|
|
|
Tomasz Duszyński |
Autor |
Wiadomość |
Dusza
Tom Bombadil
|
|
|
|
|
Dusza
Tom Bombadil
|
Wysłany: 28 Listopada 2012, 21:34 Science fiction po polsku juz w księgarniach
|
|
|
Udało się. Antologia "Science fiction po polsku" już w księgarniach. Konkurs wyłonił autorów, których opowiadania znalazły się w zbiorze. Oprócz owych laureatów znani autorzy Teraz los książki w rękach czytelników. Jeśli okaże się, że jest sens tego typu publikacji na przełomie 2012/2013 roku ogłosimy konkurs do kolejnej edycji SF po polsku, może Fantasy po polsku, weird SF po polsku? To się jeszcze zobaczy Póki co, miłej lektury Science fiction po polsku! Po więcej informacji zapraszam na www.paperback.com.pl
|
_________________ http://www.tduszynski.eu.interia.pl
"Wolno myśli zbieram pisząc wstecz, bez cienia szacunku dla przyszłości, która nigdy już nie wróci." |
|
|
|
|
Dusza
Tom Bombadil
|
Wysłany: 19 Stycznia 2013, 19:18 Druga edycja konkursu dla pisarzy
|
|
|
Zapraszam młodych pisarzy do drugiej edycji konkursu Science fiction po polsku 2 Szansa na debiut w kolejnej antologii.
UWAGA! Antologia Science fiction po polsku 2!!!!.
KOLEJNA EDYCJA KONKURSU DLA MŁODYCH PISARZY!
W zeszłym roku daliśmy Wam szansę... Wykorzystaliście ją, a antologia okazała się strzałem w dzesiątkę W tym roku dajemy Wam ponownie szansę, w drugiej już edycji tego konkursu. Macie szansę zaistnieć w fantastycznej antologii wydawnictwa Paperback. Kolejni znani autorzy dołączają do projektu. Znane nazwiska, znani twórcy, a wśród nich... być może właśnie Ty!
Na Wasze opowiadania z gatunku science fiction czekamy od dnia dzisiejszego, do 16 czerwca 2013 roku. Z regulaminem możecie zapoznać się na www.paperback.com.pl Pióra, klawiatury, ołówki w dłoń! Kosmiczny werbunek do "Science fiction po polsku 2" właśnie się zaczął! |
"Wolno myśli zbieram pisząc wstecz, bez cienia szacunku dla przyszłości, która nigdy już nie wróci." |
|
|
|
|
Dusza
Tom Bombadil
|
Wysłany: 10 Maj 2013, 12:25 Tam i z powrotem. Tom 2
|
|
|
Zamknąłem dylogię space operową Tam i z powrotem. Tom 2 już w księgarniach. Mam nadzieję, że się spodoba. Dużo się dzieje Więcej info na www.paperback.com.pl
Okładka:
Fragment opisu z okładki :
"Maks Barski, chłopak z Ziemi, zostaje porwany przez łowcę Yehr Magra. Tak zaczyna się jego przygoda.
Tymczasem flota zbuntowanych androidów Drakka jest bliska zniszczenia Federacji. Na szczęście Maks zdobywa tajemniczych sprzymierzeńców i zaufanie nowych przyjaciół. Czy w Galaktyce wreszcie zapanuje pokój? A może to dopiero początek walki o przetrwanie? Kosmiczne batalie, porywające przygody, niezbadane planety, a do tego duża dawka humoru.
Daj się wciągnąć w wir galaktycznej przygody.
Nigdy nie możemy być pewni, co dzieje się tam...
w zimnej otchłani kosmosu." |
|
|
|
|
Dusza
Tom Bombadil
|
Wysłany: 13 Listopada 2013, 18:55 Science fiction po polsku 2 :)
|
|
|
Science fiction po polsku 2 - antologia polskiej fantastyki już w księgarniach
Kokurs rozstrzygnięty, a oto jego efekty Więcej na www.paperback.com.pl
SPIS AUTORÓW I OPOWIADAŃ:
Eugeniusz Dębski - "Chinolo Tod"
Rafał Dębski - "Dymy wśród gwiazd"
Tomasz Duszyński - "Mazor. Poli-zło"
Tomasz Kaczmarek - "Machinatio lucis"
Anna Kańtoch - "Miasteczko"
Magdalena Kempna - "Łajka",
Marcin Mortka - "Czytając w ogniu"
Mikołaj Maria Manicki - "Syntetycznie organiczni",
Anna Nieznaj - "Dziewczynka ze strychu",
Marcin Podlewski - "Bajki Gigamecha"
Marcin Wełnicki - "Faza utajenia"
Andrzej Zimniak - "Zabić łowcę".
JUŻ W EMPIKACH ZACHĘCAM, to naprawdę mocna antologia EMPIK reklamuje jako pewniak świętego Mikołaja
Wydawnictwo Paperback |
|
|
|
|
CzterySilnia
Frodo Baggins
|
Wysłany: 13 Listopada 2013, 21:13
|
|
|
Super sprawa, mam nadzieję, że kiedyś mnie się uda znaleźć na miejscu przy Mikołaju . W towarzystwie pana Sapkowskiego, naprawdę wygląda książka uroczo. Pozdrawiam |
_________________ Zerknij na mojego bloga |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 14 Listopada 2013, 08:36
|
|
|
A będzie ebook...? |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
"Wszystkie kobiety są piękne, tylko po niektórych tego nie widać."
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
Melfka
Langolier
|
Wysłany: 14 Listopada 2013, 10:33
|
|
|
Witchma - też chętnie bym się dowiedziała. Pytałam na fanpage'u, ale odpowiedzi jeszcze nie ma. Może tutaj? |
_________________ O pisaniu i innych nałogach |
|
|
|
|
cranberry
Dziewczyna Brighelli
|
Wysłany: 14 Listopada 2013, 10:49
|
|
|
No, tak to ja mogę publikować - na półce między Sapkowskim a Stevenem Kingiem
A tak w ogóle, to chyba wypadałoby podziękować Duszy za organizowanie konkursu - dzięki |
_________________ Nocą...
Cyberdziadek |
|
|
|
|
Dusza
Tom Bombadil
|
Wysłany: 20 Listopada 2013, 19:13 ebook
|
|
|
Nie ma za co. Mam nadzieję, a właściwie jestem pewny, że każdy z konkursowiczów wykorzysta swoją szansę.
Co do ebooka. Będzie. Jeszcze nie wiem z kim podpisać umowę na dysyrybucję. Wszyscy chcą wyłączności. Sam, przyznam, ebooków nie trawię, ale rozumiem trendy Zapytam więc Was, kto ma większą siłę przebicua na rynku? |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 20 Listopada 2013, 19:14
|
|
|
Woblink.
A poza tym to phi! Już sobie zamówiłam wersję papierową, dziękuję. |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
"Wszystkie kobiety są piękne, tylko po niektórych tego nie widać."
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
Melfka
Langolier
|
Wysłany: 20 Listopada 2013, 23:40
|
|
|
Cytat | Co do ebooka. Będzie. Jeszcze nie wiem z kim podpisać umowę na dysyrybucję. Wszyscy chcą wyłączności. Sam, przyznam, ebooków nie trawię, ale rozumiem trendy Zapytam więc Was, kto ma większą siłę przebicua na rynku? |
Dla mnie ebooki to jedyna szansa na książki z Polski bez płacenia kosmicznych sum za przesyłki.
I zgodzę się z Witchmą, że Woblink wygląda przekonująco pod względem siły przebicia . |
|
|
|
|
Dusza
Tom Bombadil
|
|
|
|
|
Melfka
Langolier
|
Wysłany: 14 Października 2014, 16:15
|
|
|
O, a ja już straciłam nadzieję. W imieniu wszystkich zebookowanych: |
|
|
|
|
Dusza
Tom Bombadil
|
Wysłany: 27 Sierpnia 2015, 12:51
|
|
|
Pochwalić się chciałem Właśnie premierę ma moja nowa powieść - "Droga do Nawi". Wydana została przez wydawnictwo Czwarta Strona. Może kogoś zainteresuje
TEKST OKŁADKOWY:
Polak – Alek Bielski, weteran z Afganistanu. Rosjanie – Misza Asieniewicz, moskiewski milicjant, i Ksenia Morozowa, (nie)zwykła dziewczyna. Losy tej trójki, początkowo wydawałoby się ze sobą niezwiązane, łączą się za sprawą intrygi tajemniczego świata, z którego istnienia zwykli ludzie nie zdają sobie sprawy. Ksenia, Misza i Alek stają się zabawkami w rękach bogów, od wieków planujących intrygę mającą na celu doprowadzenie do zmiany dominacji w istniejącym świecie. Czy Perunowi uda się zawładnąć światem bogów i ludzi? Po czyjej stronie jest Światowid? A może wszyscy spotkają się w Nawi, podziemnym królestwie Welesa?
Odrobina humoru, dużo mocnej i wartkiej akcji, nietuzinkowi bohaterowie, realia społeczne, obraz Rosji i pierwsza tak rozbudowana wizja słowiańskiej fantasy umiejscowiona w XXI wieku. Gdy bogowie obmyślą plan, nie masz wyjścia i musisz tańczyć tak, jak ci zagrają… a może jednak nie?
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Partner forum