Szczepan Twardoch |
Autor |
Wiadomość |
Luc du Lac
Cynglarz
|
Wysłany: 8 Stycznia 2014, 14:38
|
|
|
Kruk Siwy napisał/a | My się jaramy zupełnie czym innym. Niezrozumiałeś A Twardoch to taki nasz jakby kolega bo na łamach SFFiH publikował i na tym forum bywał. A teksty i konteksty znajomych (choćby z sieci) odbiera się inaczej. Osobiściej. |
ok jasnym to jest |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 8 Stycznia 2014, 15:49
|
|
|
Romek P., mały problem w tym. że gdy pan T. swinieniem na Polskę rozpoczął swoją kampanie o zostanie majkostrymowym artystą wielkim, to tu była cisza, jakoś nasi dyżurni oburzacze dyskretnie przemilczeli artystyczne fuwno tego pana.
Wiec po jakimś czasie jednak postanowiłem ruszyć temacik w wątku owego odważnego, bezkompromisowego i postępowego artysty.I jeszcze eaz powiem
*beep* SIĘ TWARDOCH |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
Rafał
.
|
|
|
|
|
Luc du Lac
Cynglarz
|
Wysłany: 16 Stycznia 2014, 12:31
|
|
|
w zasadzie we Wrocławiu też są ugrupowania które chcą przyłączyć Górny Śląsk do Wrocławia.
Nie wiem w ogóle czy w temacie Śląska i Ślązaków Górnośląskich przewija się ten temat. Temat prawdy historycznej
http://www.wielkislask.pl...=article&aid=28
bo powinien
Śląsk |
|
|
|
|
Lowenna
Mirmił
|
Wysłany: 16 Stycznia 2014, 12:52
|
|
|
Luc du Lac, popraw linkę |
_________________ Gdyby nawet mężczyzna potrafił zrozumieć, co myśli kobieta... i tak by nie uwierzył... |
|
|
|
|
Romek P.
Pan na Literkach
|
Wysłany: 16 Stycznia 2014, 13:06
|
|
|
Miałem już nie zabierać głosu w temacie, ale się nie oprę. Otóż uwielbiam takich donosicieli jak ten zalinkowany.
Jeden doniesie, że pisarz ma nieprawomyślne poglądy na Polskę, inny poczuje się obrażony w swoich uczuciach religijnych - a obaj tacy delikwenci jawią mi się jak demony rodem z PRL-u, nawołujący do cenzury. Użyłbym w tym miejscu epitetu, ale się powstrzymam, bo jeszcze też wyląduję w sądzie |
_________________ Strona autorska: http://romualdpawlak.pl |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 16 Stycznia 2014, 14:03
|
|
|
Romek P. napisał/a | demony rodem z PRL-u, nawołujący do cenzury. | no piszeksz tak jakbyś nie zauważył, że dziś TEŻ jest cenzura i to gorsza bo "auto" i wewnętrzna redakcyjna, tydzień temu TVPInfo zdjęła z anteny program Pospieszalskiego bo się panu Braunowi jeden z zaproszonych gości nie podobał.
W PRL z cenzurą zewnętrzną wojowali wszyscy , a twórce musiały myśleć i kombinować / jak choćby Łysiak w "Muzeum Wyobraźni" gdy pisał o Katyniu/
dziś byle łachudra nasra w internecie na ojczyznę i już mu basują , jaki to on bezkompromisowy, odważny i postępowy... |
|
|
|
|
Romek P.
Pan na Literkach
|
Wysłany: 16 Stycznia 2014, 14:18
|
|
|
Dalambercie, z całym szacunkiem - ja nikomu nie basuję, publicznie nie jestem ani za ani przeciw, chociaż mam swoje zdanie w tej sprawie. Tylko uważam, że nie zawsze internetowy ściek jest odpowiednim miejscem do dyskusji na poziomie.
Natomiast donosiciele są obrzydliwi zawsze i wszędzie, bez względu na ustrój. To i tylko to napisałem, racz więc nie przyklejać mi dyskusji na temat Pospieszalskiego, Brauna, pewno jeszcze i Macierewicza. Nadzwyczaj uprzejmie proszę Cię, żebyś przynajmniej w odpowiedziach do mnie odnosił się tylko i wyłącznie do spraw poruszonych, a nie wrzucał rzeczy bez związku.
I jeszcze jedno. Wydawało mi się, że i na tym forum dla dyskusji w tym tonie i w takiej stylistyce zostało ustanowione miejsce. Nie zapisałem się tam, bo nie mam ochoty na takie dyskusje... dlaczego więc ta dyskusja wylazła z podziemia? Za mało było widzów? |
_________________ Strona autorska: http://romualdpawlak.pl |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 16 Stycznia 2014, 14:40
|
|
|
Romek ma rację. Proszę o przeniesienie się do Politycznych z dalszą częścią tej dyskusji. |
_________________ 5 zdań na temat |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 16 Stycznia 2014, 15:19
|
|
|
Romek P. napisał/a | Natomiast donosiciele są obrzydliwi zawsze i wszędzie, bez względu na ustrój |
Yak tak ciekawe tylko co powiesz o swiadkach koronnych bez których rozpracowanie mafii to była by zupełna lipa, czy o kimś kto na widok jadącego zygzakiem 120 na godzinę auta łapie za komórkę i dzwoni na policje, tyż obrzydkiwy donosiciel czy ktoś kto chce zapobiec spowodowaniu wypadku przez pijanegos ksyna. |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 16 Stycznia 2014, 15:23
|
|
|
dalambert, prosiłem. To ostatnie ostrzeżenie. Dla wszystkich w tym temacie. |
|
|
|
|
Luc du Lac
Cynglarz
|
Wysłany: 16 Stycznia 2014, 16:06
|
|
|
hrabek napisał/a | Romek ma rację. Proszę o przeniesienie się do Politycznych z dalszą częścią tej dyskusji. |
a ja nie mam uprawnień.
cenzura ?
|
|
|
|
|
Kruk Siwy
Wierny Legionista
|
Wysłany: 16 Stycznia 2014, 16:29
|
|
|
Zapisz się, będziesz miał co chcesz Grzegorzu D. |
_________________ Tu leży pisarz nieznany.
Marzył, że dorówna tuzom.
Talent miał niespotykany
lecz pisał sobie, a muzom.
Agi |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 16 Stycznia 2014, 16:29
|
|
|
Przeczytaj regulamin. Punkt 9. |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 16 Stycznia 2014, 19:13
|
|
|
Luc du Lac napisał/a | w zasadzie we Wrocławiu też są ugrupowania które chcą przyłączyć Górny Śląsk do Wrocławia. |
E, a kto by tam chciał Wrocławia na Śląsku? |
|
|
|
|
Luc du Lac
Cynglarz
|
Wysłany: 16 Stycznia 2014, 19:49
|
|
|
Pako ... Wrocław jest na Śląsku |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 16 Stycznia 2014, 20:22
|
|
|
ech, to tak trochę żartobliwie było
Ja tam na to nic nie poradzę, że dla mnie Śląsk zawsze domyślnie będzie znaczył: Górny Śląsk. Wrocław i owszem, Śląsk, Opole takoż, no ale tak się to podzieliło teraz (przynajmniej w mojej głowie) i tak mi zostanie.
Po Ślonsku nie godosz to żeś ni ma Ślonzok chobyś puk. |
|
|
|
|
Ziuta
Nerwus
|
Wysłany: 17 Stycznia 2014, 16:05
|
|
|
Bo wy chyba uważacie, że Dolnego Śląska już nie ma, są tylko ruiny zasiedlone przez Kałmuków, Poleszczuków i inne mongolskie hordy ze wschodu |
_________________ Jeśli istnieją narodowe mity, narodowe świętości, to konieczność panowania nad Polską jest właśnie taką świętością dla Rosji - Stanisław Cat-Mackiewicz |
|
|
|
|
nureczka
Mama Pufcia
|
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 25 Lutego 2014, 16:15
|
|
|
To Twardoch dostał Nike? |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
"Wszystkie kobiety są piękne, tylko po niektórych tego nie widać."
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
nureczka
Mama Pufcia
|
Wysłany: 25 Lutego 2014, 16:50
|
|
|
Nike, Paszport Polityki - z punktu widzenia współczesnego dziennikarstwa co za różnica. Waże, że prokurator i do tego słowo na "P". Będzie dużo klinięc. |
_________________ Zapraszam do odwiedzania mojej strony oraz bloga |
|
|
|
|
Gustaw G.Garuga
Bakałarz
|
Wysłany: 26 Lutego 2014, 11:25
|
|
|
Piękne słowa prawnika-budowniczego socjalizmu:
Cytat | Za publiczne znieważenie Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej grożą mu trzy lata pozbawienia wolności. Jestem przekonany, że ob. Twardoch nie trafi do więzienia, lecz zostanie skazany na karę pozbawienia wolności w zawieszeniu. Liczę, że stanie się to dla niego nauczką na przyszłość, że w sposób wulgarny o naszej socjalistycznej ojczyźnie nie należy się wyrażać, i że dzięki temu nabierze większej kultury słowa, co jako inżynierowi dusz ludzkich z pewnością mu się przyda. |
Por. linkowany artykuł. |
_________________ "Our life is a time of war and an interlude in a foreign land, and our fame thereafter, oblivion." Marcus Aurelius |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 26 Lutego 2014, 11:28
|
|
|
A ja mam paszport polsatu
po co w to się zagłębiać? Prawnik debil, a Twardoch niewiele mniejszy, po co dłubać między nimi? |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Gustaw G.Garuga
Bakałarz
|
Wysłany: 26 Lutego 2014, 11:54
|
|
|
No niestety wygląda na to, że wymiar sprawiedliwości Polskiej Rzeczypospolitej Ludow... tzn. Rzeczypospolitej Polskiej będzie musiał podłubać. Nic, tylko bić głową o ścianę. |
_________________ "Our life is a time of war and an interlude in a foreign land, and our fame thereafter, oblivion." Marcus Aurelius |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 26 Lutego 2014, 12:02
|
|
|
no właśnie zostawić to wymiarowi i olać sprawę |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
nureczka
Mama Pufcia
|
Wysłany: 26 Lutego 2014, 12:26
|
|
|
Dłubać nie ma co. Ot, taka ciekawostka przyrodnicza. |
|
|
|
|
Ice
Han Solo
|
Wysłany: 26 Lutego 2014, 17:56
|
|
|
Twardochowi chyba się sodobało, bo poszedł dalej w temat w kolejnych wywiadach. |
|
|
|
|
makpfi
Luke Skywalker
|
Wysłany: 28 Lutego 2014, 12:22
|
|
|
Cóż pisarz Twardoch chce od proniemieckiego rządu w Warszawie? Zawiódł Jego oczekiwania? A może wyczuł skąd wieje wiatr historii?
Jako Jego czytelnik jestem niemile zaskoczony tą ostatnią woltą.
Rozumiem, że każdy ma jakieś poglądy, ale chyba jakiś poziom należy zachować. |
_________________ makpfi |
|
|
|
|
nureczka
Mama Pufcia
|
Wysłany: 28 Lutego 2014, 12:31
|
|
|
Dobrze, czy źle - nieważne. Byleby nazwisko pisali poprawnie.
Baaaardzo stara mądrość. |
|
|
|
|
nureczka
Mama Pufcia
|
|
|
|