|
|
 |
Cielesne odbicie szortów - głosowanie do 21.03 |
Lustereczko, powiedz przecie, kto najpiękniejszy jest w ankiecie? |
Być pięknym |
|
3% |
[ 4 ] |
Największy strach |
|
3% |
[ 4 ] |
Zieleń jej oczu |
|
5% |
[ 6 ] |
Zakupy |
|
12% |
[ 13 ] |
Danael |
|
15% |
[ 16 ] |
Gdzie twe ciało porzucone |
|
1% |
[ 2 ] |
Błąd odczytu |
|
0% |
[ 1 ] |
Przypadek Ulricha |
|
11% |
[ 12 ] |
Gwiezdne zwierciadło |
|
3% |
[ 4 ] |
Lubię, kiedy kobieta |
|
16% |
[ 17 ] |
Odwieczny wróg |
|
3% |
[ 4 ] |
Gabinet śmiechu |
|
2% |
[ 3 ] |
Niezwykły dzień Jana Nowaka |
|
17% |
[ 19 ] |
Przeznaczenie |
|
0% |
[ 1 ] |
|
Głosowań: 34 |
Wszystkich Głosów: 106 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Stormbringer
Marsjanin

|
Wysłany: 22 Marca 2010, 08:12
|
|
|
Gratulacje dla wszystkich i dzięki za głosy na "Ulricha". Przez chwilę obawiałem się, że uczestnicy jednak wystraszyli się tego skróconego terminu, ale na szczęście finisz był dramatyczny i obfitował w emocje. Matrim, wymyśl jakiś fajny temat. |
|
|
|
 |
Witchma
Jokercat

|
Wysłany: 22 Marca 2010, 09:37
|
|
|
Ojej, aleście wczoraj podgonili z głosowaniem
Gratulacje Matrim, Martva i Shenra |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
"Wszystkie kobiety są piękne, tylko po niektórych tego nie widać."
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
 |
khamenei
Zombie Lenina

|
Wysłany: 22 Marca 2010, 09:48
|
|
|
Po pierwsze: wielkie gratulacje całej pierwszej trójce! Dwa wytypowane przeze mnie, więc się cieszę.
Po drugie: To jak? Za chwilę rusza kolejna edycja i mamy konkurs co 3 tygodnie, czy też czekamy tydzień, aby ochłonąć?
Po trzecie, kilka komentarzy do komentarzy do mojego szorta:
xan4 napisał/a | po pierwsze nie zrozumiałem |
No jak? Niemożliwe.
Radek napisał/a | Zauważylibyście, gdyby zmieniono Wam linie papilarne? Ja na pewno nie. |
Agi napisał/a | Nie ma takiej możliwości, żeby spojrzeć na rękę i wiedzieć czy linie papilarne są zgodne. |
Rzecz jasna nie chodziło mi o odciski palców, bo to trzeba być naprawdę jakimś spostrzegawczym maniakiem. Chodziło mi o linie papilarne na dłoni. Rozumiecie, takie kreski pod palcami, z których wróżą Cyganki. Uważam, że człowiek jest w stanie poznać, patrząc na dłonie, że linie nie należą do niego. Proste, widzi je całe życie. Sprawdziłem na otaczających mnie osobach: mają całkowicie inne od moich i rzuca się to w oczy. Co innego natomiast mówić o czyichś dłoniach, dopasowywać sratatata. Mnie chodzi jedynie o porównanie moje-niemoje.
baranek napisał/a | Bo jeśli bohater widział swoje odbicie w lustrze, to czemu był zdziwiony, kiedy wyczuł wystające z karku przewody? |
Matrim napisał/a | Bohater jakoś mało rozgarnięty: kable wystające z ciała zauważa dopiero po godzinie łażenia w kółko, to samo z pokojem – widzi białe ściany, a dopiero później ścianę lustrzaną. Po lekturze byłem chyba bardziej skołowany niż główny bohater. |
Cóż, skoro takie komentarze się pojawiają, to jasny sygnał, że niezbyt dokładnie opisałem sytuację. Czemu nie czuł przewodów? Chciałem by wynikało to z prostego faktu, że bohater mało kojarzy, ledwo widzi na oczy, nie potrafi utrzymać równowagi, chce mu się rzygać, więc nie poczuł ich wcześniej. No a w lustrze karku nie widać.
Matrim, "po godzinie łażenia w kółko"? Jakiej godzinie? Tak, widzi białe ściany, a potem lustrzaną, bo najpierw leżał i niewiele ogarniał, zarówno umysłem jak i wzrokiem, a dopiero jak wstał i wysilił wzrok, to zauważył tę lustrzaną. Jak już mówiłem, może niedokładnie opisałem, lecz - przyznam - wydawało mi się to oczywiste.
Byłem pod wrażeniem liczby i jakości komentarzy, naprawdę dobrze. Wielkie dzięki wszystkim, którzy pokwapili się napisać zdanie lub więcej. Dało mi to dużo do myślenia! |
|
|
|
 |
Agi
Modliszka

|
Wysłany: 22 Marca 2010, 10:29
|
|
|
khamenei napisał/a | Chciałem by wynikało to z prostego faktu, że bohater mało kojarzy, ledwo widzi na oczy, nie potrafi utrzymać równowagi, chce mu się rzygać, więc nie poczuł ich wcześniej. No a w lustrze karku nie widać. |
Tym bardziej kłóci się z logiką informacja, że zauważył nieswoje linie papilarne. |
|
|
|
 |
khamenei
Zombie Lenina

|
Wysłany: 22 Marca 2010, 10:51
|
|
|
Według ciebie. |
|
|
|
 |
Agi
Modliszka

|
Wysłany: 22 Marca 2010, 10:53
|
|
|
Owszem, według mnie. Nigdy nie wyrażam cudzego zdania. |
|
|
|
 |
Matrim
Kwiatek

|
Wysłany: 22 Marca 2010, 10:54
|
|
|
khamenei napisał/a | Jakiej godzinie? |
Przerysowałem, ale chodziło mi o to, że sporo czasu mu to zajęło. Nawet biorąc pod uwagę kiepski stan fizyczny, jeśli coś się do ciebie przyczepi, to to czujesz. Szczególnie jeśli są to kable podłączone do potylicy - dyskomfort byłby pewnie dość spory
Sprawa ścian - chodziło mi tylko o to, że jeśli jedna ze ścian była lustrzana, to automatycznie przyciąga wzrok, powiększa pomieszczenie. Jeśli była od podłogi po sufit, to widać by było nie dwa pokoje, a jeden podwójny. Tak to sobie ja wyobraziłem i dlatego mi ten opis zgrzytnął. Nie narzucam ci swojej interpretacji.
khamenei napisał/a | jest w stanie poznać, patrząc na dłonie, że linie nie należą do niego |
Ja bym raczej poznał po braku włosów, albo innych paznokciach Swoich linii nie poznałbym na pewno, choć od wczoraj zacząłem im się przyglądać |
_________________ Scio me nihil scire.
"Nie dorastaj, to jest gupie i nie daje się cofnąć. Podobno." - Martva |
|
|
|
 |
khamenei
Zombie Lenina

|
Wysłany: 22 Marca 2010, 11:03
|
|
|
Przyglądaj, przyglądaj, ale nie za dużo, bo uknucie teorii spiskowej murowane .
Co do ścian, no to kwestia wyobraźni, za dużo pole do jej popisu pozostawiłem. Chciałem pokazać, że bohater nie widział za dobrze na początku, no i rzecz jasna z pozycji leżącej widzisz niewiele, w szczególności nic za sobą. No ale mniejsza.
Teraz tak patrzę: paznokciach, powiadasz? Ciekawe, ja na swoje w ogóle uwagi nie zwracam, albo nie wiem o tym haha. Do głowy by mi nie przyszło, że mógłbym siebie "nie poznać" po paznokciach. |
|
|
|
 |
Matrim
Kwiatek

|
Wysłany: 22 Marca 2010, 11:07
|
|
|
khamenei, jedni mają płytki duże, inni malutkie - już to w tekście zasugerowane by wyjaśniło sprawę. O poobgryzanych, poszarpanych skórkach, czy innych bliznach po psie lub kocie nie wspominając. Jakby paznokcie były polakierowane, to to też by było zaskoczenie |
_________________ Scio me nihil scire.
"Nie dorastaj, to jest gupie i nie daje się cofnąć. Podobno." - Martva |
|
|
|
 |
Marcin Robert
Orient Men

|
Wysłany: 22 Marca 2010, 13:02
|
|
|
Gratulacje dla:
Matrima, Martvej i shenry
oraz pozostałych współkonkursowiczów.
Specjalne zaś brawa dla nowego uczestnika spodenkowych zmagań – Radka. |
|
|
|
 |
Martva
Kylo Ren

|
Wysłany: 25 Marca 2010, 22:52
|
|
|
To ja tylko w komentarzu odautorskim napiszę że było jak miało być. Tak jak zauważyła feroluce, szort jest sztampowy, kiczowaty, schematyczny etc, a bohaterka jest nijaka. A jest jak jest, bo miało być absolutnie uniwersalnie. Tak żeby każdy mógł tam odnaleźć trochę z siebie i w ogóle blablabla. I tak, uważam że dużo łatwiej się zakochać wiosną, bo to diablo pozytywna pora roku.
W ogóle był to pierwszy pomysł który przyszedł mi do głowy, stwierdziłam jednak że jest do kitu i napisałam o czym innym. I w ostatniej chwili postanowiłam że jednak spróbuję. Pół godziny, tradycyjnie zero korekty niemal nie odleżał się, tytuł jest jaki jest, bo lubię ten tytuł, a poza tym bardzo się spieszyłam.
Po przeczytaniu na zimno uznałam że jest emo i cosmo i w ogóle co ja zrobiłam, ale cóż, bardzo się cieszę że się podobało |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
 |
Agi
Modliszka

|
Wysłany: 26 Marca 2010, 06:33
|
|
|
Martva, rozpoznałam Twój tekst gdzieś przy trzecim zdaniu, a ujął mnie nastrojem i wiosennym optymizmem.
Też czasem lubię odrobinę kiczu i emo |
|
|
|
 |
Martva
Kylo Ren

|
Wysłany: 29 Marca 2010, 23:04
|
|
|
Ej, bo teraz od dobrych paru dni się nie mogę zdecydować czy to dobrze, że jestem rozpoznawalna, czy wręcz przeciwnie
I napiszę kiedyś romans. Może paranormal nawet. Och, jakie to będzie zue ^^ |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
 |
hardgirl123
Kaznodzieja
|
Wysłany: 30 Marca 2010, 08:02
|
|
|
gratulacje |
_________________ Władza jest po to, by świat nie rozpadł się na tysiące kawałków. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Partner forum