Prezenty, czyli co, komu, jak... |
Autor |
Wiadomość |
Matrim
Kwiatek
|
Wysłany: 14 Grudnia 2010, 18:25
|
|
|
Profan, ale z taką okładką nie musisz się w niczym usprawiedliwiać, bo On cię i tak rozumie. No przecież to widać w spojrzeniu |
_________________ Scio me nihil scire.
"Nie dorastaj, to jest gupie i nie daje się cofnąć. Podobno." - Martva |
|
|
|
|
ilcattivo13
Wirtualny Suwalski Niedźwiedź
|
Wysłany: 14 Grudnia 2010, 19:38
|
|
|
Agi - może Driver przeczyta |
_________________ DVRVM CACANTES MONVIT VT NITANT THALES |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 14 Grudnia 2010, 19:44
|
|
|
Wątpię, on mocno zaganiany ostatnio. |
|
|
|
|
Kai
Bloody Mary
|
Wysłany: 14 Grudnia 2010, 20:00
|
|
|
Agi napisał/a | Ja dla naprzykładu chętnie widziałabym pod choinką butelkę siedmiogwiazdkowej metaxy. | Mmm, choć wolę pięciogwiazdkową i nie ze względu na cenę, tylko smak mi bardziej odpowiada, ale metaxa, o rany, jak ja dawno tego nie piłam
Witchma, sis, mam to samo jak patrzę na tego faceta.
Matrim, z taką okładką to do łóżka raczej...
Udało mi się kupić coś bardzo fajnego dla bardzo miłej osoby.
Osobiście średnio lubię dostawać prezenty. Najczęściej nie są trafione, wyjątek stanowi Młody i już od najmłodszych lat kiedy "on coś wybrał" to zwykle było TO. |
_________________ - Ucieczka płynu dowodowego z miejsca zbrodni do przełyku podejrzanego!
- to nieprawda, płyn się boi pana władzy i skrył się we mnie! |
|
|
|
|
Sauron
Bink
|
Wysłany: 14 Grudnia 2010, 20:05
|
|
|
mama powiedziała, że nie wie, co mi kupić. Odpowiedziałam, że mogę jej wysłać na maila listę książek. Nie była zachwycona. |
_________________ Kupiec. Korzenny.
The dog park will not harm you. |
|
|
|
|
Kasiek
Kogga
|
|
|
|
|
Kai
Bloody Mary
|
Wysłany: 14 Grudnia 2010, 20:11
|
|
|
Kasiek, masz chyba śliczny prezent? |
_________________ - Ucieczka płynu dowodowego z miejsca zbrodni do przełyku podejrzanego!
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 14 Grudnia 2010, 20:23
|
|
|
Kai napisał/a | wolę pięciogwiazdkową i nie ze względu na cenę, tylko smak mi bardziej odpowiada, |
Wolę siedmiogwiazdkową, nie ze względu na cenę, ale właśnie smak, jest łagodniejsza. |
|
|
|
|
Kai
Bloody Mary
|
Wysłany: 14 Grudnia 2010, 20:27
|
|
|
Chyba właśnie wolę ostrzejszą Ale ja hardkor jestem i zawsze byłam |
|
|
|
|
ilcattivo13
|
Wysłany: 14 Grudnia 2010, 20:36
|
|
|
Kasiek napisał/a | ilcativo13 - Jedz, módl się kochaj to żadne romansidło, to bardziej książka o odnajdywaniu siebie, tam zero miłości więcej filozofii. |
dzięki, teraz kniga zdecydowanie wypada z listy przyszłych zakupów
Złożyłem zamówienie na "Podróżnika WC" w Merlinie. A że mają akurat promocje na fantastykę... Ciekawe, czy kurier podniesie paczkę |
|
|
|
|
Rafał
.
|
Wysłany: 15 Grudnia 2010, 08:37
|
|
|
Dostałem pierwszy prezent, jupi, nazywa się Stumbas 100 Century i pływa w nim cały kłos żyta , ilcattivo13 powinien znać |
|
|
|
|
ilcattivo13
|
Wysłany: 16 Grudnia 2010, 14:27
|
|
|
Rafał - a nie Stumbras? Smacznego Trochę jest cięższa w smaku od Złotej L., ale i tak całkiem-całkiem |
|
|
|
|
Rafał
.
|
Wysłany: 16 Grudnia 2010, 14:31
|
|
|
ilcattivo13 napisał/a | Rafał - a nie Stumbras? | Zgadza się, zabrakło tego errr w śrrodku |
|
|
|
|
ilcattivo13
|
Wysłany: 16 Grudnia 2010, 14:42
|
|
|
Rafał, bo co to byłby za Żubr bez "errr"? |
|
|
|
|
Rafał
.
|
Wysłany: 16 Grudnia 2010, 14:46
|
|
|
... albo co to by był za kawał o hrabim co zasłał łóżko |
|
|
|
|
ilcattivo13
|
Wysłany: 16 Grudnia 2010, 14:49
|
|
|
właśnie, płoszę bałdzo |
|
|
|
|
merula
Pani z Jeziora
|
Wysłany: 21 Grudnia 2010, 09:14
|
|
|
dla niektórych miłośników fotografii propozycja prezentu
http://gadzetomania.pl/20...w/galeria#photo |
_________________ Kobiety dzielą się na te, które nie wiedzą czego chcą i na te, które chcą, ale nie wiedzą czego. |
|
|
|
|
mBiko
Кощей
|
Wysłany: 21 Grudnia 2010, 20:32
|
|
|
To jeszcze pytanie gdzie można je kupić? |
_________________ Wcale nie jestem pod wypływem kolaholu niek jaktórzy w zas pogli momyśleć.
Nie niestem jawet wpiłowie tak pojany jak pożecie mymyśleć. |
|
|
|
|
Ziemniak
Agent dołu
|
|
|
|
|
mBiko
Кощей
|
Wysłany: 21 Grudnia 2010, 22:21
|
|
|
Dzięki Ziemniak. |
_________________ Wcale nie jestem pod wypływem kolaholu niek jaktórzy w zas pogli momyśleć.
Nie niestem jawet wpiłowie tak pojany jak pożecie mymyśleć. |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 18 Grudnia 2011, 20:31
|
|
|
Moje ostatnie pomysły na prezenty: Zabawne fartuszki
Siostra ma z Ewą, szwagier będzie miał z Adamem, drugi szwagier jeszcze nie wiem z czym, bo dostanie w przyszłym roku
Mama i siostra tradycyjnie dostaną po fajnej błyskotce i po buteleczce mleka martvej, chyba że mnie jeszcze olśni, tata jakąś płytę, ale to w styczniu, jak wróci z Anglii. Jeszcze nie wiem jaką, waham się między Niemenem a Czerwonymi Gitarami |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
Lis Rudy
A jednak marudny
|
Wysłany: 18 Grudnia 2011, 21:32
|
|
|
Martva napisał/a | waham się między Niemenem a Czerwonymi Gitarami |
Polecam Brekautów lub Nalepę. |
_________________ Spotkali się raz: człowiek-pająk, człowiek-ptak i kobieta-kot. "Zebrałem was tu nieprzypadkowo" - zwrócił się do nich człowiek-psychiatra... |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 18 Listopada 2013, 10:04
|
|
|
Rozpoczęłam akcję "świąteczne prezenty", bo po ubiegłorocznych doświadczeniach nie chcę się martwić, że znów mi jakąś przesyłkę ukradną. I jak zwykle największym problemem jest prezent dla taty, który w zasadzie z niczego się nie cieszy. Może powinnam mu dać krawat albo skarpetki, nie ucieszy się jak z wszystkiego innego, a przynajmniej tanio mi wyjdzie |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
"Wszystkie kobiety są piękne, tylko po niektórych tego nie widać."
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
Lowenna
Mirmił
|
Wysłany: 18 Listopada 2013, 10:31
|
|
|
Największy problem mam z 4miesięcznym siostrzeńcem Kupowanie kolejnej popierdułki imho jest bez sensu |
_________________ Gdyby nawet mężczyzna potrafił zrozumieć, co myśli kobieta... i tak by nie uwierzył... |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 18 Listopada 2013, 10:38
|
|
|
Lowenna, zacznij mu kompletować biblioteczkę, doceni później |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
konopia
Marudny maruda marudzący
|
Wysłany: 18 Listopada 2013, 11:08
|
|
|
Witchma, świąteczne prezenty? Dopiero teraz
Niektórzy znajomi już mają zapakowane i schowane i zaczynają odkładać funty na prezenty na przyszły rok Straszne, dochodzi do tego, że średnio wydają powyżej 300 Funtów na osobę, ze dwa lata temu pytałem po ile mniej więcej wydają. Masakra. W tym roku pewnie wydadzą więcej bo wychodzą nowe konsole do gier i co drugi deklaruje chęć zakupu.
Nie potrafią zrozumieć, że nie bierzemy udziału w tym szaleństwie tzn. robimy prezenty tylko dzieciom, ale beż szaleństw, żadnych laptopów, ajfonów czy konsol do gier, trzeba wykorzystać to, że jeszcze się bawią zwykłymi zabawkami (córka ma 9 lat, czas na zabawę dzieli jeszcze pomiędzy ipada a lalki, koniki, lego). Wczoraj napisała w końcu list do Mikołaja, dwie pracowite godziny w nocy na amazonie i ebayu i teraz tylko czekać na przesyłki
Za syna sam zdecyduję, widziałem taki fajny zestaw pociągów
Jeszcze tylko trzeba będzie ostudzić zapał dziadków, o ile przyjadą w tym roku. Miłość i troskę można okazać w inny sposób, nie tylko drogimi gadżetami. Najlepiej jakby w ogóle nic nie przywozili, tylko, że już nie dadzą się oszukać.
Ostatnio im powiedziałem - nic nie kupujcie, tu zabawki są tańsze i większy wybór (prawda) sami kupimy dzieciakom to co chcą (prawda) jak przyjedziecie to się rozliczymy (fałsz ).
Jakoś tak zawsze było, że prezenty były tylko dla dzieciaków, sam już nie wiem kto to zapoczątkował, IMO to dobre jest, nie muszę kombinować co dla Ojca, co dla teścia itp, a ze zaoszczędzą na prezentach dla nas, to sami se kupią co chcą.
Oczywiście prezenty pojawia się w nocy, i będą otwierane rano 25. Wigilia ma służyć innym celą niż nerwowemu zaglądaniu pod choinkę, i to pisze jako niewierzący.
Oczywiście trzeba będzie zostawić marchewkę, mleko i ciasteczka (dla Mikołaja i Rudolfa) w zeszym roku zapomniałem, zabieram się do wnoszenia pudeł do mieszkania i ładowania ich pod choinkę, a tu zaspana córka schodzi z góry - Tato, marchewkę i ciastka zapomniałam zostawić.
Może to już ostatni rok, kiedy ona jeszcze będzie wierzyć w mikołaja? |
_________________ Powinniśmy szanować poglądy religijne bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia,
do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, że jego żona jest piękną kobietą, a dzieci bardzo mądre. |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 18 Listopada 2013, 11:54
|
|
|
konopia, 300 funtów to ja na wszystko nie planuję wydać Od lat mam zasadę, że nie musi być drogo, ale jak najbardziej spersonalizowane, a nie tak na odwal się, żeby coś było (w związku z czym jest problem z ojcem, ale już chyba znalazłam dla niego książkę). |
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 18 Listopada 2013, 12:05
|
|
|
Martva, Prawie same cycki, pipy i penisy. Gdzie Ty ADAMA I Ewę w tych fartuchach widzisz |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
figurant
Langolier
|
Wysłany: 18 Listopada 2013, 12:05
|
|
|
A ja bym chętnie przygarnął prezent za 300 funtów. Nie pogardziłbym jakąś fajną konsolą i dobrą gierką.
ED. Dwóch lat, nie roku |
_________________ Jedzenie zwierząt odegrało kluczową rolę w zniewoleniu kobiet. Od kiedy człowiek zaczął podporządkowywać sobie gatunki zwierząt i uprzedmiotowił je ich posiadaniem, stracił szacunek do samic. |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 18 Listopada 2013, 12:20
|
|
|
dalambert, odkryłeś link sprzed roku, widzę że od tego czasu oferta się konkretnie ukierunkowała - ale mocno wierzę że dasz radę wygrać z wyszukiwarką allegro. |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
|