Małgorzata Lewandowska |
Autor |
Wiadomość |
Goria
Borg
|
|
|
|
 |
Kruk Siwy
Wierny Legionista

|
Wysłany: 11 Kwietnia 2020, 16:02
|
|
|
Oto on kalafiorobrokuł:
https://www.ekologia.pl/s...esco,21187.html |
_________________ Tu leży pisarz nieznany.
Marzył, że dorówna tuzom.
Talent miał niespotykany
lecz pisał sobie, a muzom.
Agi |
|
|
|
 |
Goria
Borg
|
Wysłany: 11 Kwietnia 2020, 16:35
|
|
|
|
|
|
|
 |
Goria
Borg
|
Wysłany: 19 Kwietnia 2020, 09:48
|
|
|
Dwie nowe prace dla magazynu Silmaris, który ma się ukazać wkrótce. Silmaris
 |
|
|
|
 |
gorat
Modegorator

|
|
|
|
 |
Goria
Borg
|
Wysłany: 20 Kwietnia 2020, 07:25
|
|
|
To dobrze! Dziękuję - to komplement . Kot to chochlik . One były złośliwe . |
|
|
|
 |
Goria
Borg
|
Wysłany: 22 Kwietnia 2020, 15:49
|
|
|
Kolejna ilustracja do magazynu Silmaris. I znowu wieje mrokiem i jest nawet zaraza, i walka, i zemsta...
Do opowiadania Grzegorza Wielgusa.
 |
|
|
|
 |
Goria
Borg
|
Wysłany: 13 Maj 2020, 14:40
|
|
|
Nowy Silmaris już jest. A w nim poza ilustracjami i 2 stusłówka ode mnie . Nawet mi dali nazwisko na okładce
Magazyn do pobrania tutaj: Silmaris nr. 16 |
|
|
|
 |
Goria
Borg
|
Wysłany: 26 Maj 2020, 08:10
|
|
|
Przez okres epidemii porobiłam trochę kolorowanek słowiańskich. Pomyślała, ze może się komuś przydadzą (można je pobrać i wydrukować), bo szkoły zamknięte, zakazy wychodzenia itd...
Dwie ostatnie, które zrobiłam, a resztę można znaleźć tutaj: Kolorowanki Słowiańskie
 |
|
|
|
 |
Lowenna
Mirmił

|
Wysłany: 26 Maj 2020, 12:34
|
|
|
Dzięki Mam w planach za jakiś czas lekcje o słowiańszczyźnie. |
_________________ Gdyby nawet mężczyzna potrafił zrozumieć, co myśli kobieta... i tak by nie uwierzył... |
|
|
|
 |
konopia
Marudny maruda marudzący

|
Wysłany: 14 Czerwca 2020, 11:40
|
|
|
kołowrót, hm, podobno to nie jest symbol prasłowiański
https://slowianskiekoszulki.wordpress.com/2018/09/01/kolowrot-to-nie-prastary-symbol/
i cholera wie o co w tym chodzi, kiepsko jakoś o dowody potwierdzające, żaby tak coś odkopali w końcu jakieś dobrze zachowane, pomalowane czy wyryte symbole,
kolorowanki fajne |
_________________ Powinniśmy szanować poglądy religijne bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia,
do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, że jego żona jest piękną kobietą, a dzieci bardzo mądre. |
|
|
|
 |
Goria
Borg
|
Wysłany: 19 Listopada 2020, 20:12
|
|
|
No to jest druga część Witii "Żmije". Na razie tylko w formie e-booka i audiobooka, ale jest ! Papier będzie później - przez covida.
 |
|
|
|
 |
Goria
Borg
|
Wysłany: 9 Grudnia 2020, 09:18
|
|
|
Klasycznie, kilka moich ilustracji do "Żmij". Może cos Wam przypadnie do gustu :
 |
|
|
|
 |
gorat
Modegorator

|
|
|
|
 |
konopia
Marudny maruda marudzący

|
Wysłany: 12 Grudnia 2020, 16:35
|
|
|
A co ma wąż na głowie
topielica z oczami aliena, hm. |
_________________ Powinniśmy szanować poglądy religijne bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia,
do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, że jego żona jest piękną kobietą, a dzieci bardzo mądre. |
|
|
|
 |
Goria
Borg
|
Wysłany: 25 Grudnia 2020, 11:10
|
|
|
Ramki pełnią rolę ozdobną. Chociaż przy niektórych wykorzystuję symbole uważane za ochronne. Takie dwa w jednym.
Za głową jest człowiek W tekście jest wszystko wyjaśnione .
Na święta, chciałabym wam życzyć wszystkiego najlepszego, szczęścia, spokoju, zdrowia i poczucia spełnienia .
Z tej okazji powiększyłam kolekcję kolorowanek i kolejne na Szczodre Gody : Kolorowanki. |
|
|
|
 |
Goria
Borg
|
Wysłany: 19 Stycznia 2021, 08:26
|
|
|
Papierowa wersja "Żmij" będzie dostępna w połowie kwietnia . Cieszę się bardzo . |
|
|
|
 |
Goria
Borg
|
Wysłany: 21 Lutego 2021, 13:51
|
|
|
Okopałam się ostatnio trochę, bo kończyłyśmy Alieneczkę, a ten koniec się przeciągał i przeciągał, ale wreszcie jest . Na stronie Fabryki Komiksów zapowiedź limitowanego nakładu Alieneczki, cały dochód dla Amelki.
Tak się cieszę, to chyba było, nie na pewno było najtrudniejsze wyzwanie graficzne. Pierwsze 2 rozdziały przerysowywałam dwa razy, bo mi się styl tyci zmieniał w trakcie pracy, potem kolejne poprawki i pamiętanie o tym by było podobnie i rysowanie kadru za kadrem...
Po prostu... gdyby nie to, że ktoś na to jednak czekał, to bym chyba nie dała rady.
 |
|
|
|
 |
Goria
Borg
|
Wysłany: 30 Maj 2021, 12:25
|
|
|
Dostałyśmy z siostrzyca recenzję Alieneczki. Jest zrobiona w dużej części przez dzieci, więc dla mnie jest niesłychanie ważna . Link do poniżej.
Recenzja Alieneczki na Felicjadzie
Alieneczka Felicjada.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 12 raz(y) 146,45 KB |
|
|
|
|
 |
Goria
Borg
|
Wysłany: 19 Marca 2025, 13:46
|
|
|
Pomyślałam kiedyś, że fajnie byłoby podzielić się tutaj nie kolejnymi ilustracjami dla kogoś itd... tylko własnym poTworzeniem większych rozmiarów. Trochę to trwało, ale jest:
W formie audiobooka i ebooka. Mój debiut obyczajówką z elementami fantastyki . Już myślałam, że się nie doczekam, więc tym bardziej cieszy . Okładkę stworzyła inna ilustratorka. |
|
|
|
|
 |
gorat
Modegorator

|
|
|
|
 |
Goria
Borg
|
Wysłany: 20 Marca 2025, 10:47
|
|
|
Korciło! Ale też chciałam zobaczyć, jak to jest od drugiej strony . |
|
|
|
 |
gorat
Modegorator

|
|
|
|
 |
Goria
Borg
|
Wysłany: 24 Marca 2025, 11:02
|
|
|
Do następnej mam już projekt okładki od około 3 lat - ale na razie projekt leży i czeka. Chciałabym, żeby kiedyś wyszedł! |
|
|
|
 |
gorat
Modegorator

|
|
|
|
 |
|