The Expanse - wreszcie serial sf. |
Autor |
Wiadomość |
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 12 Maj 2018, 22:18
|
|
|
gorat, To ten sezon 3 już jest ? |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 12 Maj 2018, 22:54
|
|
|
Gdzie? |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Ziuta
Nerwus
|
Wysłany: 13 Maj 2018, 11:37
|
|
|
Niestety, trzeci sezon leci na razie tylko w USA.
Co zresztą jest jednym z przyczyn kłopotów serialu. SyFy jest małą stacją, więc żeby zarobić na naprawdę drogą Ekspansję, sprzedaje licencje na szerszą dystrybucję. Oddzielnie idzie więc streaming na platformach VOD w USA (to oddali Amazonowi), oddzielnie dystrybucja zagraniczna (przez Netfliksa). Do tego dochodzi niekorzystna umowa NBC Universal, przez którą SyFy zarabia za reklamy liczone z oglądalności na żywo, kiedy spory odsetek widzów ogląda z nagrywarek.
Szkoda stacji, która kilka lat temu miała naprawdę ambitne plany obejmujące ekranizacje Hyperiona i Obcego w obcym kraju. Okazuje się, że mniejszych graczy na mocno pofragmentowanym rynku nie stać na ambitniejsze produkcje, a obśmiewane filmy o megarekinach to nie był zły wybór, ale konieczność.
Jest jednak iskierka nadziei: twórcy maja nadzieję, że uda się jeszcze komuś sprzedaż Ekspansję. Może to być Amazon, który i tak już ma kupioną dystrybucję internetową na USA i ostatnio przekierowuje siły na duże, prestiżowe tytuły. |
_________________ Jeśli istnieją narodowe mity, narodowe świętości, to konieczność panowania nad Polską jest właśnie taką świętością dla Rosji - Stanisław Cat-Mackiewicz |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Silaqui
Zombie Lenina
|
Wysłany: 22 Maj 2018, 23:51
|
|
|
gorat, no do czwartego odcinka to gadali i wspominali, i wyrzucali, i w ogóle sztampa sztampą. W piątym dalej sztampa, ale z fajerwerkami, zatem lepiej |
_________________ Na początku było Słowo. Potem pojawił się pieprzony edytor tekstu. Potem procesor myślowy. A potem nastąpił koniec literatury. |
|
|
|
|
Beata
Indiana Jones
|
Wysłany: 26 Maj 2018, 09:28
|
|
|
The Expanse saved |
_________________ Niewiedza nie jest prostym i biernym brakiem wiedzy, ale jest postawą aktywną; jest odmową przyjęcia wiedzy, niechęcią do wejścia w jej posiadanie, jest jej odrzuceniem.
Karl Popper |
|
|
|
|
konopia
Marudny maruda marudzący
|
Wysłany: 26 Maj 2018, 09:38
|
|
|
A ja coś nie mogę, stanąłem w połowie 3odcinka drugiej serii I wcale mnie nie ciągnie.
W tym czasie obejrzałem inne rzeczy, zawsze znajduje się coś by bardziej interesującego. |
_________________ Powinniśmy szanować poglądy religijne bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia,
do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, że jego żona jest piękną kobietą, a dzieci bardzo mądre. |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 26 Maj 2018, 14:21
|
|
|
To dobry serial, faktycznie, może Ci się nie podobać. |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
konopia
Marudny maruda marudzący
|
Wysłany: 29 Czerwca 2018, 16:28
|
|
|
amazon, no to nie będzie tego na netflix uk, |
_________________ Powinniśmy szanować poglądy religijne bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia,
do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, że jego żona jest piękną kobietą, a dzieci bardzo mądre. |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
|