Tekst numeru 72 - głosujemy do 12 listopada |
Wybierz dobre opowiadania |
Andrzej Ziemiański - A jeśli to ja jestem Bogiem? |
|
36% |
[ 26 ] |
Michał Cholewa - Nauka w służbie |
|
29% |
[ 21 ] |
Jarosław Błotny - Multiplum |
|
29% |
[ 21 ] |
Wiesław Gwiazdowski - ... według Obolewian |
|
5% |
[ 4 ] |
|
Głosowań: 42 |
Wszystkich Głosów: 72 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
nimfa bagienna
Beastmaster
|
Wysłany: 15 Listopada 2011, 21:43
|
|
|
U mnie też. |
_________________ Tłumaczenie niechlujstwa językowego dysleksją jest jak szpanowanie małym fiutkiem. |
|
|
|
|
mBiko
Кощей
|
Wysłany: 15 Listopada 2011, 22:55
|
|
|
No to punktuję zgodnie z zapowiedzią.
Co prawda, chyba już wszystko napisano o tekstach, ale spróbuję się trochę wytłumaczyć.
Ziemiański - A jeśli to ja jestem Bogiem?
Jak już kilka osób zauważyło mocno zachwiane są proporcje tego tekstu, a także dziwi niezwykłe nagromadzenie ludzi z tak unikalnym talentem. W dodatku Pan Zły jest kurna tak zły, że wcale nie trzeba pisać dlaczego i po co. Normalnie " Ja was wszystkich zjem, ha, ha ,ha", a potem pstryk i po herbacie.
Cholewa - Nauka w służbie
Naprawdę udana humoreska oparta na niezłej obserwacji i przerysowaniu środowiska. Byłby punkt, gdyby nie... ale o tym na sam koniec.
Błotny - Multiplum
Muszę się zgodzić z podnoszonymi wcześniej zarzutami jeżeli chodzi o chorobę popromienną. Nie jestem co prawda wystarczająco kompetentny w tym zakresie, ale jednak nie za bardzo mi to grało. Za to pomysł na realia świata niezwykle interesujący. Do tego stopnia, że chętnie bym zobaczył go w innych jeszcze odsłonach. Do tego dwutorowa, uzupełniająca się narracja bardzo mi podeszła.
Gwiazdowski - ... według Obolewian
Tu raczej też nie będę oryginalny. Konia z rzędem temu, kto wyjaśni mi o co chodziło w opowiadaniu i co jego autor miał na myśli. Zdecydowanie nieudana mieszanka farsy i splattera.
A dlaczego jeden punkt? Po prostu wziąłem sobie do serca propozycję Agi, żeby w ten sposób wyraźniej dawać redakcji znać jakich tekstów oczekuję. Tak będzie, dopóki z jakiegoś powodu nie zmienię zdania. |
_________________ Wcale nie jestem pod wypływem kolaholu niek jaktórzy w zas pogli momyśleć.
Nie niestem jawet wpiłowie tak pojany jak pożecie mymyśleć. |
|
|
|
|
B.A.Urbański
Komandor Koenig
|
Wysłany: 15 Listopada 2011, 23:05
|
|
|
A ja się zorientowałem, że o jednym tekście zapomniałem:
Wiesław Gwiazdowski - ... według Obolewian
Trudno tu cokolwiek powiedzieć. Nie jest to chyba styl, który lubię. Nie przepadam za gore i splatterami, ale generalnie potrafię je znieść. Tu przebrnąłem przez cały tekst i było baaaardzo trudno.
Autor może i miał zamysł dobry, bo początek nawet fajnie się czytało, ale później już z każdym akapitem było gorzej i gorzej, aż w końcu polały się wszystkie płyny ustrojowe jakimi autor dysponował i zalał nimi czytelnika w swej radosnej orgii.
Nie dla mnie takie teksty. Chciałbym poczytać w SFFiH czasami jakieś mocniejsze teksty, ale nie takie jak ten.
Zdecydowanie i bezapelacyjnie BEZ PUNKTU!!! |
_________________ I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude
but you can just call me B.A. |
|
|
|
|
xan4
Tatuś Muminków
|
|
|
|
|
Lowenna
Mirmił
|
Wysłany: 21 Listopada 2011, 18:26
|
|
|
Przepraszam ale już nie żałuję, że nie wygrałam |
_________________ Gdyby nawet mężczyzna potrafił zrozumieć, co myśli kobieta... i tak by nie uwierzył... |
|
|
|
|
furious_wizard
Luke Skywalker
|
Wysłany: 21 Listopada 2011, 18:45
|
|
|
Ja też |
_________________ "Faceci zawsze byli bardziej tolerancyjni w kwestii kobiet eksponujących swoje biusty."
baranek |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 21 Listopada 2011, 19:48
|
|
|
Normalnie jesteście wstrętni |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
"Wszystkie kobiety są piękne, tylko po niektórych tego nie widać."
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
furious_wizard
Luke Skywalker
|
Wysłany: 21 Listopada 2011, 19:56
|
|
|
Ale pokornie przepraszamy |
_________________ "Faceci zawsze byli bardziej tolerancyjni w kwestii kobiet eksponujących swoje biusty."
baranek |
|
|
|
|
Lowenna
Mirmił
|
Wysłany: 21 Listopada 2011, 20:17
|
|
|
Witchma, i bardzo nam z tym dobrze |
_________________ Gdyby nawet mężczyzna potrafił zrozumieć, co myśli kobieta... i tak by nie uwierzył... |
|
|
|
|
|