Wilcza kołatka |
Autor |
Wiadomość |
Goria
Borg
|
Wysłany: 9 Stycznia 2016, 12:18 Wilcza kołatka
|
|
|
Nie do Witii, więc w nowym wątku Ze strony fb Genius Creations , moja ilustracja będzie w "Idź i czekaj mrozów" Marty Krajewskiej .
|
|
|
|
|
mesiash
Sedecimus
|
Wysłany: 11 Stycznia 2016, 11:37
|
|
|
Czaga,
Prosta, ale ładna. |
_________________ The difference between "space-based clean power station" and "unimaginably powerful orbiting death ray" is mostly semantics and hope. - ponoć Asimov |
|
|
|
|
konopia
Marudny maruda marudzący
|
Wysłany: 11 Stycznia 2016, 12:10
|
|
|
mesiash, jakie to proste? Dasz rade tak prosto?
zastrzeżenie mam jedno wilk potulny niczym burek z podwórka, ale i tak sie mi to podoba. |
_________________ Powinniśmy szanować poglądy religijne bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia,
do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, że jego żona jest piękną kobietą, a dzieci bardzo mądre. |
|
|
|
|
mesiash
Sedecimus
|
Wysłany: 11 Stycznia 2016, 14:07
|
|
|
konopia, ja to kółka nie narysuję, ale potrafię rozróżnić czy coś ma dużą dozę detali, czy nie |
_________________ The difference between "space-based clean power station" and "unimaginably powerful orbiting death ray" is mostly semantics and hope. - ponoć Asimov |
|
|
|
|
Goria
Borg
|
Wysłany: 12 Stycznia 2016, 09:04
|
|
|
Dziękuję! Kołatka jest na takich drzwiach (na razie nie mogę napisać, książka ma się ukazać 30 marca), że wg. mnie nie mogła być jakoś super ozdobna i w ogóle. Starałam się ją zrobić tak, aby pasowała do miejsca oraz epoki, więc żadnych secesji czy rokoko, i kołatka użytkowa, nie biżuteria, czy medalion. |
|
|
|
|
Goria
Borg
|
|
|
|
|
bio
Kolega Dąbczak
|
Wysłany: 12 Stycznia 2016, 22:24
|
|
|
Obrazek, jak obrazek. Co w nim wartego uwagi? |
|
|
|
|
Goria
Borg
|
Wysłany: 13 Stycznia 2016, 09:26
|
|
|
Widać nic dla ciebie. Chociaż skoro napisałeś, to jednak przykuło twoją uwagę . Ot paradoks. |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 13 Stycznia 2016, 11:54
|
|
|
Twarożek jest świetny dlatego, że smakuje twarożkiem. |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
konopia
Marudny maruda marudzący
|
Wysłany: 13 Stycznia 2016, 13:58
|
|
|
twarożek?
dużo pieprzu, odrobina soli, rzodkiewka, szczypior i można jeść
i do tego bułeczka z pomidorem (bawole serce).
I wędzona herbata |
_________________ Powinniśmy szanować poglądy religijne bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia,
do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, że jego żona jest piękną kobietą, a dzieci bardzo mądre. |
|
|
|
|
Magnis
Wyduldas Napfluj
|
Wysłany: 13 Stycznia 2016, 16:34
|
|
|
Nie wiem czemu, ale kojarzy mi się z kołatką z książki Kostnica Mastertona .
Tam też taka była .
Czaga ładnie wyszła . |
_________________ Stefan Grabiński
Wielcy Przedwieczni : Dagon, Wielki Cthulhu i Wielki Staruch. |
|
|
|
|
Goria
Borg
|
Wysłany: 14 Stycznia 2016, 16:48
|
|
|
A nie wiem, niemniej ciesze się, ze się podoba. W książce, jak pewnie można się domyślić po stronie autorki i rysunku, będzie trochę o wilkach. |
|
|
|
|
konopia
Marudny maruda marudzący
|
Wysłany: 14 Stycznia 2016, 19:53
|
|
|
wilkach morskich? |
|
|
|
|
Goria
Borg
|
Wysłany: 15 Stycznia 2016, 09:37
|
|
|
to byłby niezły pomysł |
|
|
|
|
Chal-Chenet
cHAL 9000
|
|
|
|
|
Goria
Borg
|
Wysłany: 20 Stycznia 2016, 08:01
|
|
|
Dziękuję! |
|
|
|
|
ihan
iHan Solo
|
Wysłany: 22 Stycznia 2016, 00:20
|
|
|
O ile twarz czy pysk żywego stworzenia symetryczny nie będzie, to po kołatce symetrii bym się spodziewała. Tu jest coś nie tak z kłami. Nie tak jest z cieniami, zwłaszcza cieniem okrągłej części, tam na dole. Bo chyba o poprawę warsztatu chodzi, a nie same zachwyty, tak? |
_________________ Boże chroń mnie przed ludźmi wykształconymi ponad swoją inteligencję. |
|
|
|
|
Goria
Borg
|
Wysłany: 22 Stycznia 2016, 19:54
|
|
|
ihan, hihi na poprawę warsztatu jeśli już to za późno przy tym rysunku , a z cieniami jest wszystko porządku - zrobiłam najpierw model (wilk ma pysk długi, a kołatka jest bardziej płaska), na podstawie którego malowałam tak u mnie wyglądało. Symetrię starałam się zachować taką, jakby mógł (wioskowy?) kowal we wczesnym średniowieczu, czyli nie idealne odbicie lustrzane, które byłoby w sumie łatwiejsze, bo bym tylko namalowała połowę rysunku, a resztę odbiła. A chodziło o informację - ucieszyłam się z tego, że została wybrana.
edit. |
|
|
|
|
|