Zakładam wydawnictwo? |
Autor |
Wiadomość |
Virgo C.
Fred Flintstone
|
Wysłany: 28 Maj 2009, 19:48
|
|
|
Nie wiedziałem gdzie to wcisnąć, ale skoro tutaj się przewijała dyskusja o paperbackach i pocketach
19 czerwca FS rozpoczyna nową serię wydawniczą - Fabryka do kieszeni. Starują wznowieniem Krzyżackiego Pokera D. Spychalskiego, każdy tom w cenie 14,99 zł.
Jak słusznie zauważyła Martva - przy zachowaniu dotychczasowej czcionki i marginesów to te pockety będą nieźle kieszenie rozpychać |
_________________ "Ja tam nie wiem o co cała ta wrzawa. U mnie w domu elektryczność jest w gniazdku. Gdyby ten pomysł rozpropagować, niepotrzebne byłyby żadne atomy." |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 28 Maj 2009, 20:08
|
|
|
tłumaczylem do serii pocketowej McCaffrey ponad milion znakow, czyli ponad dwa tomy Achai. I nie rozpycha. czcionka na pewno bedzie mniejsza. |
_________________ Bez gwiazdy nie ma jazdy! www.robertjszmidt.pl
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu. |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 28 Maj 2009, 20:34
|
|
|
NURS napisał/a | czcionka na pewno bedzie mniejsza. |
to ja niestety odpadam |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
andre
Szninkiel
|
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 29 Maj 2009, 10:23
|
|
|
Virgo C. napisał/a | 19 czerwca FS rozpoczyna nową serię wydawniczą - Fabryka do kieszeni. |
Świetny pomysł. Jeszcze gdyby przenieśli na grunt polski zwyczaj wydawania kilku powieści w jednym tomie... rozmarzyłam się |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
"Wszystkie kobiety są piękne, tylko po niektórych tego nie widać."
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
dzejes
prorok
|
Wysłany: 29 Maj 2009, 10:26
|
|
|
Na początek mogliby wydawać jedną powieść w jednym tomie. |
_________________ If we shadows have offended,
Think but this, and all is mended,
That you have but slumber'd here
While these visions did appear. |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 29 Maj 2009, 10:31
|
|
|
dzejes, no aż takich wymagań to ja nie mam |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
"Wszystkie kobiety są piękne, tylko po niektórych tego nie widać."
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
cooger
Narzeczona Frankensteina
|
Wysłany: 5 Czerwca 2009, 13:56
|
|
|
Witchma napisał/a | Książki reklamuje się inaczej, ale to produkt taki sam jak płatki śniadaniowe (których też wcale nie musimy kupować). Ostatnio widziałam reklamy książek w kinie przed seansem. To kosztuje, ale widocznie się komuś opłaca. |
Niekoniecznie, równie dobrze to po prostu dział marketingu wydawnictwa zaznacza swoją obecność. Co prawda moja macierzysta branża to zupełnie inny temat... ale faktem jest, że niezmiernie rzadko dział marketigu potrafi w ogóle wykazać, że ich działania mają przełożenie na wzrost sprzedaży już nie mówiąc o tym, żeby nakład na reklamę zwrócił się w postaci marży ze zwiększonego w wyniku tych działań obrotu. W większości firm marketing utożsamiany jest z reklamą i niczym więcej, a konkretnie... z wydawaniem pieniędzy na reklamy. A efekty ? Jedyny jest taki, że jeden z drugim prezesem widzą reklamę swojego produktu w gazecie i mają przekonanie, że dzięki temu rośnie/utrzymuje się/wolniej spada sprzedaż. |
_________________ --
I never saw a wild thing
sorry for itself.
A small bird will drop frozen dead from a bough
without ever having felt sorry for itself. |
|
|
|
|
|