Strona Główna

UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin  ProfilProfil
SzukajSzukaj  FAQFAQ  GrupyGrupy  AlbumAlbum  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Winieta

Poprzedni temat «» Następny temat
Cisza wyborcza.

Na kogo zagłosujesz w nadchodzących wyborach?
PO
33%
 33%  [ 15 ]
PiS
11%
 11%  [ 5 ]
PSL
2%
 2%  [ 1 ]
SLD
2%
 2%  [ 1 ]
Samoobrona
0%
 0%  [ 0 ]
Ruch Palikota
15%
 15%  [ 7 ]
PJN
2%
 2%  [ 1 ]
Kongres Nowej Prawicy (Janusza Korwin-Mikkego)
20%
 20%  [ 9 ]
Polska Partia Pracy
0%
 0%  [ 0 ]
Nie idę głosować
11%
 11%  [ 5 ]
Oddam nieważny głos
2%
 2%  [ 1 ]
Głosowań: 45
Wszystkich Głosów: 45

Autor Wiadomość
dalambert 
Agent Chaosu

Wysłany: 11 Października 2011, 14:17   

Lis Rudy napisał/a
decyzję kilku milionów
:shock: gdzieś Ty te KILKA milionów zobaczył ? W marzeniu sennym ? toż to niecałe 5 % uprawninych to głosowania. Taki margines oszołomstwa jest w każdym narodzie ;P:

ps. Jak na razie idą się gwizdać obietnice wyborcze PO.
Nowy rzad po wyborach - no może ale dopiro od nowego rku ;P:
Zmiejsznie administracji - buhaha- 4 nowe ministerstwa się zapowiadają :twisted:
Usprawnienie koleji - buhaha, jeszcze więcej nowych spółek kolejowych - Koleje Regionalne się rozdrapuje :bravo
Ostatnio zmieniony przez dalambert 11 Października 2011, 14:22, w całości zmieniany 1 raz  

feralny por. 
Trurl

Wysłany: 11 Października 2011, 14:21   

dalambert, Na PiS zagłosowało niecałe 15% uprawnionych. Tak dla prządku tylko.

dalambert 
Agent Chaosu

Wysłany: 11 Października 2011, 14:24   

feralny por., a na PO niecałe 20 % uprawninych , Tak dla porządku tylko.
A Rudzielec gdzieś kilka milionow palikotków zobaczył, no to Go pytam skąd mu się to wzięło :shock: :?:

feralny por. 
Trurl

Wysłany: 11 Października 2011, 14:26   

No właśnie i należy o tym pamiętać jak ktoś zacznie się w imieniu Narodu wypowiadać.

Rafał 
.

Wysłany: 11 Października 2011, 14:26   

dalambert napisał/a
A Rudzielec
ekhm :evil:

hijo 
Fziu Bździu

Wysłany: 11 Października 2011, 14:27   

dalambert, zaokrąglając w górę ok 1,5mln osób na KWRP i 4,3mln na KWPiS. Nie wygląda to dobrze. Nie marginalizowałbym roli wyborców Palikota

Edit - sprawdziłem sobie i mój kandydat na Posła otrzymał mandat. Cieszy mnie to.

dalambert 
Agent Chaosu

Wysłany: 11 Października 2011, 14:40   

dalambert napisał/a
Nowy rzad po wyborach - no może ale dopiro od nowego rku
Zmiejsznie administracji - buhaha- 4 nowe ministerstwa się zapowiadają
Usprawnienie koleji - buhaha, jeszcze więcej nowych spółek kolejowych - Koleje Regionalne się rozdrapuje

I co ;P: gucio - to Was nie interesuje ;P:

Lis Rudy 
A jednak marudny

Wysłany: 11 Października 2011, 14:43   

dalambert napisał/a
Lis Rudy napisał/a:
decyzję kilku milionów
gdzieś Ty te KILKA milionów zobaczył ? W marzeniu sennym ? toż to niecałe 5 % uprawninych to głosowania. Taki margines oszołomstwa jest w każdym narodzie

dalambert, nie odpowiedziałes na pytanie. Czego się boi PiS w RPP ???
A gdzie te miliony o których mówiłem?
A tu, dane pobrałem z PKW:
Z listy nr 4 zgłoszonej przez Komitet Wyborczy Ruch Palikota oddano 1 439 490 głosów, to jest 10,02%,

dalambert napisał/a
ps. Jak na razie idą się gwizdać obietnice wyborcze PO

Dalamberciku, słonko Ty moje...
Przypomnę Ci słowa Jarosława Kaczyńskiego po uwalonych wyborach z 2007r:
(cyt. z pamięci) "Jak w 2011 roku nie wygram/y (PiS) wyborów, odchodzę z polityki".

I słowa JK z dzisiejszego dnia:
Lider PiS oświadczył, że, wbrew wcześniejszym zapowiedziom, nie odejdzie z polityki.- Na Węgrzech wszyscy wrogowie prawej strony, która chciała zmian, zabiegali o to, żeby Orban odszedł. On nie odszedł i dzisiaj może wprowadzać zmiany. Ja też nie odejdę chyba, że partia tak zdecyduje - powiedział. Orban wierzył, że nadejdzie dzień zwycięstwa. Ja też w to wierzę - dodał później

Nosz kurteczka, słowny jest Prezes jak mało kto :twisted:

feralny por. 
Trurl

Wysłany: 11 Października 2011, 14:43   

Zapomiałeś dalambercie dopisać, że benzyna po 10 zł i 100% podwyżki za ogrzewanie.

hijo 
Fziu Bździu

Wysłany: 11 Października 2011, 14:47   

dalambert napisał/a
dalambert napisał/a

Nowy rzad po wyborach - no może ale dopiro od nowego rku
Zmiejsznie administracji - buhaha- 4 nowe ministerstwa się zapowiadają
Usprawnienie koleji - buhaha, jeszcze więcej nowych spółek kolejowych - Koleje Regionalne się rozdrapuje

I co ;P: gucio - to Was nie interesuje ;P:

A uważasz, że którykolwiek z kontrkandydatów zrobiłby co innego na miejscu Tuska - mając do dyspozycji drugą kadencje?

feralny por. 
Trurl

Wysłany: 11 Października 2011, 15:34   

Lis Rudy napisał/a
Przypomnę Ci słowa Jarosława Kaczyńskiego po uwalonych wyborach z 2007r:
(cyt. z pamięci) Jak w 2011 roku nie wygram/y (PiS) wyborów, odchodzę z polityki.
No nie chcesz chyba powiedzieć, że potraktowałeś poważnie tę deklarację. Po takich precedensach jak "nie chcę, ale muszę" (klasyka) i "nie bedę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem" nie ma sensu nawet słuchać podobnych zapowiedzi, a co dopiero roważać możliwość wprowadzenia w życie jakich kolwiek deklaracji, czy mieć pretenje, o to, że jakiś polityk powiedział iż zrobi coś, a potem zrobił coś dokładnie przeciwnego. No proszę, torochę powagi. Jak dentysta mówi, że nie będzie bolało, to też wierzysz?

Matrim 
Kwiatek

Wysłany: 11 Października 2011, 15:38   

feralny por. napisał/a
Po takich precedensach jak nie chcę, ale muszę (klasyka) i nie bedę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem

... i "nie podam ręki Prezydentowi", a podał. Bo Obama patrzył :)

"Nie dorastaj, to jest gupie i nie daje się cofnąć. Podobno." - Martva

Lis Rudy 
A jednak marudny

Wysłany: 11 Października 2011, 15:40   

feralny por., oczywiście że nie traktowałem tego serio ;P:
Ale Dalambercik tak ochoczo przypomniał o obietnicach PO, że pomyślałem sobie że przypomnę mu i o tej deklaracji Prezesa.
O tych przytaczanych przez Ciebie klasykach nawet nie wspominałem, to oczywista oczywistość :mrgreen:

Jednak dalambert uciekł, nie racząc mi odpowiedzieć czego boi się Prezes i PiS strasząc Palikotem.
A obrażanie jego wyborców (w końcu to jednak 1,5 miliona ludzi) jest co najmniej zastanawiające...

jewgienij 
Parszywiec

Wysłany: 11 Października 2011, 17:24   

dalambert napisał/a
przez trzy lata jako POwiec błyszczał w mendiach małpki popijał i jadem bryzgał, aż z tego właśnie progam na dziś uczynił i trafił do skompleksiałych .....

Na Palikota głosowało najwięcej młodzieży poniżej 26.
Na PIS najwięcej osób w podeszłym wieku.
Tak mi się obiło o uszy, jeśli to nieprawda, poprawcie mnie.

Zatem, przy całym szacunku dla podeszłego wieku, za 10 lat sporej części tych ludzi nie będzie już na tym świecie. Za to ci dzisiejsi dwudziestokilkulatkowie będą główną siłą napędową kraju. To trzeba też brać pod uwagę i szanować ich światopogląd. Ci ludzie będą już na pewno inni niż ich dziadkowie. Już są inni. Nie słuchają biskupa, co im wolno oglądać w tv, a co nie. Biskupi nie są dla nich autorytetem, bo w Polsce w ogóle na razie autorytetów powszechnych nie ma. To ludzie urodzeni w wolnej Polsce, a więc nie chcą traktować Niemców, Rosjan, Żydów jako śmiertelnych wrogów, a chcą być bardziej otwarci na współpracę. Zwykle też bardziej przedsiębiorczy niż wychowywani i skutecznie otępiani w komunistycznym stadle dziadkowie.

Nie mają takich kompleksów jak starsi. Oni dali swój głos. Protekcjonalne ich traktowanie, bo Jarek przygotował już dla nich RACJĘ, a BISKUPI filozofię życia, jest śmieszne.

Najstarsi ludzie pewnie już nie dożyją żadnych znaczących zmian w Polsce, kto by nie rządził. Polonusy z USA tu raczej nigdy nie wrócą. Czyli ci młodzi będą Polską, czy to się komuś podoba, czy nie. Skoro atrakcyjniejszy jest dla nich Palikot niż Rydzyk, znaczy, że się zmienia klimat. Te 10 procent jest na to dowodem.

Fidel-F2 
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela

Wysłany: 11 Października 2011, 18:27   

Moja ciotka emerytka (85lat) głosowała na Palikota, podobnie jej koleżanki z Klubu emerytowanych nauczycieli. Przynajmniej tak twierdzą. :P

jewgienij 
Parszywiec

Wysłany: 11 Października 2011, 18:31   

Moja babcia, ponad 80 - powiedziała, że powinni opodatkować księży. Ale do wyborów nie poszła, bo mówi, że to już nie dla niej.

Gustaw G.Garuga 
Bakałarz

Wysłany: 12 Października 2011, 00:06   

jewgienij napisał/a
Na PIS najwięcej osób w podeszłym wieku.
Tak mi się obiło o uszy, jeśli to nieprawda, poprawcie mnie.

O ile pamiętam, PiS przegrał we wszystkich grupach wiekowych - wśród najstarszych wyborców pierwsza była PO.

dalambert 
Agent Chaosu

Wysłany: 12 Października 2011, 07:53   

Lis Rudy, Czego się boi Prezes to się Jego pytaj ;P: Albo i tak Ci GieWu opisze i to wielokrotnie, a Ty radosnie zlinkujesz/ jak zwykle/.
Natomiast widzę, żę aroganckie olanie zapowiedzi PO z kampanii wyborczej jakoś Was nie rusza, ale czego się można spowdziewać po .....
Natomiast
jewgienij napisał/a
i co z tego ? Może tylko tyle, że jast to mały dowód na słuszność zgłaszanych na tym Forum postulatów by pozbawić prawa wyborczego ;
a/ niewykształconych, szczególnie ekonomicznie,
b/ niepłacących podatków,
c/ niemądrych,
d/ rudych ;P:
Pierwszym odruchem smarkaterii, jak tylko wylezie z pieluch jest protest przeciwko sadzaniu na nocnik i zakazowi srania po kątach i dalej to leci, aż do zebrania paru guzów , doświadczen i nauczenia się odpowiedzialnosci za siebie i innych, a nie tylko stawania rządań z za matczynej kiecki.
Za wspomniane przez Ciebie dziesięć lat właśnie ta "młodż" bedzie musiała zarobić na siebie, utrzymać rodzinę i doskonale / przynajmniej w części/ się zorientuje, że droga okradania innych nie jest najlepszym pomysłem na życie.
Panowie Marks i Engels w połowie XIX wieku wymyślili zbrodnicze, złodziejskie i idiotyczne tezy, które doskonale się sprawdziły w destrukcji świata, a ich kwintesencją było leninowskie "grab zagrabione".
Skutek - dobre 100 milionów ludzi wymordowanych w imię tych szczytnych haseł w XX wieku / mordy gdzieniegdzie trwają do dzisiaj/
W Europie zbankrutowane lewactwo pozostawiło sobie jedyną jeszcze skuteczną możliwość działania - atak na zasady które legły u podstaw Europy i jej sukcesu dziejowego -
A wiec najważniejsze okazuje się "Róbta co chceta" i dalej grab i kradnij.
Cóż jedynym kto w tyn bajzlu jeszcze głosi jakieś zasady jest chrześcijaństwo i KK więc dawaj , lu ich , walta jak chceta...
Cała dzisiejsza lewica ma w nosie i prawa pracownicze, i biednych, ważne zburzyć stary świat i tworzyć nową jakość - bezhołowia i anarchii.
Na tym zabazował niegdysiejszy sponsor prawicy i Ozonu, nie wyszło na prawo, to polazł na lewo.
Zaś puszenie sie "jak to młodzi na manipulanta i łąjdusa" głosują jest jedynie dowodem naiwnosci i ideologicznego zaślepienia. :twisted:

No to czekam na opowieść, jak to temu wszystkiem jest winien Prezes Kaczyński ;P:

Fidel-F2 

Wysłany: 12 Października 2011, 08:03   

dalambert napisał/a
a/ niewykształconych, szczególnie ekonomicznie,
b/ niepłacących podatków,
c/ niemądrych,
d/ rudych
znaczy chcesz wykluczyć wszystkich po sześćdziesiątce?
dalambert napisał/a
Cóż jedynym kto w tyn bajzlu jeszcze głosi jakie zasady jest chrześcijaństwo i KK więc dawaj , lu ich , walta jak chceta...
co jest pierwszej wody sk...wysyństwem, bo KK głosząc owe zasady, grabi, kradnie i łamie parę innych swoich zasad. A prezes winien tyle samo co każden oportunista. Szczęśliwie w tym przypadku, chwalić pana, głupi oportunista.
Ostatnio zmieniony przez Fidel-F2 12 Października 2011, 08:04, w całości zmieniany 1 raz  

feralny por. 
Trurl

Wysłany: 12 Października 2011, 08:03   

dalambert, od ponad 20 lat obietnice przedwyborcze (i nie tylko) są systematycznie olewane przez wszystkich, którzy je składali. Dlaczego miałoby to kogokolwiek ruszać tym razem, skoro zawsze jest tak samo? Ciebie też nie ruszają kolejne wolty prezesa, to o co Ci chodzi?

dalambert 
Agent Chaosu

Wysłany: 12 Października 2011, 08:11   

feralny por., a no o to, że jak to ująłeś "wolty prezesa" szkodzą może jeno jemu/ a i to nie zawsze/ a bezczelne łgarstwo miłościwie nam panującyhc wali "po wsiech" i to bezpośrednio.
Już za chwileczke zobaczysz, że dwa tygodnie temu szumnie uchwalony budżet idzie do kosza, a mistrz Vincent ma zupełnie inne pomysły na "ratowanie PO przed nadchodzącym kryzysem' :mrgreen:
Fidelito - przejedź sobie do góry , to zobaczysz kto miał takie głupie pomysły i co ja o tym sądziłem . Czyli czytaj ze zrozumieniem. To było tylko przytoczenie "mądrych inaczej" pomysłów Szanownego Forumstwa tu prezentowanych.

Fidel-F2 

Wysłany: 12 Października 2011, 08:16   

dalambert napisał/a
a mistrz Vincent ma zupełnie inne pomysły na ratowanie PO przed nadchodzącym kryzysem'
dobre i to, bo Prezes by zaraz Kraj, Naród i Chrystusa ratował, i tego moglibyśmy nie przetrzymać

jewgienij 
Parszywiec

Wysłany: 12 Października 2011, 08:16   

dalambert, przestań wyjeżdżać z tym komunizmem i 100 milionami ofiar przy każdej krytyce KK.

Rzeczywistość nie jest zero-jedynkowa: kochasz KK, jesteś dobry-nie kochasz, toś zbrodniarz. Biskupi w Polsce to nie święte krowy, podlegają takiej samej krytyce jak inni. Można ich nie lubić? Można. I pokazała to część młodzieży, a Tobie nic do tego. Na siłę ich nie uszczęśliwiaj, bo Twój głos wcale nie ważniejszy od głosu młodziaka.

feralny por. 
Trurl

Wysłany: 12 Października 2011, 08:19   

dalambert, gdy był u władzy to szkodziły wszystkim, zresztą teraz też nie tylko sobie szkodzi wbrew temu co uważasz. Nie o to jednak idzie. A swoją drogą to co napisałeś, potwiedza tylko to co już od dawna przypuszczam, istotą PiS jes bycie w opozycji.

dalambert 
Agent Chaosu

Wysłany: 12 Października 2011, 08:20   

jewgienij, czy to znaczy ze mordów dokonywanych przez lewicę nie było - co boli prawda :mrgreen:
Dynastia Kimów, Castrów to w politikalfiction hula ;P:
A kto tu mówi, że nie można dyskutowac z biskupami. Można , ale jeżeli to również z B. Pieronkiem ;P:
Zas lewica obecna nie dyskutuje, tylko proponuje zniszczenie i kolejne "budowanie lepszej-tfu- przyszłości, na gruzach świata" :evil:

jewgienij 
Parszywiec

Wysłany: 12 Października 2011, 08:21   

Feralny, Istotą PIS jest rozwalanie wszystkiego. Nawet kiedy rządzili, to rozwalali "układ".
dalambert, pewnie, że były. Jak i przez prawicę, Kościół, Islam i cokolwiek innego. To jest jałowe znowu się licytować w ofiarach. Czy ci młodzi ludzie zamiast religii wyznają Komunizm czy jakąś inną ideologię zmieniania świata poprzez rewolucję? Nie. Więc po co bredzisz o Leninie?

dalambert 
Agent Chaosu

Wysłany: 12 Października 2011, 08:40   

jewgienij napisał/a
Czy ci młodzi ludzie zamiast religii wyznają Komunizm czy jakąś inną ideologię zmieniania świata poprzez rewolucję? Nie. Więc po co bredzisz o Leninie?

Jak to "nie wyznają" poczytaj sobie wypowiedzi nowych posłów = oni "wierzą w Palikota" co nowy kulcik jednostki?
A rewolucję jak najbardziej chcą robić, jedyne na co można bezkarnie szczuć i pluć to KK i jego chcą okraść. Na pp. Kulczyka, Krauzego czy Palikota łapy nie podniosą bo"rekę podniesioną na włądzę- władza odrąbie" że tak sparafrazuję tow. Cyrankiewicza z 1956 roku ;P:

jewgienij 
Parszywiec

Wysłany: 12 Października 2011, 08:56   

Bredzisz jak zwykle

Na razie kult jednostki i wojownicze nastroje to widzę u PIS-u.
Ci mają gdzieś KK i nie przyjdą Cię rozstrzelać ani nawracać.

ED. Gomułki, nie Cyrankiewicza. Dalambercie
Ostatnio zmieniony przez jewgienij 12 Października 2011, 09:02, w całości zmieniany 1 raz  

Fidel-F2 

Wysłany: 12 Października 2011, 09:01   

dalambert napisał/a
Jak to nie wyznają poczytaj sobie wypowiedzi nowych posłów = oni wierzą w Palikota co nowy kulcik jednostki?
i kto to mówi?

dalambert napisał/a
Na pp. Kulczyka, Krauzego czy Palikota łapy nie podniosą borekę podniesioną na włądzę- władza odrąbie że tak sparafrazuję tow. Cyrankiewicza z 1956 roku
póki co to PiS gdy był u władzy rąbał ręce nie oglądając się na prawo

dalambert napisał/a
czy to znaczy ze mordów dokonywanych przez lewicę nie było - co boli prawda
czy to znaczy, że mordów dokonywanych przez prawicę oraz KK i w jego imieniu nie było? - prawda boli co?

Agi 
Modliszka

Wysłany: 12 Października 2011, 09:04   

Widzę, że proce się znudziły, teraz wyciągacie armaty, :mrgreen:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi