Netflix |
Autor |
Wiadomość |
Rafał
.
|
Wysłany: 7 Stycznia 2016, 08:44 Netflix
|
|
|
Od wczoraj bangla.
Zarejestrowałem się, miesiąc darmowy, myślałem, że tam jakieś fajerwerki, a tu trochę skromnie. Za 9,99 E można by się spodziewać większej bazy filmów, nie ma House of Cards, nie ma napisów PL, ani lektora. WTF? |
|
|
|
|
Luc du Lac
Cynglarz
|
Wysłany: 7 Stycznia 2016, 09:05 Re: Netflix
|
|
|
Rafał napisał/a | Od wczoraj bangla.
Zarejestrowałem się, miesiąc darmowy, myślałem, że tam jakieś fajerwerki, a tu trochę skromnie. Za 9,99 E można by się spodziewać większej bazy filmów, nie ma House of Cards, nie ma napisów PL, ani lektora. WTF? |
ni ma bo ni zdążyli - myślę że spokojnie pół roku będzie można poczekać aż na porządnie ruszy |
|
|
|
|
Homer
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 7 Stycznia 2016, 10:43
|
|
|
Rafał, czy "jakość HD" oznacza 720p czy 1080p? |
_________________ "All I can say is... keep reading. The best is yet to come." |
|
|
|
|
Rafał
.
|
Wysłany: 7 Stycznia 2016, 11:46
|
|
|
Różnie bywa, jak piszą jest to sytuacja "póki co".
TUTAJ są spolszczenia. |
|
|
|
|
Homer
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 7 Stycznia 2016, 11:57
|
|
|
Wiadomo, że tę wiadomość należy póki co traktować jak wypuszczenie bety. Wygląda, jak wygląda, ale musi być lepiej.
Jedna rzecz jest tutaj rewolucyjna i temu nikt zaprzeczyć nie może, ale nie wiem czy zwróciliście na to uwagę.
Mianowicie guzik on/off kiedy chcesz.
Wreszcie mogę wspomóc twórców moich serialów na moich warunkach. Chętnie wydam 50zł za obejrzenie premiery mojego ulubionego serialu w całości. I do tego dostaje jeszcze miesięczny dostęp. Przykładowo wychodzi nowy DD w marcu, Marco Polo w czerwcu i co coś tam jeszcze potem. Biorę Netflixa tylko w te miesiące. Nie mam czasu nic oglądać? Nie płacę. Mam L4 albo urlop i trochę czasu - płacę i nadrabiam zaległości. Za drogo dla mnie? Nie muszę mieć dostępu non-stop, mogę sobie robić maratony co dwa,trzy miesiące.
Jedynie mogą to spieprzyć na drodze technicznej, przykładowo jeżeli będzie brak możliwości zapisu i oglądania offline, jeżeli będą mieć zapchane serwery, jeżeli coś nie zatrybi z napisami czy lektorem (ale to sądzę w tych najnowszych produkcjach, którymi się będą reklamować, będzie zrobione perfekcyjnie), jeżeli komunikacja komputer-TV będzie spieprzona. I za to, żeby tych wszystkich niedogodności nie było trzymajmy kciuki - reszta oferty wygląda bardzo dobrze.
edit: W sensie możliwości jakie daje. Że nie ma pełnej bazy pokrytej z USA i pełnego spolszczenia to wiemy i liczymy, że jakoś to połatają, a najnowsze wprowadzane produkcje netflixowe będą zrobione mistrzowsko. |
_________________ "All I can say is... keep reading. The best is yet to come." |
|
|
|
|
Homer
Admirał Ackbar
|
|
|
|
|
Melfka
Langolier
|
Wysłany: 7 Stycznia 2016, 15:50
|
|
|
Homer napisał/a | Jedynie mogą to spieprzyć na drodze technicznej, przykładowo jeżeli będzie brak możliwości zapisu i oglądania offline |
Może jestem niedoinformowana, ale Netflix chyba nigdy nie miał takiej opcji?
Homer napisał/a | Że nie ma pełnej bazy pokrytej z USA i pełnego spolszczenia to wiemy i liczymy, że jakoś to połatają, a najnowsze wprowadzane produkcje netflixowe będą zrobione mistrzowsko. |
Na pełną bazę bym nie liczyła, irlandzka/brytyjska/niemiecka też się nie pokrywają z USA. Niestety, kwestie licencyjne zawsze będą się w to wtrącać.
Homer napisał/a | Wreszcie mogę wspomóc twórców moich serialów na moich warunkach. Chętnie wydam 50zł za obejrzenie premiery mojego ulubionego serialu w całości. I do tego dostaje jeszcze miesięczny dostęp. Przykładowo wychodzi nowy DD w marcu, Marco Polo w czerwcu i co coś tam jeszcze potem. Biorę Netflixa tylko w te miesiące. Nie mam czasu nic oglądać? Nie płacę. Mam L4 albo urlop i trochę czasu - płacę i nadrabiam zaległości. Za drogo dla mnie? Nie muszę mieć dostępu non-stop, mogę sobie robić maratony co dwa,trzy miesiące. |
Z jednym małym zastrzeżeniem. Część filmów (zwłaszcza blockbusterów) pojawia się na Netflixie tylko czasowo, a potem znikają z oferty. Część pojawia się ponownie później, część nie. Nie wiem, czy to kwestia licencji, ilości "globalnych" odtworzeń, czy jeszcze czegoś innego. |
_________________ O pisaniu i innych nałogach |
|
|
|
|
Homer
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 9 Stycznia 2016, 01:05
|
|
|
Melfka napisał/a | Homer napisał/a | Jedynie mogą to spieprzyć na drodze technicznej, przykładowo jeżeli będzie brak możliwości zapisu i oglądania offline |
Może jestem niedoinformowana, ale Netflix chyba nigdy nie miał takiej opcji? |
Hmm... Myślałem o buforze. Jakoś się to musi buforować, bądź gdzieś zapisywać, na dostępny czas. Podobnie jak przy reszcie VODów.
Prawda? |
|
|
|
|
krisu
Langolier
|
Wysłany: 9 Stycznia 2016, 01:59
|
|
|
Powiem tak. Dopóki mam torrenty, mam w *beep* netflixa i amazona i hbo i co tam jeszcze...
i Disneya |
|
|
|
|
Melfka
Langolier
|
Wysłany: 9 Stycznia 2016, 02:48
|
|
|
Cytat | Hmm... Myślałem o buforze. Jakoś się to musi buforować, bądź gdzieś zapisywać, na dostępny czas. Podobnie jak przy reszcie VODów.
Prawda? |
Bufor tak, ale offline nie? W sensie, że jak sieć Ci padnie po drodze, to nie obejrzysz całości. |
_________________ O pisaniu i innych nałogach |
|
|
|
|
krisu
Langolier
|
Wysłany: 9 Stycznia 2016, 03:44
|
|
|
Obejrzę. Jak na razie na bieżąco jestem.Nie padnie sieć,tak daleko wujek jarek nie sięgnie. A wy skąd filmy i seriale macie?
Edyta: nie sprzeda się netflix w pl za dobrze |
|
|
|
|
Homer
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 9 Stycznia 2016, 22:34
|
|
|
Ależ bełkot krisu. Z dobrej imprezy musiałeś wrócić. |
|
|
|
|
Rafał
.
|
Wysłany: 4 Lutego 2016, 07:57
|
|
|
No i pas. A takie miało być halo, miało pozamiatać naszą TVP i platformy cyfrowe.
Ostatecznie trudno jednak znaleźć coś interesującego, nie jest to jakiś wielki katalog filmów, a raczej wybór. To co ewentualnie mogło zainteresować nie ma polskich wersji językowych. Póki co - kicha.
Jak się poprawi można wrócić - jednym kliknięciem.
Tymczasem kolega pokazał mi takie COŚ , pirat nad piraty, o dziwo można legalnie i zgodnie z prawem z tego korzystać.
Edit: urlowanie nie działa?
Strona: http://www.
Edition
Po namyśle, jednak jest to pochodzące pod pkt 20. Chyba.
Kasuję |
Ostatnio zmieniony przez Rafał 4 Lutego 2016, 10:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Chal-Chenet
cHAL 9000
|
Wysłany: 4 Lutego 2016, 08:44
|
|
|
Rafał napisał/a | o dziwo można legalnie i zgodnie z prawem z tego korzystać. |
Jakim cudem? |
_________________ Nobody expects the SPANISH INQUISITION!!!
http://zlapany.blogspot.com/ |
|
|
|
|
Luc du Lac
Cynglarz
|
Wysłany: 4 Lutego 2016, 09:29
|
|
|
zajębiste. miałem dzwonić do C+ żeby włączyli mi ESports, a tu proszę jest
swoją drogą - jak może być na legalu skoro są programy kodowane ?
[ Komentarz dodany przez: Agi: 4 Lutego 2016, 10:38 ]
link usunięty |
|
|
|
|
Rafał
.
|
Wysłany: 4 Lutego 2016, 10:11
|
|
|
Nielegalne jest rozpowszechnianie. Korzystanie jest legalne.
Ot i cała filozofia.
Oczywiście długo nie pochodzi, ale póki co bangla.
Edit: chyba jednak mimo wszystko usunę linki. |
|
|
|
|
mesiash
Sedecimus
|
Wysłany: 4 Lutego 2016, 11:35
|
|
|
No ładnie, spóźniłem się |
_________________ The difference between "space-based clean power station" and "unimaginably powerful orbiting death ray" is mostly semantics and hope. - ponoć Asimov |
|
|
|
|
konopia
Marudny maruda marudzący
|
Wysłany: 4 Lutego 2016, 13:07
|
|
|
O!
I o to wszytko się rozbija, dopóki takie serwisy będą działać i oferować o wiele więcej interesujących treści to Netflix nie a szans na Polskim rynku, jak to kiedyś usłyszałem - Netflix jest dla bogatych frajerów, całe reszta ogląda legalnie piraty, bo może i chce, i nie lubi czuć się dymana, no bo czemu ma płacić więcej za mniej?
Unia jakoś nie może wypracować jednego prawa o ochronie praw autorskich itp...
Tutaj mój dostawca internetu co chwila coś blokuje, nawet jakbym chciał coś zobaczyć to zazwyczaj nie mogę, wyświetlają się tylko komunikat że zablokowane i odsyłacze do wyroków sądowych i odcinają dostęp do kolejnych witryn, czasem są nawet kłopoty z pobraniem legalnych, w 100% darmowych demówek kapel metalowych bo strony - przechowalnie plików są blokowane.
Rafał, dawaj tego linka może zadziała u mnie! |
_________________ Powinniśmy szanować poglądy religijne bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia,
do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, że jego żona jest piękną kobietą, a dzieci bardzo mądre. |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 4 Lutego 2016, 16:46
|
|
|
A ja mam netflixa. W cztery osoby wychodzi dyszka miesięcznie jakoś. A seriali trochę fajnych jest (Narcos, Daredevil, house of cards etc). Filmy biednie - aż się zdziwiłem, myślałem, że bazę mają większą. Ale za dyszkę miesięcznie? Nie trzeba być chyba bogatym frajerem, żeby odpuścić jedno piwo, w porywach dwa, za miesiąc dostępu do seriali w full hd |
|
|
|
|
krisu
Langolier
|
Wysłany: 5 Lutego 2016, 19:19
|
|
|
Homer napisał/a | Ależ bełkot krisu. Z dobrej imprezy musiałeś wrócić. |
Na czeźwo nie muoguem weny znaleźć. |
_________________ Gdy nadejdzie czas białego zimna, nie jedz żółtego śniegu. |
|
|
|
|
Homer
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 6 Lutego 2016, 07:38
|
|
|
Prosta kalkulacja: Bilet do kina 20-30 dychy za osobę.
W marcu za 40 dychy dostanę nowy sezon DD.
Jakoś nie czuje się sfrajerowany.
------
Cała reszta dyskusji, to już (u mnie przynajmniej) walka o dodatki.
------
Rafał rzuć proszę linka na priva. |
|
|
|
|
Homer
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 1 Marca 2016, 21:17
|
|
|
Rozpoczynam testy.
Na początek lekki ZONK. Netflix z przeglądary nie ma 5.1... tylko stereo... wtf?
Podobno z aplikacji ma 5.1, ale apka jest na Win8, a nie na Win7. Uuu, Panie.
No to kabel do odtwarzacza i jedziemy dedykowaną aplikacją... I tu kolejny ZONK, bo nie mogę dojść do polskich napisów... Trzeba się tym będzie pobawić, ale jest to do obejścia.
Buforowanie zajmuje z 10 sekund... jakość 1080p... oglądam BCS w dzień, tfu w minutę premiery. To jest spory plus...
Zobaczymy po miesiącu. |
|
|
|
|
Homer
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 5 Marca 2016, 07:42
|
|
|
Jest nowy sezon HouseOfCards na polskim netflixie. Stare też.
Jeszcze bez polskich napisów. Mają być w ciągu miesiąca. |
|
|
|
|
konopia
Marudny maruda marudzący
|
Wysłany: 5 Marca 2016, 09:23
|
|
|
dla oglądających na komputerze,
napisy można dołożyć sobie z pliku
poradnik: http://www.komputerswiat....napisow-pl.aspx |
_________________ Powinniśmy szanować poglądy religijne bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia,
do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, że jego żona jest piękną kobietą, a dzieci bardzo mądre. |
|
|
|
|
Silaqui
Zombie Lenina
|
Wysłany: 12 Czerwca 2016, 03:43
|
|
|
Po darmowym miesiącu jednak odpuściłam sobie na jakiś czas. Niby fajnie, że mają DW (ale tylko 1/3), niby kilka bajek z dzieciakiem zobaczyłam, ale ogólnie bieda w katalogu. A szkoda |
_________________ Na początku było Słowo. Potem pojawił się pieprzony edytor tekstu. Potem procesor myślowy. A potem nastąpił koniec literatury. |
|
|
|
|
Homer
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 20 Czerwca 2016, 08:57
|
|
|
Ja z kolei pozytywnie się zapatruje na zmiany. Włączyłem po dwóch miesiącach, rzeczy które sprawdziłem - wcześniej nie miały polskich napisów, teraz mają. BB chociażby, czy PrzyczajonyTygrys 2.
Lektor też się pojawia. A na horyzoncie drugi sezon Marco Polo. Pierwszy dostał lektora, czekam jeszcze na napisy. Drugi ma mieć wszystko przy premierze.
No i nie ma problemów z 1080p 5.1. A w HBO GO nie potrafią przeskoczyć 720p stereo. |
|
|
|
|
Homer
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 3 Lipca 2016, 16:22
|
|
|
Marco Polo zjada ekranizacje GoTa na śniadanie. |
|
|
|
|
Ziuta
Nerwus
|
Wysłany: 3 Lipca 2016, 16:47
|
|
|
Marco Polo? Mnie pierwszy sezon straszliwie wynudził. |
_________________ Jeśli istnieją narodowe mity, narodowe świętości, to konieczność panowania nad Polską jest właśnie taką świętością dla Rosji - Stanisław Cat-Mackiewicz |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 3 Lipca 2016, 21:13
|
|
|
Marco Polo odpuściłem po trzech odcinkach. Wyjątkowa nędza i nuda. Ale fakt, że GoT przestałem oglądać w połowie pierwszego sezonu. |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Homer
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 19 Lipca 2016, 21:46
|
|
|
Stranger Things 20/10 |
|
|
|
|
|