SETI@home |
Autor |
Wiadomość |
dareko
Gromozeka
|
Wysłany: 5 Sierpnia 2009, 13:16
|
|
|
Ja wrocilem. Rozpedu nabiore ja zainstaluje aktualizacje, |
_________________ Wiedzma wszystko wie!!!
IN NURS WE TRUST - Katowice 2009 |
|
|
|
|
Ziemniak
Agent dołu
|
Wysłany: 5 Sierpnia 2009, 13:21
|
|
|
gorim1 napisał/a | nadal w seti są problemy z WUs |
Ostatnio nie było, ja ustawiłem sobie zapas na 5 dni i mam święty spokój |
_________________ Starzejesz się gdy odgłosy, które wydawałeś kiedyś w trakcie seksu wydajesz obecnie wstając z łóżka |
|
|
|
|
gorim1
Mała Mi
|
Wysłany: 5 Sierpnia 2009, 17:28
|
|
|
dobra w weekend wracam muszę resuscytować seti u siebie rac mi spadł niemiłosiernie po zmianie projektu |
_________________ Otyli żyją krócej. Ale jedzą dłużej.
Lec myśli nieuczesane |
|
|
|
|
Ziemniak
Agent dołu
|
Wysłany: 10 Sierpnia 2009, 21:44
|
|
|
I oto znowu wita was wasz wesoły komentator.
Obecnie na świecie zajmujemy miejsce 408 (utrzymaliśmy pozycję sprzed tygodnia) w perspektywie niewielkie awanse, w Polsce niezmiennie ósme miejsce. Nasz RAC gwałtownie skoczył do góry i osiągnął 7605 punktów. Nasz team ma 140 członków, z czego punkty posiada 121 członków a aktywnie liczą 32 osoby. W tym tygodniu mieliśmy prawdziwy wysyp nowych członków, do teamu dołączyli Syzygzy i andreqs 17 , powrócił też do nas Gorim1
W tym tygodniu nasz beniaminek Syzygzy zdobył swoje pierwsze 1000 punktów a Ardan przekroczył 20000 punktów
Dorobek punktowy w ubiegłym tygodniu: pierwsze miejsce Ziemniak - 9 773 punkty , drugie miejsce niespodziewanie zajął dareko - 9 412 punkty a trzecie powracający triumfalnie Gorim1 - 8 992 punkty.
Na pierwszym miejscu w dalszym ciągu hjeniu - 1 294 219 punktów, spadek o jedno miejsce, na 109 miejsce w Polsce. Drugi jest hrabek - 632 945 punktów a na trzecim miejscu Gorim1 - 626 300 punktów.
Ponieważ dalej dużo punktów zalega w pendingu, indywidualne RACe trochę podupadły. I tak - na pierwszym miejscu Kris - RAC - 1 362 spadek aż na 178 miejsce w Polsce, na drugim miejscu Ziemniak - RAC 1 183, a na trzecim miejscu hjeniu - RAC 939.
Po zasileniu naszego zespołu w trzech nowych liczących RAC ostro poszedł do góry. Nasza drużyna rośnie w siłę, dochodzą nowi, wracają starzy, aktywują się nieaktywni. W moim podpisie znajduje się linka do aktualnego wydania naszego informatora.
A ja już żegnam się z państwem i zapraszam jak zwykle za tydzień.
QCF. |
_________________ Starzejesz się gdy odgłosy, które wydawałeś kiedyś w trakcie seksu wydajesz obecnie wstając z łóżka |
|
|
|
|
gorim1
Mała Mi
|
Wysłany: 12 Sierpnia 2009, 20:26
|
|
|
hrabek do poniedziałku stracisz drugie miejsce |
Lec myśli nieuczesane |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 12 Sierpnia 2009, 20:31
|
|
|
hrabek po USA hula. |
|
|
|
|
gorim1
Mała Mi
|
Wysłany: 12 Sierpnia 2009, 23:12
|
|
|
cóż ale straci miejsce w poszukiwaniu galarety przez to |
Lec myśli nieuczesane |
|
|
|
|
Ziemniak
Agent dołu
|
Wysłany: 17 Sierpnia 2009, 22:28
|
|
|
Dzieńdobrywieczór wszystkim tropicielom galarety. Oto garść informacji o naszych osiągnięciach.
Obecnie na świecie zajmujemy miejsce 407 (awans o jedną pozycję, w perspektywie następne awanse), w Polsce niezmiennie ósme miejsce. Nasz RAC nadal rośnie i obecnie wynosi 8 665 punktów. Nasz team ma 141 członków, z czego punkty posiada 122 członków a aktywnie liczą 32 osoby.
W tym tygodniu do teamu dołączył Marello a do bardzo aktywnego liczenia powrócił dareko
Syzygzy przekroczył 2000 punktów
Dorobek punktowy w ubiegłym tygodniu: pierwsze miejsce Gorim1 - 12 506 punktów , drugie miejsce ponownie zajął dareko - tym razem aż 11 108 punktów a trzecie Kris - 10 484 punkty.
Na pierwszym miejscu w dalszym ciągu hjeniu - 1 299 742 punkty, 109 miejsce w Polsce utrzymane. Drugi jest Gorim1 - 638 806 punktów, który wyprzedził hrabka - 632 945 punktów, korzystając z jego urlopu.
W RACach małe przetasowania i ostra walka. Na pierwszym miejscu Kris - RAC - 1 427 awans na 176 miejsce w Polsce, Po piętach depczą mu Gorim1 - RAC 1 359 i dareko - RAC 1 253.
Nasz zespół powoli rośnie w siłę, pomógł w tym powrót Gorima1 i reaktywacja dareko powoli zaczynamy znowu stanowić liczącą się siłę. Jak zwykle zapraszam nowych członków do wspomożenia wspólnego wysiłku.
Do zobaczenia za tydzień.
QCF. |
|
|
|
|
Ziemniak
Agent dołu
|
Wysłany: 24 Sierpnia 2009, 22:33
|
|
|
Witam wszystkich łowców obcych cywilizacji.
Obecnie na świecie zajmujemy miejsce 407 (utrzymana pozycja sprzed tygodnia), w Polsce niezmiennie ósme miejsce. Nasz RAC odrobinę spadł i obecnie wynosi 8 110 punktów. Nasz team ma 140 członków, z czego punkty posiada 122 członków a aktywnie liczy 29 osób.
W tym tygodniu nie dołączyli nowi członkowie, natomiast ando odszedł do teamu Boinc@Poland
Kocur przekroczył 2000 punktów
Dorobek punktowy w ubiegłym tygodniu: pierwsze miejsce Gorim1 - 11 595 punktów , drugie miejsce tomcich - 8 222 punkty a trzecie Ziemniak - 7 856 punktów.
W statystyce punktowej bez zmian. Na pierwszym miejscu w dalszym ciągu hjeniu - 1 305 203 punkty, awans na 108 miejsce w Polsce. Drugi jest Gorim1 - 650 401 punktów, a na trzecim miejscu hrabek - 632 945 punktów.
W RACach nadal ostra walka i duże przetasowania. Na pierwszym miejscu Gorim1 - RAC 1 533 i zajmuje 156 miejsce w Polsce, Na drugim Ziemniak - RAC 1 157 a na trzecim Kris - RAC 1 081.
Nasz zespół przechodzi wahania formy, głównie za sprawą sezonu urlopowego ale walczymy dzielnie. Jak zwykle zapraszam nowych członków do wspomożenia wspólnego wysiłku.
Do zobaczenia za tydzień.
QCF. |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 26 Sierpnia 2009, 07:14
|
|
|
Ja z moim RACem to za statystę robię, ale przynajmniej wróciłem do liczenia |
_________________ 5 zdań na temat |
|
|
|
|
ketyow
Jim Raynor
|
Wysłany: 2 Września 2009, 17:02
|
|
|
To coś w stylu folding@home, tak? To ja dziękuję Folding obciąża cały procesor i kartę graficzną, a ja mam bardzo mocny sprzęt, więc mam wtedy w domu grzejnik, który na dodatek od diabła prądu żre. Nie widzę sensu w wyżyłowywaniu na siłę elementów komputera, kiedy nie daje to nic - szkoda pieniędzy na prąd i podzespoły |
|
|
|
|
mawete
bosman
|
Wysłany: 3 Września 2009, 14:12
|
|
|
ketyow: w zimie grzejnik może się przydać
jak kupię nowego złoma (chwilowo w domu nie mam) to znowu zacznę liczyć |
|
|
|
|
Ziemniak
Agent dołu
|
Wysłany: 3 Września 2009, 15:00
|
|
|
ketyow, nie musisz jechać na full, możesz sobie ustawić obciążenia zarówno dla procka jak i dla karty graficznej (w procentach). Poza tym współczesne procesory mają małą moc strat w porównaniu do tych sprzed dwóch trzech lat i wcale się tak bardzo nie grzeją. |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 3 Września 2009, 15:08
|
|
|
Niby tak, ale jednak ciągle różnica w poborze mocy między procem w spoczynku a procem na maksa jest spora. A i lapy potrafią ostro przygrzać, o PieCach nie wspominając
Nie żebym zniechęcał kogoś do liczenia - liczcie. Faktyczny koszt w złotówkach takiego liczenia nie musi być wcale taki duży (chyba, że specjalnie dla Seti trzymacie kompy 24/h ), ale w lapach jednak bym nie polecał. Źle się pracuje, jak obudowa potrafi ostro przygrzać |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 17 Września 2009, 07:58
|
|
|
Wreszcie się zebrałam i dołączyłam |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
"Wszystkie kobiety są piękne, tylko po niektórych tego nie widać."
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
Ziemniak
Agent dołu
|
Wysłany: 17 Września 2009, 17:12
|
|
|
Witchma, a zainstalowałaś optymalizacje, czy tylko gołego Boinca? |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 17 Września 2009, 17:18
|
|
|
Ziemniak, o czym Ty do mnie rozmawiasz...? |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
Ziemniak
Agent dołu
|
Wysłany: 17 Września 2009, 17:26
|
|
|
Optymalizacje są pisane pod konkretny typ procesora i potrafią znacząco przyspieszyć obliczenia. Rozumiem, że instalowałaś samego boinca? |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 17 Września 2009, 17:31
|
|
|
Tak, boinca tylko. A gdzie te optymalizacje? |
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
Ziemniak
Agent dołu
|
Wysłany: 17 Września 2009, 17:51
|
|
|
Ta powinna być odpowiednia. Ściągnij ją na dysk, wyłącz boinca, skopiuj zawartość archiwum do katalogu: c:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\BOINC\projects\setiathome.berkeley.edu\ i włącz boinca. Wejdź w preferencje boinc (w oknie boinca, w pierwszej zakładce kliknij swój projekt, w oknie po lewej pojawią się dodatkowe przyciski, kliknij preferencje, później ustawienia przetwarzania na dole masz Edit preferences i zmień On multiprocessors, use at most Enforced by version 5.10 and earlier na 4. Zamknij okno przeglądarki, i w oknie boinca kliknij Zaawansowane ->Wczytaj plik preferencji lokalnych. teraz wejdź w Managera zadań->procesy i na liście procesów powinny być cztery zadania zaczynające się od AK_v8 co oznacza, że wszystko przebiegło pomyślnie. |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 17 Września 2009, 17:53
|
|
|
Ok, dzięki |
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
Jaden Kast
Indiana Jones
|
Wysłany: 17 Września 2009, 19:02
|
|
|
Ziemniak, a mógłbyś zarzucić ogólną stroną z optymalizacjami? Potrzebuję jakąś do Win XP z Intel Atom. |
Api obata yagnya karama |
|
|
|
|
Ziemniak
Agent dołu
|
Wysłany: 17 Września 2009, 19:11
|
|
|
Jaden Kast, ściągnij sobie cpuZ, sprawdź jakie zestawy instrukcji obsługuje twój procek (zakładka Instructions) i ściągnij sobie odpowiednią optymalizację stąd |
|
|
|
|
Jaden Kast
Indiana Jones
|
Wysłany: 19 Września 2009, 10:08
|
|
|
OK, według zakładki Instructions z cpuZ Atom obsługuje MMX, SSE(1)-3 i SSSE3. Więc jeśli się nie mylę to miałem ściągnąć to. Skopiowałem zawartość folderu 'Files to install' do odpowiedniego folderu BOINC i ponownie uruchomiłem program (podczas kopiowania był wyłączony). Wszystko OK, tylko według instrukcji BOIN powinien mnie powiadomić, że znalazł plik app_info.xml i używa "anonymous platform":
Cytat | BOINC will tell you that it found app_info.xml and is using an anonymous platform. |
Problem w tym, że ten komunikat nie wyskoczył. Czy to dlatego, że jednak ściągnąłem złą optymalizację, czy sknociłem coś innego? |
|
|
|
|
Ziemniak
Agent dołu
|
Wysłany: 19 Września 2009, 12:21
|
|
|
Jaden Kast, Włącz sobie managera zadań i sprawdź, czy masz w zadaniach AK_v8_win.... Jeżeli tak to działa. |
|
|
|
|
Jaden Kast
Indiana Jones
|
Wysłany: 19 Września 2009, 16:40
|
|
|
Dział, dzięki za porady. |
|
|
|
|
ketyow
Jim Raynor
|
Wysłany: 18 Listopada 2009, 21:44
|
|
|
Zabawne, że dopiero teraz przypadkowo z książki (Kula Crichtona) dowiedziałem się czym jest SETI Myślałem, że to coś w stylu folding@home (no i w zasadzie jest) gdzie obliczane są jakieś zwijania się białek czy coś w tym stylu - trochę zaskoczony byłem jak dowiedziałem się, że projekt SETI ma na celu analizę szumów kosmicznych w poszukiwaniu pozaziemskich cywilizacji Myślałem, że to coś bardziej "przyziemnego" |
_________________ http://ketyow.deviantart.com
http://www.biblionetka.pl/ |
|
|
|
|
Ziemniak
Agent dołu
|
Wysłany: 18 Listopada 2009, 21:54
|
|
|
Przeczytaj sobie Kontakt Sagana, będziesz wiedział więcej (chociaż tłumaczenie podłe) |
|
|
|
|
Kruk Siwy
Wierny Legionista
|
Wysłany: 18 Listopada 2009, 22:08
|
|
|
Kontakt chyba był tłumaczony dwa razy. To drugie ponoć ok. |
|
|
|
|
Ziemniak
Agent dołu
|
Wysłany: 18 Listopada 2009, 22:27
|
|
|
Kruku, a wiesz może, kto wydał drugi raz, bo szukałem po sieci i nie znalazłem? |
|
|
|
|
|