|
|
|
Filmy o superbohaterach |
Autor |
Wiadomość |
Kyle Katarn
Zombie Lenina
|
Wysłany: 15 Września 2019, 12:08 Filmy o superbohaterach
|
|
|
Szukałem podobnego tematu i nie znalazłem. Tematu o filmach Marvela, DC Comics i wszelkich podobnych do nich.
Uwagi i opinie na temat filmów o Supermanie, Batmanie, Spider-Manie, Daredevilu, X-Menach, Avengersach, Wonder Woman, Green Lanternach, Strażnikach Galaktyki itd. Zapraszam do dyskusji. |
_________________ Brzdęśniało już; ślimonne prztowie
Wyrło i warło się w gulbieży;
Zmimszałe ćwiły borogowie
I rcie grdypały z mrzerzy. |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 15 Września 2019, 13:23
|
|
|
Po *beep* zakładasz wątek jeśli nie masz nic do powiedzenia? japierdolę |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
Wysłany: 15 Września 2019, 13:37
|
|
|
Też nie popisujesz się. Mamy temat niby o niczym, to mamy pisać o niczym? Może jeszcze piasek w oczy?
Zainteresował mnie Doom Patrol, innych superbohaterów już dawno nie ruszałem nawet kijem. A, przepraszam, Supergirl - nawet po przerwie nie jestem w stanie znieść, jakie to słodko głupawe i hurrapozytywne. Wszyscy nie są w stanie dziewczyny rozpoznać, jak zdejmie ona okulary. Od chyba pierwszego odcinka mnie to niezmiennie zastanawia. |
_________________ Początkujący Wiatr wieje: Co mogę dla kogoś zrobić?
Zostań drzewem wiśni.
---
鼓動の秘密
U mnie działa. |
|
|
|
|
Kyle Katarn
Zombie Lenina
|
Wysłany: 15 Września 2019, 16:13
|
|
|
Fidel-F2, jak najbardziej mam coś do powiedzenia. Po prostu postanowiłem poczekać z wyrażeniem własnego zdania, aż ktoś inny się wypowie, i dopiero potem się ustosunkować.
Trochę jak Sosnechristo, który zakładał temat o kreskówkach.
http://latajaca-holera.pl...opic.php?t=1495
Sosnechristo napisał/a | Jest wprawdzie temat o anime, ale to zdaje się inna bajka...
Tak się ostatnio ciągną dyskusje o kreskówka Disneya, więc pomyślałem, że temat o bajkach nie zawadzi.
Uwagi na temat wszystkiego, co mieści się między Gąską Balbinką i Kasztaniakami a Motomyszami i Transformersami*, mile widziane. Zapraszam do dyskusji.
*Oczywiście granice można poszerzyć |
I na tym post Sosnechristo się kończy.
Jego jakoś nie opieprzyłeś za to, że w poście otwierającym temat nie napisał nic konkretnego na temat, który założył.
Jeśli interesuje cię moje zdanie, to:
Moimi ulubionymi filmami o suberbohaterach są: Infinity War, Endgame i The Guardians of the Galaxy. To moje podium. Reżyseria naprawdę świetna. A sceny finałowych walk z dwóch ostatnich Avengersów - jedne z najlepszych scen walk ever.
Groot i Drax są świetni.
Lubię też resztę filmów o Avengersach i Doktora Strange'a. A ze starszych i bardziej klasycznych produkcji, Supermana z 1978 i dwa pierwsza Batmany Tima Burtona. Po części również Mrocznego Rycerza Nolana, choć ogólnie wizja Nolana mniej mi się podoba niż Burtona.
Natomiast powstałych w ostatniej dekadzie filmów z DCEU - nie lubię.
Odnośnie filmów Schumachera o Batmanie, to o ile "Batman Forever" nie był jeszcze najgorszy, o tyle "Batman i Robin" słusznie otrzymał Złotą Malinę i 9 nominacji.
gorat, piszesz o serialach - a co powiesz o pełnometrażowych, kinowych produkcjach?
Skoro wypowiedziałeś się o serialach, to nie oglądałem żadnych seriali o superbohaterach (nie licząc kreskówek oglądanych za dzieciaka). |
_________________ Brzdęśniało już; ślimonne prztowie
Wyrło i warło się w gulbieży;
Zmimszałe ćwiły borogowie
I rcie grdypały z mrzerzy. |
|
|
|
|
|
Goria
Borg
|
Wysłany: 16 Września 2019, 18:17
|
|
|
Opinie na temat filmów o superbohaterach szły do ogólnego wątku o filmach. Ale może być i osobny wątek. Kaptain Marvel - film lepszy od Wonder Woman. Dobrze się ogląda, ma odpowiednią mieszankę dramatyzmu i komedii, dzięki Bogom nie ma naciąganych wątków romantycznych, kapitan może być superbohaterem bez pokazywania prawie nagich piersi czy pupy. Idealny do odprężenia, czy jako film z pozytywnym wzorcem zarówno dla młodszych jak i starszych widzów. |
|
|
|
|
Freja Draco
Sky Captain
|
Wysłany: 25 Października 2021, 01:15
|
|
|
Kino superbohaterskie to wynaturzenie fantastyki podszywające się w dodatku pod SF.
Wyjątki od tej reguły są tak rzadkie, że starczyłoby pewnie palców jednej ręki.
Tyle w temacie. |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Freja Draco
Sky Captain
|
Wysłany: 25 Października 2021, 18:53
|
|
|
Ale nasze wynaturzenie jest mojsze i lepisiejsze i nie należy go dodatkowo wynaturzać żadnymi XYZ-menami. |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Partner forum