymi wyrazami, itp. (Automatyczne dzielenie wyrazów to złośliwe bydlę.) |
_________________ 生きる事 それが俺の償いだ。(SoulCalibur3) |
|
|
|
|
Sasori
Nekroskop
|
Wysłany: 17 Grudnia 2005, 18:19
|
|
|
Nie wiem, czy ktoś już zwracał na to uwagę, ale na okładce jest byk. Jestem mądry i sprytny i go znalazłem! Chyba nie chcieliśta napisać "Gajowy Nikitycz znów dzierga"? |
_________________ Hey don't stop now, you're just getting to the good parts! |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 17 Grudnia 2005, 18:27
|
|
|