Sezon burz |
Autor |
Wiadomość |
merula
Pani z Jeziora
|
Wysłany: 7 Grudnia 2013, 16:31
|
|
|
no ba... |
_________________ Kobiety dzielą się na te, które nie wiedzą czego chcą i na te, które chcą, ale nie wiedzą czego. |
|
|
|
|
baranek
Wróbel galaktyki
|
Wysłany: 7 Grudnia 2013, 20:44
|
|
|
Znajomy właśnie do domu wrócił. Do Torunia. Wczoraj około 22 stanął w korku pod Strzelnem i tak mu jakoś zleciało...
Dwudziesty pierwszy wiek, środek Europy, jeden dzień wiatru i śniegu, prawie dwadzieścia cztery godziny w korku. |
_________________ Życie, ku*wa, jest nowelą.
"Pisze się po to, żeby było napisane" - Zygmunt Kałużyński |
|
|
|
|
Magnis
Wyduldas Napfluj
|
Wysłany: 7 Grudnia 2013, 21:22
|
|
|
Rodion napisał/a | A śnieg w nogawkach dla hartowania ciała i ducha? |
Rodion nie znasz się na nowej medycynie. To przecież jest lodowa akupunktura tylko jeszcze do foremki nie wrzucili i sopelka nie zrobili . |
_________________ Stefan Grabiński
Wielcy Przedwieczni : Dagon, Wielki Cthulhu i Wielki Staruch. |
|
|
|
|
Rodion
Agent Chaosu
|
Wysłany: 7 Grudnia 2013, 21:34
|
|
|
Magnis a wiesz gdzie możesz sobie takie medycyny?
I zgadzam sie z baranek, 12 km do sasiedniej miejscowosci, troche sniegu oraz mrozu i mozna sobie pokwitnac w korkach.
Jak wczoraj widziałem cysterne oktana mielącą kołami w miejscu na podjeździe z którego nie skorzystałoby żadne dziecko z sankami to nie wiedziałem śmiać sie czy płakać nad kondycja mundi |
_________________ Mam czarną koszulkę i piwo... jestem forpocztą sił chaosu.
I tylko konia osiodłać. I przez wrzosowiska, jak przez... |
|
|
|
|
merula
Pani z Jeziora
|
Wysłany: 7 Grudnia 2013, 22:02
|
|
|
cóż, nie na darmo mądrzy ludzie wymyślili opony zimowe. też widziałam wczoraj specjalistę, który miał problem na drodze, po której ledwo piłka by się toczyła.
za to niestety zgodnie z zasadą nie wiem kogo, ze od dowolnej osoby na świecie dzieli się co najwyżej łańcuch 7 osób, dziś usłyszałam, że jedna z ofiar śmiertelnych przestaje być dla mnie anonimowa. |
_________________ Kobiety dzielą się na te, które nie wiedzą czego chcą i na te, które chcą, ale nie wiedzą czego. |
|
|
|
|
Rodion
Agent Chaosu
|
Wysłany: 7 Grudnia 2013, 22:17
|
|
|
['] |
_________________ Mam czarną koszulkę i piwo... jestem forpocztą sił chaosu.
I tylko konia osiodłać. I przez wrzosowiska, jak przez... |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 8 Grudnia 2013, 07:11
|
|
|
Jeśli jest droga oblodzona to bez znaczenia czy opony są letnie czy zimowe, nawet po płaskim można mieć problemy z ruszeniem a jeśli jest najmniejsze chociaż nachylenie to po sprawie. |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Radomir
Narzeczona Frankensteina
|
Wysłany: 8 Grudnia 2013, 10:44
|
|
|
U mnie w pracy wiatr w dniu wczorajszym pouszkadzał: zerwał antenę do internetu, dwukrotnie zerwał drzwi przesuwne z szyn, zaczynają spadać metrowej wysokości, dwudziestokilogramowe litery z wysokości 6 metrów...
Dziś jest już słonecznie i bezwietrznie. |
_________________ Jeśli martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią? |
|
|
|
|
morham
Zombie Lenina
|
Wysłany: 9 Grudnia 2013, 11:55
|
|
|
Fidel-F2, dobrze rzecze. Jaka by opona nie była (nie liczymy tych nabijanych kolcami ) - to po lodzie ślizgać się będzie. I tyle. |
_________________ "Koty się nie zastanawiają - Koty knują..." Autor: nie znam "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów ..." S. Lem |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 9 Grudnia 2013, 23:09
|
|
|
W domu nie miałam prądu od piątku. W naszym powiecie uszkodzonych zostało ok. 600 stacji transformatorowych (50% stanu). Włączyli dziś po południu, ale tylko dwie fazy, część domu funkcjonuje na przedłużaczach. Co do opon, mam zimowe, a w piątek nie mogłam ruszyć po zatrzymaniu się przed wjazdem na rondo. |
|
|
|
|
|