| Nasi na Zachodzie (dzikim?)... | 

| Autor | Wiadomość | 

| sulka   Indiana Jones

| 

|  Wysłany: 26 Marca 2006, 17:31   Nasi na Zachodzie (dzikim?)... |   
 |  
               | 
 |  
               | No wlasnie. Dzisiaj trafilem na cos takiego. Jak to jest, ze my sprowadzamy z zachodu wszystko jak leci, zaczynajac od najwiekszego chlamu, a oni od nas nie biora nic? Sapek jest tutaj wyjatkiem tylko wyjatkiem od reguly i zastanawiam sie, czy to on sam po prostu potrafi sie tak zakrecic i zalatwic sobie export za granice, czy po prostu jest taki dobry?   
 BTW troche zniesmacza mnie fakt, ze tlumy fanow w Polsce czekaja z niecierpliwoscia na dalsze opowiadania z Wiedzminem, a Sapek:

| www.wp.pl napisał/a |  | Do czterech klasycznych opowiadań z lat 1986-1990 dołączył Sapkowski trzy dotąd nie publikowane nowele, które dają pełniejszy wgląd w przeszłość Geralta. | 
 |  
				| _________________ That is not dead which can eternal lie,
 Yet with strange æons even death may die.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Piotrek Rogoża   Lyterat

| 

|  Wysłany: 26 Marca 2006, 18:01 |   
 |  
               | 
 |  
               | | sulka napisał/a |  | BTW troche zniesmacza mnie fakt, ze tlumy fanow w Polsce czekaja z niecierpliwoscia na dalsze opowiadania z Wiedzminem, a Sapek: | 
 Przeczytałbyś uważnie. Notka została żywcem zerżnięta z reklamy polskiego wydania "Ostatniego życzenia"; opowiadania o diabole i dżinnie były wtedy nowe i niepublikowane.
 |  
				| _________________ Moje życie to Truman Show. W reżyserii Koterskiego.
 www.piotrrogoza.wordpress.com
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| elam   Gremlinek

| 

|  Wysłany: 27 Marca 2006, 10:01 |   
 |  
               | 
 |  
               | na malo dzikim, za to wyperfumowanym zachodzie (francja) znany jest sapek i oczywiscie Lem. z tym, ze Lem podchodzi pod kategorie Dawnych Wielkich Pisarzy Dawnego Wielkiego Bloku komunistycznego , troche jak Strugaccy. a Sapkowi Wiedzmina  wydali z brzydka, kolorowa okladka, jak jakiegos conana barbarzynce. |  
				| _________________ Ten się śmieje, kto umrze ostatni.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Logan   Paskud

| 

|  Wysłany: 27 Marca 2006, 10:10 |   
 |  
               | 
 |  
               | Widać, że forum czyta sie po łebkach. To samo wkleiłem parę dni temu w "Luźnych rozmowach bez tematu"... |  
				| _________________ Życie to chytra sztuka! Jak tylko masz wszystkie karty w ręku, zaczyna grać z tobą w szachy...
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| elam   Gremlinek

| 

|  Wysłany: 27 Marca 2006, 10:14 |   
 |  
               | 
 |  
               | - no to przeklej?   biedny Loga,n robota od rana, a tu juz pierwsze skargi (nie ja, nie ja! )
 |  
				| _________________ Ten się śmieje, kto umrze ostatni.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| sulka   Indiana Jones

| 

|  Wysłany: 27 Marca 2006, 12:26 |   
 |  
               | 
 |  
               | | Piotrek Rogoża napisał/a |  | Przeczytałbyś uważnie. Notka została żywcem zerżnięta z reklamy polskiego wydania Ostatniego życzenia; opowiadania o diabole i dżinnie były wtedy nowe i niepublikowane. | 

To w takim razie przepraszam i zwracam honor Sapkowi, jakos tych opowiadan akurat nie kojarze...

| Logan napisał/a |  | Widać, że forum czyta sie po łebkach. To samo wkleiłem parę dni temu w Luźnych rozmowach bez tematu... | 

Ano, po lebkach, nic na to nie poradze.
   Sorry za zamieszanie.
 |  
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Logan   Paskud

| 

|  Wysłany: 27 Marca 2006, 12:30 |   
 |  
               | 
 |  
               | Spokojnie, troszkę niewyspany jestem i szlifowanie forum mnie dobija... 
 Z drugiej strony, kiedy czytałem tego newsa to zastanawiało mnie czy do pisania takich wiadomości biorą kogoś kto się chociaż na tym trochę zna. Wnioskując z newsa - raczej nie...
 |  
				| _________________ Życie to chytra sztuka! Jak tylko masz wszystkie karty w ręku, zaczyna grać z tobą w szachy...
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| sulka   Indiana Jones

| 

|  Wysłany: 27 Marca 2006, 13:49 |   
 |  
               | 
 |  
               | Z tego co zauwazylem, to rzetelnosc publikowanych artykulow na portalach informacyjnych (onet, wp...) drastycznie spadla w ciagu ostatnich kilku lat, nie mowiac juz o coraz czesciej pojawiajacych sie ortografach i bledach skladniowych. Chociaz patrzac na zalew papierowych brukowcow, gdzie sytuacja jest podobna, coraz mniej sie temu dziwie... |  
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  |