Szkicownik Bó |
Autor |
Wiadomość |
Booba
Gollum
|
Wysłany: 25 Stycznia 2012, 15:57 Szkicownik Bó
|
|
|
Ośmielę się zaprezentować Wam co nieco z moich prac. Około rok temu złapałam bakcyla na "cyfrowe" mazianie no i oto efekt. (często inspirują mnie historie wykreowane już przez kogoś, w tym przypadku gry i seriale - to one stają się bodźcem do twórczego szaleństwa na tablecie i stają się pretekstem do szlifowania umiejętności. Stąd właśnie sporo z moich prac należą do tzw fanartów)
a tu to, nad czym pracuje ostatnio
|
|
|
|
|
ilcattivo13
Wirtualny Suwalski Niedźwiedź
|
Wysłany: 25 Stycznia 2012, 17:52
|
|
|
pierwsze trzy takie sobie/niezłe, ale ostatni jest świetny i jeśli o mnie chodzi, to bardzo bym chciał zobaczyć go na okładce SFFiH I to właśnie w takiej, czarno-białej kolorystyce |
_________________ DVRVM CACANTES MONVIT VT NITANT THALES |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 25 Stycznia 2012, 20:58
|
|
|
pierwsze nie, drugie trochę, trzecie i czwarte fajne |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Matrim
Kwiatek
|
Wysłany: 25 Stycznia 2012, 21:21
|
|
|
Trzecie naj, bo skończone. |
_________________ Scio me nihil scire.
"Nie dorastaj, to jest gupie i nie daje się cofnąć. Podobno." - Martva |
|
|
|
|
shenra
Wielki Kosmiczny Chomik Naczelna Biskupa
|
Wysłany: 26 Stycznia 2012, 13:14
|
|
|
Trzecie i czwarte faktycznie fajne, za to pierwszych dwóch nie mogę zobaczyć |
_________________ Chomikowo obłędnie, lekko neurotycznie w granicach perwersji. "Niuplać dzyndzla" specially for smert
Przesiądź się!
Przegubowy kotecek!
chomik w świecie |
|
|
|
|
dziko
Yoda
|
Wysłany: 26 Stycznia 2012, 22:28
|
|
|
Wszystko już zostało powiedziane, co obrazek - to lepszy
Cyberpunkowa twórczość do obowiązkowego rozwinięcia! |
_________________ pozdrawiam - Bartek
Dzikopis |
|
|
|
|
Zorina [Usunięty]
|
Wysłany: 27 Stycznia 2012, 08:00
|
|
|
dobre
najlepsze ostatnie dwa
czekam na więcej |
|
|
|
|
ihan
iHan Solo
|
Wysłany: 27 Stycznia 2012, 14:33
|
|
|
Fajne, ale zwracaj większą uwagę na głębię. Udo panny na pierwszym nie jest przestrzenne, tylko płaskie kompletnie. Coś nie tak z proporcjami przez to się robi. Na drugim zdecydowanie facet słabszy, krótkie nienaturalnie ręce, coś nie tak z klata i cieniami na klacie. Ostatni najfajniejszy, ale znowu ręka dziewczyny, zwłaszcza przedramię, nienaturalnie długie. Ale, po poprawkach, dobrze rokuje na przyszłość. |
_________________ Boże chroń mnie przed ludźmi wykształconymi ponad swoją inteligencję. |
|
|
|
|
merula
Pani z Jeziora
|
Wysłany: 27 Stycznia 2012, 14:36
|
|
|
podoba mi się, zwłaszcza dwójka i trójka. |
_________________ Kobiety dzielą się na te, które nie wiedzą czego chcą i na te, które chcą, ale nie wiedzą czego. |
|
|
|
|
Telmand
Tom Bombadil
|
Wysłany: 30 Stycznia 2012, 00:28
|
|
|
ihan napisał/a | Ostatni najfajniejszy, ale znowu ręka dziewczyny, zwłaszcza przedramię, nienaturalnie długie. |
Nie tyle długość, bo jest jak najbardziej odpowiednia, co osadzenie barku. Autorko cofnij dziewczynie ten bark, bo to anatomiczny kiks z typu tych bolesnych - dla modelki. Stąd komentarze, że ramię za długie.
Zastanowiłbym się też nad aż tak mocnym zróżnicowaniem światłocieniowym ręki - ryzykowne, może zepsuć kompozycję, szczególnie, gdy zaczniesz wprowadzać jakieś tło (no chyba, że nie zaczniesz)
Skoro wzięłaś się za cyfrę, to po ukończeniu "malowania" w programie, w którym pracujesz, pomyśl nad dodaniem tekstur (tutaj najlepszy byłby Photoshop). W poprzednich pracach tego nie robiłaś, a teksturyzacja zawsze pomaga. |
_________________ "You can't take the sky from me." |
|
|
|
|
dareko
Gromozeka
|
Wysłany: 22 Maj 2012, 23:39
|
|
|
Mnie się nawet podobuje tylko facjatki jakby kuleją. W pierwszem siwy pan plastikiem jedzie, w drugim brzydki pan jakis.. nie wiem co nie tak, ale cos mu jest. W trojce zgredek/yoda tez ma cos nie za bardzo z mordka. No i na koniec sliczna pani z czworki... wyglada jakby jej twarz spotkalo kiedys cos bolesnego.
Ogolnie.. widac potencjal i duzo pracy do zrobienia |
_________________ Wiedzma wszystko wie!!!
IN NURS WE TRUST - Katowice 2009 |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 13 Czerwca 2012, 06:40
|
|
|
Booba, Hej żyjesz jeszcze ? Rysujesz |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
Goria
Borg
|
Wysłany: 2 Lipca 2015, 09:15
|
|
|
Z tą ręką to nie do końca tak, że jest zła - bo tak było w Farscape, a kobieta faktycznie ma specyficzną urodę - to znaczy taką nielalkową, co mi akurat się podoba.
|
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 2 Lipca 2015, 09:19
|
|
|
Czaga, zgadzam się z tobą w sprawie Claudii Black |
_________________ www.badelek.com
Luck yourself |
|
|
|
|
Goria
Borg
|
Wysłany: 2 Lipca 2015, 10:12
|
|
|
Ja ją bardzo lubię i jeszcze ten głos! Super laska faktycznie ma długie kończyny - a więc i ręce, i może nieprofesjonalnie trzyma broń - ale i tak jest super! |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 2 Lipca 2015, 10:30
|
|
|
Też tak sądzę - szkoda że uśmiercili jej postać w Pitch Black :-/ no ale zarówno w Farscape jak StarGate była super no i ten jej akcent... nic dziwnego że przeniosła się na "voice acting" |
_________________ www.badelek.com
Luck yourself |
|
|
|
|
Goria
Borg
|
Wysłany: 2 Lipca 2015, 11:35
|
|
|
Właśnie! I nie musi się ciachać ani ostrzykiwać, żeby wpasować się w absurdalne kanony piękna. |
|
|
|
|
|