Numer 34 w kioskach po 24 sierpnia |
Autor |
Wiadomość |
andre
Szninkiel
|
Wysłany: 1 Września 2008, 10:46
|
|
|
nadal nie mam... |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 1 Września 2008, 12:13
|
|
|
Do mnie przyszlo w piatek do skrzynki. |
_________________ 5 zdań na temat |
|
|
|
|
agrafek
Stalowy Szczur
|
Wysłany: 1 Września 2008, 12:21
|
|
|
andre napisał/a | nadal nie mam... |
Trzeba było w Zielonej kupić . Było w empiku. |
|
|
|
|
andre
Szninkiel
|
Wysłany: 1 Września 2008, 12:28
|
|
|
ale kiedy ja wsrod szczesliwych prenumeratorow jestem... |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 1 Września 2008, 12:46
|
|
|
Wydawalo mi sie, ze idealem Nursa bylo (pisal kiedys o tym na forum, ale musialbym dlugo szukac teraz pewnie), zeby NF i SFFiH wychodzily w dwutygodniowych odstepach, zeby ludzie, ktorzy maja ochote poczytac troche fantastyki nie musieli wybierac, tylko praktycznie zawsze mogli trafic na nowy numer. Tymczasem od paru miesiecy udaje sie wstrzelic niemal perfekcyjnie w dzien wydania NF. Moze warto wrocic do pomyslu "regulacji" daty wydawania SFFiH, zeby nieco to zroznicowac? Slynne zabieranie po 2 dni do tej pory nie przynosilo skutku. O ile dobrze pamietam byly dwa podejscia. Do trzech razy sztuka? |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 1 Września 2008, 14:28
|
|
|
Szok, przyszło SFFH, a NF jeszcze nie... |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 1 Września 2008, 14:31
|
|
|
A to ja tez tak mam. NF pewnie bedzie dzisiaj, bo w kioskach juz widzialem. |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 1 Września 2008, 14:40
|
|
|
Wydaje mi się że zawsze było na odwrót... |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 1 Września 2008, 15:51
|
|
|
Hrabek, byłoby to możliwe gdyby... zgubić jeden miesiąc z okładki. |
_________________ Bez gwiazdy nie ma jazdy! www.robertjszmidt.pl
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu. |
|
|
|
|
mawete
bosman
|
Wysłany: 3 Września 2008, 14:03
|
|
|
NURS: A może wyślij do drukarni 2 numery za jednym razem? Nic nie musisz gubić, a wyjdzie na to samo... |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 3 Września 2008, 17:50
|
|
|
a kto to kupi? |
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu. |
|
|
|
|
Lump Kałmuk
Klapaucjusz
|
Wysłany: 4 Września 2008, 10:35
|
|
|
prenumeratorzy |
_________________ In the depths of the mind insane
fantasy and reality are the same |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 4 Września 2008, 10:48
|
|
|
być może, ale to nie wystarczy w ogólnym rozrachunku. |
|
|
|
|
mawete
bosman
|
Wysłany: 4 Września 2008, 15:08
|
|
|
Ja kupię
//edit: i sądzę, że większość kupi - cena nie jest tragiczna |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 4 Września 2008, 15:09
|
|
|
Moze lepiej zrobic numer podwojny - zmienic numeracje, podwoic objetosc i cene i niech jeden bedzie grubas. Wiecej tekstu, wiecej zabawy i nikt nie bedzie mowil, ze go na numeracji oszwabili |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 4 Września 2008, 17:05
|
|
|
przemyślę temat. na razie pożegnałem się z drukarnią. |
|
|
|
|
Homer
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 5 Września 2008, 11:52
|
|
|
Najprościej i najzdrowiej: złożyć dwa numery, puścić numer jeden z dwoma miesiącami w nazwie i... jechać na urlop. Wrócić i puścić po miesiącu kolejny numer - tylko ten już będzie miał w nazwie miesiąc z wyprzedzeniem. Rocznik będzie miał wprawdzie 11 numerów, ale co tam, grunt, że ciągłość wydań zachowana, a i NURS się trochę poopier... odpocznie znaczy - należy Mu się !
Ja raczej nie przeczytam podwójnego numeru... i fakt - kto wyda 20zł poza forumowiczami na pismo bez DVD? |
Ostatnio zmieniony przez Homer 5 Września 2008, 11:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
savikol
Klapaucjusz
|
Wysłany: 5 Września 2008, 11:56
|
|
|
Trafiłem egzemplarz z kolejnym, drukarskim błędem. Osiem stron pod koniec, to kompletna tabula rasa.
Ma to oczywiście swoje dobre strony. Jeśli coś przyjdzie mi do głowy w trakcie czytania, mam gotowe miejsce na notatki |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 5 Września 2008, 12:00
|
|
|
Nawet nie musi byc dokladnie podwojna objetosc. Niech bedzie dodatkowo 16-20 stron i cena odpowiednio do tego wyzsza o kilka zlotych. Zreszta to i tak pewnie sie nie uda. Ale pomarzyc mozna. |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 5 Września 2008, 12:06
|
|
|
savikol, i wszyscy inni, mam prośbę, nie wywalajcie tych walniętych numerów, dajcie mi cynk na priva, kiedy i gdzie to kupiliście.
Własnie zakończyłem współpracę z drukarnią, myślę, ze czas upomnieć się o swoje, zwłaszcza, ze te braki zaczęły przybierać katastrofalne rozmiary przy ostatnich numerach. |
|
|
|
|
Adashi
Cyberpunk
|
Wysłany: 5 Września 2008, 12:12
|
|
|
Podwójne numery i to bez wyraźnie większej objętości robił np. RIP Fenix (ale oni to w ogóle mieli takie poślizgi, że hoho), z tym że to były numery wakacyjne (lipiec-sierpień), a te miesiące jak wiecie mamy już za sobą. W ogóle pomysł urwania jednego miesiąca podoba mi się raczej średnio. Może da się jakoś inaczej wyregulować datę, hmmm? Dwa samodzielne numery w krótkim odstępie (24 danego miesiąca i dajmy na to 15 następnego), bez oddawania tego pierwszego do zwrotów - może pomocne byłoby tutaj "wydanie specjalne" (conanowskie?). Następny numer w odstępie miesięcznym do numeru barbarzyńskiego i jazda! |
_________________ Wysłano z Atari |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 5 Września 2008, 12:38
|
|
|
i to jest pewna myśl.... ten numer conanowski. |
|
|
|
|
Adashi
Cyberpunk
|
Wysłany: 5 Września 2008, 12:43
|
|
|
czasami miewam przebłyski
Tylko, żeby to zgrać czasowo trzeba będzie zapiąć wszystko na ostatni guzik, drukarnię i dystrybucję znaczy. Ale dzięki metce "WS" da się zrobić tak, żeby regularny numer nie szedł do zwrotów za szybko. Oczywiście sama etykietka nie wystarczy, ale myślę NURSie, że załatwisz to z kolporterami, prawda? |
_________________ Wysłano z Atari |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 5 Września 2008, 13:31
|
|
|
myśle, ze to pomysł wart rozważenia, numer specjalny równoległy, zeby numeracja się zgadzała. |
|
|
|
|
mawete
bosman
|
Wysłany: 5 Września 2008, 16:01
|
|
|
NURS napisał/a | savikol, i wszyscy inni, mam prośbę, nie wywalajcie tych walniętych numerów, dajcie mi cynk na priva, kiedy i gdzie to kupiliście.
Własnie zakończyłem współpracę z drukarnią, myślę, ze czas upomnieć się o swoje, zwłaszcza, ze te braki zaczęły przybierać katastrofalne rozmiary przy ostatnich numerach. |
Numer mam - kupiłem w kiosku przy ul. Głębokiej obok telepizzy - 50m od miejsca gdzie NURScon był |
|
|
|
|
Homer
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 5 Września 2008, 17:17
|
|
|
To nawet SF darmowego na NURSconie nie rozdawali ?? ?? ?? Dobrze, że nie byłem... |
_________________ "All I can say is... keep reading. The best is yet to come." |
|
|
|
|
mawete
bosman
|
Wysłany: 5 Września 2008, 17:31
|
|
|
Bo NURScon to chyba dopiero bedzie... jak rozumiem pętla czasowa.... |
|
|
|
|
Homer
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 5 Września 2008, 17:40
|
|
|
Tak to potraktujmy: czytać po (edit:) "tym" weekendzie. |
Ostatnio zmieniony przez Homer 5 Września 2008, 18:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 5 Września 2008, 18:08
|
|
|
Te, Homer, bo ci taką iliadę zrobię ze średniowiecza nie doczekasz! |
|
|
|
|
mawete
bosman
|
Wysłany: 5 Września 2008, 18:18
|
|
|
Homer: tylko sprawdź po którym |