Szukam-Starship troopers ksiazka |
Autor |
Wiadomość |
McQueen
Frodo Baggins

|
Wysłany: 10 Października 2006, 18:56 Szukam-Starship troopers ksiazka
|
|
|
Ostatnio dzieki naszej telewizji obejrzalem po raz kolejny film, a teraz szukam ksiazki osadzonej w uniwersum arachnido ludzkim(i podobno kilku innych ras o ktorych nie ma mowy w filmie). Ktos moze podac polski tytul i autora. A moze macie namiary na jakas ksiegarnie w ktorej mozna kupic ww pozycje bo na razie poszukiwania via internet srednio mi ida.
A moze ktos czytal i powie czy w ogole warto sobie ta pozycja glowe zawracac. |
_________________ Malkontent z zamilowania |
|
|
|
 |
Ziemniak
Agent dołu

|
Wysłany: 10 Października 2006, 18:59
|
|
|
1. Robert A. Heinlein "Kawaleria kosmosu" wydał Amber dość dawno ale na Allegro pewnie znajdziesz.
2. Warto |
_________________ Starzejesz się gdy odgłosy, które wydawałeś kiedyś w trakcie seksu wydajesz obecnie wstając z łóżka |
|
|
|
 |
Pako
Adam Zamoyski

|
Wysłany: 10 Października 2006, 19:00
|
|
|
Jeśli to jest: Kawaleria Kosmosu czy jakoś tak, Heinleina czy jak tam on się nazywał, to czytałęm jakiś czas temu. bardzo dobre czytadło. Nic genialnego, ale po prostu książka, którą z nielichą przyjemnością przeczytałem. ale pamięć mam dziurawą i już nie umiem napisać nazwiska autora i tytul mi się wymyka |
|
|
|
 |
Ziemniak
Agent dołu

|
Wysłany: 10 Października 2006, 19:24
|
|
|
McQueen, zobacz tutaj |
_________________ Starzejesz się gdy odgłosy, które wydawałeś kiedyś w trakcie seksu wydajesz obecnie wstając z łóżka |
|
|
|
 |
hjeniu
Wilq

|
Wysłany: 10 Października 2006, 20:18
|
|
|
Pako pewnie nie zwróciłeś uwagi ale książkę wydano po raz pierwszy w 1959 roku. Poprawcie mnie jeśli się mylę ale wychodzi na to, że Kawaleria kosmosu to matka i ojciec militarnej SF |
_________________ Idioci są świetni. Nic dziwnego, że każda wioska chce mieć swojego by Dr. House |
|
|
|
 |
hrabek
Kapo di tutti frutti

|
Wysłany: 11 Października 2006, 07:32
|
|
|
W ogole polecam Heinleina jako autora. Znakomicie pisze. Wciaga jak cholera. |
_________________ 5 zdań na temat |
|
|
|
 |
Pako
Adam Zamoyski

|
Wysłany: 11 Października 2006, 14:46
|
|
|
hjeniu, może i tak, ale wiesz... nie pamietam tamtych czasów, a specjalnego info o tej ksiązce nie szukałem. Oceniłem po prostu jako czytacz: świetnie się czytało, polecam gorąco, ale nic szczególnie więcej w tej książce nie było, żadnych głębi itp. Ot, świetne czytanie i tyle |
|
|
|
 |
McQueen
Frodo Baggins

|
Wysłany: 12 Października 2006, 15:38
|
|
|
dzieki wszystkim, juz czekam na paczke
A jakie jeszcze ksiazki tego autora byscie polecali bo troche tego jest na allegro i to za niewelka kase. |
_________________ Malkontent z zamilowania |
|
|
|
 |
Ziemniak
Agent dołu

|
Wysłany: 12 Października 2006, 15:47
|
|
|
Drzwi do lata
Dubler |
|
|
|
 |
andre
Szninkiel

|
Wysłany: 12 Października 2006, 17:11
|
|
|
Luna to surowa pani. |
|
|
|
 |
Zerowiec
Narzeczona Frankensteina

|
Wysłany: 12 Października 2006, 21:02
|
|
|
Cytat | A jakie jeszcze ksiazki tego autora byscie polecali bo troche tego jest na allegro i to za niewelka kase. |
W przypadku Heinleina obowiązuje ta sama zasada, która dotyczy większości pisarzy którzy odnieśli duży sukces: należy czytać te powieści które uczyniły go sławnym, a omijać z daleka te, które napisał, gdy już był sławny (czyli wszystkie wydane po 1962 roku, z wyjątkiem Luna to surowa pani i może jeszcze Hiob: Komedia sprawiedliwości, wczesne pozycje z przed 1950 roku też lepiej sobie darować). |
_________________ Żadne z zer nie dorównywało mu świetnością |
|
|
|
 |
|