Publicystyka numeru 64 - głosujemy do 12 marca |
Która dobra publicystyka nie jest zła? |
Andrzej Pilipiuk - Rozważania nad ksenofobią |
|
18% |
[ 6 ] |
Darek Domagalski - Seksualne dziedzictwo Europy |
|
48% |
[ 16 ] |
Jarosław Grzędowicz - Jak mieszkać na księżycu |
|
33% |
[ 11 ] |
|
Głosowań: 21 |
Wszystkich Głosów: 33 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
rybieudka
Istota z głębin

|
Wysłany: 11 Lutego 2011, 10:40
|
|
|
Popieram przedmówców/przedpiszących! |
_________________ Tekst to tylko pretekst do podtekstu...
RYBIEUDKA blog - http://rybieudka.blogspot.com/
Jedyny TAKI katalog fantastyki! - FANTASTA.PL |
|
|
|
 |
Nitj'sefni
Meff Fawson

|
Wysłany: 16 Lutego 2011, 20:53
|
|
|
Pilipiuk - Czytało się przyjemnie, parę razy się uśmiechnąłem, ale pytanie brzmi: czy Andrzej chciał nam w zabawny sposób zwrócić uwagę na ważne problemy, czy też całkiem serio szykuje się na spotkanie Obcych. Liczę, że pierwsza opcja jest prawdziwa i dlatego - PUNKT
Domagalski - Też poruszył ważną sprawę, dobrze uargumentował swoją tezę, a przy tym jak zwykle sprawnie operował piórem. PUNKT
Grzędowicz - Jeremiaszowi spodobał się pewien film, skłonił go do refleksji, którymi chciał się z kimś podzielić, ale szczerze powiedziawszy wcale mnie nie zainteresował. Recenzja OK, ale to miał być felieton, który naprawdę dobrze się zapowiadał. |
_________________ "A long time ago in a galaxy far, far away...." |
|
|
|
 |
shenra
Wielki Kosmiczny Chomik Naczelna Biskupa

|
Wysłany: 18 Lutego 2011, 13:40
|
|
|
Domagalski i Grzędowicz. |
_________________ Chomikowo obłędnie, lekko neurotycznie w granicach perwersji. "Niuplać dzyndzla" specially for smert
Przesiądź się!
Przegubowy kotecek!
chomik w świecie |
|
|
|
 |
Ceridwen
Jaskier
|
Wysłany: 25 Lutego 2011, 19:54
|
|
|
Pilipiuk - może i uśmiechnąć się można, ale jak dla mnie jak zwykle autor idzie ze swoimi wnioskami zbyt daleko. Nie dowiedziałam się niczego ciekawego, nie rozbawiło mnie to zbytnio, bez punktu.
Domagalski - świetne! Jej, ci filozofowie wygadywali większe bzdury niż do tej pory sądziłam (a po kilku kursach, na których wciąż ich cytują, moje zdanie o nich i tak nie było zbyt wysokie...). Ciekawy problem, interesujące przykłady, dobrze napisane, czego chcieć więcej. Czytałam z przyjemnością. PUNKT.
Grzędowicz - może gdybym widziała film, spodobałoby mi się bardziej. Wniosek o tym, że na tak ważnej stacji nie umieszcza się jednej osoby słuszny, ale raczej dość oczywisty. A oprócz tego niczego z felietonu nie zapamiętałam. Przeczytane i zapomniane. |
|
|
|
 |
Lowenna
Mirmił

|
Wysłany: 27 Lutego 2011, 13:48
|
|
|
Żałuję, że nie mogę zagłosować na wstępniaka.
Pilipiuk. OK, pośmiałam się ale kilka dni później nie pamiętałam o czym to było.
Domagalski. Temat jest zbyt obszerny na jeden felieton. Można by z tego zrobić całą serię. Nawet własne materiały i notatki mogę udostępnić PUNKT i czekam na rozwinięcie tematu.
Grzędowicz. Owszem Moon jest niezłym filmem ale to miał być felieton, nie recenzja.
Co do samych recenzji zamieszczanych w numerze Ja wiem, że trzeba reklamować swoje wydawnictwo ale można to zrobić w nieco delikatniejszy sposób. xan4 świetnie to wypunktował |
_________________ Gdyby nawet mężczyzna potrafił zrozumieć, co myśli kobieta... i tak by nie uwierzył... |
|
|
|
 |
mBiko
Кощей

|
Wysłany: 8 Marca 2011, 22:31
|
|
|
Od przeczytania publicystyki minął już prawie miesiąc a w pamięci pozostał tylko tekst Grzędowicza. Punkt. |
_________________ Wcale nie jestem pod wypływem kolaholu niek jaktórzy w zas pogli momyśleć.
Nie niestem jawet wpiłowie tak pojany jak pożecie mymyśleć. |
|
|
|
 |
cranberry
Dziewczyna Brighelli

|
Wysłany: 9 Marca 2011, 08:33
|
|
|
Dla Grzędowicza jeszcze ukłon za brawurowy slalom wokół spoilerów: Grzędowicz mnie zaintrygował, nabrałam ochoty na obejrzenie filmu, natomiast pan Parowski w czteroakapitowej rezenzji w NF całość chyba definitywnie zaspoilerzył... Taaaa...
To ja już wolę felietony od takich recenzji |
|
|
|
 |
|