Piotr Rogoża |
Autor |
Wiadomość |
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 28 Sierpnia 2008, 21:44
|
|
|
Przeczytałam 'Po spirali', i, jak już wspominałam gdzie indziej, się mi podobało.
A Selena zmienia kolor oczu, to tak specjalnie? Bo nie wierzę że Malej się tak istotny szczegół pomylił |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
Piotrek Rogoża
Lyterat
|
Wysłany: 31 Sierpnia 2008, 15:15
|
|
|
Nie zmieniła. Autor jest gamoń, a jego przewspaniały i przeuroczy redaktor o tajemniczych inicjałach Ł.O. jeszcze większy.
Wróciłem z Polconu, było przewesoło. Nie wykluczam szerszej wypowiedzi na ten temat, ale to jak się jakoś ogarnę. |
_________________ Moje życie to Truman Show. W reżyserii Koterskiego.
www.piotrrogoza.wordpress.com |
|
|
|
|
agrafek
Stalowy Szczur
|
Wysłany: 1 Września 2008, 14:37
|
|
|
A uwierzcie mu, ma po czym się ogarniać:) |
|
|
|
|
Chal-Chenet
cHAL 9000
|
Wysłany: 1 Września 2008, 14:40
|
|
|
Tyle fanek czy tyle picia? |
_________________ Nobody expects the SPANISH INQUISITION!!!
http://zlapany.blogspot.com/ |
|
|
|
|
Ziuta
Nerwus
|
Wysłany: 1 Września 2008, 15:36
|
|
|
Chal-Chenet napisał/a | Tyle fanek czy tyle picia? |
Z dobrze poinformowanych źródeł wiem, że oba |
_________________ Jeśli istnieją narodowe mity, narodowe świętości, to konieczność panowania nad Polską jest właśnie taką świętością dla Rosji - Stanisław Cat-Mackiewicz |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 1 Września 2008, 15:38
|
|
|
Znaczy, picie z fankami |
|
|
|
|
Easy
Hieronim Berbelek
|
Wysłany: 1 Września 2008, 15:43
|
|
|
Podziel się.
Postaw. |
|
|
|
|
Ziuta
Nerwus
|
Wysłany: 1 Września 2008, 15:46
|
|
|
Chciałbyś Wszyscy by chcieli. ale Pietrek to jest skąpiec. Zawsze mu mało. Tak powiedział przy odbiorze kasiory za książkę i tej wersji się trzyma jak Ruscy Kaliningradu |
_________________ Jeśli istnieją narodowe mity, narodowe świętości, to konieczność panowania nad Polską jest właśnie taką świętością dla Rosji - Stanisław Cat-Mackiewicz |
|
|
|
|
Aga
Baltazar Gąbka
|
Wysłany: 1 Września 2008, 23:30
|
|
|
Ziuta napisał/a | Chal-Chenet napisał/a | Tyle fanek czy tyle picia? |
Z dobrze poinformowanych źródeł wiem, że oba |
Pan Pisarz się chwalił? |
_________________ Amerykańscy naukowcy dowiedli ostatnio, iż niekontrolowana konsumpcja gollumów jest przyczyną wielu groźnych chorób, np. choroby szalonych spamerów.
Rodion |
|
|
|
|
Piotrek Rogoża
Lyterat
|
Wysłany: 2 Września 2008, 09:35
|
|
|
agrafek napisał/a | A uwierzcie mu, ma po czym się ogarniać:) |
Oj, było po czym. Zielona Góra to przestrzeń psychoaktywna sama w sobie, ma sporo z Twin Peaks, ale o tym opowiedzieć powinien sam agrafek, to po pierwsze. Po drugie, tam się działy rzeczy o charakterze ściśle apokaliptycznym, a poranki zahaczały o post-apo. Jak uczenie zauważył Kuba, zdrowie i samopoczucie powinno wrócić, gdy ilość snu na dobę przekroczy trzy godziny, a spożytego browaru spadnie poniżej jednego na pół godziny. Tak się też stało, jest już bardziej niż OK, a wspomnienia typu picie sophii na jakichś schodach z Witem Szostakiem dwie godziny po ogłoszeniu Zajdli czy taniec rusałek z Orbitem do kawałka Army of Lovers są czymś super (choć z lekka nieostrym). Było też sikanie epistemologiczne, Malinowski, prowadzenie własnego spotkania autorskiego, wydawca chciał mnie nie bez racji zakatrupić, milion innych akcji, no generalnie impreza więcej niż udana. Ci których już znałem potwierdzili swoją fajność, poznani świeżo okazali się równie w porządku, ergo: oby za rok było podobnie.
p.s. dziękowałem razy sto, podziękuję raz jeszcze na forum publicznym: agrafek, życie mi co rano ratowałeś! |
|
|
|
|
Ziuta
Nerwus
|
Wysłany: 2 Września 2008, 14:09
|
|
|
jak się tańczy taniec rusałek? |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 2 Września 2008, 14:17
|
|
|
Trzeba Łukasza poprosić żeby pokazał na następnym spotkaniu w Krakowie, o ile się da wyciągnąć. |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
agrafek
Stalowy Szczur
|
Wysłany: 2 Września 2008, 15:27
|
|
|
Pełny luzik, Piotrek. Może następnym razem to Ty będziesz zajmował super luksusowy pokój z "wyższej półki" .
A dla unaocznienia klimatu postapo foteczka:
Myśli Piotrka w dymku mówią same za siebie |
|
|
|
|
Aga
Baltazar Gąbka
|
Wysłany: 2 Września 2008, 16:13
|
|
|
Ta "wyższa półka" to były jakieś kpiny... W każdym razie, naprawdę współczułam chłopakom, bo skoro mój pokój (ten "wyższy standard") wyglądał jak wyglądał, to wolę sobie nie wyobrażać, jak wyglądał ich. |
_________________ Amerykańscy naukowcy dowiedli ostatnio, iż niekontrolowana konsumpcja gollumów jest przyczyną wielu groźnych chorób, np. choroby szalonych spamerów.
Rodion |
|
|
|
|
Piotrek Rogoża
Lyterat
|
Wysłany: 2 Września 2008, 17:47
|
|
|
Ot, taka smutna cela. W umywalce nie było ciepłej wody, na pościeli znalazłem kilka włosów. Zapach panował tyleż przykry, co podejrzany. Ale nie przesadzajmy, nocowałem w dalece bardziej hardkorowych warunkach, zresztą nie spędzaliśmy w tym hotelu znowu wiele czasu... Sam hotel widać w całej okazałości na fotce agrafka.
Bardzo wesoło wracało się tam z piątku na sobotę (czy z soboty na niedzielę?), o jakiejś chorej porze i mocno przypadkową trasą. Aga i Kuba potwierdzą. Znaczy, Kuba nie wiem, czy coś pamięta. |
|
|
|
|
Aga
Baltazar Gąbka
|
Wysłany: 2 Września 2008, 18:50
|
|
|
Z soboty na niedzielę. (Tak naprawdę to to już była niedziela na całego, wyszliśmy od Ojca po trzeciej.) Kuba powinien pamiętać przynajmniej to coś, co wyglądało na średniowieczne narzędzie tortur, na którym się usiłował huśtać. I może jeszcze to cholerne zimno, zwłaszcza po tym, jak zdarłam z niego polar... |
Rodion |
|
|
|
|
Piotrek Rogoża
Lyterat
|
Wysłany: 3 Września 2008, 09:20
|
|
|
Aga napisał/a | Kuba powinien pamiętać przynajmniej to coś, co wyglądało na średniowieczne narzędzie tortur, na którym się usiłował huśtać. |
Tym bardziej, że chyba odniósł tam jakieś obrażenia. |
|
|
|
|
Kuba
Alien
|
Wysłany: 3 Września 2008, 18:10
|
|
|
Potwierdzam, tak było. Ale polar oddałem chyba po części dobrowolnie, natomiast to huźdajło wypatrzył gospodarz wątku i on też zaproponował użycie go w celach rozrywkowych. |
|
|
|
|
Piotrek Rogoża
Lyterat
|
Wysłany: 10 Października 2008, 18:49
|
|
|
Na blogu - short o tematach zasadniczych. Inspirowany życiem. I rozmową z agrafkiem w true trendy "Lokatorze". Bo pamiętajcie, że jak już strzelać do dzika... |
|
|
|
|
Piotrek Rogoża
Lyterat
|
|
|
|
|
Ziuta
Nerwus
|
Wysłany: 8 Listopada 2008, 15:13
|
|
|
Tak długo już piszesz Najnowsze..., że, o ile znam polski rynek fantastyki, w chwili wydania będzie tak grube, że z Lodu zrobią wyklejke okładek |
|
|
|
|
Piotrek Rogoża
Lyterat
|
Wysłany: 8 Listopada 2008, 15:41
|
|
|
I pewnie jeszcze dłuuugo popiszę. Bo, co najlepsze, cały czas jestem w blokach startowych. Ale jak już się kiedyś rozpędzę... |
Ostatnio zmieniony przez Piotrek Rogoża 8 Listopada 2008, 16:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ziuta
Nerwus
|
Wysłany: 8 Listopada 2008, 16:39
|
|
|
Ja myślę(sic!), że cyzelujesz każde słowo, akapity układasz wedle myśli wielkich filozowów, a finałowa scena będzie niczym przysłowiowa eksplozja w katedrze. |
|
|
|
|
Piotrek Rogoża
Lyterat
|
Wysłany: 8 Listopada 2008, 16:56
|
|
|
Prawie. Choć można to też rozumieć tak, że zwyczajnie piszę w tej chwili inne rzeczy, a "Przymierze" czeka, aż skończą mi się wymówki. |
|
|
|
|
Krasnola
Babcia Weatherwax
|
Wysłany: 10 Listopada 2008, 11:37
|
|
|
Piotrek Rogoża napisał/a | Wywiadziątko. Takie malutkie. |
Piotrek, moim zdaniem to najlepiej przeprowadzony wywiad z Tobą. |
_________________ But hedgehog... ;> |
|
|
|
|
Ziuta
Nerwus
|
Wysłany: 10 Listopada 2008, 11:58
|
|
|
Bo nie czytałaś wywiadu-rzeki, jaki przeprwadził z Piotrkiem Bereś. |
|
|
|
|
Piotrek Rogoża
Lyterat
|
Wysłany: 10 Listopada 2008, 14:27
|
|
|
Najlepsze wywiady przeprowadzam z sobą sam, zwykle około czwartej nad ranem. Nieważne.
Już nie chcę być agentem Cooperem z "Miasteczka Twin Peaks". "Californication" zmieniło mi paradygmat. Zwłaszcza, gdy w odcinku dziewiątym Moody dostał jako bonus wynikający z przemyślnie skonstruowanej umowy kwotę, za którą kupił porszaka. Literaci polscy! Zjednoczmy się, oto, do czego powinniśmy dążyć! |
|
|
|
|
Krasnola
Babcia Weatherwax
|
Wysłany: 10 Listopada 2008, 16:59
|
|
|
Piotrek Rogoża napisał/a | Najlepsze wywiady przeprowadzam z sobą sam, zwykle około czwartej nad ranem. Nieważne. |
Dzwoniąc do ludzi? :> To nawet wiem |
_________________ But hedgehog... ;> |
|
|
|
|
Piotrek Rogoża
Lyterat
|
Wysłany: 10 Listopada 2008, 18:17
|
|
|
Pomówienia i insynuacje. |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 10 Listopada 2008, 23:01
|
|
|
lepiej byś coś do redakcji podesłał, zanim cię mech porośnie gdzieś tam... |
_________________ Bez gwiazdy nie ma jazdy! www.robertjszmidt.pl
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu. |
|
|
|
|
|