Okładka numeru 79 - głosujemy do 12 czerwca |
Jak wam się podoba okładka? |
6 |
|
11% |
[ 2 ] |
5 |
|
55% |
[ 10 ] |
4 |
|
27% |
[ 5 ] |
3 |
|
5% |
[ 1 ] |
2 |
|
0% |
[ 0 ] |
1 |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Głosowań: 18 |
Wszystkich Głosów: 18 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
xan4
Tatuś Muminków
|
Wysłany: 26 Kwietnia 2012, 12:13 Okładka numeru 79 - głosujemy do 12 czerwca
|
|
|
Oceniamy okładkę maja.
Słuszna uwaga Adrianna. |
Ostatnio zmieniony przez xan4 26 Kwietnia 2012, 12:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Adrianna
Luke Skywalker
|
Wysłany: 26 Kwietnia 2012, 12:20
|
|
|
Hmmm... Chyba okładkę maja... Chyba że coś mi się pomerdało
EDIT: O, nie pomerdało mi się
A na marginesie, to wygląda zachęcająco. Ocenię jak już będę miała w wersji papierowej, ale na razie pozytywnie |
|
|
|
|
mesiash
Sedecimus
|
Wysłany: 26 Kwietnia 2012, 13:23
|
|
|
symbolika celowa? (piję oczywiście do zdjęcia naczelnego przy wstępniakach)
Zobaczymy jak się będzie prezentować w rękach, ale niezbyt na razie to ładne |
_________________ The difference between "space-based clean power station" and "unimaginably powerful orbiting death ray" is mostly semantics and hope. - ponoć Asimov |
|
|
|
|
Arya
Stefan Sławiński
|
Wysłany: 26 Kwietnia 2012, 13:58
|
|
|
Daję 5. |
|
|
|
|
robert70r.
Borg
|
Wysłany: 27 Kwietnia 2012, 08:51
|
|
|
Gdyby to nie był ostatni numer, dałbym 6, a tak ino 5. A sama okładka nawet mi się podoba. |
_________________ Żyjemy tak jak śnimy - samotnie.
Żyć w świecie, nie rozumiejąc jego sensu, to jak błąkać się po wielkiej bibliotece, nie dotykając książek.
www.fantastykapolska.pl |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 27 Kwietnia 2012, 09:06
|
|
|
Trup w skafandrze- pismo w zawieszeniu.
Kocham takie "optymistyczne" obrazki
A ocenię jak w łapy trafi . |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
xan4
Tatuś Muminków
|
Wysłany: 27 Kwietnia 2012, 09:19
|
|
|
Czwóreczka. |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 30 Kwietnia 2012, 13:53
|
|
|
W realu okładka mniej wyraźna niż na kompie. Podobają mi się czerwone obwódki liter w tytule, ale nazwiska autorów zupełnie nieczytelne. 4. |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
"Wszystkie kobiety są piękne, tylko po niektórych tego nie widać."
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
Adrianna
Luke Skywalker
|
Wysłany: 30 Kwietnia 2012, 15:40
|
|
|
Ode mnie piąteczka. Fajna grafika, do kompozycji brak większych zastrzeżeń. |
|
|
|
|
dziko
Yoda
|
Wysłany: 30 Kwietnia 2012, 20:54
|
|
|
Klimatyczno-aluzyjna, na piąteczkę |
_________________ pozdrawiam - Bartek
Dzikopis |
|
|
|
|
Lis Rudy
A jednak marudny
|
Wysłany: 30 Kwietnia 2012, 21:02
|
|
|
(w zasadzie) nie ma się doczego przyczepić,
dlatego dam
4
e: wczoraj tak mi wpadło w oczy, że aż musiałem o tym napisać - skoro na planecie na której poległ astronauta jest trawa (co oznacza że i tlen), to czemu Pan Podróżnik po prostu nie zdjął tego szklanego baniaka z głowy żeby przeżyć ? Naszywka na kombinezonie sugeruje że to człowiek a nie kosmita. Przeżyłby. |
_________________ Spotkali się raz: człowiek-pająk, człowiek-ptak i kobieta-kot. "Zebrałem was tu nieprzypadkowo" - zwrócił się do nich człowiek-psychiatra... |
Ostatnio zmieniony przez Lis Rudy 4 Maj 2012, 08:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Nitj'sefni
Meff Fawson
|
Wysłany: 1 Maj 2012, 08:23
|
|
|
Sama grafika niespecjalnie przypadła mi do gustu, ale kościotrup w skafandrze zdobiący ostatni numer pisma... Złożyło się to dość interesująco. Zielona trawa w maju też pasuje. Paski autorskie natomiast kiepsko dobrane kolorystycznie. Plusem brak "do wygranie". Podsumowując - dam 4. |
_________________ "A long time ago in a galaxy far, far away...." |
|
|
|
|
ilcattivo13
Wirtualny Suwalski Niedźwiedź
|
Wysłany: 5 Maj 2012, 20:47
|
|
|
Dałbym 6, ale że mi się za bardzo z drugim Freespacem kojarzy, to dam tylko 5 |
_________________ DVRVM CACANTES MONVIT VT NITANT THALES |
|
|
|
|
RD
Niedomyty macho
|
Wysłany: 6 Maj 2012, 00:30
|
|
|
Lis Rudy napisał/a | (w zasadzie) nie ma się doczego przyczepić,
dlatego dam
4
e: wczoraj tak mi wpadło w oczy, że aż musiałem o tym napisać - skoro na planecie na której poległ astronauta jest trawa (co oznacza że i tlen), to czemu Pan Podróżnik po prostu nie zdjął tego szklanego baniaka z głowy żeby przeżyć ? Naszywka na kombinezonie sugeruje że to człowiek a nie kosmita. Przeżyłby. |
A zauważyłeś rozbitą szybę hełmu? To by wskazywało na inne przyczyny śmierci niż uduszenie. To po pierwsze. A po drugie, czy zielona trawa musi być zaraz związana z tlenem w atmosferze? |
|
|
|
|
lakeholmen
Bard absurdu
|
Wysłany: 6 Maj 2012, 07:19
|
|
|
RD napisał/a | Lis Rudy napisał/a | (w zasadzie) nie ma się doczego przyczepić,
dlatego dam
4
A zauważyłeś rozbitą szybę hełmu? To by wskazywało na inne przyczyny śmierci niż uduszenie. To po pierwsze. A po drugie, czy zielona trawa musi być zaraz związana z tlenem w atmosferze? |
Otoczenie z piasku sugeruje, ze centrum ekspansji trawy jest pod trupem. Biorąc pod uwagę, że źdźbła wystają z ust astronauty, że tkanek miękkich już brak, ale rdzy na metalowych elementach nie ma, można postawić taką hipotezę: nieszczęśnik zadławił się jogurtem z ziarnami, które wykiełkowały mu w ustach(jest tam tlen) i rozbiły szybę, zaczęły wydzielać tlen do atmosfery redukcyjnej, a potem poszło już samo - na bogatym w naturalny nawóz podłożu rozwinął się mały trawnik. Obrazek przedstawia zatem pierwszy etap terraformingu z wykorzystaniem traw jako roślin pionierskich i ciała astronauty jako namiastki ziemi próchniczej.
Podsumowując: okładka jest przepełniona optymizmem i postmodernizmem, tak niezbędnymi w tych nowych, trudnych dla czytelnictwa i science-fiction czasach (nie mówiąc już o horrorze).
Wiwat, wiwat 6 maj!
(No wiem, wiem, że opowiadanie i zapewne powieść DD są o czym innym, ale chciałem coś napisać oprócz dania oceny. ) |
_________________ Dzieła różne: opowiadania, eseje i wszystko inne |
|
|
|
|
ilcattivo13
Wirtualny Suwalski Niedźwiedź
|
Wysłany: 6 Maj 2012, 18:58
|
|
|
lakeholmen |
_________________ DVRVM CACANTES MONVIT VT NITANT THALES |
|
|
|
|
B.A.Urbański
Komandor Koenig
|
Wysłany: 6 Maj 2012, 19:22
|
|
|
lakeholmen, ŚWIETNE!
Powinieneś rozwinąć ten pomysł w jakieś opowiadanie. I ja już ustawię się w kolejce do czytania |
_________________ I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude
but you can just call me B.A. |
|
|
|
|
merula
Pani z Jeziora
|
Wysłany: 6 Maj 2012, 20:27
|
|
|
lakeholmen, jesteś obłędny |
_________________ Kobiety dzielą się na te, które nie wiedzą czego chcą i na te, które chcą, ale nie wiedzą czego. |
|
|
|
|
Kalep
Sky Captain
|
Wysłany: 6 Maj 2012, 20:27
|
|
|
lakeholmen, widać, że na miano Barda absurdu sobie zapracowałeś. Dobrze gada, polać mu
Moja opinia na temat okładki: Nie da się jej ocenić bez pamiętania o pewnym Smutnym Wydarzeniu. Dokładnie 69 lat temu Gestapo aresztowało Floriana Marciniaka, pierwszego naczelnika Szarych Szeregów. Do tego 75 lat temu spłonął LZ-129 Hindenburg. Za okoliczności i symbolikę +1.
Ogólnie daję 5-. Niech mu ziemia lekką będzie. |
_________________ "Każdy sen, ten czarowny i piękny, zbyt długo śniony zamienia się w koszmar. A z takiego budzimy się z krzykiem."
Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy |
|
|
|
|
Freja
Luke Skywalker
|
Wysłany: 19 Maj 2012, 23:36
|
|
|