Szorty - Heroina - głosowanie do 7 września 2009 |
Które trzy działki "Heroiny" najbardziej Cię sponiewierały |
Biała Dama |
|
5% |
[ 6 ] |
Cień wspomnień |
|
16% |
[ 18 ] |
Gazowy gigant |
|
3% |
[ 4 ] |
Heroina i drzewa |
|
15% |
[ 17 ] |
Heroina kontra Predator |
|
2% |
[ 3 ] |
Inna bajka |
|
8% |
[ 9 ] |
Mas'A'Cra |
|
18% |
[ 20 ] |
Naprzeciw całemu światu |
|
1% |
[ 2 ] |
Narodziny Ateny (znów) |
|
2% |
[ 3 ] |
Smok |
|
5% |
[ 6 ] |
System |
|
2% |
[ 3 ] |
Świetlista droga |
|
2% |
[ 3 ] |
Umowa |
|
3% |
[ 4 ] |
Wykopki |
|
9% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 42 |
Wszystkich Głosów: 108 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Marcin Robert
Orient Men

|
Wysłany: 8 Września 2009, 13:44
|
|
|
Gratulacje dla:
baranka, Witchmy i J.Tanara
a także dla pozostałych współkonkursowiczów.
Przyznam się, że puentę skradłem z mojego ulubionego filozofa – Karla Poppera, który w ten sposób dowodził realności istnienia abstrakcji, takich jak teorie naukowe albo konstrukcje matematyczne. Oczywiście nie chodziło tutaj o prawdziwe kopniaki (tym bardziej w tyłek ), lecz po prostu o zdolność do wchodzenia w relacje z innymi bytami, do oddziaływania na te inne byty. Zdawało mi się, że takie stwierdzenie włożone w usta heroiny będzie zabawne. Często zastanawiałem się też nad światem Matrixa i doszedłem do wniosku, że jest on jak najbardziej realny, a główny jego problem polegał na tym, że znajdujący się w nim ludzie byli uwięzieni, to znaczy nie mieli swobody wyboru. Mój szort miał być więc głosem w dyskusji nad pewnymi interpretacjami Matrixa.
Gratuluję też gospodarzowi edycji. Całkiem nieźle jak na początek. Chociaż, jak zauważyłem, kursywę zastąpił cudzysłów, a zdanie: – Gdzie esmy? – wybełkotał pierwszy z nich, tak naprawdę powinno mieć postać: – Gdze esmy? – wybełkotał pierwszy z nich, a więc bez "i". Rozumiem jednak trudności związane z kopiowaniem nadesłanych tekstów oraz poprawianiem tego, co zostało skopiowane. Dlatego mam wniosek racjonalizatorski: A gdyby tak wprowadzić obowiązek wyłączania BBCode w przesyłanych wiadomościach? Gospodarz konkursu nie musiałby dzięki temu majstrować przy tekstach, które otrzymał, tylko od razu mógłby je wklejać do posta z opowiadaniami.
EDIT: Kursywę oczywiście zastąpił cudzysłów. Skąd mi się wzięły te nawiasy!? |
|
|
|
 |
Sally
Jaskier

|
Wysłany: 8 Września 2009, 20:38
|
|
|
To moje spóźnione gratulacje wszystkim. Żałuję, ze nie udało mi się wysłać ani zagłosować... |
_________________ "Wciąż uczę się żyć na własnej skórze i płacę jak umiem ten dziwny rachunek..." |
|
|
|
 |
Ozzborn
Naznaczony Ortalionem

|
Wysłany: 9 Września 2009, 12:58
|
|
|
Marcin Robert napisał/a | – Gdzie esmy? – wybełkotał pierwszy z nich, tak naprawdę powinno mieć postać: – Gdze esmy? – wybełkotał pierwszy z nich, a więc bez i. |
eeee, czym one się różnią? |
_________________ Czerwony Prorok i Najwyższy Kapłan Ortalionowego Boga
'Irony is wasted on some people.'-T.Pratchett
"Ozzborn, pogódź się z tym. Twoja uroda jest Twoim przekleństwem." (c) baranek |
|
|
|
 |
Ozzborn
Naznaczony Ortalionem

|
Wysłany: 9 Września 2009, 13:22
|
|
|
Acha czyli jednak jestem ślepy - szukałem spójnika Pardąsik.
Dawaj do ogólnoszortowego koniecznie! |
_________________ Czerwony Prorok i Najwyższy Kapłan Ortalionowego Boga
'Irony is wasted on some people.'-T.Pratchett
"Ozzborn, pogódź się z tym. Twoja uroda jest Twoim przekleństwem." (c) baranek |
|
|
|
 |
Hubert
Wyduldas Napfluj

|
Wysłany: 10 Września 2009, 14:31
|
|
|
Gratuluję zwycięzcom.
Wiecie, dlaczego nie lubię szortów? Bo nie potrafię ich pisać. Wyjąwszy jednego, bardzo dawno temu. |
|
|
|
 |
J.Tanar
Jaskier

|
Wysłany: 14 Września 2009, 21:36
|
|
|
No i wróciłem z lasu. Dziękuję za wszelkie uwagi i głosy.
Wiesz baranku uważam, że to był naprawdę trudny temat. Przynajmniej dla mnie. Szort powstał tylko dlatego, że opanowało mnie dogłębne przekonanie, że nie jestem w stanie absolutnie nic napisać. I się wkurzyłem, i coś napisałem. To budujące, że dało się czytać.
(Będę musiał powoli przegryźć się przez poprzednie edycje, faktycznie był ostatnio Pankracy. ) |
|
|
|
 |
mad
Filippon

|
Wysłany: 21 Września 2009, 14:56
|
|
|
Trochę spóźnione gratulacje dla baranka, Witchmy, J.Tanara. Baranek powoli wprowadza dyktaturę (może przesadziłem: tylko monopol ). |
|
|
|
 |
dalambert
Agent Chaosu

|
Wysłany: 21 Września 2009, 15:09
|
|
|
mad napisał/a | (może przesadziłem: tylko monopol ). |
I bardzo dobrze - zdolna beskurcyja jest |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
 |
baranek
Wróbel galaktyki

|
Wysłany: 21 Września 2009, 15:53
|
|
|
|
_________________ Życie, ku*wa, jest nowelą.
"Pisze się po to, żeby było napisane" - Zygmunt Kałużyński |
|
|
|
 |
illianna
Nathan Never

|
Wysłany: 21 Września 2009, 16:11
|
|
|
a właśnie toż ja jeszcze nie pogratulowałam zwycięzcom, a zwłaszcza Barankowi. Gratulacje |
_________________ "Nie tylko nie ma Boga, ale spróbujcie w weekend złapać hydraulika", "Moja filozofia", Woody Allen |
|
|
|
 |
|