najlepsze seriale sf w ostatnich czasach |
Autor |
Wiadomość |
Angelus
Han Solo
|
Wysłany: 23 Czerwca 2006, 21:42
|
|
|
Zapomnialaś elam o Angelusie! |
_________________ Nie wylewaj wacpan piwa.:) |
|
|
|
|
Tomcich
Tigana
|
Wysłany: 23 Czerwca 2006, 21:44
|
|
|
Angel w paśmie piątkowym |
_________________ - Jak tam życie?
- Muchom by się spodobało.. |
|
|
|
|
elam
Gremlinek
|
Wysłany: 23 Czerwca 2006, 21:46
|
|
|
angel rownlegle z 4tym chyba sezonem buffy, nie? |
_________________ Ten się śmieje, kto umrze ostatni. |
|
|
|
|
kruczywiatr
Alien
|
Wysłany: 23 Czerwca 2006, 22:05
|
|
|
Star Treka z Picardem oglądałem w pierwszej połowie lat dziewięćdziesiątych na SAT 1, z powtórkami, niewiele odcinków mi umknęło Później Deep Space Nine, ale skończyłem na momencie, gdy zmiennokształtni pobratymcy Oda opanowali Imperium Klingońskie i wypowiedzieli wojnę Federacji.
Star Trek był genialny, pełno światów, pomysłów, dużo akcji i morału |
_________________ FORTI ET FIDELI NIHIL DIFFICILE |
|
|
|
|
elam
Gremlinek
|
Wysłany: 23 Czerwca 2006, 22:07
|
|
|
i mogliby go puscic, wszystkie 5 serii |
|
|
|
|
Kuras
Jaskier
|
Wysłany: 25 Czerwca 2006, 15:10
|
|
|
Szkoda, ze Earth2 tylko jeden sezon zrobili |
|
|
|
|
Sergent
Langolier
|
Wysłany: 28 Czerwca 2006, 23:07
|
|
|
Star Treki są świetne, chociaż te sterylne wnętrza mogą razić. Ale w niektórych odcinkach są niezłe pomysły na fabułę. Dla mnie najlepszym serialem jest Po tamtej stronie. Emitowany w dziadowsko później porze, ale siedziałem i czekałem lub spałem przy budziku, żeby nagrać (niekoniecznie od razu obejrzeć, to robiłem i tak w niedzielę wieczorkiem). Dużo kapitalnych pomysłów z różnych dziedzin fantastyki. Triki też niezłe. I ogląda się świetnie. Jakoś serial przemknął bez echa (może ta pora i mało kto dotrwał). |
_________________ "Wszyscy żyjemy w rynsztoku, ale niektórzy z nas patrzą w gwiazdy."- Oscar Wilde |
|
|
|
|
Miria [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Czerwca 2006, 08:46
|
|
|
Kuras:
Cytat | Szkoda, ze Earth2 tylko jeden sezon zrobili |
Ja obejrzałabym sobie chętnie jeszcze raz. |
|
|
|
|
reginald
Sky Captain
|
Wysłany: 1 Lipca 2006, 07:30
|
|
|
Ja bym z chęcią obejrzał "Po tamtej stronie". Kiedyś jedynka puszczała to o tak późnej porze, że nie zawsze był czas obejrzeć. Fantazja ludzi którzy pisali scenariusze poszczególnych odcinków była naprawde zaskakująca i dlatego wspominam ten serial bardzo dobrze. Tani pewnie jest to może któraś telewizja się skusi. |
|
|
|
|
Grahf
Luke Skywalker
|
|
|
|
|
Tomcich
Tigana
|
Wysłany: 4 Lipca 2006, 19:03
|
|
|
"Męczenia"
Chyba raczej w trakcie rozkoszy oglądania IMHO najlepszy serial jaki powstał. |
_________________ - Jak tam życie?
- Muchom by się spodobało.. |
|
|
|
|
Grahf
Luke Skywalker
|
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 4 Lipca 2006, 19:07
|
|
|
Właśnie się zaczęły "Akta X" na TV4 |
|
|
|
|
Radam
Tom Bombadil
|
Wysłany: 6 Lipca 2006, 11:13
|
|
|
Na Polsacie zaczeła się emisja "Cudów" [Miracles]. Godzina Emisji jak zwykle barbarzyńska lub dla bezrobotnych |
|
|
|
|
Orbitoski
Horrorman
|
Wysłany: 5 Sierpnia 2006, 10:11
|
|
|
A ja polecam wszystklim serial Masters of Horror. Ciekawa rzecz. Za całośc odpowiada dośc mierny facet, Mick Garris, znany z lipnych ekranizacji Kinga. Zebrał 12 tytułowych mastersów (Carpenter, Argento, Hooper, Mike, Gordon i inni) dał w łapę po półtora miliona baksów i kazał kręcić. wyszła super rzecz, to znaczy, średni poziom odcinka jest duzo wyższy niż średni poziom filmu gorzy ze średnim piziomem budżetu . Sa ewidentne wpadki (odcinek Garrisa), mnóstwo bardzo fajnych i absolutne arcydzieło, "Cigarette burns" Carpentera (nr . teraz ma być sezon drugi, chłopaki kręcą. Polecam. |
_________________ Nie jest dobrze
www.orbitowski.pl
"Nadchodzi" nadchodzi w lutym. |
|
|
|
|
Orbitoski
Horrorman
|
Wysłany: 5 Sierpnia 2006, 10:12
|
|
|
cholera, buźka mi sie wkleiła. "Cigarette burns" to ÓSMY odcinek |
_________________ Nie jest dobrze
www.orbitowski.pl
"Nadchodzi" nadchodzi w lutym. |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 21 Września 2006, 10:19
|
|
|
Może to nienajlepszy serial ostatnich czasów, ale tu bardziej będzie pasował mój post niż w Archiwum X, więc przenoszę:
Chyba znalazłem (tak na 99%). Chodziło mi o:
Polowanie na człowieka (Prey) (albo Walka o przetrwanie) (1998)
Serial sci-fi o tym, jakie skutki może mieś globalne ocieplenie i jak może wpływać na ludzkie DNA. Sloan Parker jest bio-antropologiem, który odkrywa że równolegle z ludźmi rozwija się bardzo podobna rasa. Jej przedstawiciele dysponują jednak wyższą inteligencją, ale mimo to stanowią zagrożenie dla ludzi - są bowiem seryjnymi zabójcami. Ich celem jest zniszczenie rasy ludzkiej, by zapanować nad światem i stawać się coraz silniejszymi.
szczegóły po angielsku
Oglądał to ktoś? |
|
|
|
|
bogow
Langolier
|
Wysłany: 21 Września 2006, 10:48
|
|
|
Przed laty pokazywała to TVP2, jesli sie nie mylę. IMO takie sobie bajanie, wykorzystujące resztki zainteresownia "Archiwum". Z bardziej znanych twarzy serialowych, występował tam James Morrison - McQueen z "Gwiezdnej eskadry" - jako przedstawiciel nowego gatunku. |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 21 Września 2006, 12:40
|
|
|
to ja tego nie ogladalem |
_________________ www.badelek.com
Luck yourself |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 21 Września 2006, 16:46
|
|
|
A ja coś kojarze. Ale ledwo, ledwo, za duzo tych seriali się nakłada.
A co do nowych fajnych. tegoroczna premiera na foxie chyba, Eureka, science fiction pełną gędbą i w starym dobrym stylu. Prewien policjant odwożący krnąbrną córkę trafia do miasteczka na zadupiu, które okazuje się hiper super duper tajnym laboratorium w którym pracują same Einsteiny. No i gościu zostaje tam szeryfem. |
_________________ Bez gwiazdy nie ma jazdy! www.robertjszmidt.pl
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu. |
|
|
|
|
hjeniu
Wilq
|
Wysłany: 21 Września 2006, 17:13
|
|
|
Bardzo sympatycznie się ogląda, świetna rozrywka na niedzielne przedpołudnie. Serial zrobiony bez specjalnego zadęcia, można odpocząć od rządowych spisków, obcych próbujących przejąć władzę na świecie itp. |
_________________ Idioci są świetni. Nic dziwnego, że każda wioska chce mieć swojego by Dr. House |
|
|
|
|
bogow
Langolier
|
Wysłany: 21 Września 2006, 17:23
|
|
|
Ja jeszcze raz o "Prey" - pokazywany był chyba jako "Gra o przetrwanie". Ta strona wraz z podkładem muzycznym z czołówki może nieco odświeżyć pamięć.
Jednym z motywów w serialu był przedstawiciel nowej rasy, który przeszedł na stronę Homo sapiens. Było też coś o różnicy między gatunkami, w sensie genetycznym (1,6%), jakiejś osadzie w Meksyku skąd jakoby mieli się wywodzić. Jeszcze parę innych szczegółów, których nie pamiętam. Wydaje mi się, że nakręcono tylko jeden sezon, coś kilkanaście odcinków. |
|
|
|
|
elam
Gremlinek
|
Wysłany: 21 Września 2006, 19:33
|
|
|
tak, Prey niestety sciagneli z emisji, w dodatku konczy sie fatalnie - ten superczlowiek zostaje zlapany i w klatce zamkniety i ... ciagu dalszego nie bedzie ! !! !
jak ja tego nie lubie ! !
co do seriali sci-fi, to moznaby dyskutowac, co jest lepsze - swiat Babylonu 5 czy Stargate Polecam tez Earth Final Conflict. To z tych dluzszych seriali - Babylon czy EFC maja po 5 sezonow, SG-1 ma dziesiec (a propos, 11go nie bedzie !! po odejsciu z serialu Richarda deana Andresona ogladalnosc spadla na pysk i sci-fi anulowalo serial... na szczescie Stargate Atlantis trzyma sie mocno i jak na razie, robi sie coraz ciekawsze. )
Fajna byla ziemia 2, ale krotka. Fajny byl Jeremiah (w sumie 35 odcinkow, dla wielbicieli fallouta chyba wymarzony serial ).
Z seriali aktualnych, wlasnie ogladam pierwszy sezon supernatural - to nie jest s-f, ale fantastyka, duchy, demony itp, calkiem przyjemne (i ladny pan gra, CIACHO ), Cuda (Miracles) o ktorych pisze powyzej Radam; Eureka jest calkiem przyjemna, przynajmniej te kilka pierwszych odcinkow, jakie zaliczylam. Ukazal sie rowniez pierwszy odcinek Jericho, swiat po zagladzie nuklearnej, moze okazac sie podobne do Jeremiaha.
no i wszyscy czekamy na trzeci sezon Battlestar Galactica - no comment |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 21 Września 2006, 19:47
|
|
|
ogladalem pare odcinkow Ziemia 2 z tego co Elam wymienila... skad wy na to bierzecie czas? |
Luck yourself |
|
|
|
|
elam
Gremlinek
|
Wysłany: 21 Września 2006, 19:56
|
|
|
alez to wszystko sa stare seriale, (no z wyjatkiem tych nowych, o ktorych pisze) Ziemia 2; prey, to wszystko lecialo sobie kiedys-tam, kiedy chodzilo sie do szkoly / liceum/ na studia i mialo sie mnoostwo czasu..
poza tym, ja akurat tak pisze, bo ja specjalistka od seriali jestem. wiekszosc zaliczylam we francji, a tam to czasu i programow tv mialam wiadrami |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 21 Września 2006, 20:19
|
|
|
Kiedy sie chodzilo do szkoly to sie mialo 1, 2, 3 i Polsat :/ a te wszystkie seriale lecialy na jakis TVN'ach i innych... |
Luck yourself |
|
|
|
|
Ixolite
Admirał Zwiebellus
|
Wysłany: 21 Września 2006, 20:24
|
|
|
Ja chcee Stargate ciąg dalszy... |
_________________ Alchemia Słowa
Well, my days of not taking you seriously are certainly coming to a middle. |
|
|
|
|
hjeniu
Wilq
|
Wysłany: 21 Września 2006, 20:27
|
|
|
Pamiętam jak się z kumplami przez cały rok w technikum urywaliśmy się z angielskiego na StarTreka |
_________________ Idioci są świetni. Nic dziwnego, że każda wioska chce mieć swojego by Dr. House |
|
|
|
|
elam
Gremlinek
|
Wysłany: 21 Września 2006, 20:32
|
|
|
Ixolite, przykro mi, ale wyglada na to, ze 11go sezonu SG-1 nie bedzie, i juz. Sa za to plany zrobienia filmu na zakonczenie serialu. Poza tym, bahaterowie SG-1 pojawiaja sie coraz czesciej w Stargate Atlantis. Byla Carter, byl Jackson, bedzie O'Neill ( ), mam nadzieje, ze stana sie czestszymi goscmi. Wprawdzie Atlantis mial byc osobnym serialem, ale w koncu, to to samo universum, czemu nie mailby ich przejac?
ogladasz Atlantis??? jesli nie, to koniecznie, szybko nadrabiaj zaleglosci.
Dunadan; Ziemia 2 i Stargate leciala na Polsacie, Prey - na 2ce, Babylon 5 na TVN, a pozostale chyba wcale |
|
|
|
|
Ixolite
Admirał Zwiebellus
|
Wysłany: 21 Września 2006, 20:50
|
|
|
ALe ja chce w TV, żeby móc obejrzeć, na 7 czy 8 serii u nas skończyli na razie :/ |
_________________ Alchemia Słowa
Well, my days of not taking you seriously are certainly coming to a middle. |
|
|
|
|
|